Laatst bezocht: 06-08-2016Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrand Monster
Foto's


Voor foto's van het oude naaktstrand kijk op:

Oude naaktstrand tijdens de aanleg van de Zandmotor
Oude naaktstrand (na de kustversterking van 2010)
Oude naaktstrand (voor de kustversterking van 2010)
 

Gratis parkeren aan de Machiel Vrijenhoeklaan.Het pad naar het strand.Strandslag 2, links is het naaktstrand op 600 meter afstand. Bekijk hier het info bord.Vanaf het duinfietspad ter hoogte van strandslag 2, zicht op de twee strandpaviljoens dichtbij het naaktstrand. Op de achtergrond is de Zandmotor zichtbaar.Strandpaviljoen "Beachclub BIRDS" vlakbij de strandopgang 2.

Via strandopgang 1, tussen de strandpaviljoens  "BLOW Beach House" en "Flamengo's is het naaktstrand alleen te voet of per fiets te bereiken. Bekijk hier het info bord.Het nieuwe duinfietspad Kijkduin is klaar en wordt ook gebruikt door de deelnemers aan de Strand 6 Daagse.Strandpaviljoen "Flamengo's".Strandpaviljoen "Klein Ockenburgh" op 190 meter (noordelijk) voor het naaktstrand.
Sinds 2018 heeft het strandpaviljoen een nieuwe naam gekregen een heet nu "BLOW Beach House"

Vanaf de noordkant volgt eerst het naaktstrand van Kijkduin, dat aan de zuidzijde overgaat in het naaktstrand van Monster.
 

Van de andere kant bekeken. Op de gemeente grens met Den Haag gaat het naaktstrand over in dat van Kijkduin.Het naaktstrand (kijk richting Kijkduin).De lagune, met op de achtergrond. Op 31-07-2012 is het zwemverbod, dat sinds de aanleg van de Zandmotor van kracht was, opgeheven.Door een gladde sliblaag is de lagune niet erg aantrekkelijk om te gaan zwemmen.
Ook de branding ontbreekt hier.De duinen, zijn al redelijk begroeid. Aan de bovenzijde zijn de fietsers zichtbaar op het nieuwe duinfietspad KijkduinPer fiets is het naaktstrand prima bereikbaar via strandslag Watertoren. Hier is een  fietsenstalling aanwezig. Bekijk hier het infobord.Het naaktstrand gezien vanaf strandslag Watertoren. Op de foto is goed te zien dat het strand niet meer rechtstreeks aan zee ligt, maar dat zich voor het strand een lagune bevindt.

Strandslag Watertoren aan de zeezijde.Het begin van het naaktstrand aan de zuidzijde.Het begin van het naaktstrand aan de zuidzijde.


Het naaktstrand is per auto ook bereikbaar vanaf de Westlandse kant.Het betaald parkeerterrein bij strandslag Molenslag.Camping De Molenslag vlak achter de duinen, bij strandopgang Molenslag.De trap bij strandopgang Molenslag. Op het strand naar rechts, 3000 meter verder is het naaktstrand.Strandslag Molenslag.Links staat het strandpaviljoen "Bondi Beachclub"Rechts staat het strandpaviljoen "The Coast beach". Op de foto nog het oude strandpaviljoen  "Bij Ons")

En daarna is het nog een heel eind lopen naar het naaktstrand, maar dan kom je wel over de Zandmotor.De Zandmotor gezien vanaf strandslag Molenslag.De Zandmotor met het binnenmeer gezien vanaf strandslag Schelppad, hier lag vroeger het naaktstrand.Het binnenmeer en op de achtergrond de lagune bij het naaktstrand van Monster.Het binnenmeer, gezien van strandslag Watertoren, met op de achtergrond de industrie op de Maasvlakte.

Op de site flickr.com staan veel luchtfoto's van de zandmotor, waardoor de ontwikkeling van de Zandmotor goed is te volgen.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend