Laatst bezocht: 21-07-2020


Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Maasvlakte


officieel naaktstrand met borden aangegeven lengte 500 meter
parkeren op circa 100 meter zandstrand waterkwaliteit
aflopende bodem zwemwater eenvoudige snackgelegenheid op eerste parkeerterrein op 250 meter reddingspost op 500  meter vanaf zuidgrens
afvalbakken honden aangelijnd toegestaan  

28-04-2022 In verband met de aanleg van het windpark aan de noordzijde van het naaktstrand is het sportstrand hier afgesloten. Om toezicht te houden op het werkgebied is er ook een camera op het naaktstrand geplaatst.

Windpark Maasvlakte 2, stuurde onderstaande mail naar deze website:

Graag laat ik jou ook nog even weten hoe er is omgegaan met de camera op het naaktstrand van Maasvlakte 2.
Het was geenszins onze bedoeling de privacy van de bezoekers van het strand te schenden. Actie is genomen en per vandaag is de camera die het bouwterrein en naaktstrand overziet anders ingesteld. Onze aannemer heeft zijn expert hiervoor ingeschakeld en ervoor gezorgd dat de preset naar het naaktstrand is 'geblurt', zodat de privacy van de bezoekers van het (naakt)strand gewaarborgd blijft.

Tussentijds hadden wij ook via onze contacten bij de NFN begrepen dat deze oplossing vaker is toegepast op andere naaktstranden en naar behoren werkt.

18-01-2022 Naaktstrand Maasvlakte 2 in 2022: overlast door werkzaamheden, lees hier meer.Algemeen
De Maasvlakte is in de jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd als vooruitgeschoven haven van Rotterdam. Aan de zeezijde ontstond in deze sterk industriŽle omgeving een prachtig natuurgebied met zandstranden en duinen, met ruimte voor strandrecreatie. Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte in 2008, aan de zeezijde van de bestaande Maasvlakte, is het populaire Slufterstrand en het daarop gelegen naaktstrand verdwenen. In 2012 is het Maasvlakte strand weer opengegaan, met ook een gedeelte voor naaktrecreatie. Wel is het teleurstellend dat het (officiŽle) naaktstrand, ondanks de uitbreiding van de stranden op de nieuwe Maasvlakte, gekrompen is van 2500 meter naar slechts 500 meter.

Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het textielstrand en het sportstrand in (zie het kaartje op de routepagina). Het naaktstrand is aangegeven met borden. Doordat veel textielrecreanten parkeren bij de eerste strandopgang, liggen bloot en textiel aan het begin van het naaktstrand door elkaar.

Op het sportstrand, dat door het extensieve gebruik zeer geschikt is voor naaktrecreatie, wordt tot aan de eerst volgende strandopgang (2,3 km noordelijker) ook naakt gerecreŽerd. In 2020 zullen op het sportstrand 13 windmolens verrijzen met een tiphoogte van ongeveer 200 meter. De eerste windmolen komt op ongeveer 200 meter afstand vanaf het naaktstrand te staan. Omdat de windmolens aan de noordkant van het naaktstrand komen te staan is er geen overlast van slagschaduw wel moet er met enige geluidsoverlast rekening worde gehouden.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel staat op het parkeerterrein een eenvoudige horeca voorziening (snackcontainer). Op het textielstrand staat een reddingspost van de Rotterdamse Reddingsbrigade op ongeveer 500 meter vanaf de zuidgrens van het naaktstrand. Bij overlast kan ook contact (06-1343821) worden opgenomen met de reddingsbrigade.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Tweede Maasvlakte. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerNieuws
18-06-2021 Jo en Ria vrezen het ergste: pal naast hun favoriete naaktstra...
26-07-2019 Hulpdiensten massaal naar Tweede Maasvlakte: ĎMensen vallen bi...Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend