Laatst bezocht:25-07-2018Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zeeland   Nederland

Naaktstrandje Schelphoekgat, Serooskerke (gedoogd!)
Foto's

Klik hier voor foto's van het oude naaktstrandje (voor de dijkversterking).
(Met dank aan Willem van Camping Smallegange's dijk, voor enkele foto's van na de dijkversterking)
Gratis parkeren op een kleine parkeerplaats bij het begin van de dijk.Aan het einde van de dijk is het gedeelte waar naakt wordt gerecreŽerd.
Op deze foto is de de dijk nog kaal, maar inmiddels is deze weer volledig begroeid.De dijk met de Muraltmuur. kijkrichting Plompe Toren.Aan het eind van de dijk is het gedeelte waar naakt wordt gerecreŽerd.De resten van het voormalig poldergemaal Serooskerke, aan de zijde van het natuurgebied zijn ook behouden gebleven bij de dijkversterking. (foto van voor de dijkversterking).De (voormalige) spui-opening.In de spui-opening, heeft zich in de loop der jaren een schelpen-/kiezelstrandje gevormd.
Hier is ook met eb, het zwemwater gemakkelijk te bereiken. Vanwege het heldere water, en het rijke onderwaterleven, kun je hier ook prachtig snorkelen.Ook met laagwater blijft het oppassen met de stenen. Waterschoenen zijn geen overbodige luxe. Het prachtige natuurgebied met droogvallende slikken en schorren aan de binnendijkse zijde van de dijk.Het natuurgebied.In de voormalige werkhaven Schelphoek liggen nog drie caisson en een scheepswrak.In de verte de 5022 meter lange Zeelandbrug.De Plompe Toren vlakbij het strandje. De toren is dagelijks opengesteld.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend