Laatst bezocht: 14-09-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zeeland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrand Ritthem (gedoogd)
Foto'sGratis parkeren aan de dijk.Over de dijk (eerst een ijsje), in de bocht het voetpad rechtdoor volgen.Hier in de bocht ligt ook een textielstrand.Volg het fietspad.Hier achter ligt (nog circa 200 m onverhard pad) het naaktstrandje.

Op het naaktstrand. Het strandgedeelte tot aan het monument (witte zuil) wordt voornamelijk gebuikt door naaktrecreanten.Het naaktstrand.Zicht op de overzijde. (Breskens).Het naaktstrand, bekijk hier het infobord (inmiddels verdwenen).Het naaktstrand eindigt ongeveer ter hoogte van het monument.Het laatste gedeelte is textielstrand.Het naaktstrand, met op de achtergrond de industrie aan de Sloehaven.Het naaktstrand.Het naaktstrand.Het naaktstrandje.Recreatie in het natuur-duingebied achter het naaktstrand is niet toegestaan.Voor het achterliggend natuurgebied geldt, verboden toegang.Met springvloed loopt het achterliggend natuurgebied onder.De slufter.Scheepvaart op de Westerschelde.

Alternatief parkeren:

Gratis parkeren op een kleine parkeerplaats.Over de dijk naar het strand
Op 23 september 2011 ontplofte dit caisson bij Ritthem. Het zorgde voor veel beroering in de omgeving en haalde de landelijke media. Over deze gebeurtenis werd de film de "De bommenlegger van Ritthem" gemaakt.


Enkele foto's van het Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa.


 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend