Laatst bezocht: 31-08-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Overijssel   Nederland


Naaktstrandje Pannekoekenplas Oldenzaal (Opgeheven)


gedoog naaktstrand oppervlakte 0,3 hectare parkeren op 1700 meter
bushalte op 25 min fietsen meenemen tot op het strandje zandstrand
waterkwaliteit, geen officiƫle zwemlocatie aflopende bodem zwemwater honden aangelijnd toegestaan


01-09-2020 Naaktrecreatie is hier niet meer mogelijk. De plas is afgesloten voor alle recreanten. Er zijn bordjes verboden toegang geplaatst (art. 460 Sr) en verder is het gebied afgerasterd. Er zijn nog wel enkele paadjes waar deze afrastering alweer vernield is.
Algemeen
De Pannekoekenplas ligt aan aan de zuidkant van Oldenzaal en is ontstaan door kleiafgraving. Rondom de plas, is door de jaren heen, een prachtig natuurgebied ontstaan, dat niet is ingericht voor strandrecreatie. Het terrein van circa 10,5 hectare, is particulier eigendom. De eigenaar heeft het voornemen de plas te dempen en geschikt te maken voor landbouwgrond. De Gemeente wil de plas behouden en de natuurwaarde versterken.

Aan de oostzijde, aan de zijde van de klootschietbaan, is een klein gedeelte dat voor naaktrecreatie wordt gebruikt. Het gebied wordt helaas ook, vooral tegen de avond, voor sekscontacten gebruikt.
Het enigszins heuvelachtig terrein bestaat voornamelijk uit bomen en struikgewas, met enkele kleine gedeeltes grasland. Aan de waterkant zijn een aantal kleine zandstrandjes.

Aan de noodwestzijde bevindt zich een schiereiland, het zogenaamde homo-eiland, dat voornamelijk voor homosekscontacten wordt gebruikt. Voor serieuze naturisten is dit gebied niet geschikt.

Hier is geen officiƫle zwemlocatie aanwezig, zodat het zwemwater hier niet wordt gecontroleerd. Het heldere water heeft een snel aflopende bodem en wordt snel diep. Het heeft geen afgebakend zwemgedeelte en is hierdoor niet geschikt voor ongeoefende zwemmers.
Ook voor geoefende zwemmers wordt het afgeraden hier te zwemmen. Vooral door de grote diepte van de plas kunnen er gevaarlijke koude stromingen ontstaan.WeerNieuws
14-02-2019 Evenementenorganisator wil Pannekoekenplas Oldenzaal kopenAan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend