Laatst bezocht: 14-09-2016
 

 Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Wijk aan Zee / Heemskerk
Foto's

 Parkeren aan de Dorpsduinen in Wijk aan Zee.Als alle parkeerplaatsen bezet zijn, kan (betaald) worden geparkeerd op de dorpsweide.Strandslag 41, Relweg. Op het bord staat wel dat naaktrecreatie verboden is, maar het naaktstrand ligt in de naburige gemeente Heemskerk. Gelukkig is daar wel ruimte voor naaktrecreatie.Strandopgang 41: Relweg.Strandpaviljoen "de Kust", direct bij de strandopgang.Strandpaviljoen "Beachclub Oost 3", dichtbij de strandopgang.Strandpaviljoen Noorderbad, dichtbij de strandopgang.De strandhuisjes voorbij.Vrijwel direct na de strandhuisje wordt al naakt gerecreŽerd.

Het naaktstrand.De zee.Het naaktstrand.Het duinlandschap op het naaktstrand.

Strandpaviljoen "De Vrijheit", bij strandslag 40, Kruisbergstrand, op 870 meter vanaf het naaktstrand. (paal 49,5).Strandslag 40, Kruisbergstrand. Bekijk hier het infobord.
Op het bord staan twee gebieden aangegeven waar naaktrecreatie is toegestaan:
Het hier beschreven strand tussen de palen 49,5 en 50,25
en het strand tussen palen 47,75 en 47,85, dit is het gedeelte van het naaktstrand van de gemeente Heemskerk dat aansluit op het naaktstrand van Castricum .Strandslag 40 Kruisbergstrand, alleen bereikbaar per fiets of te voet.


Een bezienswaardigheid op ongeveer 6 km zuidwaarts is de Noordpier van Wijk aan Zee. Voor foto's van de Zuidpier kijk op de fotopagina van naaktstrand Velsen.Uitzicht vanaf het uitkijkpunt Averijhavendepot. Op de achtergrond zijn de Noord- en Zuidpier te zien.Het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal.De watertaxi verzorgt een veerdienst naar IJmuiden. (Zomers vier vaarten per dag).Op de Noordpier.Op de Noordpier, met het zicht op de staalfabrieken van
Tata Steel IJmuiden.Op het uiteinde van de Noordpier.Strandpaviljoen Timboektoe staat dichtbij de Noordpier.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend