Links:
Ecomare
Vakantiepark De Krim

 
Algemeen   Den Hoorn   De Cocksdorp   Noord Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Texel 


Algemeen
Texel is het grootste Waddeneiland en heeft een oppervlakte van 162 km≤. Texel behoort tot de provincie Noord-Holland. Het eiland is een waar eldorado voor elke strand- en natuurliefhebber. Veel toeristische informatie is te vinden op de site van de VVV Texel.
Kijk ook in de linker kolom voor een aantal interessante links.

Bereikbaarheid
Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur. De boot vertrekt op het halve uur. Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur. De boot vertrekt op het hele uur. De overtocht van 4,2 km duurt ongeveer 20 min. In het hoogseizoen zijn er ook vaak extra afvaarten zodat er een half uur dienstregeling is.
Op dinsdag, woensdag en donderdag, geldt een daltarief (30% korting) voor motorvoertuigen. Voor meer info kijk op de site van Teso.
Bij de veerhaven 't Horntje op Texel is een fietsenverhuur. Voor info over het openbaar vervoer op het eiland kijk op de site Texelhopper.nl

Naaktstranden
In tegenstelling tot de overige Waddeneilanden, waar naaktrecreatie op rustige strandgedeeltes veelal wordt gedoogd, zijn hier twee officiŽle naaktstranden. Hoewel het juridische onjuist is, heeft de gemeente Texel naaktrecreatie op andere plaatsen in de APV (art. 5:38) verboden. De naaktstranden zijn duidelijk met borden aangegeven.
 
1.  Den Hoorn (tussen strandpalen 10,13 en 8,00)
2.  De Cocksdorp (tussen strandpalen  26,4 en 27,45)

Op ongeveer twee kilometer afstand vanaf het naaktstrand Den Hoorn, is camping  Loodsman duinen aanwezig. Op deze camping is een gedeelte gereserveerd voor naturisten. Op het naturistische deel zijn 100 plaatsen voor tenten, vouwwagens en caravans.
 

Naaktstranden op Texel

 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend