Laatst bezocht:31-7-2009

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek    Groningen   Nederland


Naaktstrand Pier Delfzijl (Gedoogd!)lengte 500 meter parkeren op 5400 meter
neem fiets mee!
treinstation Delfzijl (op 70 min)
zandstrand geen officiële zwemplaats, ook niet in de nabijheid. aflopende bodem zwemwater
strandpaviljoen op 5000 meter, bij  textiel strand Delfzijl honden aangelijnd toegestaan  

23-11-2015 Ondanks eerdere toezeggingen dat de Pier na de bouw van het windmolenpark weer zou worden opgesteld, gaat de Pier niet weer open voor het publiek.Nieuws

 De Pier van Delfzijl zal niet meer openbaar toegankelijk worden:
 Het naaktstrandje is gesloten.


15-11-2015
Ondanks eerdere toezeggingen dat de Pier na de bouw van het windmolenpark weer zou worden opgesteld, gaat de Pier niet weer open voor het publiek. Lees hier het bericht op de site van Seaport Groningen.

15-08-2015 De verwachting is dat het naaktstrandje niet voor september open gaat. Er is zelfs sprake van dat de pier mogelijk niet meer openbaar toegankelijk wordt.
Zodra er meer informatie beschikbaar komt wordt dit op de site geplaatst.10-03 / 31-10-2014:
In verband met de plaatsing van windmolens op de pier is deze afgesloten. Zolang de werkzaamheden duren is het naaktstrandje gesloten.
De verwachting is dat de pier aan het einde van het tweede kwartaal in 2015 weer toegankelijk zal zijn. Dus nog even geduld.


foto: Eneco

Het naaktstrandje aan het einde van de Pier, met de in aanbouw zijnde windmolens.


Foto impressie Eneco.


14-12-2013:
In 2014 zal op de pier een 20 tal windmolens worden geplaatst. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn tijdens de werkzaamheden.

Algemeen
De waddenhavenplaats Delfzijl ligt aan de monding van de rivier de Eems. De haven van Delfzijl is de grootste van Noord Nederland. Om de haven tegen golfslag te beschermen en de ophoping van bagger te voorkomen, is een lange pier evenwijdig aan de kust in zee gebouwd. De pier heeft, inclusief de Handelskade Oost, een lengte van 5,5 km. De pier zelf is 4,3 km lang, waarvan het eerste gedeelte vrij toegankelijk is. Het  laatste gedeelte is in het broedseizoen (begin april tot eind juli) officieel niet toegangelijk.

Op de dijk staat de markering van het broedseizoengebied aangeven. Een aantal zeldzame vogels, zoals de bontbekplevier, het visdiefje, de dwergstern de zwartkopmeeuw, heeft de pier uitgekozen als broedgebied.
Juist in het broedgebied, in de laatste 1,5 km, is aan de zee zijde een smal zandstrand aanwezig. Op het laatste gedeelte van dit strand vindt ook naaktrecreatie plaats.
In de praktijk wordt ook tijdens het broedseizoen hier gerecreëerd

Te voet is het naaktstrandje nauwelijks bereikbaar, gezien de grote loopafstand (5,4 km). Op het naaktstrand en ook in de direct omgeving zijn geen voorzieningen aanwezig.

Er is geen officiële zwemplaats aanwezig, dus wordt de zwemwaterkwaliteit hier niet  gecontroleerd.

Weer


Handige links
Vakantiehuizen Waddeneilanden

 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend