Laatst bezocht: 22-07-2020

Koop bij bol.com


 

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland


Naaktstrandje Hedelse Bovenwaard(Gedoogd!)
Foto's
Gratis parkeren op een kleine parkeerplaats. Hier is ruimte voor circa 4 auto's. Ook in de omgeving zijn diverse parkeer mogelijkheden.Bij de parkeerplaats is een opstap over de afrastering aanwezig.Ga linksom de plas.Ga via de eerste of de tweede landtong naar het naaktstrandje. Via de eerste landtong moet er een klein stukje door het water gewaad worden.

Via de eerste landtong. Rechts boven ligt het naaktstrandje op de tweede landtong.
Nog een stukje door het ondiepe water waadden.De doorwaadbare plaats.Via de tweede landtong, hier is nauwelijks een pad te onderscheiden. Bijna op het naaktstrandje.
Het naaktstrandje.Het naaktstrandje.Het wat groenere gedeelte van het naaktstrandje. Op de achtergrond de slenk tussen de eerste en de tweede landtong.Het naaktstrandje is per kano uitstekend bereikbaar. Hoewel er een open verbinding is met de Maas, is de plas niet toegankelijk voor boten.In het ondiepe gedeelte is veel groenwier aanwezig. Deze laag wordt regelmatig door de vaste bezoekers verwijderd. In de zwemzone dichtbij de kant is deze laag niet aanwezig, wel bevinden zich veel waterplanten in het water.Het naaktstrandje gezien van de overzijde.


Enkele foto's van het gebied.Links de plas en rechts de Maas. Op de achtergrond de Maasbrug bij Empel. In deze dijk is een verlaagd gedeelte aanwezig, zodat bij hoogwater de Hedelse Bovenwaard als water berging kan worden gebruikt. Hier is ook een mooi zandstrandje aanwezig.De doorwaadbare plaats aan de westzijde van de plas. Het water is circa 0,50 meter diep hier. Met het oversteken moet rekening worden gehouden met grindstenen op de bodem.

Aan de overzijde, bij een kleine parkeerplaats staat het infobord over de Hedelse Bovenwaard. Ook via deze parkplaats is het naaktstrandje goed bereikbaar. (circa 600 meter extra lopen).
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend