Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand t Twiske (Baaiegatstrand)
RW   03-06-2023 16:03  Twitter Google+ Facebook Email

@joost.
Echte naturist hier..ben regelmatig op baaiegat om te zwemmen en een beetje zonnen als het weer mee zit


Naaktstrand Gaasperplas
Zuidoostenaar   03-06-2023 15:39  Twitter Google+ Facebook Email

Overigens snap ik niet waarom de moderator op een gastenboek een opmerking van “Marta” toestaat (mogelijk is “Marta” trouwens ook gewoon een man en “Martin”). Wat heeft dit te maken met een gastenboek en specifieke ervaringen op dit naaktstrand? Dit is geen discussieforum. En anders dient er even gelijk ruimte te zijn voor deze opmerking en over “gasten”. Naaktheid heeft een totaal andere lading voor vrouwen en gemarginaliseerde minderheden dan voor witte mensen. De meeste naaktrecreanten bij Gaasperplas zijn witte (oudere) mannen. Zuidoost is welbekend vol minderheden en door hen opgebouwd. Er is een eeuwenlange geschiedenis van geen zelfbeschikking over jouw lijf als minderheid door kolonialisme, slavernij en onderdrukking. Door aanranding, verkrachting, doding, etc. Je kon niet zelf bepalen of de onderdrukker jouw naakt mocht zien en aanraken. Anno 2023 komen zeggen, “wij” komen jouw woonplek bezetten en bepalen wat de regels zijn, is erg ouderwets superioriteitsdenken en neokoloniaal. Bewoner heeft alleen neergezet dat die wenst niet geïntimideerd te worden, en veroordeelt verder anderen niet. Heeft nergens aangegeven dat naaktrecreanten er niet mogen zijn. Die vijandige reactie daarop is dus veelzeggend en haaks op samenleven in diversiteit en weer terug naar de verzuiling in apartheid leven. Intimidatie is geen mening, het is machtsvertoon en machtsmisbruik. De baas spelen over andermans lijf. Zeker in deze context verwerpelijk. Als je niet tegen diversiteit kan, kan je niet tegen bewoners zeggen, pas je maar even aan, aan mijn wil als gast, en vlucht van jouw leefruimte. Staat er niet op dat bord met regels voor het naaktstrand: respect voor anderen en jouw omgeving? Dan moet je dealen met diversiteit en andersdenkenden, waar jij verder helemaal niets over te bepalen hebt en absoluut geen recht hebt in hun bijzijn verwijtend te zeggen dat zij zich moeten ontbloten.


Naaktstrand Gaasperplas
Zuidoostenaar   03-06-2023 14:29  Twitter Google+ Facebook Email

Martha respecteert bewoners en diversiteit niet en maakt haar eigen regel vanuit kortzichtigheid, waar haar norm de norm moet zijn. Dat is nou precies het probleem. Waar kun je terug vinden dat het verboden is in zwemkleding op dat naaktstrandje te zijn? Inderdaad, nergens en om een goede reden. Neokoloniaal denken en dwingen, is zo niet 2023. Intimidatie jegens geklede badgasten is echter niet toegestaan. Nederland is niet van jou alleen, wen eraan. Je bent niet de tijdelijke bezetter op dit strand. Mensen in Zuidoost zijn mondiger en blijven hier. Die hebben jouw denigrerende en anti-diversiteit mening en goedkeuring gelukkig niet nodig. Wij zijn vrij.


Naaktstrand Paulinapolder
suzy en karel   03-06-2023 13:10  Twitter Google+ Facebook Email

Wij zijn er donderdag 5 minuten geweest, er was geen plezier aan de koude No wind, veel te koud. Komen terug als het warmer is


Naaktstrand Delftse Hout
Rob K.   02-06-2023 23:43  Twitter Google+ Facebook Email

Begin jaren ’80 was ik een van de eerste bezoekers van het naaktstrand in de Delftse Hout . Enige jaren later is het naaktstrand verplaatst naar de overzijde van de plas.
Daar is het nog steeds, dankzij de vasthoudende actie van enkele dappere naaktlopers toen de Gemeente Delft van het naaktstrand af wilde. De Hoge Raad heeft bevestigd, dat dit strand voor naaktrecreatie geschikt is. Toch weigerde de Gemeente deze plek officieel als naaktstrand aan te merken en met borden aan te duiden.
Nu staat op de website van de Gemeente dat naaktrecreatie in de gehele Delftse Hout is toegestaan. Maar dat betekent uiteraard niet, dat het hele gebied nu ook geschikt is om naakt te lopen.
Volgens de Internat. Naturisten Federatie wordt naturisme gekenmerkt door “zelfrespect en respect voor anderen”. Naturisten dienen dus óók respect te hebben voor argeloze bezoekers van de Delftse Hout, die niet (geheel onverwacht!) geconfronteerd wensen te worden met naaktlopers.
Ik schrijf onverwacht, omdat ik vrijwel zeker weet, dat de Gemeente geen borden heeft geplaats bij alle toegangen tot de Delftse Hout (ik kan dat niet controleren; ik ben verhuisd, en kom alleen nog in Delft kom om zondags naakt te zwemmen in het Sportfondsenbad). De nietsvermoedende bezoekers, die (al dan niet met hun kinderen) in de Delftse Hout recreëren zullen niet graag plotseling oog in oog staan met een blootloper. Dit kan ook nog eens agressie opwekken, die zich uiteindelijk ook kan keren tegen het naaktstrand.
Naaktstrand Paulinapolder
Jean-Bob   02-06-2023 23:22  Twitter Google+ Facebook Email

Wij, mijn vrouw en ik, zitten al weken te wachten op het juiste moment om weer naar dit strandje toe te gaan. Maar het weer was echt niet te harden tot nu toe. Ik hoorde echter dat het dit weekend wel beter zou worden met eindelijk minder harde wind


Naaktstrand Isabellagriend
   02-06-2023 18:50  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo den Teuling.
Je kunt er peddelen en er is ook schaduw. Gesnoeid word er zeker niet omdat het een natuurgebied is en als zodanig beheerd word. Maar bij mooi weer is het verstandig om een parasol mee te nemen, of je moet vroeg komen. Dit niet alleen voor de schaduw maar ook voor het parkeren. Er is vorig jaar gesnoeid om een betere doorstroming op een punt bij hoog water te krijgen.


Naaktstrand Groene Ster
Jopdehaan1@hotmail.nl   02-06-2023 14:29  Twitter Google+ Facebook Email

Zojuist een heerlijke duik genomen! Blijft een heerlijk strandje en vooral leuk dat er zoveel jongeren komen. Ook dames en mannen alleen.

Dame die een aantal keer heen en weer zwom.. wat een geweldig figuur heb jij!


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
Pieter   02-06-2023 13:58  Twitter Google+ Facebook Email

Als je niet te lui bent om te wandelen is het prima te bereiken. Stukje omlopen. Lekker rustig nu.


Naaktstrand Isabellagriend
den teuling   02-06-2023 13:03  Twitter Google+ Facebook Email

Beste,

In de zomer standuppeddele zonder gedoe dus lekker naturistisch, heetst van de dag het supboard in de schaduw leggen is idiaal. Las over snoeien van isabellagriend en vraag me af of dit op het strand mogelijk is. Is er schaduw en is het bovenstaande mogelijk ?
Naaktstrand t Twiske (Baaiegatstrand)
Joost   02-06-2023 11:35  Twitter Google+ Facebook Email

Eerste keer,even gaan kijken helaas zit het weer niet mee vandaag veel bewolking. Ik was in de buurt en dacht toch eens kijken.
Volgende keer beter, nu geheel stil hier, ook lekker.
Kom graag in contact met echte naturisten.
Groetjes JoostNaaktstrand Loenensche Buitenpolder
Sjorrd   02-06-2023 10:00  Twitter Google+ Facebook Email

Bedankt voor je reactie, Henry!


Naaktstrand Breskens Groede
Farwell   01-06-2023 18:53  Twitter Google+ Facebook Email

Dear @Jo,

I read your comments. It is a pity what the nature, for some people, the God, gave us as we are born, due to manmade ethical rules and so called, culture, become so unwanted and not natural! People are born naked and the environment and people make synthetic rules, sometime, in the name of the religion, and government, and force other people to dress up and cover some parts of the natural body. This is the same unnecessary rules that can become so dominant, that in some remote cultures, the women are forced to cover their hair and body and if they do not, will; severely punish or killed. Stop changing natural rules. When it is cold we will cover ourself as a natural need and when not, let enjoy integrating with nature.


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
Henry D   01-06-2023 16:41  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ga vanaf nu naar de Wageningse uiterwaarden of de bisonbaai bij Nijmegen. Maar ook bij de oude kerncentrale in Dodewaard kun je goed bij de rivier komen en mooie beschutte plekjes vinden.Ik zie daar ook steeds meer mensen komen. Hier in Loenen is dit jaar niet veel te doen. Overal hekken en bewaking erbij. Volgend jaar misschien weer.


Naaktstrand Isabellagriend
Julius   01-06-2023 13:27  Twitter Google+ Facebook Email

Dat is dus niet op het naaktstrand. Als er daar iemand naakt loopt en die is niet voor rede vatbaar dan moet je niet ons hier aanspreken maar de politie bellen en zeggen dat er een naakte verwarde man rondloopt bij de Oolderplas.


Naaktstrand Delftse Hout
Ryan   01-06-2023 12:47  Twitter Google+ Facebook Email

Ik wil hier graag op reageren. Sinds korte tijd is naaktrecreatie in het hele Delftse Hout gebied toegestaan, dat staat expliciet op de site van de gemeente. Ook zelf vind ik het heerlijk en bevrijdend om lekker naakt door het gebied te wandelen. Ik doe dit trouwens tijdens schooltijd, zodat kinderen hier geen aanstoot aan kunnen nemen. Als het op de route even iets te druk is pas ik mij aan. Ik heb altijd een kledingstuk bij me dat ik, als het nodig is, snel even aan kan schieten. Maar ik wil benadrukken, nogmaals dat het gewoon is toegestaan. Als je daar last van hebt, zoek een ander recreatiegebied op. De bospaadjes en de ruiterpaden zijn uitermate geschikt en niet te druk. Eerlijk gezegd hoop ik dat het druk gaat worden met blote wandelaars, dat zou voor mij ook een stukje veiliger voelen. Ik ben veel handhavers en agenten tegengekomen, het enige dat ze deden was vriendelijk gedag zeggen.


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
sjoerd   01-06-2023 10:00  Twitter Google+ Facebook Email

Kan iemand me vertellen of hier inderdaad ook mensen zijn te vinden nu er aan de dijk wordt gewerkt? Waar gaan jullie anders naartoe?Naaktstrand Laakse Strand
piet   31-05-2023 22:59  Twitter Google+ Facebook Email

ik schijt altijd gewoon in de bosjes


Naaktstrand Breskens Groede
Wecke   31-05-2023 21:48  Twitter Google+ Facebook Email

Vorige vrijdag 26/5 lekker een paar uurtjes tegen de duinen zonnen; fris windje maar zeker aangenaam.

Niet veel volk, een koppel of 5 en een single man of 3 van zover ik kon zien.

Voor herhaling vatbaar!


Naaktstrand Vrouwenpolder
Johan   31-05-2023 21:00  Twitter Google+ Facebook Email

@kenneth.
Dit zelfde bericht komt werkelijk waar bijna ieder jaar in de krant terug, omdat de gereformeerde gemeente van Veere alle naakstranden liever kwijt dan rijk is. De nieuwe burgemeester (nu 4 maanden) pakt dit "vermeende" probleem wel even aan! Tegelijkertijd is dit reclame voor iets wat wij als naaktrecreaten helemaal niet willen. Advies voor gemeente Veere: ga de hondenoverlast eens te lijf op alle stranden in Veere en laat de naaktrecreant gewoon genieten. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend