Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Enkhuizen
GP   16-12-2018 23:29  Twitter Google+ Facebook Email

Sinds een paar jaar open ik een naaktseizoen op een bepaalde plek om dat op dezelfde plek ook weer te eindigen. De afgelopen jaren deed ik dit bij het Engelermeer in Vlijmen, het Rutbeek in Enschede en dit jaar dus Enkhuizen. Het was eind maart toen ik er het naaktseizoen opende. Ik moet steeds denken aan een maand eerder, toen ik bij de huldiging van Olympisch kampioene Suzanne Schulting was. Er was toen sprake van een gevoelstemperatuur van -15 graden. Een maand later was het voorjaar ingezet; ik zag in Enkhuizen mensen op een terras zitten en een man zat zelfs in zijn blote bast voor zijn huis. Wat lette mij nog om deze dag het naaktseizoen te openen? Er was helemaal niemand toen ik op het naaktstrand arriveerde. Het uiterste puntje van de landtong was ook goed bereikbaar en open genoeg. Alleen de ondergrond was er niet zo fijn op blote voeten, met onder andere schelpen.

Ruim zeven maanden later - begin november - was ik er weer terug om het naaktseizoen af te sluiten. Slechts 10 graden was het; het verbaasde me dan ook dat er nog een andere naaktrecreant aanwezig was. Nudisten blijven een aparte soort ;) Het uiterste puntje van de landtong was inmiddels helemaal dichtgegroeid en niet meer bereikbaar. Dit viel eigenlijk ‘mooi’ samen met mijn eigen toestand; had ik eind maart mijn lichaam helemaal glad geschoren; inmiddels was ik na al die maanden zwaar behaard.

Voor hetero’s is ‘Enkhuizen’ geen aanrader, nog even los van de slechte bereikbaarheid, de krapte en de beroerde ondergrond. Maar ALS er iemand is, wordt je eigenlijk altijd wel aangesproken door mannen die iets van je willen. Dit lijkt dan ook meer een soort ontmoetingsplek. Ik zal er niet snel wederkeren.Naaktstrand Delftse Hout
Piete   11-12-2018 11:58  Twitter Google+ Facebook Email

Er staat weer een plek voor "naaktcreatie" aangegeven op het bord bij het meertje. Misschien geen nieuwtje, maar wel voor mij.


Naaktstrand De Grote Moere
Naturist   11-12-2018 01:37  Twitter Google+ Facebook Email

Het was een vooropgezet plan om geen alternatief voor de Moere te gaan vinden ... De NFN heeft er dan ook bar weinig aan gedaan. Dat was slechts mediale opsmuk. Oosterhout zit nu met zijn "carrière" warm in Emmen en zijn opvolger kent het dossier niet eens.

Wellicht om de situatie nog eens bij de nieuwe burgervader aan te kaarten om alsnog een nieuwe plek te krijgen - en nee, niet op de wijze zoals dat in juli 2017 als "vergaderen" is gepresenteerd. Dat gaat nooit werken !!!


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Kees & Thea   07-12-2018 09:07  Twitter Google+ Facebook Email

16e Nieuwjaarsduik 1 januari 2019.

Voor vele mensen is het inmiddels vaste prik om op nieuwjaarsdag een verfrissende blote duik te nemen.

We hebben de eerste herfst prikkelen gehad. Sinterklaas heeft vele schoentjes inmiddels gevuld.
De voorbereidingen voor de kerst zijn begonnen. Het volgende is oudjaar dat wij weer feestelijk gaan verlaten en proosten op het nieuwe jaar.
Dat hopelijk weer veel geluk en voorspoed gaat brengen met vele zonnige en warme dagen.
Maar dan is het zover op dinsdag 1 januari 2019 zal wederom om 14.00 uur op het naaktstrand van de Galderse meren de 16e jaarlijkse nieuwjaarsduik plaats gaan vinden.

Jong en oud doe allemaal mee aan deze sportieve duik. Breng vrienden, familie, buren en kennissen mee.

Vanaf 13.30 uur verzamelen op het naturistenstrand.
Om 14.00 uur stip gaan we te water.


Naaktstrand Berendonck
Ton de Bruin   06-12-2018 02:23  Twitter Google+ Facebook Email

Grote veranderingen worden gerealiseerd.
Een overzicht daarvan vind je hier: https://www.facebook.com/groups/2154886891464409/
Naaktstrand Amsterdamse Bos
Frits   05-12-2018 22:03  Twitter Google+ Facebook Email

In Memoriam

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het afscheid van Bello op onze Zonneweide.

Bello was een naturist in hart en nieren, s'winters, weer of geen weer, altijd kwispelend en zijn klokkenspel vrolijk bungelend.
Wij wensen Hondenbezitster veel sterkte de komende moeilijke tijd in het nieuwe naturistenseizoen.

Gelegenheid tot afscheid nemen is op 30 april aanstaande vanaf 16.00 uur op de Zonneweide. We zullen je missen Bello.


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Hondenbezitster   05-12-2018 09:53  Twitter Google+ Facebook Email

Het beheer heeft het bord 1 april tot 1 oktober vervangen voor een bord 1 mei tot 1 oktober. Kunnen wij mooi een maand langer de Zonneweide op.

Frits jouw teksten zijn een naturist onwaardig. Zeker ook weer een zogenaamde naturist, die allen maar komt rukken op de Zonneweide.
Het lijkt mee beter, dat jij je eerst ter plaatse gaat oriënteren voordat jij iets schrijft.


Naaktstrand Vuren
GP   04-12-2018 15:59  Twitter Google+ Facebook Email

Voor het eerst wat weerstand ‘mogen’ ervaren op een naaktstrand. Het was op een dag - ik was nog nooit in Vuren geweest - dat het slechts 15 graden was maar dankzij de zon toch heel aangenaam. Er was verder niemand, totdat een geklede man en vrouw met hond het naaktstrand op kwamen lopen. Ze reageerden nogal verontwaardigd; de vrouw vroeg zelfs of ik niet even een onderbroek kon aandoen. Op mijn antwoord dat dit een naaktstrand is, zei ze “dat maken jullie ervan.” Ik zag dat ze meteen ook een belletje gingen plegen. Ik ben echter gewoon bloot gebleven; voelde me gesterkt door de verhalen, oa op dit gastenboek. Maar enige weerstand in die streek is er dus wel. Wie heeft er nu gelijk? Mevrouw die met haar hond over de stranden loopt waaronder een (niet officieel) naaktstrand en niet met zulke zaken geconfronteerd wil worden of de naaktloper die gebruik maakt van de sporadische mogelijkheden die er zijn om naakt in de natuur te zijn en elke stap moet controleren of er geen hondenuitwerpselen liggen?


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Frits   02-12-2018 20:40  Twitter Google+ Facebook Email

Steeds opnieuw schrijft hondenbezitster onzin en leugens in dit gastenboek.
Alleen het oude bordje 'Verboden voor honden' is onlangs vervangen door een nieuw bordje, zoals overal in het bos is gebeurd.
Het grote bord 'Zonneweide, Naaktrecreatie' staat er (uiteraard) nog gewoon.

Het moge zo zijn dat seksrecreanten de Zonneweide bezoeken, rukkende kerels heb ik er toch nog nooit gezien. Dat zal wel in de bosjes en op de parking gebeuren?

Hondenbezitster vertoont een ernstige gedragsstoornis ten aanzien van naaktrecreatie, wellicht door traumatische ervaringen in haar verleden, wie zal het zeggen?
Hondenbezitster zal zich toch moeten verzoenen met het feit dat vele anderen zich wel goed in hun vel voelen en lekker in hun blootje van de zon willen genieten.


Naaktstrand Isabellagriend
hay & car uit venlo   29-11-2018 12:18  Twitter Google+ Facebook Email

wij komen er al jaren en vinden het prachtig daar.
wij hebben er ook al veel leuke mensen ontmoet waar we ook mee afspreken, we zijn ook al samen op vakantie geweest en met een man die nu onze vriend is beleven we leuke dingen zoals sauna en gezellige avonden.
daarom komen wij er graag en genieten alleen maar.


Naaktstrand Ritthem
Jantine   28-11-2018 22:20  Twitter Google+ Facebook Email

Klopt inderdaad hoor Ellen. Ik ga ook vaak alleen en ben 22. Harstikke gezellig daar en veel lachen met die mannen om je heen. Aanstaande zomer weer. Nu al zin in🎉. Wie nog?


Naaktstrand Oesterdam
Jantine   27-11-2018 23:11  Twitter Google+ Facebook Email

Wel nog effe geweest om te voelen afgelopen zaterdag maar valt toch tegen. Tot mijn middel in de oosterschelde geweest🤗🎉 vind ik al hele prestatie haha


Naaktstrand Oesterdam
Jantine   27-11-2018 22:07  Twitter Google+ Facebook Email

Wij houden het nu maar bij een wekelijks saunabezoek Herman. Het is ons te koud nu


Naaktstrand Berendonck
Roger   24-11-2018 14:31  Twitter Google+ Facebook Email

Afgelopen vrijdag toch nog twee uurtjes bloot van de zon kunnen genieten hier op het naturistendeel kon er lekker uit de wind liggen tegen een berg houtsnippers met uitkijk over het meer, weer een heerlijk dicht bij de natuurgevoel er was wel flink gesnoeid alle lage struiken zijn weg maar ook veel bomen het is nu veel opener dus lekker ook meer zon.


Naaktstrand Ritthem
Ellen   21-11-2018 22:37  Twitter Google+ Facebook Email

Voor vrouwen alleen ook goed te doen hoor. Ik ben 24 en totaal niet lastig gevallen. Wel wat meer mannen daar, maar zijn vriendelijk en komen gezellig met je kletsen


Naaktstrand Groote Keeten
Margreet   20-11-2018 10:08  Twitter Google+ Facebook Email

Als je bij de strandafslag staat is het dan rechts of links het strand op ?
Vele stranden al bezocht in vele landen maar de NoordHolllandse kust is en blijft mijn favoriet. Vanaf april gaan we weer !


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Hondenbezitster   19-11-2018 20:51  Twitter Google+ Facebook Email

De borden bij de ingang met naturistenterrein zijn weg gehaald. Er is een bord geplaatst verboden voor honden van 1 april tot 1 oktober.
Er mag nu niet meer naakt gerecreëerd worden op de Zonneweide. Zijn wij toch van die rukkende kerels af.


Naaktstrand Berkendonk
GP   15-11-2018 09:44  Twitter Google+ Facebook Email

Een opmerkelijke situatie onlangs op Berkendonk. Na maanden was ik er weer eens terug en in het achterliggende bosgebied zag ik dat er allemaal linten waren gespannen. Ik zocht op wat het kon zijn en het bleek om de Helmcross te gaan, een mountainbike-evenement dat hier blijkbaar al voor de derde keer zou worden gehouden. Maar ja, het komt niet eens in je op dat deze race ook over het naaktstrand zou kunnen lopen. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik zag dat dit juist wel het geval was. Sterker nog; de start vond gewoon plaats op het naaktstrand...

Terwijl men op deze vrijdag nog bezig was met de voorbereidingen, kon je nog gewoon in je blootje over het al aangelegde parcours lopen. Ik was benieuwd hoe dit zich zou ontwikkelen en besloot zondag - op de tweede dag van het evenement - poolshoogte te gaan nemen. Zou je - misschien tegen beter weten in - het evenement ook in je blootje kunnen bezoeken?

Er eenmaal aangekomen - de parkeerplaats stond natuurlijk helemaal vol voor het evenement - kwam ik erachter dat dat toch niet helemaal de bedoeling was. Men had het naaktstrand tijdelijk gehalveerd door middel van het plaatsen van hekken met daarop reclame. Tevens natuurlijk bedoeld ter afscherming van het naaktstrand. Je kon er zo langslopen als je wilde, maar ik ben toch maar keurig achter de hekken gebleven. Andersom gebeurde het echter wel; mountainbikers die - in een decor van naaktstrandborden - hun warming-up deden en geregeld achter de hekken terechtkwamen. Toevallig? Of een persoon met hond, terwijl die daar niet eens mogen komen. Wat dat betreft was het wel uitsluitend eenrichtingsverkeer.

Het was half oktober en uitzonderlijk warm, met rond de 26 graden op de thermometer! Ik was dan ook niet de enige naaktrecreant, hoewel het zeker niet druk was. Dat had waarschijnlijk met de sterke wind te maken. Deze zorgde er zelfs voor dat de hekken omwaaiden! Het was op dat moment niet het geval, maar als daar de menigte had gestaan, had dat zeker het nodige gelach opgeleverd. De naakten zouden dan zijn overgeleverd. Nu bond de organisatie de hekken steviger vast aan de bomen.

Terwijl de naaktrecreanten achter de hekken een geheel eigen wereldje vormden, kregen zij toch genoeg mee van het evenement waarbij ook gezellige muziek klonk. Tien meter verderop - aan de andere kant van de hekken - vonden dus geregeld nieuwe starts plaats, onder het oog van de geklede menigte. Toen om vier uur het evenement was afgelopen en de opruimploeg de laatste hekken en linten had opgehaald, keerde de rust weer terug op Berkendonk en konden de naaktrecreanten het volledige naaktstrand weer in bezit nemen. Ik vond het een zeer leuk evenement dat hopelijk volgend jaar weer een vervolg krijgt.


Naaktstrand Engelgaarde
GP   13-11-2018 09:21  Twitter Google+ Facebook Email

Het is voor mij een traditie geworden om elk jaar in betrekkelijk korte tijd tien provincies aan te doen om een naaktstrand te bezoeken. Deze begon dit jaar in de Wilhelminapolder te Goes om ruim drie weken later te eindigen bij Engelgaarde in Meppel. Het was een dag met nog rond de 20 graden op de thermometer. Gelukkig was het niet druk; het aantal naaktrecreanten zal niet boven de tien zijn uitgekomen. En hoewel ik een ontzettende hekel heb aan honden, kan ik mij voorstellen dat het geklede publiek een rondje om de plas maakt en hierbij dus ook het naaktstrand aandoet. Het leverde hier en daar wel wat gegiechel op van het vrouwvolk. En ach, zolang er gelachen wordt is het goed. Naaktrecreatie moet nooit als iets gewoons worden gezien; het moet altijd een beetje bijzonder blijven.

Onderschat trouwens de gezelligheid van Meppel niet, stad van water en terrasjes. Het feit dat ze ook een naaktstrand binnen haar grenzen heeft liggen, maakt dat Meppel voor mij de leukste stad van Drenthe is.


Naaktstrand Ellerstrand
GP   04-11-2018 22:30  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben hier onlangs op een doordeweekse dag geweest (woensdagmiddag). Er was een naakte man aanwezig met in zijn buurt, misschien niet geheel toevallig, wat geklede mannetjes. Ik besloot eerst maar naar het bosgebied ten noorden van de Bremerbergdijk te gaan. Precies tussen het naaktstrand en Walibi in vond ik daar een heerlijk rustige plek om wat te eten. Om daarna weer terug te gaan naar het naaktstrand. Mijn badhanddoek uitgelegd en me vervolgens uitgekleed. Verschillende keren op en neer gelopen, terwijl er af en toe een bootje langsvaarde. Een naaktstrand om te koesteren. Op de textielstranden was het deze middag totaal uitgestorven. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend