Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Meerwijck (Nieuwe naaktstrand)
Ron   03-04-2020 14:02  Twitter Google+ Facebook Email

Aangezien de temperaturen weer stijgen en nu met de corona crisus afstand enz zou het strandje gesloten worden of is het nog wel mogelijk om te gaan zonnen aankomende week kan er verder niks over vinden open of dicht of het mag of niet


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Rob en chantal   03-04-2020 10:10  Twitter Google+ Facebook Email

Mogen we nu aankomend weekend naar galder??


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
Fred   02-04-2020 19:03  Twitter Google+ Facebook Email

Rhederlaag, Barhse strand is gewoon toegankelijk Joost. Het enige is dat de toiletten gesloten zijn t/m 28 april.

Van de site vN leisurelands...

"CORONAVIRUS
Bijna al onze recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Kijk in het blokje 'gesloten recreatiegebieden' (hieronder of hiernaast) of jouw recreatiegebied nog geopend is. Ook Leisurelands volgt de richtlijnen van het RIVM en vraagt bezoekers minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en niet met grote groepen bij elkaar te komen. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen."


Naaktstrand Breskens Groede
Fotograaf   02-04-2020 08:07  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren (01-04) even geweest. Heerlijk!


Naaktstrand Laakse Strand
Daan   01-04-2020 22:13  Twitter Google+ Facebook Email

Nog open i.v.m corona of is de boel afgesloten?


Naaktstrand Rhederlaag, Barhrsche Strand
Joost   01-04-2020 17:43  Twitter Google+ Facebook Email

Zijn er nog geen beperkingen of waarschuwingen in verband met corona? Dat ik binnenkort niet voor niks ga!


Naaktstrand Schiermonnikoog (Oost)
Bert   01-04-2020 15:29  Twitter Google+ Facebook Email

Over de vraag welk Waddeneiland ik nog eens wilde bezoeken, hoefde ik afgelopen zomer niet lang na te denken. Schiermonnikoog is weliswaar niet het mooiste eiland, maar wl het eiland dat het dichtst bij mijn ideaal ligt. Dat heeft een aantal redenen, zoals de verste rijafstand naar de veerhaven (277 km); Lauwersoog dat sowieso mijn favoriete veerhaven is; dat er slechts n dorp is waar alles zich concentreert; dat het eiland autovrij is. Maar bovenal vanwege de nudistische mogelijkheden. Waar je op Vlieland over een militair schietterrein moet lopen (wat nooit helemaal prettig voelt) en je op Terschelling op een gegeven moment terug moet vanwege een vogelreservaat, kun je op Schiermonnikoog ongestoord naar het uiterste oostpuntje lopen. Ik wilde die tijd nog eens herbeleven; opnieuw de blik op oneindig naar wat je het einde van de wereld zou kunnen noemen.

Vanuit mijn hotelkamer had ik een prachtig zicht op het kerktorentje, iets dat ik op Vlieland k node mis. Ging ik de tocht van twee keer 13 = 26 kilometer op de warmste dag ondernemen, of toch morgen al? Op die warmste dag was er een kleine kans op onweer, dus dat was geen optie. Op zo'n verafgelegen plek in noodweer terechtkomen lijkt me levensgevaarlijk. En dus fietste ik de volgende dag al richting de Reddingsweg, waar zich paal 7 bevond. Zat de lucht aanvankelijk nog potdicht; de zon begon er steeds meer doorheen te komen. Uiteindelijk toonde de Noordzee zich op haar mooist en had ik dus toch weer een aangename dag uitgekozen.

Bij de strandopgang bevond zich ng een tweetal naakten, maar ik liet deze 'drukte' al snel achter me. Toch was ik niet helemaal de enige; een paar mensen gingen op de fiets richting het oosten. Maar dat lijkt me toch zwaar afbreuk doen aan de beleving. Met de Balgexpres gaat het al helemaal veel te snel. Ik denk dat je alleen lopend pas echt afstanden kunt ervaren. Ik kwam op een gegeven moment een dode zeehond tegen, wat nog maar eens bewees dat ik altijd pech heb met deze diersoort. Niet veel later kwam de Balgexpres aangereden die uiteindelijk ver aan de horizon tot stilstand kwam. Toen uiteindelijk ook ik het uiterste oostpuntje had bereikt, reed deze tractor net weer weg. Wat ik toen zag, kon ik nauwelijks geloven. Even verderop lag er namelijk een (levend) zeehondje op het strand, en aan de overzijde van de geul nog eens tientallen! Het was een machtig mooi gezicht om de zeehonden in die geul te zien zwemmen. Het zeehondje aan land vertrouwde mij wel, daar ik het van zeer dichtbij kon naderen. Ik spreidde mijn strandlaken uit om eens lekker wat te gaan eten en te genieten van de stilte en het uitzicht. Zelfs de industrie van de Eemshaven, in de verte te zien, vond ik wel wat hebben.

Ik had het niet meer verwacht, maar op een gegeven kwam er ng een Balgexpres aanrijden. Oei... De meute kwam mijn kant opgelopen, want daar waren de zeehonden. Ik bleef echter rustig op mijn laken liggen. Natuurlijk bekeek men het zeehondje, dat zich langzaam richting het water liet glijden, uitvoerig. Op een gegeven moment durfde ik het aan om erbij te gaan staan, maar ik hield me wel wat op de achtergrond. Want misschien was ik wel net zo'n attractie als de zeehonden, al merkte ik daar gelukkig weinig van. Pas vanaf het moment dat de Balgexpres weer wegreed, heb ik de 13 kilometer aan zandvlakte als totaal verlaten kunnen ervaren. Uren later pakte ik nog de zonsondergang mee; een perfecte afsluiter van deze onvergetelijke dag!


Naaktstrand Engelermeer
Ad   01-04-2020 14:21  Twitter Google+ Facebook Email

Zou het al warm genoeg zijn om lekker bloot te genieten op het strand?


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Adrie   01-04-2020 10:19  Twitter Google+ Facebook Email

@Kees en Thea:
weten jullie of de gemeente Breda de komende weken de Galderse Meren toegankelijk houden ?


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Johan   30-03-2020 17:21  Twitter Google+ Facebook Email

@ ad donders, Nee is geen ideale plek om naakt te wandelen, naaktgedeelte is zo 300 meter lang maar, en naar de parking mag je niet naakt lopen. Dan is bijvoorbeeld Vrouwenpolder veel geschikter ,kan je 3 kilometer richting Oostkapelle lopen en 2 kilometer andere kant richting Breezand.


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
ad donders   28-03-2020 23:55  Twitter Google+ Facebook Email

is er op of bij het naaktstrand ook ruimte om naakt te wandelen?


Naaktstrand Stroombroek
Wout   27-03-2020 21:25  Twitter Google+ Facebook Email

Vandaag weer heerlijk genoten uit de wind in de zon en 16 graden


Naaktstrand Engelgaarde
Jopdehaan1@hotmail.nl   27-03-2020 17:03  Twitter Google+ Facebook Email

vanmiddag al lekker in de zon gelegen. heerlijk! het wandelpad over en achter het strandje (met veel bezoekers) zorgt voor een goede sociale controle. super!


Naaktstrand Spaarnwoude
Ron   27-03-2020 16:13  Twitter Google+ Facebook Email

Het seizoen is geopend, uit de wind is het heerlijk genieten!
Inmiddels voor de tweede dag achter elkaar een paar uurtjes zon opdoen, was vandaag niet de enige nudist die het er even van nam, totaal wel 10-15 bezoekers.
Hopelijk volgen er meer...


Naaktstrand Rockanje
A. Noniem   27-03-2020 15:32  Twitter Google+ Facebook Email

Hier nu ook betutteling. Heel stuk strand is afgezet met touw. Zogenaamd voor de vogels.. Kan je niet meer uit de wind liggen. Westvoorne en de overheid zijn bezig om de burger steeds meer te controleren. Het klimaat of virussen worden gebruikt als excuus. Heel eng dit.


Naaktstrand Spaarnwoude
Rogier   26-03-2020 23:49  Twitter Google+ Facebook Email

De voorjaarszon is de mooiste en de fijnste. De lucht is nog een beetje fris maar als de zon op mijn gezicht of billen schijnt, wordt mijn hele lijf warm. Vandaag ben ik voor de vierde dag achter elkaar geweest, wat een heerlijkheid in deze vervelende tijd. Bijkomend voordeel is dat je gewoon met rust wordt gelaten. En werken kan ook als de zon niet schijnt. Er wordt wel flink gekeken, maar daar heb ik geen last van. Niemand zit aan elkaar. Dat is ook wel eens anders. Kortom, volmaakt gelukkig met Spaarnwoude. Komt allen maar niet tegelijk.


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
P   26-03-2020 15:19  Twitter Google+ Facebook Email

Is het waterpeil al wat gezakt zodat je lekker langs het water kunt wandelen ?


Naaktstrand Zandvoort
Robert   26-03-2020 15:15  Twitter Google+ Facebook Email

Zodra het weer het toelaat ga ik maar weer eens bij Adam en Eva kijken.

Heerlijk ongedwongen en puur natuur genieten.


Naaktstrand Spaarnwoude
Robert   25-03-2020 16:04  Twitter Google+ Facebook Email

Hopelijk ben ik eerdaags ook weer eens in de gelegenheid om dit lekkere strandje te bezoeken.

Het blijft een lekker plekje. :-)


Naaktstrand Amsterdamse Bos
Anoniem   25-03-2020 15:21  Twitter Google+ Facebook Email

@bert naar mijn weten zijn de beloofde werkzaamheden nog niet begonnen. Wel is het weer heerlijk genieten in het zonnetje op de Zonneweide vandaag! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend