Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Kees   25-11-2020 13:14  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Arie,

Ik ga dit terug koppelen. Maar volgens mij mag je er 365 dagen per jaar naakt zijn op het aangegeven naturistenstrand. Dit is altijd zo geweest.

Ik heb wel gehoord inmiddels dat wandelaars op de zaterdag en zondag met zeer grote getale om de plas lopen en erg agressief zijn tegenover de handhavers enz. en het nergens mee eens zijn. Alles is volgens hun K......... enz.

Groetjes Kees.


En wat de Nieuwjaarsduik betreft als deze door zou gaan is deze gewoon naakt. Maar ik vrees voor het ergste omdat de besmettingen niet echt afnemen. en veel te hoog blijven.


Naaktstrand Spaarnwoude
Yvette en Mark   24-11-2020 22:21  Twitter Google+ Facebook Email

Wij komen met enig regelmaat met mooi weer op naaktrecreatie terrein Spaarnwoude. Het kan er soms druk zijn met stellen, gezinnen met kinderen, een enkel vrouw alleen en veel mannen maar gaat het met een enkele begroeting er vrij gemoedelijke aan toe.
Deze zomer was het vanwege de corona virus rustig en was er voldoende afstand! Natuurlijk wordt er wel altijd even wederzijds naar elkaar gekeken, wat wij niet als hinderlijk beschouwen zolang het kijken geen staren en of ongewenst gedrag wordt.
Soms signaleren we ook helaas ongepast gedrag waarvan één keer in bijzijn van een gezin met kinderen wat voor ons en mede recreanten te ver ging en ook werd geuit. Het cruisen op een naakt recreatie terrein is onfatsoenlijk en respectloos en geeft het naturisme onnodig een slechte naam naast het risico dat het verboden gaat worden!

Voordelen: het terrein is voorzien van sanitair en een paar prullenbakken. Tip: Neem altijd toiletpapier en een plasticzakje voor het afval mee! Nadelen: in vijvertje zit blauwalg dus geen verkoeling en rond dwarrelende puisjes van
de populieren bomen bij aanhoudend mooi weer, het terrein lijkt dan deels op een winterlandschap, blijven de pluisjes aan de huid plakken en geven kriebels in de neus.Naaktstrand Zevenhuizerplas
Paul de B.   24-11-2020 16:44  Twitter Google+ Facebook Email

Wellicht overbodig te vermelden, maar het terrein is op moment van schrijven, alleen toegankelijk vanaf de parkeerplaats aan de Middelweg. Vanaf de kant van de Strandweg, is het doorlopende pad langs de plas afgesloten. Dit door het plaatsen van snoeihout.


Naaktstrand Zevenhuizerplas
Paul de B.   24-11-2020 15:35  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo Jos,zou niet weten waarom een 15 jarige dat niet mag.


Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)
Remco   23-11-2020 16:33  Twitter Google+ Facebook Email

Herman,
Zijn er nog meer mensen die dit nu nog doen of ben ik dan alleen?


Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)
Herman   22-11-2020 17:26  Twitter Google+ Facebook Email

Remco.
Dat kan eigenlijk iedere dag wel.
Bij slecht weer niet helemaal bloot maar je kan er ook lopen zonder je broek aan.


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Adrie   20-11-2020 16:53  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Kees,

enkele weken geleden hebben hondenuitlaters geklaagd over de aanwezigheid van naakte personen, waarna er enkelen door handhavers aangesproken zijn. Volgende keer bekeuring, want naakt mag tot 1 april niet zeiden ze. Het wordt steeds gekker zo. Gaan jullie met nieuwjaar allemaal in badkleding ???

Groeten, Adrie


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Kees   19-11-2020 12:08  Twitter Google+ Facebook Email

18e Nieuwjaarsduik op 1 januari 2021 op dit moment verre van zeker.

Beste bezoekers wij krijgen dagelijks vragen vanuit geheel Nederland over onze jaarlijkse Nieuwjaarsduik op het naturistenstrand van de Galderse Meren. Ook hier gooit het corona virus op dit moment een grote streep doorheen. Buiten de 1.5 meter regel, Het organiseren van van evenementen dat op dit moment niet mag, het samenkomen van grote groepen bezoekers/deelnemers mag volstrekt niet, enz, enz,

We hebben een uitgebreid gesprek gehad met de Gemeente Breda en het RIVM. En zij geven op dit moment een negatief advies.

MAAR IS ER EVENTUEEL NOG HOOP.
Begin december komt er mogelijk nog een versoepeling aan van de nu geldende regels. Nu maar hopen dat deze voor ons de zon doen laten schijnen. Zodat we op 1 januari om 14.00 uur toch onze jaarlijkse 18e Nieuwjaarsduik kunnen nemen.

Omstreeks 10 december nemen we een definitief besluit over wel of niet.


Naaktstrand Vrouwenpolder
Johan   18-11-2020 19:23  Twitter Google+ Facebook Email

Ik voel me totaal niet aangesproken, en er zullen wel meerdere mensen met naam Johan daar zijn. Ik respecteer iedereen, en als ik ergens blijf hangen is dat met wederzijds goedvinden. Altijd wel mensen die geinteresseerd zijn in een gesprek dus waarom zou ik me opdringen aan iemand die daar geen zin in heeft ?


Naaktstrand Vrouwenpolder
naaktstrandbezoekers   18-11-2020 07:18  Twitter Google+ Facebook Email

div mannen hebben het zelf verpest . door constant door de duinen te wandelen . niet om steeds van je plekje naar het water te wandelen , Ook jij Johan .Het ergst is nog dat er door div mannen alleen helemaal geen respect is voor dames en stellen. Door steeds op en neer te lopen DOOR de duinen en steeds bij de zelfde mensen blijven hangen .
Naaktstrand Vrouwenpolder
Johan   17-11-2020 18:15  Twitter Google+ Facebook Email

Mensen zouden zogenaamd schade maken in duinen, maar het is echt onzin. De echte schade word iedere winter veroorzaakt door zware storm in combinatie met hoogwater, dat maakt duizend keer meer schade, dan die paar mensen die daar in de zomermaanden lopen. Soms zomaar 5 meter duin weg tijdens een storm in de winter. Het strand was afgelopen zomer trouwens al veel kleiner, bij hoogwater is er maar een smalle strook strand meer over, vorige winter ook veel zand weggespoeld,en als dan waterschap ook nog eens de bordjes verzet, blijft er helemaal niet veel meer over.


Naaktstrand Meerwijck (Nieuwe naaktstrand)
Naturist   12-11-2020 23:27  Twitter Google+ Facebook Email

Boris, even googlen ...typ lettelberter plas. Je ziet een klein wit strandje, adres Hoofdstraat. Aan de kant van de weg zie je rij bomen, schuin geparkeerde auto's. Daar moet je het wezen. Parkeer je auto en loop naar het plas, rechts zie je een pad naar de bosjes en je vindt het vanzelf.


Naaktstrand Isabellagriend
Theo   10-11-2020 19:54  Twitter Google+ Facebook Email

Waw, dat is een stimulerend bericht.


Naaktstrand Isabellagriend
bezoeker   09-11-2020 19:13  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Theo
Er is heel veel ruchtbaarheid aan gegeven. Bestuursleden hebben met heel veel mensen op het terrein gesproken. Iedereen die zich aangemeld heeft voor de nieuwsbrief is uitvoerig geïnformeerd ( ±180 personen) En de facebookgroep ± 850 personen en een rapport wat je via de website kunt openen. Als je deze informatie tot je had genomen en dan nog vragen had dan moet je deze niet hier stellen maar richten aan het mail adres van stichting.
Dit is op de website te vinden. Ook met de NFN is uitvoperig kontact geweest zoals ik van bestuursleden vernomen heb.Wat weerhoud je ervan om je op te geven.
zon groet


Naaktstrand Vrouwenpolder
naaktstrandbezoekers   09-11-2020 17:55  Twitter Google+ Facebook Email

ja zeker jammer . bordjes zijn van het waterschap.

Afgelopen jaar ook mee gemaakt dat de strandwachter mensen waarschuwde in de lage duinen. een jong gastje nog wel , reed zelf door de duinen met zijn auto . zelf meegemaakt


Naaktstrand Vrouwenpolder
Johan   09-11-2020 14:51  Twitter Google+ Facebook Email

Hier word niemand vrolijk van vrees ik , betekend dus dat je niet meer lekker uit de wind kan zitten in de nieuwe lage duintjes, Ik heb Stichting strand exploitatie gesproken ,maar die wisten nergens van, en verwezen naar Waterschap als waarschijnlijke dader van het verplaatsen van de bordjes.Ik weet niet of het zinvol is dat NFN hier nog aktie op onderneem ? Overigens heb ik van anderen begrepen dat afgelopen zomer al mensen door BOA,s werden weggestuurd uit de lage duintjes, terwijl dat voorheen nooit gebeurde. Alleen wie zich achter de bordjes van ,,niet betreden,, bevond werd voorheen alleen beboet, niet in lage duintjes. Jammer deze ontwikkeling.


Naaktstrand Vrouwenpolder
naaktstrandbezoekers   08-11-2020 23:06  Twitter Google+ Facebook Email

wa vandaag even naar vrouwenpolder geweest lekker wandelen maar tot mijn verbazing is het voortaan verboden om ook in de lage duinen te komen, over de gehele kust lijn Zijn er meteen aan de voet van de duinen borden geplaatst. telt ook voor Oost kapelle

dus jaar iedereen een windscherm of tentje meenemen wil je uit de wind liggen


Naaktstrand Isabellagriend
Theo   08-11-2020 13:29  Twitter Google+ Facebook Email

Op hun website staat dat de stichting volgende week opgeheven wordt omdat er geen nieuw bestuur te vinden is. Dat is begrijpelijk, maar ik vind het wel jammer dat er nauwelijks ruchtbaarheid aan is gegeven buiten de directe eigen gelederen, ook niet hier hier of bij de NFN.
Ik heb ook geen idee wat er daarna gebeurt. Ze schrijven zelf: "De gevolgen hiervan dient u zich voor de geest te halen". Wordt het strand per direct opgeheven?


Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)
Remco   07-11-2020 15:18  Twitter Google+ Facebook Email

Is het nu nog mogelijk om bloot te wandelen in de herfstzon?


Naaktstrand Bussloo
Henk   04-11-2020 16:57  Twitter Google+ Facebook Email

Helaas betalen de gemeenten (wij dus) hier nog flink aan mee. Zeker ook om de top inkomens van de directie te spekken. Een hybride diffuus klusje dus 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend