Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Neeltje Jans
willem   12-07-2020 23:18  Twitter Google+ Facebook Email

zag het ook vandaag .


Naaktstrand Den Haag Westduinpark
Dirk   12-07-2020 20:57  Twitter Google+ Facebook Email

Wij komen hier al meer dan 10 jaar op het strand. Eerst nog zonder de kinderen en tegenwoordig met de meiden. Vorig jaar zag je al een verschuiving maar dit jaar is het wel heel extreem. De verhouding tussen gekleed en ongekleed wordt wel erg groot en kan ik goed begrijpen dat de kids niet meer ongekleed op het strand willen zijn. De nieuwe surfschool en jogaklassen dragen er ook niet aan bij. Bij opkomst op het strand vanaf de trap zie je zoals vandaag (ja, het was wat fris) alleen maar gekleden mensen. Zou het mogelijk zijn om vanuit de NFN / gemeente bovenaan iets duidelijk aan te geven dat het een naaktstrand betreft? Misschien schrikt dat de gekleden bezoekers meer af? Verder blijft het een heerlijk strand en ja, Atthebeach is een prettige zaak!


Naaktstrand Neeltje Jans
Pefe   12-07-2020 20:55  Twitter Google+ Facebook Email

Vroegen ons vandaag af is het bord dat op het strand staat vanaf de kant van de strandtent verzet? Lijkt net of het naaktstrand later begint als anders.


Naaktstrand Laakse Strand
HansJ   11-07-2020 19:46  Twitter Google+ Facebook Email

5 mei 2020 was een dag met heerlijk weer en de eerste dag dat ik aan het "Laakse" weer naakt ging. Mooie strak blauwe lucht en de uitbottende natuur, Genoten van de voorjaarszon en ook weer genoten van de relaxte sfeer. Leuk eens een praatje met andere bezoekers te kunnen maken. Hoop er dit jaar nog vaak te komen !

ps: kom er sinds 2004 en nog nooit een naar incident meegemaakt !


Naaktstrand Velsen
Robert   11-07-2020 08:49  Twitter Google+ Facebook Email

Binnenkort maar weer eens met een vriendin naar dit strand. Het klinkt nog steeds als een aanrader.


Naaktstrand Hilgelo
Peter   10-07-2020 17:25  Twitter Google+ Facebook Email

De afgelopen dagen vanuit ons vakantiehuisje op 5 km afstand diverde keren even gaan zwemmen met mimijn vrouw en dochters. Heerlijk water.


Naaktstrand Kralingse bos te Rotterdam
Tomasz   10-07-2020 00:23  Twitter Google+ Facebook Email

ben er 2weken geleden voor het eerst naar toe gegaan en was zeer goed bevallen. Ben nieuw in het naturisme en ga er zeker vaker heen en dan neem ik een Poolse vriendin mee


Naaktstrand Laakse Strand
Joke   09-07-2020 18:41  Twitter Google+ Facebook Email

Misschien dat wij binnenkort weer eens gaan kijken op het laakse strand. We hebben ook verschillende berichten gehoord over die parkeerplaats. Maar je kan de auto natuurlijk ook een eindje terug parkeren en dan een stukje wandelen. Nou,wie weet tot ziens ! Ps jammer dat er geen wc is en een douche mis ik ook !


Naaktstrand Vrouwenpolder
Leon   07-07-2020 22:11  Twitter Google+ Facebook Email

Was weer een heerlijk dagje vandaag... Best druk, vakantie, maar opvallend veel textiel op het naaktstrand, complete Duitse gezinnen in de duinen zelfs... Lekker genoten van zon, zee en een praatje hier en daar...


Naaktstrand Ritthem
ZRM   07-07-2020 20:40  Twitter Google+ Facebook Email

Wij (stel; vrouw eind 20, man eind 30) komen zo nu en dan op dit naakstrandje. Dit jaar een stuk of vijf keer geweest. Wij vinden dit persoonlijk een leuk strand. Veel te zien (langsvarende boten) en toch aardig beschut. Er lopen ook best wat geklede mensen, maar meestal lopen zij langs/bij het water en niet zo zeer langs het stukje waar naakt wordt gerecreëerd (afstand tussen water en naaktgedeelte is namelijk best groot bij laag water).
Wel duiken er in het achtergelegen natuurgebiedje geregeld mannetjes op en lopen er naakte mannetjes over het stukje duin/heuveltje, die duidelijk hun rondje maken op zoek naar... (cruisende homo’s). We hebben er persoonlijk weinig last van, zolang je aan strandkant blijft merk je het niet echt, behalve dan dat ze af en toe uit de bosjes komen gelopen en er weer terug in duiken. Ik vind het wel jammer dat je dit blijft houden in dit soort recreatiegebieden, het geeft toch een negatieve lading terwijl het gros er echt wel zit voor de pure naaktrecreatie zonder bijbedoelingen. Mijn vriend is nooit aangesproken, maar er heeft wel eens iemand avances gemaakt door telkens langs te lopen (in opgewonden hoedanigheid) en te seinen, toen ik even zwemmen was. Verder nooit iets meegemaakt en zoals eerder gezegd, zolang je aan strandkant blijft zul je er weinig last van hebben. Ook nooit gezien dat iemand anders werd lastig gevallen o.i.d., er zitten verder best wat alleengaande mannen, maar ik heb nooit het idee gehad dat deze uit waren op het bekijken van naakte vrouwen/mannen.
Nog even terugkomend op iets wat ik las tussen de reviews: ik voel me niet altijd comfortabel met het naakt zijn, waardoor ik ook wel eens kleding of bikini aan houd. Nooit iemand wat van gezegd en heb me er niet minder welkom door gevoeld. Dus voor degene die nog onwennig zijn en eerst eens met kleding willen aftasten; voel je vrij om dat te doen.Naaktstrand Maarsseveense Plassen Gedoogd
Sandra   07-07-2020 17:20  Twitter Google+ Facebook Email

Beste Leontien en Ruud,

Allereerst moet ik zeggen dat een berichtje als deze een jaar na dato, niet geheel gepast is, aangezien er veel kan veranderen in een jaar tijd.

Ik ben al vele jaren vaste bezoeker van dit strand en deels heb je gelijk dat er soms veel mannen zijn.
Van vrijdag tm zondag is het publiek over het algemeen meer gevarieerd.

In totaal zijn er 3 beschutte strandjes aan de noordzijde van de plas. VLNR: De eerste is een gekleed strandje. Naaktrecreatie is hier niet toegestaan. Het tweede strandje is voornamelijk een mannen strandje. Hier liggen ook weleens vrouwen, maar altijd in de minderheid. Het derde strandje is het gemengde strandje. Man en vrouw, tiener en bejaard.

Aangezien deze 2 strandjes samen met het betaalde gedeelte, de enige strandjes zijn in de provincie Utrecht, kunnen deze op warme dagen inderdaad wel druk zijn.
Nu met de anderhalve meter maatregelen, wordt hier echter goed afstand gehouden over het algemeen.

Vorige winter is er in de bossages door de gemeente veel gekapt. Hierdoor is er veel meer openheid ontstaan en zijn de incidenten sterk afgenomen.
Helaas zijn er hier inderdaad nog steeds mensen die zich niet in kunnen houden. Jammer dat dit soort kansloze figuren het beeld van naturisten blijven verpesten.
Dit hoort niet op het naturisten strand thuis.

Kom zeker nog eens terug om jullie negatieve ervaring uit te kunnen wissen.
Soms helaas nog steeds druk, door de forse prijsstijging van het betaalde gedeelte, maar sowieso altijd gezellig.
Naaktstrand Laakse Strand
Carolien   07-07-2020 12:46  Twitter Google+ Facebook Email

Is het al weer mogelijk om je auto te parkeren bij camping Wielewaal achter de slagbomen, of is deze nog afgesloten? De berichten zijn een beetje tegenstrijdig.


Naaktstrand Maarsseveense Plassen Gedoogd
leontien en ruud   07-07-2020 08:34  Twitter Google+ Facebook Email

Dinsdagmiddag 27 Augustus 2019

Wij waren onderweg en wisten dat er bij de Maarsseveense plassen een naaktstrand is en een gedoogd naaktstrand

Aangezien we het zo mogelijk goedkoop willen houden zochten we het gedoog naaktstrand op
Na even zoeken hebben we er 1 gevonden ( voor ons gezien ) de eerste die we tegen kwamen.
Het viel ons op dat het vrij vol was en dan voornamelijk met mannen.
Wij zijn toch meer voor wat gemengd en Ruud vind het niet prettig als er zoveel mannen zijn.
Door een paar ervaringen op andere naaktstranden waaronder de twaalfmorgen. Aan de Reeuwijkseplassen

We liepen langzaam door en zagen dat er nog een 2e en zelfs een 3e strandje was.
Ook die 2 stranden lagen vrij vol.

Wij vinden het op zich niet echt fijn voor ons zelf maar ook niet voor de andere om handdoek aan handdoek te liggen.

We zijn via het bospad ff wat heen en weer gelopen om te kijken of en zo ja op welk strand er nog ruimte was voor ons 2

Zowel op het 2e en 3e strand was het druk bevolkt met zowel mannen als vrouwen maar toch viel het ook op dat de mannen wel de overhand hadden.

Weliswaar van alle leeftijden.

Maar….. nu komt het
Toen we op het bospad liepen van het ene naar het andere strandje zagen we een ( blote ) man staan van ca 60+
Wij dachten dat hij stond te plassen maar een kleine 5 a 6 meter verder op stond een geklede jonge man met zijn rug naar ons toe en ook hierbij dachten we dat hij stond te plassen.( daar is opzich niets mis mee want als je moet plassen dan doe je dat uiteraard en helemaal als man in de struiken of tegen een boom ) Maar door een vreemde beweging van de jonge zagen we dat er een blote man voor hem stond en de jonge ( geklede) man stond af te trekken maar pijpen zou ook nog gekund hebben. De eerder genoemde wat oudere man stond dus achteraf gezien niet te plassen maar stond dit schouwspel te aanschouwen en was zich daarop aan het aftrekken.

Wij vinden dat dit niet kan.
Of het nou wel of niet in de bosjes gebeurt en buiten het directe zicht vanaf de openbare weg

Ons besluit stond naar dit, gelijk vast en wij zijn vertrokken

Dit hoort niet thuis op een naaktstrand op welke naaktstrand dan ook
Zoals vermeld ( en zie onze andere berichten op de diverse andere gastenboeken van de diverse naaktstranden ) storen wij hier ons enorm aan en vinden wij het niet prettig om met deze praktijken geconfronteerd te worden.
Ja ook wij doen aan sex en masturberen. Maar niet waar andere er last van ( kunnen ) hebben.

Dit soort gedrag kan het naakt zijn in het openbaar schade
Er zo komt de naam bij andere mensen dat een naaktstrand een openbaar sexplek is.
Hier moeten we voor waken en zorgen dat dit niet gebeurt
Helaas zijn er in diverse gastenboeken te lezen dat vele mensen dit niet waarnemen en er zich evt ook niet aan zouden storen als ze het zouden zien.
En schrijven ze… als je het ziet moet je het negeren en er geen aandacht aan besteden…. Maar het beïnvloed je gevoel van vrijheid en het naakt zijn in de openbaarheid en openlucht.
Want wat doen je met het spul wat er uitkomt ( ff netjes omschreven ).
Wat doen ze als je er als heteroman nog maar alleen bent?
En je er niet van gediend bent om lastig gevallen te worden of het er op lijkt dat ze jouw als lust object zien.

Dat er op deze lokatie een strandje is gevormd dat hoofdzakelijk door mannen word bezocht maar het ook wel toegankelijk is voor vrouwen is een mooi iets.
Zo kunnen er homo mannen met elkaar genieten van het naakt zijn in de openlucht.

Maar het hoeft niet te betekenden dat er dan ook openbaar sexuele handelingen en mondelingen gedaan moeten worden.

Een hetero stel op het naaktstrand gaat elkaar toch ook niet liggen masturberen of andere genots klusjes uitvoeren.

Zoals gezegd zijn wij weg gegaan
Dit was voor ons de eerste keer op deze lokatie
Wij zullen hier niet meer terug komen.
Mss als we een keer in de buurt zijn dat we dan maar kiezen voor de betaalde lokatie.
Zodat we vrijwel zeker van zijn dat we deze praktijken niet zullen zien

Groetjes
Leontien en RuudNaaktstrand Isabellagriend
J&N   06-07-2020 21:44  Twitter Google+ Facebook Email

Schitterende locatie, goed vertoeven in de zon. Bij de boten gaan chillen en je hebt van niemand last. Tot snel weer.


Naaktstrand Bussloo
Henk   06-07-2020 21:23  Twitter Google+ Facebook Email

De sauna mag van de gemeente gaan uitbreiden ten koste van het naaktstrand. het wordt trouwens tijd voor een groot onderzoek naar Leisureland. De club wordt betaald door ons (gemeente), maar doet alleen maar diffuus comme4cieel zaken met vriendjes... Van natuurbeheer is geen enkele sprake meer.


Naaktstrand Isabellagriend
J&N   06-07-2020 20:05  Twitter Google+ Facebook Email

Schitterende locatie, goed vertoeven in de zon. Bij de boten gaan chillen en je hebt van niemand last. Tot snel weer.


Naaktstrand Bussloo
John   06-07-2020 16:53  Twitter Google+ Facebook Email

Quote : Seksuele handelingen in het openbaar zijn verboden, ongeacht op wat voor strand je ligt.

Dat is niet waar: http://platform-keelbos.org/misverstanden

430a : naakt recreëren mag overal mits “redelijk” indien geen locatie expliciet is aangewezen of verboden door de gemeente. Zie de website www.artikel430a.nl

239SR : alleen strafbaar indien er sprake is van opzet mensen te confronteren die daar niet mee instemmen ofwel redelijkerwijs niet verwachten er mee geconfronteerd te worden, en dat is d.m.v. een verklaring “ik waande mij onbespied” goed te weerleggen wanneer het gebeurt op een afgesloten, omheind, aan het zicht onttrokken gedeelte.

Ik ben van mening dat er ruimte voor moet zijn, echter niet pal in het zicht van iedereen. Zeker geen kinderen! De gemeente Zoetermeer heeft er een prima oplossing voor gemaakt. Het is namelijk niet tegen te houden en krampachtig handhaven heeft geen zin, het verplaatst het probleem.

Voor mij hoeft het allemaal niet, kom voor mijn rust maar ik ga mij er niet aan storen


Naaktstrand Galderse Meren (Breda)
Adrie   06-07-2020 14:22  Twitter Google+ Facebook Email

Dag allemaal,

Vrijdag 3 juli is Peter Graafmans overleden, 72 jaar oud.
Hij was dat vriendelijke manneke die de laatste jaren met een stok of rollator liep.
We gaan hem missen....


Naaktstrand Isabellagriend
Stel uit Brabant   05-07-2020 21:57  Twitter Google+ Facebook Email

Wat een geweldig mooie omgeving. Wij hebben enorm genoten tijdens middagje zonnen, veel leuke en aardige mensen. Enige min puntje was die man die ons zo beetje verwelkomde. Eerst heel aardig en informatief, erna erg opdringerig / bemoeizuchtig
Maar las dat meerdere mensen er al kennis mee hebben gemaakt.
Wij komen zeker terug naar dit mooie stukje Limburg.


Naaktstrand Vlietland
J   05-07-2020 18:07  Twitter Google+ Facebook Email

@Natasja en Hans (26-05-2020 17:02)

zie figuur 2 (inrichtingsschets) op p.8 van het Bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005:
https://www.planviewer.nl/imro/files/NL.IMRO.1916.bv2017lv-VG01/b_NL.IMRO.1916.bv2017lv-VG01_rb50.pdf 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend