Engelermeer
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Engelermeer
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Stephan   19-09-2021 22:17

@WP,

Klopt wat je zegt. Ik ben ook heel blij met die sociale controle. Soms doen ze wel iets te graag alsof het strand van hun is, maar alsnog zie ik dit liever dan dat je zo'n drama krijgt zoals bij Galder, waar je niet rustig meer kunt liggen als jong koppel.

Uit alle stranden waar ik geweest ben die niet aan de zee liggen, was deze het beste. Als ik een fietstocht maak, en het weer zit mee, dan zorg ik er altijd voor dat deze heerlijke plek op mijn route ligt.


WP   08-09-2021 15:09

Beste Joop & Jan

Ik kan jullie ervaringen niet delen, ik kom hier al jaren en er is altijd een goede sfeer, nooit problemen, en als die er zijn worden ze op een keurige manier opgelost evt. met behulp van de strandwachten van de gemeente.
Ik ben heel blij met deze mensen van de Naturisten vereniging, ze zijn er niet alleen voor zichzelf, maar zeker ook voor de sociale controle, houden de boel meer dan schoon, wc afvalbakken etc. zorgen voor leesvoer, asbakken en zijn altijd heel vriendelijk en behulpzaam, wat wil je nog meer.
Natuurlijk is het gemeente eigendom, maar ik moet er niet aan denken om hier alleen maar afhankelijk van te zijn.
Dus joop en jan, overleg met deze mensen, praat erover wat je dwars zit en je zult zien dat het meevalt en een heel aangenaam verblijf hebben. Slaan of wat dan ook lost helemaal niks op, wij en jullie vast ook willen het liefst nog heel graag jaren genieten hier op het mooiste strand van Nederland, dat kan alleen maar door in gesprek met elkaar te gaan.
Blijf genieten !!


Joop de Wit   03-09-2021 03:38

Beste Jan.

Wat een brutaliteit van die plaatselijke Naturisten Vereniging om zich te bemoeien met gasten op een openbaar naaktstrand. Uiteraard is De Gemeete daar de baas, niet de Naturisten vereniging. Als ze mij lastig vallen, bel ik de politie of ik sla ze op hun bek, maar kies toch maar voor het eerste, ik wil de sfeer voor de gasten niet verpesten.


P&L   21-08-2021 18:16

Wat een schitterende locatie.
Vandaag voor het eerst hier geweest aan het engelermeer.
Zeer gemixt strandgasten.
Heerlijk zandstrand, ligweide en zwemwater.
Alle voorzieningen voorhanden.
Wc, douche en frietkar.
Heer komen we zeker nog eens terug.
Groetjes P&L


Ad   21-07-2021 15:32

Nee hoor, het is helemaal niet vreemd om daar als man alleen te liggen. Ik doe dat ook regelmatig.


arthur   20-07-2021 21:26

hoi ik wil graag een keer naar een naaktstrand maar is dat niet raar als man hellemaal alleen. thuis doe ik de gordijnen dicht en niemand die het ziet maar zo buiten in het openbaar vind ik het best wel lastig, zeker omdat ik alleen ben


Nudist   10-06-2021 09:31

Is er aan de noordkant van het Engelermeer ook nog steeds naaktrecreatie of enkel op het officiële naturistenstrand?


Jan   25-05-2021 13:22

Een geweldig strand, hiervoor heb je geen Scheveningen nodig. Iedere dag vakantie. Geweldige horeca voorzieningeen onder leiding van John de Gouw.
Enige nadeel, de mensen van Naturistische Vrienden van het Engelermeer, oftewel de plaatselijke Naturisten vereniging, die DENKEN dat ze het voor het zeggen hebben op het naaktstrand Engelermeer, en zich als zodanig denken te kunnen gedragen als de Benidorm bastards. Feit: mensen worden aangesproken die, even een handdoek omslaan, of vrouwen die in hun bikini broekje liggen. Feit: het naaktstrand is een plek waar het TOEGESTAAN is om naakt te recreëren. De naturisten vereniging bepaalt hier de regels niet, dat doet de Gemeente. Een bezoeker had wespenvangers en siroop meegenomen i.v.m. het grote aantal wespen, deze zijn weggenomen en weggegooid. En de lafaards hebben nooit durven bekennen wie dit dan gedaan had. En iemand is bedreigd door de man van de voorzitster van de NVE, enkel omdát hij even een handdoek om had. Leden van de NVE menen"hun plek" te kunnen claimen, terwijl dit een openbaar strand is. Laat heel duidelijk zijn, de Gemeente Den Bosch heeft hier iets te zeggen en de mensen van NVE hebben hier niets te vertellen. Enkel in overleg met de Gemeente is afgesproken dat zij zorg dragen voor de toiletvoorziening op het naaktstrand. Leden van de NVE zijn veelal herkenbaar aan de Ola parasol en de dikke snorren en baseball petjes. Advies: Bij klachten, ga naar de strandwachten, aanwezig bij het grote toiletgebouw. Dit zijn geweldige professionele mensen en reageren adequaat. Voor de rest, een heerlijke plek om van de zon en rust te genieten.


   22-03-2021 17:13

"Is het mogelijk om de racefiets tot op het strand mee te nemen?"

Waarom weer de extremen opzoeken? Straks heeft iedereen een reden om zijn kostbare fiets mee het strand op te nemen.

Je gaat fietsen of je gaat zwemmen: maak een keuze.   18-03-2021 09:38

Gewoon mee het strandje opnemen. Totaal geen controle bij die stalling en iedereen moet toch afstand houden ivm corona.


Rudi   25-02-2021 18:37

In principe is het mogelijk om je fiets mee te nemen tot op het strand.
Echter is het niet gewenst en zal er (in het hoogseizoen) zeker gevraagd worden om hem (net als ieder ander) in de fietsenstalling te plaatsen. Neem dus een hangslot mee.


Pascal   25-02-2021 16:43

Is het mogelijk om de racefiets tot op het strand mee te nemen?


WP   14-09-2020 17:09

"altijd open is vrij toegankelijk" inderdaad, heerlijk, alleen word ik/we s'morgens regelmatig verrast door wandelaars met een stuk of 5 grote honden, helaas, en die trekken zich nergens iets van aan, terwijl dit pas toegestaan is per 1 oktober, helaas!


naaktstrandbezoekers   14-09-2020 07:17

altijd open is vrij toegankelijk


Peter   13-09-2020 12:10

Tot wanneer is het strandje geopend?
Het gaat mooi weer worden van de week en ik wil mn
Vakantiekleurtje wat bijwerken


Jurgen   19-08-2020 16:27

@Rinie: helemaal niks. De toegang tot het naaktstrand bij Engelermeer is geheel gratis. Ook parkeren is gewoon gratis.


Peter   19-08-2020 11:16

In mijn ogen is het Engelermeer (bijna) de ideale plek voor naturistisch recreëren. Zoals al door velen is aangehaald: Zon- en schaduwplekken, schoon sanitair, eet- en drinkgelegenheid, gezinsvriendelijk, gratis toegang en parkeren enz. Jammer dat er verder geen sportactiviteiten anders dan jeu de boules worden georganiseerd. En mocht je net als ik in het najaar en winter het recreëren hier missen, dan is er altijd nog de mogelijkheid van de op vrijdag 4 september weer startende naaktzwemuren in het Golfslagbad in Oss. Voor data en tijden zie website Golfbad.nl


Rinie   18-08-2020 17:16

wat kost een dag kaartje op naaktstrand


Dave   16-08-2020 18:38

Vandaag met mijn zoontje Engelermeer bezocht. Dit op advies van vrienden. Wat een heerlijk strand. Alles is aanwezig; douches, toiletten, lieve mensen. Je kunt er gratis parkeren. Een heerlijk strand om te spelen en veilig schoon zwemwater; je kunt de vissen zien. Jesse maakte direct een nieuw vriendje. Aardige mensen om een praatje mee te houden. We hebben genoten en komen zeker snel terug. Een toplocatie.


Wim   11-08-2020 21:58

4 middagen achter elkaar met dit prachtige weer op dit fijne strand gebivakkeerd: prima sfeer, druk, heerlijk vlot in de plas om naartoe te zwemmen en te zonnen, mensen die jeu de boules speelden, nette toiletten en douches & snackwagen.
Enig nadeel vind ik de redelijk moeilijke bereikbaarheid met de auto: je moet het echt weten. Wel weer heel veel parkeergelegenheid!
Ontzettend fijn gehad!


Teun-db   11-08-2020 10:25

Als redelijk nieuwe naturist bezoek ik wel vaker de sauna en pik ik in Griekenkland wel eens een naaktstrandje mee. Gisterenmiddag trok ik de stoute schoenen en, en dus de zwembroek uit, en toog naar het Engelermeer. Het viel me op dat het naakt-gedeelte vrij compact is maar toch voorzien is van alle voorzieningen die je op zo’n dag nodig hebt. Toilet, douches, snackwagen, ijscokar, veel prullebakken, allemaal prima geregeld. Ofschoon het vrij druk was kon ik gewoon in de schaduw parkeren en ook op het strand was er plek zat, op het zand of in het gras, zon of schaduw: kiest u maar. Er heerst een prima gemoedelijke sfeer, mensen zijn tollerant en er is ruimte zat om afstand te houden en niet in elkaars aura te bivakeren. Ik heb er een superleuke middag gehad, zelfs hier en daar een praatje gemaakt. Ik schrik wel van de taferelen op het geklede gedeelte, veel grote groepen jongeren die op elkaars lip zitten, bier zuipen, wiet roken, harde muziek en vooral veel rotzooi achter laten. Blij dat het op het naaktstrandje beter geregeld is, ik ga hier zeker vaker komen.


willem   10-08-2020 11:31

top sanne . weg met die naakte vrouwen geluurders.ze verpesten heel veel


Ken P   10-08-2020 07:40

In jouw plaats, zou ik het altijd en overal houden op een duidelijke en respectvolle neen, Sanne. Tenzij ze blijven aandringen natuurlijk. Dan zijn het geen rotte appels, maar zwakke persoonlijkheden. Die motiveer je best om mentaal sterker te worden. Zonder frustratie en met begrip, omdat sommige mensen nu éénmaal veel minder aandacht krijgen dan jij zegt te krijgen. Hoe meer begrip jij toont, hoe kleiner de kans dat ze andere vrouwen gaan lastigvallen.

Als je vooraf duidelijk aangeeft dat je geen enkele seksuele interesse hebt in hem, kan je gerust een leuk gesprek beginnen. Als man heb ik ook al wat jagende mannen op mijn pad gekregen. Duidelijk zijn heeft voor mij altijd gewerkt. En vooral geen ergernis ontwikkelen, want daarmee benadeel je jezelf. Zolang je altijd je grenzen duidelijk maakt (negeren valt daar ook onder), is de kans klein dat je ooit de politie zal moeten bellen en kan/moet je gewoon altijd blijven genieten van het naakt zijn.Sanne   10-08-2020 00:19

Werkelijk altijd als ik hier kom word ik aangesproken door mannelijke sexzoekers. Het was gelukkig druk vandaag en dus niet onveilig. Ik kap ze tegenwoordig meteen af, maar het is toch zwaar irritant. Ik laat me niet wegjagen door deze rotte appels. Ik ben nu in het stadium dat ik verbaal heel luid en flink ga meppen. Ik adviseer andere vrouwen die dit meemaken om dat ook te doen. Die engerds op te laten hoepelen. Afgesproken?


Wim   04-07-2020 17:35

Gisterenmorgen lekker tijdens mijn zwemrondje het eerste vervelende incident meegemaakt, ik was er rond half 10, wat zag ik tijdens het zwemmen, een vrouw wandelde met haar hond! over het strand, ze keek in alle prullenbakken, en ze begon ook in mijn spullen te zoeken, ze keerde mijn tas om, en snuffelde aan alles wat erin zat, ik zwom toen helaas ver weg, achter de vlotten zelfs, maar zag wel dat dit gebeurde, ik riep nog heel hard, maar helaas, ik zwom zo snel als ik kon naar de kant en liep hard naar de vrouw (in mijn blootje), waardoor ze waarschijnlijk schrok en begon heel hard te schreeuwen en hele gekke gezichten te trekken en maakte toen dat ze weg kwam, zonder dat ik kon vertellen dat ze van mijn spullen af moest blijven, gelukkig is er niks meegenomen, maar wel oer vervelend dit. Ik kom hier al vele jaren met heel veel plezier zwemmen, en heb nog nooit iets vervelends meegemaakt gelukkig, maar wil dit wel even melden, "het is een vrij gezette vrouw, waardoor ze schommelig loopt, met een hondje van middelmaat en ze doet heel vreemd"! U bent dus evt. gewaarschuwd, het houdt mij niet van het zwemmen af, daarvoor is het hier te fijn !!


Jessie   18-06-2020 00:31

Vandaag weer op het strand geweest, prachtig, schoon, rustig en het water was al niet meer zo koud, dus lekker gezwommen! Helaas.., vandaag twee mannen die op zoek waren naar seks.. Ongemakkelijk en intimiderend, daarvoor is dit strand niet bestemd.

Ik hoop dat er wat begrip is vanuit de mannelijke kant dat het ongemakkelijk kan zijn voor een vrouw wanneer er ongevraagd en enigszins geforceerd gesprekken begonnen worden, zij gevolgd wordt naar het toilet of het water in. Vooral op dagen wanneer het niet zo druk is en er dus minder sociale controle is kan dit zorgen voor een vervelend ervaring op een plek die eigenlijk zo mooi en fijn is! Over het algemeen is het fijner om vrouwen die alleen naar het strand gaan met rust te laten.. Wees je altijd bewust van je omgeving en de situatie.


Tuur   16-06-2020 22:07

Naast dat het naaktgedeeltd prettig is om te vertoeven en de sociale controle goed is, moet ik mijn afschuw uitspreken over het gedrag van de pubers op het textielgedeelte. Wat een bende kunnen die achterlaten na een dagje vertier. Flesjes, blikjes, verpakkingen, alufolie, tissues. Jammer....Hoe krijg je dat onddr controle? Het is de ondermijning van dit unieke stekkie.


Jurgen   13-06-2020 12:21

Jan, de toiletten zijn inderdaad weer open, zag ik net toen ik er was.


Jan   11-06-2020 18:04

Zijn de toileten ook al weer open ?


   09-06-2020 09:02

@Catharina: reserveren is hier niet nodig, en de entree is gratis. Ook gratis parkeergelegenheid en fietsenstalling.

Er staat een snackkar op het naakstrand-gedeelte waar je wat drinken en snacks kunt krijgen. Op het textielstrand (een paar honderd meter lopen) heb je een strandkiosk.


Catharina   08-06-2020 17:04

Beste....even een paar vragen
Reserveren verplicht?
Wat bedraagt entree?
Is er iets van eten en drinken te
verkrijgen?


Mat   02-06-2020 11:14

Lekker relaxed strandje waar ik graag kom. Ik zit of lig meestal op t grasgedeelte. Afgelopen zondag was t redelijk druk en vond ik een plekje in de buurt van een geklede jongedame, die bovendien een muziekje afspeelde. Ik vond t opvallend, want ten eerste; waarom gekleed kiezen voor een strand voor naaktrecreatie ? En hoorbare muziek op het anders zo rustige strand ben ik niet gewend. Moet ik daar iets van vinden ? Of is dit gewoon in orde ?


Patrick op de fiets   01-06-2020 10:01

1e pinksterdag voor het eerst hier geweest, Het is hier schoon, het water is superhelder, en een fijne gemoedelijke sfeer, grote vaste kern die elkaar allemaal kennen en alle rottigheid ver uit de buurt houden, geen mannen met dildo's in hun kont op dit strand. Verder is er brandschoon sanitair, er was een "frietkar" al klinkt dat wat oneerbiedig want er was nog veel meer te krijgen. Dit strand krijgt van mij een 9,5. Het zou een 10 zijn geweest als er wat solitaire bomen zouden staan voor een klein beetje schaduw.


Jurgen   30-05-2020 17:57

Volgens de officiele website gaat het strand officieel weer open op maandag 1 juni.

Officieus is het al open, ben er afgelopen week al 2 maal geweest, en het was behoorlijk druk. Parkeerplaats is gewoon open, toiletten zijn nu nog gesloten (die gaan op 1 juni dus ook open, onder voorwaarden).


Barry   30-05-2020 13:16

Is het strand en de parking officieel open? En de voorzieningen?


Evert van der Pick.   11-05-2020 19:36

Kom ik na 4 uur fietsen op het Engelenmeer aan, vergeet ik pardoes mijn adamskostuum mee te nemen, ben meteen door gefietst naar het textielstrand.


Bart   09-05-2020 22:59

Vandaag was het best druk, maar op geen enkel moment moest ik moest ik moeite doen om de 1,5 mtr afstand te houden.
Het water is overigens nog best fris ;)


Wesley   09-05-2020 11:31

Ja, het is gewoon toegestaan om naar het strand te gaan. Er geldt een ontmoedigingsbeleid met borden en op verwachte drukke dagen worden de wegen afgesloten voor autoverkeer. Ondanks het bericht dat de parking afgesloten zou zijn, is deze doordeweeks gewoon open. De fietsenstalling blijft wel open, dus naast dat je gezond bezig bent ben je op de fiets gewoon welkom.

Het toiletgebouw is gesloten, de buitendouche is wel te gebruiken. Verder is het gemoedelijk druk, natuurlijk op gepaste afstand van elkaar.


Piet   30-04-2020 12:41

Is recreatie eigenlijk wel toegestaan tijdens de corona crisis. Loop je kans op een boete?


Jordan   28-04-2020 23:11

Afgelopen vrijdag weer geweest. Het was een heerlijk warme dag en meerdere recreanten. Iedereen had voldoende afstand en toch gezellig druk. Super.. snel weer terug met mooi weer. Je moet iets als de sauna's en campings dicht zijn en je wilt graag naakt recreëren.


Polle   16-04-2020 19:58

T was een schitterende dag vandaag om een bezoek aan dit strand te brengen. Was hier voor het eerst. Jammer dat ik weinig tijd had, maar kom hier zeker terug. Mooi gelegen, heerlijk rustig naaktstrandje.


Tuur   09-04-2020 17:33

Gisteren voor de eerste keer dit jaar. Het strand was schaars bezaaid met bezoekers. Iedereen hield goed afstand. Toch was er contact, op gepaste afstand. Alles gemoedelijk en vertrouwd, als vorig jaar. Het water was kei-koud. Een enkeling dook er toch in. Ik hoop dit jaar nog veel hier te mogen komen.


Claire   08-04-2020 19:10

Vandaag voor de eerste keer hier geweest. Lekker ruim en een ontspannen sfeer. Viel mij op dat er meer mensen op het naaktgedete lagen als op het textiel gedeelte. Tot snel!


Marc   06-04-2020 10:25

Deze week loopt de temperatuur weer op. Is het betreden van het strand toegestaan of loop je kans op een boete. Ik neem aan dat het bestuur meer weet. Dank U


Rudi   04-04-2020 22:44

De parkeerplaats is afgesloten middels een groot hek met een verbodsbord (rond, wit met rode rand). Met de fiets of te voet is het wel mogelijk dit hek te passeren. Of dat dan weer legaal is, laat ik in het midden. Auto kan nog wel geparkeerd worden aan de toegangsweg zoals op een drukke dag.


Ad   01-04-2020 14:21

Zou het al warm genoeg zijn om lekker bloot te genieten op het strand?


Wout   01-02-2020 05:57

@Ilse je mag het hele jaar door naakt lopen, maar van eind oktober tot eind april mogen mensen gekleed met hun hond het strand betreden.
Aan het begin van het naaktstrand staat een bord waarop dat staat aangegeven.

Gr. Wout


Ilse   30-01-2020 19:47

Hoihoi,
Is het toegestaan om rond deze tijd van het jaar naakt te lopen op het naaktstrand? Ik was vanmiddag een geklede wandeling aan het maken, maar ik zag ook veel mensen net hun hondjes en/of kinderen vanuit het textielgedeelte door het naaktstrand lopen. Als naaktrecreant (wat ik uiteindelijk maar niet heb gedaan) voel je jezelf toch een 'indringer' terwijl je je op het naaktstrand bevindt, of ben ik niet op de hoogte van enkele regels?

Gr. Ilse


Man op doorreis   29-08-2019 07:43

Gister voor het eerst op dit strand geweest. Had er al vaker over gelezen en toen ik op doorreis in de buurt was kon ik het toch niet laten. Ik had niks bij me, dat hoeft ook niet maar een handdoek was makkelijk geweest.
Wat me opviel toen ik aankwam was dat het strand behoorlijk vol lag. Normaal hou ik wel van m’n privacy, maar op dit strand ging alles gemoedelijk. Vriendelijke mensen, geen lastige of opdringende figuren. Zelfs in de drukte voelde ik me op mijn gemak. Een gemixt gezelschap van m, m/v en v. Met name wat ouder, maar ook wel jongere mensen gezien.
Het water was helder, heerlijk gezwommen dan ook. Het drijvende ponton is ook geweldig. Daar geniet je echt van de rust en de natuur.
Douches en toiletten waren prima. Na het douchen bood een oudere dame zelfs een handdoek aan, gezien ik aan het klooien was om zonder handdoek op te drogen. Al met al een topervaring, ga hier zeker vaker komen.


Mike   27-08-2019 13:59

Ik kom er heel graag. Vaak als ik in de buurt ben en bij een klant ben langs geweest, pak ik mijn handdoekje en ga een uurtje liggen en zwemmen. Heerlijk. Dat doe ik een paar keer per jaar.

Aan het begin van de zomer was ik er, lag toen in de schaduw van wat bomen en was 4 keer gestoken. Op mijn rug en in mijn nek. Een soort steekvlieg, of was het de eiken processie rups? Duurde wel een maandje voordat dit weg was getrokken.

Sindsdien let ik goed op als ik ergens ga liggen.


Rene   26-08-2019 17:05

Voor het eerst naar het strandje geweest. Heb heerlijk genoten. Publiek was zeer gemengd en heb niets gezien wat niet door de beugel kan. Ik ga er zeer zeker nog vaak terugkomen.

Heb wel een opmerking. bijna iedere dag zit er een oudere man met een witte snor en een hoedje, vlakbij de douches, die meent volgens mij dat het hele strand van hem is. Hij wil een soort baas zijn heb ik het idee. maar het naaktrandje is van iedereen du volgende keer ga ik iets verder weg liggen.


C v Iersel   26-08-2019 13:28

Kunt u mij zeggen of er parasols te huur zijn bij het naaktstrand Engelermeer?


Sam Kelder   26-08-2019 11:09

Gisteren even heerlijk op het naakstrand gelegen aan de maasvlakte, wat een prachtig strand is het toch en heerlijk om hier lekker naakt te kunnen genieten van het zonnetje. Het was gisteren wel erg druk


Jopie   25-08-2019 21:50

Prachtig strand! Maar Mannen/ jongens in kleren en stiekem bij vrouwen in de buurt zitten en “spelen met de mobiele telefoon mogen van mij wel aan de oren gepakt worden en verwijderd worden 😁

Gelukkig vallen die rare snuiters op en let iedereen wel op.sanne   25-08-2019 11:33

Echt fijn strand. Gisteren wel last gehad van mannelijke 'plakker'/ 'stiekumme sexzoeker'. Dit type verpest het voor de vrouwen die alleen gaan. Jammer want verder zijn de mensen die er komen super relaxt en voelt het er absoluut veilig.


L. Vogels   23-08-2019 20:41

Vandaag met 27 graden wederom met partner naar het strandje geweest. Een oase van rust ondanks de drukte, respect voor elkaar, en iedereen ruimt 's avonds zijn eigen rommel op. Wat echter jammer is en blijft (en waar ik mij over verbaas) is de overgang van het strand naar het water,.....daar ligt volop ganzen- hondenpoep, erg vies en smerig en onhygiënisch, zeker met al die spelende kleintjes aan de waterkant. Hier zou mijn inziens nog iets voor bedacht moegen worden. In het verleden werden de eerste meters nog omgeploegd maar dat is al geruime tijd niet meer. Verder chapeau....!!!! L&M


Wesley   29-07-2019 21:34

Heerlijk strand en goed onderhouden. Geen vervelende mensen en de oude garde houdt alles prima in de gaten. Naakt genieten zoals het hoort !


J.   23-07-2019 19:50

Hallo allen, vandaag een heerlijke dag gehad op dit strandje. Aangezien ik alleen op het zand ben gebleven heb ik geen ervaring met de processie rupsen.

Mijn complimenten voor de beheerders van het strandje, het is prachtig onderhouden, de aanwigheid van toiletten en douches maken het af.

Ook de bezoekers, van jong tot oud vriendelijke en netjes.

Als je wil gaan is het aan te bevelen iets van een parasol oud mee te nemen, schaduw is er nagenoeg niet rond het water.Henk van den Broek   23-07-2019 16:15

Ik was er gisteren geweest en vanmorgen toe ik opstond wel een paar bultjes van de rups op sommige plaatsen op mijn lichaam. Gelukkig valt het mee.


Hennie   29-06-2019 17:40

Ik ben er de afgelopen dagen regelmatig geweest en geen last gehad van de eikenprocessierups. Zolang je maar uit de buurt blijft van eikenbomen. Op het zandstrand staan sowieso geen bomen :)


Ad   29-06-2019 14:40

Ik was er maandagochtend, maar ik ben ook goed te pakken genomen. Door de processierups, vooral mijn billen zaten onder de bulten.


bultjes   26-06-2019 12:20

ik ook mijn hele kont onder de bulten, moet van de rups geweest zijn


Pascal   25-06-2019 21:29

In hoeverre is er op de naaktstranden (zowel officiele deel als noordkant) overlast van de processierups?

Ben er nu 2 keer geweest, en zat aardig onder de bulten :(


Willem   25-06-2019 16:17

Vandaag ben ik voor het eerst in Engelermeer geweest. Wat een fijne plek. Heerlijke gevarieerde omgeving. Er was een fijn gemengd publiek en het was goed warm, wel jammer dat er weinig mensen van mijn leeftijd (22) zijn.
Ondanks dat zeker voor herhaling vatbaar!


sjef   18-04-2019 19:03

vandaag ff een uurtje geweest was er lekker rustig nog wel zal met het mooie paas weekend wel anders zijn


Ruud   02-04-2019 11:50

Dag Pim,
Engelermeer is een prima plek om bloot te recreeren en veilig. De mensen van de vereniging onderhouden het prima en het is echt een plek voor jong en oud.
mvg, Ruud


Cynthia   31-03-2019 18:50

Volg ons nu ook op facebook. De officiële pagina van naaktstrand Engelermeer vindt u op: https://m.facebook.com/profile.php?id=894253777424079&ref=content_filter


pim   31-03-2019 09:19

wij zijn 'n echtpaar /60 +
is het mogelijk , op het Engelermeer , bloot
te lopen , i.v.m. veiligheid .
groetjes Pim


Tom   25-03-2019 08:24

Vorig jaar zie ik de eerste berichten op 9-4 hopen dat het nu ook vroeg in het seizoen weer mogelijk is om te gaan.


Ad   01-03-2019 18:35

Hoi Ruud, ik ontdek het nu ook naar aanleiding van jouw bericht. Jammer, want ik keek daar ook af en toe.


Ruud   26-02-2019 16:57

Dag Ad,

Ik neem aan dat je alweer lekker genoten hebt aan het Engelermeer.
Ben jij ook bij naturismeforum.nl? En zo ja, weet jij wat er aan de hand is met die site. Is nu al meer dan een maand niet bereikbaar.

Mvg, Ruud


Ad   18-02-2019 16:29

Vanmiddag al even bloot gelegen, een half uur was nog goed te doen.


Ad   17-02-2019 16:55

Is er al iemand geweest de afgelopen dagen? En was het warm genoeg om bloot te liggen?


Ad   27-09-2018 21:43

Was het nog lekker druk vandaag? Helaas kon ik niet gaan genieten in het zonnetje.


Ruud   19-09-2018 21:11

@Ruud Dag naamgenoot,

Voor veel mensen is een naaktstrand 'not-done'. Dat is volgens mij niet afhankelijk van gelovig of niet-gelovig. Ik neem aan dat je op de Facebook pagina van Cynthia met je vraag terecht kunt. En gewoon zoeken op 'naturisme forum' leverde de volgende link op: https://naturismeforum.nl/. Daar is in ieder geval veel discussie en niet perse over het Engelermeer.

Verder organiseren naturistenverenigingen en de NFN (https://www.nfn.nl/) activiteiten. Succes met je zoektocht.

Met vriendelijke groet,
RuudCynthia   04-09-2018 17:40

Vind ons nu ook op Facebook. Wordt lid van de officiële pagina van Naaktstrand Engelermeer op Facebook...


stel   03-09-2018 17:36

@ ruud je gaat naar een naaktstrand . geloof of geen geloof . naaktstrand komen gehuwde . getrouwde, gescheiden , weduwe. lesbi's homo's .


als wij jou bericht lezen .kun je er beter niet komen . volgens je geloof


Ruud   03-09-2018 14:49

Hoi allemaal,

Sinds dit jaar heb ik kennis gemaakt met het naaktstrand en sowieso naar een naaktstrand te gaan, daarvoor ging ik al wel sinds een klein jaar naar de sauna.

Wat ik mij afvraag is of er ook online forums zijn of evenementen waar je elkaar kunt ontmoeten en met elkaar van gedachten kunt wisselen?
Ik ben b.v. christen en het is voor veel gelovigen een not-done dat men naakt rondloopt in het bijzijn van anderen, behalve je partner. Daarom zou ik graag met anderen in contact komen hoe men dit heeft ervaren of hoe men hiermee is omgegaan. Ik hoor het graag.

Groeten Ruud.


Petra   21-08-2018 20:24

Dankjewel Ruud voor de duidelijke info


Ruud   19-08-2018 12:00

Beste Petra,

Het is absoluut veilig om hier als vrouw alleen naar toe te gaan. Wandel er anders gewoon een keer overheen, dan zie je het vanzelf.
Er komt af en toe een wagentje met ijs langs, maar verder moet je eten en drinken zelf meenemen. Er is een keurig toiletgebouw. Volgens mij kun je altijd op het strandje terecht.

Met vriendelijke groet,
RuudPetra   17-08-2018 16:32

Ik ben alleen en aarzelden om naar het naaktstrandje te komen. Is het veilig als vrouw alleen om dit te doen?
Kan je drank of snacks kopen op het naaktstrandje?
Zijn er openingsuren?


Tom   06-08-2018 16:51

Michel,

Ik ben er zaterdag nog geweest en toen was er nergens sprake van.


Michel   04-08-2018 21:58

Op zwemwater.nl staat dat er blauwalg zou zitten bij het egelermeer.Klopt dat?


fz   03-08-2018 10:50

Gisteren voor het eerst in Engelermeer geweest. Wat een prachtplek! Heerlijke gevarieerde omgeving. Gemeleerd publiek en keurige sanitaire voorziening. En bovendien ruime parkergelegenheid. Voor herhaling vatbaar!


Tuur Vedde   26-07-2018 15:29

Afgelopen week een paar keer geweest: blijft geweldig en de sfeer tussen de gasten is echt oké. Hoewel blauwalg aangekondigd is heb ik er géén last van. Het water is helder, de vissen zwemmen er nog steeds. Mijn complimenten voor de mensen die het strand onderhouden en schoonhouden. Het ziet er allemaal geweldig uit. Ik kijk uit naar mijn volgende dagje zon.
Groet, fietser uit Tilburg.


Rudi   20-06-2018 23:39

Het enige nadeeltje van dit strand zijn de uitwerpselen van ganzen (het is geen hondenpoep die hieronder genoemd wordt) maar dat kan in mijn ogen ook niet iedere dag opgeruimd worden. Bij drukke dagen in het hoogseizoen wordt het volgens mij wel weggehaald zodat kinderen aan de waterlijn kunnen spelen. Anders is het even uitkijken met je stappen want het is ook weer niet zo dat je er niet omheen kunt.
Hoe dan ook, de watertemperatuur is nu prima en daarom vandaag weer eens naar de overkant gezwommen. :)


Cynthia   11-06-2018 15:25

Help mee om de gezelligste pagina van het engelermeer te worden met ons. We hebben nu 25 leden willen graag een nog gezellige club worden. Vind ons op facebook: naaktstrand engelermeer


ad en annie   29-05-2018 23:12

Zondag 28-5-2018 voor het eerst geweest wij hebben genoten het was heel netjes en schoon
s'maandags ook nog eventjes geweest wij zullen hier nog vaak terug komen ook omdat er een gezellig sfeertje was je hebt meteen contact met andere bad gasten


Roland   22-05-2018 19:11

Ik was er gisteren 2e pinksterdag
was er druk maar genoeg plaats
Heerlijk relaxed aan waterkant van zon genoten ,ga zeker vaker daarheen
goed bevallen relax en schoonEvert   18-05-2018 14:39

Op het naaktstrand ligt langs de waterlijn om de meter een hoop hondenpoep.
Begrijp dat dit komt doordat de honden tot mei werden gedoogd...
Weer een bewijs dat hondenbezitters maling aan anderen hebben.
Kijk dus uit waar je loopt!


Cynthia   15-05-2018 15:14

Excuses Annabel dat je onze groep niet hebt kunnen vinden. Hierondee vindt je de link. Groetjes Cynthia,

https://www.facebook.com/groups/894253777424079/Annabel   13-05-2018 13:30

Beste Cynthia,
Ik kan de fb groep helaas niet vinden😫.
Kan ik misschien een linkje krijgen ?

Groetjes


B   07-05-2018 09:16

Beste Roos, je had gerust kunnen gaan. Die honden waren er niet, er was bijna geen plek tussen de handdoeken om te lopen ;)


Roos   07-05-2018 09:01

Wilde eigenlijk deze week naar het strand Engelermeer maar begrijp dat er veel loslopende honden zijn. Tot wanneer mogen zij hier los lopen?


Wouter   20-04-2018 19:32

Vanmiddag voor het eerst hier geweest. Heel fijn strand. Goede sfeer en het is heerlijk liggen. Was 1 man die wat gek deed maar verder alles prima. De vrouw naast mij weet wel wie ik bedoel 😉. Voor herhaling vatbaar. Groeten uit Gorinchem


Cynthia   20-04-2018 14:26

Hallo allemaal vanaf nu hebben we ook een facebookpagina. Iedereen mag en kan lid worden van deze groep. Onze groep heet: Naaktstrand Engelermeer. Voor alle info neem even een kijkje


Ad   18-04-2018 14:49

Wil iedereen svp zijn hond ergens anders uitlaten? Er is toch meer dan genoeg plaats in de omgeving. Dan hoeven wij, strandgasten, niet in de stank te zitten en op te letten voor alle loslopende honden. Ik merk dat er maar heel weinig hondenbezitters zich aan regels houden. Weg met die stinkbeesten!!!
En ja, ik heb een hekel aan honden. Dat een ander wel een hond wil, prima. Maar val er een ander niet mee lastig. Dus aan de lijn, niet blaffen, niet rennen, niet poepen, niet piesen.


Jan   17-04-2018 19:57

Vandaag was het heerlijk aan het Engelermeer. Zo gauw het een beetje weer is zijn de naturisten aanwezig om van de zon te genieten. Zo werkt dat bij elk naturistenstrand. Ik ben van mening dat je als gemeente een terrein aanwijst als naturistenstrand je er dan ook voor moet zorgen dat het met mooi weer ook als zodanig gebruikt kan worden zonder dat er weet ik hoeveel mensen met hun hond lopen!

Misschien er toch voor kiezen dit strand nooit open te stellen voor honden of de sluitingsdatum fors te vervroegen. Er is nl. in de directe omgeving meer dan genoeg gelegenheid om je hond uit te laten.

Bovendien is het goor want het merendeel van de hondenbezitters laat de drollen gewoon liggen. Je laat je hond thuis toch ook niet op het gras schijten om er vervolgens lekker in te gaan liggen zonnen of bbq-en??

Dus gooi gewoon dat hek dicht en wijs een van de omringende weilanden aan als schijtplek voor honden.

Ik wens u allen een zalige, zonnige, naakte zomer!!samenplezier   17-04-2018 17:37

willem eerst de borden lezen daar staat dat tot een bepaalde datum dat het ook open is voor honden , dat het nu goed weer is kunnen zij niks aandoen. misschien denken die honden er ook zo over , wat doet die naakte man hier ..........


Willem de Vries   17-04-2018 14:48

Vandaag naar het Engelenmeer of althans dat dacht ik.

Ik heb minstens 10 loslopende honden gezien op het naaktstrand, dit is echt bizar, te gek voor woorden.
Op een gegeven moment kwamen er 4 loslopende honden tegelijk naar binnen.
De meeste honden komen door de zijingang naar binnen, waarom staat die open??? Verder stonden er buiten bij de zijingang meer dan 10 auto's geparkeerd, al of niet deels op de weg.

Of er is geen toezicht of de beheerder gelooft het wel.

Ik stel voor de naam te veranderen in 'het hondenmeer".

Mij zie je hier niet meer.


Mike   09-04-2018 11:25

Ik neem aan dat het voor komende week weer te bezoeken is en dat er geen loslopende honden meer zijn? Hoop weer deze week een ochtendje te kunnen komen en dat de regels gehandhaafd worden geen zin in gezeur met wandelaars daar


Maurice   27-10-2017 23:27

Zeg meneertje David Hughes ga even ergens anders lopen darren met je advertenties a.u.b.
Uw aanwezigheid op deze site is ongewenst en irritant.


Luuk   23-08-2017 19:00

Vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest en het was heerlijk er hangt een hele relaxde sfeer vond het niet raar of vervelend om mijn kleren uit te doen Jammer dat er weinig jongeren zijn die ook hier naar toe gaan ben zelf 18 maar vond het niet vervelend dat bijna iedereen die er is ouder is

Verder is het een heel fijn en schoon strand met prachtig schoon en helder zwemwater


hans   10-08-2017 11:28

welke besloten groep moet ik dan zijn


Zandkorrel   05-08-2017 16:22

@Hans,
Voor erotische uitingen kun je terecht in een besloten club!


hans   05-08-2017 13:28

vraagje mag je hier op het strand ook met een coukring om zonnen of is dat verboden hier


F   21-07-2017 16:31

Gisteren het strandje bezocht en hier een bericht getikt over een koppel dat het nodig vond om pontificaal midden op het strand vunzige dingen te gaan doen.

Een follow up: want kort ná mijn bericht werd het stel aangesproken door een groep strandbezoekers en, even later toen ze nog niet stopten, door de strandwachten. Chapeau dus!!!


Paul   05-07-2017 09:43

Ben onlangs voor de eerste keer in Engelermeer geweest op het naaktstrand. Alles was aanwezig en netjes in orde prachtig strand, mooie en onderhouden ligweide, helder zwemwater gewoon zalig genieten.


Willem de Vries   25-06-2017 16:59

Vandaag om 14.00 uur naar het naaktstrandje gegaan.
Het naaktstrandje was echter ingenomen door een gekleed koppel op het bankje met een los lopende hond.
Op zoek gegaan naar de beheerder in het stenen gebouw om dit te melden.
De beheerder was echter in geen velden of wegen te bespeuren.
Maar weggegaan...Jan   16-06-2017 13:50

Gisteren middag net voor 18 uur gingen we naar huis toen bij de uitgang in paniek een Engelstalige dame naar ons toe kwam gerend: haar vriend zat opgesloten in het grote toiletgebouw op het textielstrand: de beheerder had blijkbaar zonder te controleren of er nog iemand op het toilet zat de gehele boel afgesloten en is naar huis gegaan. Ik heb geadviseerd de politie te bellen of eerst even naar het naaktstrand te gaan om te vragen of daar nog iemand met een sleutel was. Dus een heel slechte beurt van de toezichthouders.
Ook het hek bij de uitgang was te vroeg afgesloten waar door je met je spullen door een smalle kier naar je auto moet. Het valt mij toch op dit seizoen dat de beheerder erg snel in de startblokken staat om de boel af te sluiten


B.   05-06-2017 14:48

Vorig jaar zijn we op een warme dag aan een strandje aan de Maas gaan liggen. Op het einde zei mn vriendin waarom ga je niet even zwemmen in je onderbroek. Bij wijze van grap (het was toch verlaten) ben ik toen naakt in het water gedoken.
Meteen toen dat gebeurde was ik niet meer uit het water te krijgen en verslaafd :) Heerlijk, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

Toen kwam al vrij snel de winter en heb ik m'n vriendin nog maanden aan d'r kop gezeurd dat het zo verschrikkelijk fijn was.
Dit jaar ben ik weer begonnen met rennen, dat doe ik ook langs de maas en kon ik het weer niet laten om het water in te duiken. Helaas is dat door de sterke stroming wel een beetje riskant en hoewel niet verboden (het zwemmen wel, naakt niet, had ik ook al opgezocht ;)) ben ik toch maar eens verder gaan kijken.

Blijkt d'r op 10 minuten van mijn huis dit prachtige strand te liggen, waar ik zonder zorgen aan m'n conditie kan werken en in het water kan duiken zoals ik dat graag wil. Perfect! Deze vrijdag ontdekt, meteen al 3 dagen genoten. Tot ziens deze zomer, jullie gaan me hier vaak vinden. Ik ben happy :)

Ps: m'n vriendin vond me in eerste instantie gestoord, vanochtend is ze mee geweest en stelde na een uurtje voor om thuis d'r spullen te halen en de rest van de dag te blijven, dus ik heb goede hoop.


Pascal   28-05-2017 23:28

Het mooie van dit strand is dat het een doodlopend stuk is, dus geen wandelaars die "toevallig" voorbij komen.

Maar wat ik afgelopen vrijdag wel triest vond is iemand die precies op de rand van het naaktstrand zat (aan de textielkant) met zijn gezicht naar het naaktgedeelte. Zo echt van "ik ga hier eens even lekker naar blote mensen zitten kijken, maar ik hou mijn zwembroek lekker aan"

Voor de rest lekker genoten van het zonnetje overigens, lag er ver genoeg vanaf om me er verder niet aan te storen.


jeroen   26-05-2017 19:23

even een complimentje maken.
ik kom uit zeeland, en bij ons word je als man alleen altijd met de nek aangekeken, voor homo aangezien, voor viespeuk/gluurder. of een combinatie ervan.
vanmiddag was ik bij jullie op het strand, en werd zowaar door een jongedame aangesproken, gewoon een gezellig normaal praatje. echt ik wist niet wat me overkwam. niet het feit dat het een jonge moeder was, maar het gegeven dat ik zowaar als normaal behandeld werd. echt een superervaring!!!!!!!!!!!. om gewoon normaal met mensen te kunnen omgaan. feitelijk gewoon zoals t hoort!

de dame in kwestie, mocht ze het lezen, bedankt. en jullie gaan me zeker nogeens terugzien


   29-04-2017 20:20

Ik was vanmiddag nog even op het strand, nog even genieten van het zonnetje. En je ziet echt veel mensen hier wandelen met hun hond. Op de terugweg naar de parkeerplaats heb ik nog een keer gekeken, het is verboden voor honden vanaf 1 april. Zijn er ook eigenaren van een hond die zich wel iets aantrekken van een verbod voor hun hond?
Is het nu zo moeilijk om je gewoon aan de regels te houden!!!


Gert-Jan   13-04-2017 21:12

@Mer: Je mag het hele jaar door naakt op het strand gaan liggen. Buiten het seizoen heb je wel soms last van aapjeskijkers die dan soms ook nog denigrerende opmerkingen menen te moeten maken. :(

@Mike: Volgens mij is het strandseizoen volgens het wandelpadenbord pas vanaf 1 mei, ik neem aan dat dat voor de honden dezelfde periode is.

@Joke: Ik denk dat je hier moet zijn -> http://www.nv-engelermeer.nl/contact.html


Mer   09-04-2017 09:13

Vorig jaar voor het eerst geweest. Heel fijn strand, gemoedelijke sfeer en ondanks dat het niet is afgeschermd van het textielstrand, geen last van de jeugd daar.
Ik had de vraag vanaf wanneer hier weer naakt gezont mag worden. Het word vandaag zo een lekker weer!

Gr Mer


Mike   05-04-2017 21:13

Op het bord dat op het strand staat, dat het verboden is van 1 april tot 1 oktober om met honden op het strand te komen. Maar de poort van aan de Gemeintweg is nog steeds open, en dat is elk jaar hetzelfde. Lig je daar naakt te zonnen, en de gehele dag is het aapjes kijken, van mensen die daar hun honden uitlaten. En dan hebben we het nog niet over de hondenstront, die ze achter laten. Die poort moet gewoon sluiten, dat bord staat er niet voor niks. En dat de politie eens gaat optreden, en mensen die daar hun honden uitlaten in die periode, eens op de bon geslingerd gaan worden.


Ad   05-04-2017 16:45

Afgelopen zondag was er een vrouw bezig om alle hondenstront op het strand te markeren met een stokje. De hondenbezitters zouden eens moeten zien hoeveel stront er dan ligt.
Ik hoop dat ze zich realiseren dat een ander geen last hoeft te hebben van hun fikkie.

Hulde aan deze vrouw!!


joke elshout   04-04-2017 07:54

goeie dag directie,
ik ben al lid van t engelenmeer en nu is mijn verzoek om een kluisje te huren.
Mocht er een wachtlijst zijn dan wil ik graag daarbij gezet worden.
Mijn voorkeur gaat uit naar een grote kluis.

Wacht op uw tegenbericht
Met vriendelijke zonnegroet
j.elshoutGJG89   28-03-2017 19:38

Vrijdag en vandaag een rondje om het meer gewandeld. Vrijdag nog niemand op 't strand gezien. Vandaag een man of 5 waarvan 1 het zelfs aandurfde om te gaan zwemmen.


Ad   25-03-2017 22:54

Is er al iemand op het naaktstrand geweest? Uit de wind bloot liggen, is dat nu al te doen?


Vraagje   15-03-2017 09:41

Is het alweer toegestaan te recreëren of pas vanaf mei, het wordt zo'n lekker weerweer?


Toni   06-01-2017 09:54

Hi Joris , ook ik kom geregeld op engelermeer, sinds laatste 5 jaar. Heerlijk naaktplekje idd . Kan ook met mij mee rijden , hier niet de bedoeling om contacten te maken. Ik sta geregistreerd bij truenudists als Nudetoni. Is een site voor nudisten , ook misschien een aanrader voor je om wat vertrouwd te raken met bloot


regioeindhoven38   24-12-2016 01:22

Ik zal me houden aan de regels had er verder geen bijzondere bedoeling mee, zoals ik ook in mijn bericht plaats trouwens, mag ik dan doorverwijzen naar naturismegids.nl? Hierop valt wel opener te communiceren over bv gezamelijk bezoek.
zo niet wees vrij dit bericht te verwijderen.
succes met uw forum.


Tjipke Tasma (webmaster)   23-12-2016 19:12

Heren Joris, regioeindhoven38 en Tinus,

Het gastenboek is geen chatroom en contact zoeken via het gastenboek is niet de bedoeling.
Joris   23-12-2016 18:46

Hallo,

Het zou inderdaad wel heel handig zijn als ik ooit een keer mee zou kunnen rijden want met het openbaar vervoer is misschien wel lastig. Verder klinkt het als een leuke ervaring en ook fijn dat twee mannen geaccepteerd worden (ik zelf ben ook homo dus misschien heb ik er in de toekomst nog iets aan)


regioeindhoven38   23-12-2016 16:05

Hallo Joris, ik ben afgelopen zomer eind augustus nog op de goede dagen geweest en dit was voor mij ook de eerste keer.
De eerste keer dat ik ging was er niemand ,wat later kwamen er nog een paar mannen, heb geen stelletjes of zwemmer of vrouwen gezien toen, maar op het regukliere strand was ook niemand, ik vond het heerlijk en de dagen erna(goed weer toen) nog een paar keer geweest.
Ja het is even wennen, maar ik vond het erg prettig om naakt te zijn.
Ik ben(of misschien was)geen naturist of nudist, maar dit vond ik erg prettig.
Ik kon lekker de schaduw opzoeken door tegen de bomen te gaan liggen, later ben ik wat naar achter gegaan ivm de wind en heb toen bij de bomen bij de tafeltennistafel gelegen allemaal prima en idd heerlijk relaxed, hopelijk volgende zomer weer regelmatig.Er word daar ook niet vervelend gedaan als je met 2 mannen bent(ja ik ben homo) zolang je je maar gedraagt, ik kon destijds gewoon lekker bij mijn toenmalige partner liggen(helaas nu vrijgezel). Wie weet tot volgende zomer, ik kan je wel een lift geven als je dat lastig vind om er te komen ik weet niet of het zo goed bereikbaar is met de bus.helaas geen forummogelijkheden om gegevens uit te wisselen dus als je echt interesse hebt dan weet ik ook niet hoe we het kunnen regelen.Tinus   22-12-2016 10:46

Dan hebben we hetzelfde probleem, ik ben inmiddels wel wat zon gewend dus smeer mijn rug niet in. Soms smeer ik me helemaal niet in...


Joris   20-12-2016 15:53

Tja Tinus,

Daar heb je wel gelijk in maar ik ken zo even niemand die ik mee zou durven vragen...


Tinus   20-12-2016 12:22

Ja, daar heb je gelijk in. Eigen rug insmeren is best lastig lukt mij ook nooit ;)


Joris   19-12-2016 19:51

Ik kom uit Eindhoven en daar is geen naaktstrand meer voor zover ik weet, daarna is Den Bosch het makkelijkste te berijken dus heb ik die maar uitgekozen.

En ik zal inderdaad maar een hoop zonnebrand meenemen, hopelijk kan ik dan m'n eigen rug insmeren hahaha


Tinus   19-12-2016 19:01

Met de trein? Waar moet je vandaan komen dan? Is er geen naaktstrand in de buurt? En zonnebrand is zeker aan te raden vooral voor de plekken die normaal geen zonlicht krijgen ;)


Joris   18-12-2016 23:19

Bedankt Tinus,

Ik zal kijken of ik eens tijd kan vrijmaken om met de trein (en een hoop zonnebrand want ik met mijn lichte huid verbrand heel snel) eens een gezellig naakt dagje kan hebben in Den Bosch.Tinus   18-12-2016 22:30

Je bent zo over "de schrik " heen hoor. Kwartiertje en je bent er aan gewend. Veel plezier alvast ik kan iig niet wachten tot de lente ;)


Joris   18-12-2016 16:23

Ach dat oefenen gaat nu niet echt, ik vrees toch dat ik in een keer over de schrik heen moet komen maar dat gaat me vast lukken


Tinus   18-12-2016 15:09

Nee, gewoon lekker naakt zonnen en zo ;) je kan nu alvast oefenen maar het is nu wel een beetje koud...


Joris   18-12-2016 15:03

Hoi Tinus,

Ik heb gelezen dat bij naaktcampings bijvoorbeeld er campings zijn die 'clothing optional' heten en daar MAG je naakt zijn en dan zijn er nog echte naaktcampings en daar MOET je boven een bepaalde temperatuur naakt zijn als ik het goed begrijp.

Ik begrijp dus dat dit niet het geval is op het strand


Tinus   18-12-2016 10:44

Hoi Joris,

Van "kleding optioneel naaktstranden " heb ik nog nooit gehoord. Volledig naakt dus. Alles uit! Wat je wel regelmatig ziet is dat er bijvoorbeeld stelletjes zijn waarvan er 1 volledig naakt is en de ander toch iets aanhoud. Hier word dan verder niet moeilijk over gedaan. Ik zou gewoon alles uit doen, is het fijnst en makkelijkste. Waarom zou je op een naaktstrand iets aan willen houden en wat dan?


Joris   17-12-2016 22:08

Hoi Tinus,

Bedankt voor je woorden!

Verder nog één vraag: is dit een kleding optioneel strand of een totaal naaktstrand?


Tinus   17-12-2016 10:20

Hoi Joris,

Zo is het bij mij ook ooit begonnen, gewoon een keer proberen... nu wil ik alleen nog maar naar een naaktstrandje of naakt gebeuren zoals een sauna of zo. En die stoute schoenen moet je natuurlijk ook uit doen :)


Joris   15-12-2016 18:06

Hallo Tinus,

Bedankt voor je reactie en je uitleg.
Ik weet nog niet of ik het ooit echt zal doen maar als het mooi weer is en ik een keer tijd heb zal ik kijken of ik mijn stoute schoenen eens kan vinden en het een keer proberen.
wout   12-12-2016 17:20

@ Mirna dat is leuk te horen. Ik zeg blijf er van genieten.
Xx


Mirna   12-12-2016 08:58

Hoi allemaal
Ik ben een vrouw en ga sinds deze zomer regelmatig naar het englermeer ff wennen alleen als vrouw maar vindt het heerlijk
XxxTinus   11-12-2016 08:38

Hoi Joris,

Ik ga al jaren (sinds mijn 20e) naar het naaktstrand, ook alleen. Het is net als ieder ander strand alleen dan zonder zwembroek. Plekje opzoeken, uitkleden en genieten. Het is niet raar en je bent er zo overheen.

Groetjes


Joris   10-12-2016 19:24

Hallo mensen,

Ik zou graag een keer een naaktstrand proberen maar heb nog wel wat vragen:

Hoe werkt een naaktstrand precies?

Is het raar voor een 18-jarige (zonder rare bedoelingen!!) om in zijn eentje naar een naakstrand te gaan?

Verder vind ik het ook heel eng om te proberen maar dat zal wel overhaan als ik er eenmaal ben


Alain   11-09-2016 20:32

Hallo,

Het was heel lang geleden dat ik nog het Engelermeer bezocht heb. Zoals de meeste bezoekers ben ik ook tevreden over mijn bezoek. Helaas ben ik als Bernard de vorige schrijver ook Belg. In België zijn er geen voorzieningen bij meren. Enkel te Bredene.
Opvallend zijn hier de goede aanduidingen naar het naaktstrand. En ook het zuiver helder water. Zo geoefend ben ik niet om naar de eilandjes te zwemmen.
De parking is gratis is zeker een pluspunt.

Dus Belgen bezoek eens ook deze locatie. Naturisme is eventjes wennen maar dat word je gewoon.

Dus Nederland alvast tot een volgende keer.

Zonnige groeten,

Alain


bernard   31-08-2016 10:45

Gisteren nog eens naar engelenmeer geweest, wat is dit toch een prachtplek , zandstrand ,gras, schaduw als je wil van de bomen en proper water met visjes en niemand die iemand lastig valt, het is er zalig.
Spijtig dat ik het vrouwtje nog niet meekrijg, ik probeer haar te overtuigen door te zeggen dat we dan wel ergens op de scheiding naaktstrand en kledingstrand gaan liggen zodat zij haar bikini kan aanhouden en ik dan naakt ga(ik denk niet dat er dan iemand problemen mee heeft), maar ik kan ze niet overtuigen.
Spijtig dat het voor mij wel 1.5 uur rijden is voor ik er ben maar ja veel keuze hebben wij belgen niet (Bredene is nog verder voor mij).
Ik vind het hoog tijd dat er in Belgie naaktstranden bijkomen, er zijn toch meren genoeg (bv: zilvermeer) en in Mechelen en omstreken zijn ook nog recreatieparken met water waar een plaatsje voor naturisten kan voorzien worden, het wordt tijd dat daar eens werk van gemaakt wordt.Waar zitten die manne van FBN nu ????L   25-08-2016 14:00

Beste Anja,

Ja er is een toiletgroep met gehandicaptenvoorziening. Die hulp die je nodig hebt bij het uit-, aankleden zal geen probleem zijn. Het is een erg prettig naturistenstrandje met erg veel vriendelijke bezoeker en leden van http://www.nv-engelermeer.nl/index.html

Veel plezier en geniet ervan.


Johann   24-08-2016 19:46

Beste Frans Broers. Bij 'Algemeen' staat duidelijk aangegeven dat honden NIET zijn toegestaan. Vanwaar je vraag?Frans Boers   24-08-2016 13:12

Mogen er honden mee naar dit strand?
Groet Frans


Anja van Wijk   23-08-2016 20:11

beste beheer van het engelemeer.

Ik ben Anja van wijk 27 jaar en rolstoelgebonden. Is er een rolstoel toilet aanwezig? Is er eventueel ook hulp bij het uitkleden of moet je daar zelf voor zorgen? Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Anja van Wijk


   17-08-2016 20:19

Die doorgetrokken lijn is er al wel. Hij is echter 's zomers vlak achter de uitkijktoren op het oostelijke strand afgesloten en aan het eind van het asfaltpad bij het naaktstrand is daarvoor een waarschuwingsbordje opgehangen (dat ik in mei nog in de wind geslagen heb ;). Maar je kunt gelukkig vrij gemakkelijk over het prikkeldraad naast de afgesloten poort stappen waardoor ik niet de hele ronde terug hoefde te lopen.

De nieuwe lange wandelroute zou eigenlijk prima als vervanging kunnen dienen voor de huidige wandelroute waardoor het naaktstrand juist minder wandelaars op doortocht krijgt te verwerken.


   22-07-2016 21:07

Dat rondje, die doorgetrokken lijn, is er in mijn ogen echt nog niet. Er loopt wel een geasfalteerd pad maar volgens mij eindigt dat bij een gesloten poort.
'Vroeger' op het E3-strand kon men wel een rondje lopen en daar werd ook vaak mis(?)bruik van gemaakt. Bij het Engelermeer is daar nu geen sprake van.
Die twee punten aangaande naaktrecreatie op de twee laatste pagina's zijn inderdaad van de zotte.
"Bi- en homomensen" zijn nu ook al gewoon welkom zolang ze zich net als 'hetromensen' aan de maatschappelijk normale maatstaven houden.
Om van het tweede absurde punt nog maar te zwijgen. Seksrecreanten (al dan niet van COC) zijn gewoon niet welkom op naaktstranden.
Jouw hoop op betrokkenheid van de NVE deel ik 100%.


Erik   18-07-2016 14:02

Wat beter door de pdf gebladerd, maar weinig tegengekomen over de naaktrecreatie. Behalve bij de suggesties wat ideen over het verplaatsen van 'het homostrand' naar het reguliere naaktstrand en zo.

Ik hoop dus van harte dat de vereniging Vrienden van het Engelermeer nauw betrokken wordt/is bij deze plannen, want dat soort scenario's moet je niet aan denken...


Erik   15-07-2016 13:52

Hallo Rudi,

Geen idee, maar als ik de pdf zo bekijk zal dat misschien nog wel meevallen. Dat wandelrondje rond het naaktstrand is er al, de stippellijn is wat er nieuw komt en dat is noordelijker volgens mij. Maar ben benieuwd naar de algehele visie op de naaktrecreatie.

Ik zou me daarbij eerder zorgen maken over dat nieuwe parkeerterrein aan de westkant en wat dat voor recreatieactiviteiten gaat inhouden. Maar ik ga het eens wat uitgebreider lezen!


Rudi   14-07-2016 12:03

Is er wellicht iemand bekend met het "ontwikkelkader" van het Engelermeer zoals in de pdf-file op https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/ruimtelijkeplannen/ruimtelijke-plannen-in-procedure/visie-zie-meer-van-het-engelermeer.html staat beschreven?
Op pagina's 26/27 is een wandelrondje aangegeven dat mogelijk in de planning staat. Wanneer dit een feit wordt, lijkt het me dat het naaktstrand letterlijk overlopen gaat worden met wandelaars. Da's okay voor de periode oktober - maart maar in de zomermaanden zie ik dat toch als een inbreuk op de huidige privacy (geen rondje mogelijk) van naaktrecreanten.


Erik   06-07-2016 13:50

@Stef:
In je navigatie Meerheuvelweg 1, 5221 TP, 's-Hertogenbosch aanhouden, dan komt het vanzelf goed. En er is meer dan voldoende parkeerplaats. Naaktstrand is vanaf de parkeerplaats naar links, staan opvallende gele bordjes naartoe. Enjoy!
Stef   05-07-2016 15:48

Ik ben niet bekend in Den Bosch. Wat is de handigste manier om hier met de auto te komen? Alvast bedankt!


Jan   08-05-2016 08:34

Donderdag voor de eerste keer weer op dit strand geweest. Het viel me weer op hoe keurig verzorgd alles er weer uitziet! Top!


Franky   03-05-2016 20:43

Ik ben benieuwd hoe mooi weer het word komend weekend en hoe druk het is op het strand?


Franky   18-04-2016 19:13

Helaas werkt het weer voorlopig niet mee om lekker zonder badkleding op het strand te liggen. Het blijft dus nog wel even op vrijdagavond naar de sauna.


Zandhapper   12-04-2016 22:58

Beste Ed,
Lees even wat er bovenin het gastenboek vetgedrukt en geel gemarkeerd staat.
Hoppers en andere seksueel gefrustreerden verpesten het voor naturisten. Bedankt voor jou gedrag dat er voor zorgt dat naaktrecreatie verdwijnt en de intolerantie voor naturisten toeneemt!
Ga maar op een datingsite zoeken naar gelijkgestemde vriendjes en hou het netjes in de openbare ruimte!


Ed   11-04-2016 16:23

hallo .
kan er iemand mij vertellen waar het hop is.
Ik ben pas in Den Bosch komen wonen.
Ben dus ook niet bekend met het engelermeer.
Wil daar ook graag nieuwe maatjes ontmoeten.
Wie kan mij daarbij helpen. Groetjes Ed


Ad   09-04-2016 16:49

Is er al iemand geweest op dit fijne strandje? Ik kan niet wachten tot het warm genoeg is.


Franky   23-08-2015 11:29

Het was gisterenmiddag weer zalig op het strand. Alleen als ik het koude water in wilde gaan was het wat minder. Het Engelermeer is in de verre omtrek toch de beste plaats om te zijn met heel warm weer. Toch?


bernard   22-08-2015 09:54

Gewoonweg een zalig strandje, ik heb mijn plekje gevonden en wil nergens anders meer naartoe, mooi zandstrandje,propere ligweides, helder zoet water met visjes en af en toe een ijskar waar je een ijsje kan kopen, wat moet je nog meer hebben.
Nu nog mijn vrouwtje overtuigen om mee te komen maar ik weet al zeker dat ze niet volledig naakt wil, zou er een probleem zijn als ik met mijn vrouwtje kom en zij een bikini aanhoudt? Ik kan dan mischien aan de scheiding van textiel en naakstrand gaan liggen of zo.
Bedankt aan robnudist voor het antwoord, er is daar inderdaad een prima parking voorzien om veilig te parkeren met de auto en de motor, kortom engelenmeer is een aanrader en ik heb er een zalige dag gehad


robnudist   19-08-2015 19:58

@bernard je kan je motor daar zeerzeker veilig parkeren
@fred 50 ik vind het ook een mooi schoon strand alleen ik vind het een nadeel dat je daar op de wc geen wc papier hangt
maar het water was ook schoon zag er vissen zwemmen


fred 50   19-08-2015 18:10

Vandaag naar dit naaktstrand geweest. Enorm onder de indruk van de ruimte en complimenten voor het beheer. Er waren 4 mensen bezig met het schoonhouden van het strand. Geweldig. Water is heel schoon en helder. Heb daardoor ook heerlijk kunnen snorkelen.


Bernard   19-08-2015 17:45

Ik woon in het antwerpse en ben al een paar keer in bredene naar het naakstrand geweest, "zalig" maar veel te ver rijden voor mij,het dichtste naaktstrandje voor mij is oesterdam in tholen maar ik zou ook graag het strandje van engelenmeer eens willen proberen.
Ik kom wel met de motor en mijn vraag is nu, kan ik die daar ergens veilig parkeren of is dat daar niet te riskeren ?
Ik ben natuurlijk ook een man alleen (mijn vrouwtje ziet een naaktstrand echt niet zitten) en hoop daarom niet vies bekeken te worden, ik kom gewoon lekker van het naakt zijn genieten en niet gluren of zoiets.
Mischien tot vrijdag


robnudist   19-08-2015 16:51

vanmiddag voor het eerst naar het engelenmeer geweest
was niet druk maar ga er morgen zeerzeker weer terug naar toe
is een mooi strandarnold   18-08-2015 15:28

hoe is t weer daar momenteel? en is er ondanks t mindere weer toch volk? ik kom uit zeeland namelijk


Nick   08-08-2015 23:12

@MArtijn; Wij gaan morgen met onze jongens weer eens van dit heerlijke strandje genieten...


hans   08-08-2015 00:33

hallo ik ben afgelopen woensdag bij het engelermeer geweest
dit was ook de eerste keer voor mij op een naaktstrand
ik moet wel zeggen het zag er allemaal netjes uit en schoon
ik werd naar mijn idee ook niet constant nagekeken dat stelde mij ook erg op mijn gemak
dus het zal niet bij deze ene keer blijven ik zag echter na enige tijd dat ik net buiten het naakt gebied lag dit werd mij ookwel verteld door een man die er was dus volgende keer zal ik beter opletten
hopelijk dat ik volgende keer wat meer aanspraak heb dat helpt ook bij het op je gemak voelen
maar al met al goede ervaing die niet bij deze ene keer blijft
rob   07-08-2015 23:27

@E bedankt voor uw reactie


b   07-08-2015 06:00

ik ben gisteren voor de eerste keer naar het naaktstrand engelemeer geweest na veel stranden gehad te hebben ben ik over deze het best te spreken.
alles is aanwezig het is schoon en behoorlijke opervlakte in vergelijking met andere stranden.
+het ligt op 25 a 30 minuten fietsen vanaf vught dus kan ik voortaan ook door de weeks in plaats van alleen in het weekend.
echt een aanrader voor iedereen die van het naaktstrand houd.


T   05-08-2015 22:01

Hans, ik heb gezien dat je met je vriendin en je fietsen werd gevraagd om deze ergens anders te stallen. Regels zijn regels. Als je dit niet kunt hebben omdat je de fietsen te duur vind, prima, maar ga dan ergens anders naar toe en maak niet zo'n theater.


Mark   05-08-2015 20:54

Vandaag mezelf voor t eerst bloot gegeven op t naaktstrand. Was wel spannend maar na een paar minuten helemaal gewend. Mooi strand met een mengeling aan bezoekers jong, oud, moeders met kleine kinderen stelletjes singles.Een gemoedelijke(Brabantse) sfeer. Mooie grasweide met een strook zand schoon helder water (heerlijk gezwommen). Zeer zeker voor herhaling vatbaar !!.


E   05-08-2015 12:17

@robnudist:
Absoluut. Gratis parkeren, klein stukje lopen. Geen probleem.


Cor   05-08-2015 11:42

Vandaag toch maar eens de stoute schoenen aantrekken (of nou net NIET )...


robnudist   05-08-2015 11:07

ken je ook daar makkelijk met de auto komen?


E   02-08-2015 19:18

Ha Evelien,

Ja hoor: vanaf de ingang naar links. Links van het volleybalveld wat je ziet liggen staat een fel geel bordje 'naaktrecreatie'. Dat pad blijven volgen en je loopt er vanzelf heen. Ook staan er overal plattegronden!


evelien   02-08-2015 17:23

Is het duidelijk aangegeven vanaf de parkeerplek hoe je naar het naaktstrand moet lopen


Giskard   13-07-2015 19:38

Afgelopen zaterdag voor het eerst geweest. Erg prettig strand, veel mensen zonder dat t overvol was, het is gewoon een heel ruim terrein. Gemengd publiek, jong/oud, gezinnen met kinderen, stellen en single.
Veel aanspraak en vriendelijke mensen. Ongedwongen sfeer. Er stond een aparte frietkar en de ijscoboer kwam langs. Ook werd er tussendoor afval opgehaald.
Was best een gedeelte van meter of 10 tussen textielstrand en naaktstrand waar bijna niemand lag.


Hans   11-07-2015 22:39

Vorige week hier voor de tweede keer geweest maar schat in noot meer! Wij zijn recreatie wielrenners en vinden het heerlijk om na een fietstocht ergens uit te zweten te zonnen en lekker een verkoelende duik te nemen. We gaan meestal naar de Galderse meren en kunnen dan met onze fiets aan de hand naar het strand toe. Vorig jaar een keer op een avond naar het Engelenmeer gereden en daar lekker gezwommen en liggen zonnen in het avond zonnetje. Wij wilden dit deze week herhalen maar bij aankomst op het strand, stond er nadat wij onze warme fietskleding hadden uitgedaan meteen een blaag voor onze neus die ons sommeerde om onze (race)fietsen in de daarvoor bestemde (onbewaakte)"fietsenstalling" te plaatsen (zou kunnen want heb altijd een ART kettingslot van 4kg bij maar niet heus). Argument was dat wij met onze fiets aan de hand rond-rennende kinderen konden bezeren!!?? Verder geen woorden aan vuil gemaakt en maar weer lekker bezweet en met een echt Bosch KUT gevoel naar huis gereden. Nederland Fietsland!? My Ass!! Wilde het even kwijt!


Bennie   20-06-2015 19:32

Hallo,
ik wil eens een bezoekje brengen aan het naaktstrand,
is het duidelijk aangegeven waar het strand en ligweide
is en is dat een aparte hoek ?Cees   28-04-2015 09:39

Wij komen hier graag, lekker schoon en ongedwongen recreatie.
Veel vaste bezoekers van jong tot oud.
Pluim voor de leden vrienden van het engelenmeer.fanny   27-04-2015 13:06

Kom er hier ook een ijsjesman op het naaktstrand zoals op de galderse meren? Is wel lekker makkelijk :)


samenplezier   22-04-2015 07:36

jan dan zal de poort nog wel open zijn en het badseizoen nog niet begonen . dus mogen de honden er op via de zijkant


Jan   21-04-2015 16:16

Alweer een paar heerlijke dagen achter de rug bij het meer. Maar het zou prettig zijn als er wat minder mensen hun hond gaan uitlaten. Snap eerlijk gezegd niet waar dat goed voor is...


martijn   17-04-2015 11:01

Wij zitten al te wachten. Komen er graag met ons gezin. Zouden het leuk vinden meer gezinnen tegen te komen daar.


tinus   01-04-2015 10:15

Jan, ik heb geen enkel idee


Jan   31-03-2015 23:36

Dank je Tinus,

Nee nu is het nog te koud, maar is het nu niet zo dat er veel mensen wandelen met de hond? Het hek aan de voorzijde staat toch in deze tijd open. Wanneer wordt deze gesloten voor het wandelend publiek.


Tinus   30-03-2015 12:31

Jan,

Volgens mij is het altijd open, maar om nu in je blootje te gaan liggen lijkt me een beetje koud. Ik kan iig ook niet wachten ;)


Jan   24-03-2015 13:37

Wanneer begint het seizoen weer? Os is het naaktstrand altijd geopend? Ik kan niet wachten.


Tinus   22-03-2015 23:47

J.M

Hier komt een gemengd publiek, mannen, vrouwen, jong en wat ouder. Ook gezinnen. Die mannetjes ben ik hier nog nooit tegengekomen, wel op andere naaktstranden.

Ik kan igg niet wachten tot het iets warmer is ;)

Veel plezier en succes


J.M   17-03-2015 17:20

Hallo. Ik ben een jongeknul van (24)! Ik wou graag weten of er ook mensen van mijn leeftijd komen tussen 20 tot 30 jaar.? Ik Wil hier graag een xtje naar toe..

( komen hier ook dames.? ) en niet alleen maar van die mannetjes die maar op 1 ding uit zijn!??


J.M   14-03-2015 06:15

Idd marah.. dat het maar snel wat warmer wordt. Ik heb er ook al zin in. tot straks


Marah   13-03-2015 13:59

Nog even en we kunnen weer.
Ik zie er naar uit.
Misschien tot ziens.


Nieuwjaarsduik Galderse meren   03-12-2014 10:48

Voor veel mensen is het inmiddels vaste prik.
Om op nieuwjaarsdag een verfrissende duik te nemen in de Galderse meren bij Breda

Op donderdagmiddag 1 januari organiseren wij wederom een nieuwjaarsduik in de Galderse Meren en nodigen
iedereen uit.

Jong en oud doe allemaal mee aan deze sportieve duik.
Breng vrienden, familie en kennisen mee.
Om 14.00 uur stip gaan we te water.

Iedereen is van harte welkom op het naakstrand. deelname gratis.

(meer informatie en plaats zie site Galderse Meren)


frans   30-10-2014 23:38

komend weekend nog een keertje denk ik; laatste kans in nl voor een keertje genieten van de zon in nederland


Tuur Vedde   04-09-2014 17:53

Vandaag weer eens geweest. Het water was frisser dan een maand geleden, maar eenmaal erdoor was het prima.
Als je op het strand rond je heen kijkt en ziet wat voor mensen er zijn, waar ze zitten op het terrein, ziet hoe gemoedelijk het allemaal gaat en eens gaat kijken bij de jeux de boulers, begrijp je totaal niet waar voorgaande berichten/ discussies over gaan.
Laten we echt met z'n allen het Engelermeer in stand houden. Het is in mijn visie uniek.
Groet: fietser uit tilburg


Jan   08-08-2014 21:12

De gemeente Den Bosch trekt op dit moment ten strijde tegen seks- én naaktrecreanten. Naaktrecreanten aan de noordoost kant van het Engelermeer lopen daarom het risico op een boete. NFN biedt gratis advies.

Wie de drukte van het officiële naaktstrand aan het Engelermeer wilde mijden, bezocht tot dit jaar een klein stukje oever aan de zuidkant van het meer. Naaktrecreatie wordt er echter niet langer gedoogd, omdat de gemeente volgens eigen zeggen “regelmatig klachten kreeg over naaktrecreatie en onzedelijke handelingen in het openbaar”. Na een periode waarschuwen, zijn de eerste bekeuringen recent uitgedeeld. Van de oorspronkelijke 25 bezoekers bezoekt de helft nu het officiële naaktstrand of trekt dan maar een zwembroek aan.

NFN heeft begrip voor het bekeuren van onzedelijke handelingen in het openbaar. Deze zijn immers strafbaar volgens artikel 239 in het Wetboek van Strafrecht. NFN heeft geen begrip voor het bestraffen van naaktrecreanten die gewoon lekker bloot zonnen. Hiervoor ontbreekt immers een juridische basis. Volgens artikel 430a WvS is naaktrecreatie strafbaar wanneer de locatie hiervoor ongeschikt is. Langs het terrein loopt weliswaar een wandelpad en onlangs is het terrein toegankelijker gemaakt, maar toch is er genoeg ruimte om niet of weinig zichtbaar voor anderen bloot te zonnen. De locatie lijkt daarmee uitstekend geschikt, ook volgens de wet.


Pascal   04-08-2014 00:45

Ik sluit me graag aan bij alle lovende woorden over het Engelenmeer.
Enige minpuntje vond ik dat er op sommige plekken redelijk veel ganzenpoep lag.

Voor de rest inderdaad een topstrand.


Ruud   30-07-2014 14:24

Dag Rik,

Je vrouw hoeft daar echt niet bang voor te zijn. Loop anders gewoon het strand op en kijk hoe het daar is. Als ze zich niet op haar gemak voelt kan ze gewoon weer omdraaien (hoewel ik niet denk dat ze dat zal doen).


Rik   29-07-2014 12:03

Ik heb een vraag, wij mijn vrouw en ik hebben nog nooit naakt wezen zwemmen omdat zij een maatje meer heeft.
Zij wil het graag maar durft nog niet al denk ik dat er helemaal niet naar gekeken zal worden zij is echt niet erg dik maar vindt dat zelf we.
Wordt je er nou wel op aangekeken of niet.


Jeroen   28-07-2014 00:08

Ik denk dat dit een van de beste naaktstranden van Nederland is. Qua publiek is het bijzonder gemêleerd. Zowel ouderen, gezinnen met kinderen als jonge 30-ers stelletjes. Homo, hetero, iedereen ligt door elkaar heen, en heeft respect voor elkaar. Hier zou mendig strandje een voorbeeld aan kunnen nemen. Mensen die opzoek zijn naar ander 'vertier' kunnen beter een andere plek zoeken, want dat vind je hier niet.


Ron   23-07-2014 10:49

't Wordt een beetje saai, maar dit is een van de leukste, veiligste, prettigste en relaxte plekken van Nederland om bloot te recreëren. Gisteren hebben we hier weer een heerlijke middag doorgebracht en 'gevierd' dat we deze plek (pas) een jaar geleden ontdekte. Laten we zuinig blijven op het Engelermeer, zodat we hier nog jaren van kunnen genieten!


Frank   17-07-2014 15:46

Mijn vriendin en ik zijn vorig jaar regelmatige bezoekers geweest, dit jaar nog niet echt, maar komende zomer zal dat er zeker weer van komen. Wat ik me afvroeg, zijn er mensen die ervaring hebben met avond- cq. nachtzwemmen? Of is dat een beetje scary?

Groeten, misschien tot ziens op een avond, Frank


Frans   02-07-2014 14:31

Omdat ik door economische redenen ineens veel vrije tijd kreeg besloot ik op een mooie dag nu enkele weken geleden eens naar het engerlermeer te gaan.Ik woon redelijk dicht in de buurt van het meer , de zon scheen het was ongeveer 25 graden dus wat hield me tegen. Een handoek gepakt en op weg. Bij aankomst was het redelijk druk op het hele strand en hoe dichter ik in de buurt kwam van het naaktstand hoe meer ik last kreeg van koudwater vrees.Ik besloot om even op een bankje te gaan zitten vlak bij het nudistenstrand maar binnen vijf minuten wist ik weer waarom het naaktstrand mij zo fijn leek. Geen hinderlijke muziek om je heen, geen voetballende jongeren die hun bal steeds vlak voor je langs schieten.Ik stond op en liep snel het naaktstrand op zocht en mooi plekje uit . Even was het wat onwennig om naakt te lopen of te liggen maar al snel gaat het onwennige gevoel weg en
heb ik genoten van een rustige en warme dag. Ik ben nu enkele keren geweest en ik vind dit een heerlijke manier van ontspanning.
Groeten Frans.


Mick   29-06-2014 14:30

Mooi strandje. Oogt alleen klein.Eigenlijk zou dat hele strand naturistisch moeten zijn. Goed organiseren als vereniging en zorgen dat er voldoende normaal publiek komt. Moet toch kunnen ook als je het Sauna publiek mee telt in Nederland.
In Duitsland is het veel normaler dat FKK en zie jong en oud door elkaar en komen hele meidengroepen gezellig dagje strand doen en voelen zich ook niet zo bekeken. Is veel meer sociale controle denk ik ook en wordt dat mannelijke frusty gedrag niet getolereerd. Zorg dat t behouden blijft en laat je nooit wegjagen daar door (de steeds "preutser" wordende) overheid. Fkk kan zelfs midden in Munchen (park) tegenwoordig in Duitsland.

(Reactie vd Berg is bespottelijk en heeft weinig met naturistme te maken)


Tuur Vedde   29-06-2014 11:26

Het Engelermeer is een prima stek om je dag lekker door te brengen met zonnen en zwemmen. Op welke geklede wijze dat gebeurt moet voor iedereen vrij zijn. Het is jammer dat de naaktrecreatie meteen in een verdomhoekje geplaatst wordt als gevolg van mensen die op zoek zijn naar hun geriefje. Één en ander heeft niets met elkaar te maken. Helaas zijn voyeurs en viezerikken alom. Niet alléén rond het meer maar ook in stadsparken, bossen, parkeerplekken en zelfs garages. De mij bekende zuidzijde van het meer, met zijn open karakter geniet m.i. voldoende sociale controle om e.e.a. onder controle te houden. Ik hoop nog een hele tijd aan het Engelermeer te mogen vertoeven zonder discussies over een broekje of niet.E   13-06-2014 13:54

Weer bericht over de overzijde van het Engelermeer:

http://www.dichtbij.nl/den%20bosch/lifestyle/wonen/artikel/3577207/seks-en-naaktloperij-engelermeer-steekt-weer-de-kop-op.aspx

Enne, @van den Berg: kom je aandacht tekort?


van den Berg   10-06-2014 01:35

Eergisteren, 1ste Pinksterdag zijn m'n vriendin en ik voor de eerste keer hier op het naaktstrand Engelermeer geweest. We hebben genoten, vooral toen eenmaal de zon door kwam, oh het was echt zalig zonnig/warm. Dat het vooral de mannelijke bezoekers op 'n naaktstrand zijn die zeg maar naar de volbehaarde schaamstreek van m'n vriendin kijken/staren zijn we inmiddels wel gewend. Op zich hebben wij daar geen problemen mee, totaal niet zelfs. Overigens hebben we nog kennis gemaakt met 'n ander stelletje, zij beide ook van onze leeftijd, eind in de twintig net als wij. Erg leuk gekletst met ons viertjes over van alles en nog wat, ook zij ondervonden het net als ons dat het vaak uitsluitend mannen waren die naar haar behaarde schaamstreek keken/staarden. "Ja" zei zij daarop wat lachend "zo'n behaard poesje zoals wij die hebben heeft waarschijnlijk toch altijd een grote aantrekkingskracht op die kerels". Op mijn "als je op 'n gekleed strand bent en je in je bikini lig/loop zijn er ook vrouwen die naar je bikini-slipje kijken omdat ze zien dat daarin 'n behaarde venusheuvel zit" antwoorde zij "precies, dat is onze ervaring ook, maar, wij kijken immers zelf toch ook naar anderen"? En terwijl zij haar man glimlachend aankeek "geef het maar gewoon toe dat jij 'n liefhebber bent van grote borsten. Dat jij (net als ik) probeert te gokken/raden welke cup zij hebben"? Uiteraard probeerden zij beiden te raden welke cup mijn vriendin heeft, zij dacht aan 'n D cup en hij gokte uiteindelijk op 'n volle E cup. Toen we het op 'n moment toch vertelden dat hij het goed geraden/gezien had zei ze "zie je nu wel, ik zit er nog wel eens 'n cupmaatje naast maar m'n man heeft het bijna altijd goed". Hij was namelijk 'n aantal jaren in de lingerie branche werkzaam geweest en hierdoor veel kennis van cupmaten had opgedaan. Dat ons gesprek hier opvolgend uitsluitend over BH's en over cupmaten ging, wat wist hij er veel van over te vertellen zeg. Dat hij de BH van m'n vriendin wilde zien en hij m'n vriendin zelfs ook hielp met haar BH aan te doen, wat 'n vakkennis had hij daar over zeg. Zo vertelde hij ons dat het model van m'n vriendin (beugel model met voorgevormde cups gevoerd met 'n stevige vormvaste foamlaagje gevoerde cups) borsten de meeste ondersteuning geven. De tijd vloog om, helaas hadden we afgesproken te gaan bbq-en anders hadden we graag nog veel langer met hun door willen kletsen.peter   09-06-2014 22:55

vandaag voor het eerst hier geweest.
goede sfeer en normale mensen.
mooi strand en prachtige ligweide
goede faciliteiten
voor herhaling vatbaar

groet peter


Ronald   08-06-2014 07:49

Gisteren (07-06-2014) voor het eerst geweest, wat een fijn strand zeg.Er hangt een gemoedelijke, ongedwongen sfeer. Het was er wel wat druk maar voor de rest hebben mijn vrouw en ik een prima middag gehad. Wij zijn nog een beetje zoekende, maar deze plek behoort zeker tot onze favorieten.

Groet, Ronald


fred   16-05-2014 13:19

Ik bezoek veel naaktstranden en ben altijd benieuwd naar het zwemwater. Snorkel graag naakt en wil graag weten of er nog meer liefhebbers van de onderwater wereld. Water ziet er helder en schoon uit. Hopen dat de blauwalgen wegblijven.


jan   07-05-2014 16:15

ik ga altyd naar engelsemeer ben vlede week naar galdersemeren geweest maar is voor mijn niks
ik ga voortaan stukje rijden naar engelsemeer heerlijk genieten


Michel   20-04-2014 22:49

Hoi Jos,

Aangezien Breda voor mij dichterbij is ga ik meestal naar de Galderse meren. De paar keer dat ik naar Engelermeer ben geweest vond ik het juist zo prettig geen of nauwelijks "textieltoerisme" op het naaktstrand tegen te komen. Om hoeveel dames ging het? Komen overal weleens geklede mensen, toch?


Jos   19-04-2014 11:50

Ben er afgelopen donderdag voor het eerst dit voorjaar geweest. Was niet druk. Pakweg 5 mannen. Wat me opviel is dat er relatief veel (geklede) dames op het strandje hun hondjes uitlieten. Best bijzonder als er in de nabijheid veel terreinen en weggetjes zijn waar geen naaktrecreatie is. Ze mogen mij gerust naakt zien, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat er bij de dames een vorm van voyeurisme aan ten grondslag ligt. Komt nog bij dat ik geen van de dames de drollen heb zien oprapen, en dat is echt vies !


Bert   15-04-2014 23:50

Ik ben onlangs ook eens een kijkje gaan nemen bij het Engelermeer. Ik fietste via de stad en dat is best wel apart; eerst ga je door een niet zo beste buurt, vervolgens is daar opeens een chique villawijk. Dan ga je via een viaduct de grote weg over, precies zoals in Breda bij de Galderse Meren.
De ingang van het Engelermeer hoort nog bij Den Bosch, maar het naaktstrand ligt volgens verschillende plattegronden op internet in Vlijmen (gemeente Heusden). Nog zoiets aparts ;)
De omstandigheden waren er nu niet naar om er te gaan liggen, maar toch zag ik op deze vroege aprildag (of was het nog maart?) een paar naturisten bloot gaan toen de zon er even doorheen kwam.
Gevoelsmatig spreken de Galderse Meren mij meer aan, zonder er ooit gelegen te hebben. Zal beide ooit eens gaan testen ;)


Ruud   10-04-2014 21:28

Strand is open, maar het is me niet precies duidelijk wanneer echt. Vorige week woensdagmiddag waren er redelijk wat mensen en was ook het toiletgebouw open. Vanmiddag was het toiletgebouw dicht, maar kon je wel op het strand.


Harry   02-04-2014 09:07

Is het strandje al open?


Jan   29-03-2014 22:20

Hallo, is het strand eigenlijk al open... Morgen heerlijk weer dus zou wel lekker zijn.

Groet


jef   20-03-2014 15:12

vandaag naar engelenmeer geweest maar waarom als man alleen komen er kontstand die kerels rond je liggen laat mij met rust


bas   19-03-2014 16:17

Ben ook benieuwd. Morgen is nl. een lekkere dag ervoor


atlantis   05-03-2014 18:20

weet iemand wanneer naakstrandje engelsemeer open ga


Galdersemeren Breda   18-12-2013 15:53

Op het naakstrand van de Galdersemeren.

Zal wederom op woensdag 1 januari 2014 om 14.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsduik plaats.
Ook gehandicapten zijn van harte welkom.

Jong en oud doe allemaal mee aan deze sportieve duik om stip 14.00 uur gaan we te water.

Iedereen is van harte welkom.


Mike Meere   18-12-2013 07:18

hallo iederéén via skype door mike meere aan gevraagd of ik dit bericht hier wou plaatsen met website http://nieuwjaarsduik.jouwweb.nl/
ik moest ook van hem dit bericht er bij zetten
mike meere is gehandicapt en hij heeft een vorm van autisme
en aan de nieuwjaars duik doen heel weinig gehandicapten mee
daarom de vraag aan iederéén die gehandicapt is doen jullie ook mee met de nieuwjaars duik
http://nieuwjaarsduik.jouwweb.nl


mark k   09-12-2013 22:11

Weet iemand of er een nieuwjaarsduik wordt georganiseerd?
Op www.nieuwsjaarduik.info staat alleen een link naar dit gastenboek...


Rob   05-09-2013 21:35

Vandaag weer lekker even geweest , was goed strand weer en ook goed druk .Ik las in het naturisten forum dat bloot steeds minder wordt , nou daar kan je hier niets van merken het was gezellig druk denk wel honderd mensen en op het andere strand een kwart er van , en ik moest weg maar er kwamen er steeds nog bij dus voor de mensen die het nog niet hebben gedaan , gewoon gaan uit die kleren en lekker zonnen en niemand die er op ligt te kijken groetjesTuur Vedde   03-09-2013 19:41

Het weer lijkt nog prima; is het nu echter gedaan met de openstelling gelijk andere natuurbaden na 1 september ?


Fer   30-08-2013 20:40

Vanmiddag nog even naar het strandje geweest. Zelfs op een dag als vandaag, Bewolkt maar wel aangename temperatuur, waren er nog mensen op het strand. Niet zoveel, maar toch nog. 20 stuks.
Op het textielstrand waren er wel twee. ;-)

Voor ons de eerste keer op dit strand en moet zeggen, dat er niets teveel gezegd en geschreven was. Mooi schoon en groot zandstrand, geen rotzooi, lekker en schoon water.
Komende week word het weer warmer, dus ik denk er nog wel een keer naartoe te gaan.


Erik   26-08-2013 15:46

Vrijdag nog even geweest na het werk. Op het textielstrand: geen hond te zien. Op het naaktstrand zo 20-30 man.

Als we nou elke twee weken die paaltjes uitgraven en ze een paar meter opschuiven... zouden ze het merken? ;-)


Jean-Paul en Marije   22-08-2013 21:20

Heerlijk strand, ook om na een werkdag eventjes te ontspannen.

@Jeroen: Wij lopen meestal gekleed strand op, leggen strandlaken neer en kleden dan uit.

Aan einde andersom: Op je eigen plek weer aankleden en weglopen.


Jeroen   21-08-2013 17:08

Komende week wil ik (man, 35) toch ook de stap eens wagen, en voor het eerst eens een naaktstrand bezoeken. Toch best spannend, als je het niet gewend bent. Ik zie er vooral een beetje tegenop omdat ik 'de gebruiken' niet ken. Iets heel simpels bijvoorbeeld; trek je je kleren meteen bij het bordje uit, of loop je met kleren aan naar je plek en doe je het daar?
Als er mensen zijn die komende week gaan en met wie ik af kan spreken (Die of de gebruiken wel kennen, of net als ik voor het eerst gaan) zou dat prettig zijn. Rond mijn leeftijd is dan leuk, maar een gezellig praatje kunnen maken is belangrijker.


A   21-08-2013 12:44

Misschien wel het beste naaktstrand van Nederland! Mooi groot zandstrand en ligweiden. Gemengd publiek, vrouwen, mannen, stellen, gezinnen, oud en jong. Ga er al jaren heen, en nog nooit vreemde dingen meegemaakt.
Fijn ook dat je vlakbij makkelijk kunt parkeren en dat alles gratis is :-)


Rob   21-08-2013 00:17

Hoi Toine, was er vandaag ook geweest en inderdaad waren het allemaal mannen, waarom voelde jij je niet zo prettig omdat er zo weinig waren en een man zich zat te bevredigen totdat hij in erectie kwam. Ik vind zelf ook dat dat niet kan, maar hij zal het wel prettig gevonden hebben en hij zoek misschien wel iets onder de mannen.


Toine   20-08-2013 20:03

ik ben er vandaag ook weer eens geweest, helaas waren er alleen mannen. Op zich niet erg, velen zaten alleen te kijken. Wat dat betreft voelde ik me niet prettig. Hansje laat maar weten als je weer een keer gaat, dan heb ik als we met z'n tweetjes zijn wellicht geen last van.
Verder pracht strandje, zuiver en lekker groen strook.


Mart   18-08-2013 00:58

Vrijdag 16 aug voor het eerst naar dit naaktstrand geweest en dat is me heel goed bevallen. Meer dan 100 bezoekers waarvan er veel elkaar kennen. Mooi beschut in het groen. Je kunt er lekker op het gras of zand liggen. Het zwemwaters is uitstekend en het zwemvlot een echte meerwaarde. Nog gezellig met een regelmatige bezoekster zitten kletsen. Heel fijn zijn de buitendouches. Kortom een prima ervaring, ik ga hier vaker heen.


Tuur Vedde   17-08-2013 12:14

De 16e weer een heerlijke dag gehad; een mooie beloning in de vorm van zon en ontspanning omsloten door een sportieve fietsoefening. Hier kom je pas echt tot rust. Ik heb tevens kennis gemaakt met een aantal die-hards en lekker van gedachten kunnen wisselen. Alle hulde aan de weergoden. Volgende week zeker weer van de partij.


Bert   17-08-2013 11:00

Beste strand gangers,

Zie het weerbericht voor aankomende week.
za 17 aug 2013, 09:52| lees voor
Warme zomerweek!

Van onze weerman
SOEST -
Fraai zomerweer keert terug! Vanaf dinsdag komt Nederland onder hogedrukinvloed en krijgen we prachtig zomerweer. Het mooie weer kan zelfs van langere duur worden. Hogedruk vanaf de Azoren brengt de wind bij ons in de oosthoek en de instroom van warmere lucht komt dan op gang. Ook is er weinig bewolking en is het droog. De maxima komen uit tussen 23 en 28 graden. Vandaag word het vanuit het westen stilaan zonniger. De maxima komen op 20-25 graden. In het binnenland zijn er vanmorgen nog veel wolken. De zuidwestenwind neemt toe. Vannacht en morgen krijgen we eerst regen of buien. Daarna klaart het op. Het is met 21 graden een tikje frisser. Vanaf maandag herstelt het weer zich en vanaf dinsdag wordt het opnieuw zomers. Het mooie weer kan zelfs tot na het volgende weekeinde aanhouden.
Kunnen we weer lekker genieten.


Toon   16-08-2013 23:08

Het was vandaag weer lekker gezellig op het strand, ik denk wel dat er z'n 200 personen waren. Op het textiel strand was niets te doen. Je kunt toch wel merken dat naakt zonnen veel fijner is, zodra de zon schijnt zijn ze er weer. Raad het iedereen aan, maar je moet eerst over de drempel en dan wil je echt niet meer anders.


Frans   16-08-2013 20:40

Morgen weercijfer 9 voor Engelen!
(bron: weeronline.nl)


Ron   14-08-2013 11:57

@Hansje
En behalve borden: als je op deze site even bij de 'route' kijkt, zie je keurig aangegeven waar je wel en niet bloot bloot komen. Laten we ons daar aan houden en zo deze mooie plek in ere houden.
PS: t wordt weer mooier weer!


hansje   13-08-2013 17:27

oke maar ben pas een keer geweest en zoals ik kan zien op de foto,s hier op deze site kan je bijna heel het park rond lopen naakt of heb ik dat mis ik vind het een mooi parkje had de eerste keer wat naakt rond gelopen maar zie weining gele bordjes waar je wel en niet mag lopen kan me iemand wegwijs geven waar wel en niet mag


Hans   13-08-2013 06:39

Je mag niet overal naakt, er staat borden waar naaktrecreatie is toegestaan.


hansje   13-08-2013 06:29

als het vrijdag goed weer is ga ik er weer heen weet iemand of dit mag door dat park heen lopen als je naakt bent of staan er borden waar je naakt mag lopen


Tuur Vedde   11-08-2013 15:39

Gefietst vanaf Tilburg, prachtige route via knooppunten van ANWB; zeker de moeite waard. Heb dinsdag na 11.00 uur het meer helemaal voor mij alleen gehad. Toen het zonnetje doorbrak kwamen er meer bezoekers. Geweldige en vooral ontspannende dag gehad. Ik ga meestal naar Galder, maar het zal voortaan wel Engelermeer worden.


hansje   11-08-2013 12:45

hoi toon zeker heb ik er van genoten was de eerste keer maar vond het wel lekker heb nog naakt rond gelopen beetje verkennen mooi natuur engelsemeer ik weet zeker kom er vaker heerlijk en ben trouwens 47 jaar en kan je zeggen viel me 100 procent mee om uit je kleren te gaan wist niet dat het zo heerlijk kon zijn
Toon   11-08-2013 12:09

Hansje heeft er wel van genoten zoals ik in de reactie zie die je schrijft. Ja als je eenmaal over de drempel bent dan wil je niet meer naar een textielstrand. Hier op het naaktstrand is het zo relax dat je niet meer anders wil. Weet niet hoe oud je bent maar eens moet het de eerste keer zijn dat is overal mee. Het maagd blijven is ook niet alles daar zijn we niet voor geschapen, leve de lol en gezelligheid en gezellig is het hier op het strand.


hansje   11-08-2013 07:17

E@ het weer was goed e alleen niet zo druk maar beviel me goed alleen effe wennen naar de eerste keer naakt te zijn had er soms moeite mee maar is zeker vatbaar voor de volgende keer tegaan heerlijk heb er wel van genoten


freek   10-08-2013 09:20

was een heerlijke dag gisteren voor mijn ook de eerste keer geweest had wat moeite met uit kleden maar toen ik helemaal naakt was was het heerlijk naar afloop ging ik vredig naar huis voor mijn is dit meer keren vatbaar tot snel weer


hansje   09-08-2013 16:22

ja de zon scheen goed vanmorgen was voor mijn de eerste keer wist nergens van zoeken waar ik naakt mocht liggen maar de gele bordjes zeggen al genoeg en er waren toch een stel met zwemkleren aan dat stoorde me niet echt ik kan een ding zeggen heb er van genoten helemaal naakt te zijn is rustgevendt tot de volgende keer en misshien blijf ik dan wat langer


E   09-08-2013 15:36

@hansje
Hoe was het weer, nog wat zon gehad? Ik ga vanavond wellicht nog even!

@Natura
Vies toilet: ach, het is voornamelijk zand en water op de grond, dat zul je denk ik toch overal wel treffen? Niet iets waar ik me echt druk om kan maken. Weegt voor mij niet op tegen de sfeer en de pluspunten in ieder geval!

(En ja, ben zelf 35, dus ik zit nog net aan de goede kant ;D)

@Heleen
Ideaal, dat het 'ruimdenkende' strand voor dat soort types aan de andere kant van de plas is. Heerlijk rustig en relaxt ja!


hansje   09-08-2013 15:10

vandaag voor de eerste keer bij engelesemeer geweest en was best spannend eerste keer uit de kleren te gaan waren ongeveer 6 mensen en ik trok toch me kleren uit ze keken nog ineens niet dus was heerlijk om naakt te zonnen heb 2 uurtje gelegen en vond het echt lekker niks mis mee geen schaamte ik raad aan om vaker heen te gaan beviel me echt goed


Heleen   09-08-2013 10:39

Eindelijk een gewoon naaktstrand dat niet naar de knoppen gaat door cruisende homo's , vervelende voyeur mannen die het liefst recht in je kruis liggen te gluren of door jongere jongens met zwart haar en lange zwembroeken. Wat een verademing! En wat treurig dat naaktstranden op andere plekken steeds minder bezocht worden of worden opgeheven . Engelermeer is super relaxt! Heb er al paar vrienden gemaakt. Leve de blote billen cultuur.


Natura   09-08-2013 08:45

Vorig weekend voor het eerst geweest. Daarna nog twee keer terug gekomen. Heerlijk strand. Meteen vriendinnen ook enthousiast gemaakt. Fijn dat er alleen bloot gerecreëerd wordt. Niet dat bloot en textiel door elkaar liggen. Relaxte sfeer. Wc is beetje vies. Gelukkig dat vrouwen alleen en in groepje hier lekker rustig kunnen komen. Niet veel loerderige mannen. Is elders veel erger. Van sex niks gemerkt. Jammer dat er niet veel mensen zijn beneden 35


E   08-08-2013 19:50

Heerlijk vandaag: na het werk even met een handdoekje op en neer. Het was heerlijk rustig, hooguit 15 á 20 man of zo, maar het was top, met af en toe een zonnetje. Opdrogen na de duik was dus ook geen probleem.

Jammer dat een van de heren helemaal achterin nogal jeuk had, maar aangezien iedereen 'm collectief negeerde (de beste oplossing), was dat ook zo over :-)

Engelermeer op z'n best!


E   06-08-2013 12:32

@jort
Als oprechte vraag hoor, want gooien van shampoo dat kan natuurlijk niet, maar wat is er mis met je haren wassen? Of loost het putje van de douches niet op het riool?

@Mieke
Inderdaad even contact opnemen met de Vereniging, zie hun website nv-engelermeer.nl voor contactinformatie. Als iemand je sleutels gevonden heeft, zijn ze wellicht daar afgegeven!


jort   06-08-2013 08:55

Ben gisteren op het naaktstrand geweest en bij het douchen stond een persoon zijn haar te wassen, dat moet toch niet kunnen als dat iedereen gaat doen wordt het een rotzooi, en dan daarbij meent hij nog lollig te zijn om de champo naar iemand te gooien.


Rob   05-08-2013 19:46

Mieke , Heb je al gevraagd bij die vereniging of ze hem hebben gevonden , misschien ligt hij bij hun in de berging


Rob   05-08-2013 15:56

Het was vandaag heerlijk weer om op het naaktstrandje een paar uur door te brengen , het was behoorlijk ( gezellig ) druk maar nog plaats genoeg .
Moest jammer genoeg naar huis voor wat dingen maar heb toen ik binnen kwam eerst al die benauwde kleren uit gedaan . als je zo heerlijk bloot lig moet je weer wennen aan dat dat benauwde pakje . Hoop van de week nog een keer te kunnen gaan.


Mieke Boerenkamp   05-08-2013 09:23

Ben gisteren zondag 4 augustus op het uiterste puntje van het naaktstrand geweest en het was weer heerlijk. Alleen dom en jammer, ben daar waarschijnlijk mijn sleutelbos kwijtgeraakt. Deze is herkenbaar aan een rooggemarkeerde sleutel en een lange speciaal slot sleutel. Misschien heeft iemand hem gevonden?


chris   04-08-2013 13:09

Zondagmorgen al vroeg naar het strand, dacht wel dat ik de eerste was maar nee hoor er waren er al 'n 25 personen. En rond 10 uur was het al behoorlijk druk.
Op het textiel strand was nog niets te doen, daar kwamen de slapers pas rond 11 uur opdraven, ze weten niet wat ze missen om op het naaktstrand plaats te nemen.


Peter   04-08-2013 02:28

Beste naaktstrand waar ik ooit ben geweest in NL.
Mooie parkeerplaats, makkelijk pad er naar toe (redelijk anoniem, best wel fijn). Goede voorzieningen (douche, wc). Gezellig druk maar niet te dicht op elkaar. Heerlijk water. Ligweide en strand. Brandschoon. Gemengd publiek. Veel stellen. Heerlijk!


eef   02-08-2013 21:01

Het was vandaag bijzonder warm, was ook wel te merken want het was ontzettend druk op het strand. Je worde lekker ontvangen met een koel drankje. Jammer dat het tegen 18.00 uur een spatje regen viel en de meeste mensen huiswaarts keerde, maar degene die tegen een spatje konden bleven en even daarna was het weer heerlijk vertoeven. Als je eenmaal hier bent geweest dan wil je nergens anders meer heen, en als het weer ook nog meewerkt heb je hier een fijne vakantie.


Anke en Jan   01-08-2013 22:57

Vandaag voor het eerst dit naaktstrand bezocht. Unieke locatie, prima faciliteiten, gemengd publiek. Zeer schoon en helder water. Dit strand staat voor ons in de top 3 ( met Zandvoort en de nieuwe Maasvlakte ). Morgen weer.


Espa   01-08-2013 19:44

Vandaag voor het eerst geweest...het was leuk en zou zeggen tot morgen haha


Hans en Corina   01-08-2013 19:17

Vandaag voor het eerst naar het naatkstrand van het Engelenmeer geweest. Het was er fantastisch, natuurlijk omdat we een stralende dag hadden. Maar de accommodatie is heel fraai. Er douches, toiletten, en er is een zandstrand en ook nog ligweides. We gaan we snel weer naar toe.

Hans en Corina


ronald   27-07-2013 17:21

Ja hoor Gelukkig eind volgende week wordt het weer heerlijk naaktstrand weer het wordt weer tropisch warm ik kan niet wachten om weer te gaan gr ronald


Evert   27-07-2013 14:59

Ik wou heel graag gaan.. Het weer hield mij tegen.. hopelijk snel weer beter weet..


ronald   27-07-2013 14:01

Ja hoor Gelukkig eind volgende week wordt het weer heerlijk naaktstrand weer het wordt weer tropisch warm ik kan niet wachten om weer te gaan gr ronald


E   26-07-2013 10:07

Maar de grote vraag... houden we het droog vandaag? :-)iedje   25-07-2013 09:58

Beste Rick, waarom moet op een naaktstrand kleedhokjes zijn, de wc zijn er al maar daar hangen nog deuren aan, is eigenlijk ook niet nodig. Op een naaktstrand zijn we allemaal een, en dat is ook wel te merken want iedereen is gemoedelijk en behulpzaam. 80% van alleen mannen is ook wel een beetje veel, er zijn wel meer mannen dan vrouwen, maar dat maakt allemaal niet uit wat voor sexe dat je bent. De seks komt hier toch niet van pas


ronald   24-07-2013 15:47

He cath klopt he het was erg druk maar toch wel genieten ik hoop zeker op nog een paar mooie dagen ik ga dan weer dat isxeker moet jammer genoeg alleen zoek nog steefs gezellige mensen om mee te praten gr ronald


ronald   24-07-2013 14:47

He cath klopt he het was erg druk maar toch wel genieten ik hoop zeker op nog een paar mooie dagen ik ga dan weer dat isxeker moet jammer genoeg alleen zoek nog steefs gezellige mensen om mee te praten gr ronald


E   24-07-2013 14:41

@Rick
Niet lullig bedoeld, maar puur als oprechte vraag: waarom heb je dan een kleedhokje nodig?

En als je niet in het zicht van het textielstrand wilt uit- of aankleden, dan moet je wat meer naar de zijkant gaan, dan ben je echt niet meer te zien van daaruit.

En je opmerking over 80% mannen begrijp ik ook niet echt. Valt ook wel mee, ik vind het E'meer juist erg gevarieerd qua publiek!


Rick   24-07-2013 13:43

Ik ben hier deze week geweest met heel heet weer. Moet zeggen dat de omgeving heel vrij en toegankelijk is. Maar ik schrok toen ik erachter kwam dat hier echt helemaal geen kleedhokjes zijn. "doe maar op de wc" werd er gezegd. Nou die zijn gewoon te ranzig voor woorden!
Het naakstrand gedeelte sluit aan op het textiel strand en is dus best "in het zicht". Helaas zijn hier toch vooral alleen maar oude mensen (niet kwetsend bedoeld) en zeker 80% is mannelijk. En een paar gezinnetjes met jonge kinderen. Niet uitnodigend voor de jongere generatie dus...


Ron   24-07-2013 11:20

Begin deze maand een paar maal alleen deze mooie plek bezocht. Gister met m'n nieuwe vriendinnetje geweest. Ondanks redelijke drukte, genoten van zon en klein briesje, koel schoon water, leuk gemengd publiek en heerlijk om langere afstanden zwemmen. Bezoek aan naaktstrand Engelermeer voelt als n mini vakantie! Tot gauw.


Evert   24-07-2013 11:03

hoop zaterdag weer te komen.. Mijn kinderen hebben er al helemaal zin in!


ronald   24-07-2013 10:35

He cath klopt he het was erg druk maar toch wel genieten ik hoop zeker op nog een paar mooie dagen ik ga dan weer dat isxeker moet jammer genoeg alleen zoek nog steefs gezellige mensen om mee te praten gr ronald


E   23-07-2013 22:53

Het was vandaag weer heerlijk inderdaad! Jammer als je dan terugloopt over het textielstrand dat je daar weer geconfronteerd wordt met opgefokte (aangeschoten?) jongeren...


Cath   23-07-2013 22:15

Het was vandaag weer ontzettend druk op het strand, hopelijk dat we nog een paar mooie dagen krijgen. Als je hier bent geniet je van je vrijheid. Vandaag maar liefst 7 uur geweest en ik was het nog niet moe, maar de zon vertrok.


ronald   23-07-2013 20:10

Iedere leeftijds groep is welkom volgens mij als je je mede mens maar in zijn waarde laat en je gedraagt het was weer heerlijk vertoeven op het naaktstrand ik geniet er steeds weer van als ik er kom allemaal super leuke en vriendelijke mensen jong en oud


E   23-07-2013 08:52

@ Bert:
Nou, deze twintiger komt hier gelukkig wel hoor ;-) Maar ik neem aan dat je doelt op mijn herriënde, brallende, drinkende leeftijdgsgenoten, waar ik me ook zo aan stoor...

Nog een irritatie:
Gisteren, einde middag. Twee Polen/Russen, cq andere Oost-Europeanen strijken neer op letterlijk 5 meter van de scheidingslijn textiel/naakt en gaan uitgebreid het vlees zitten keuren. Beetje jammer, dat soort volk en helaas geen strandwachten meer aanwezig. Ze aanspreken durf ik dan ook weer niet, voor je het weet krijg je een mep.


Bert   22-07-2013 22:32

O wat is het toch heerlijk vertoeven op het naaktstrand van de engelermeer. Iedereen is zo gemoedelijk en doet elkaar helpen als het nodig is.
Groet elkaar en maakt een praatje, een nieuw komer zoals ik wordt meteen opgenomen en vraagt hoe het gaat. Als het weer het toe laat zal ik er nog vaak dit jaar komen, want een texielstrand is dan in vergelijk van dit strand helemaal niets. Dit is ook een rustig strand met mensen van middelbare leeftijd, tieners en twintigers komen hier gelukkig niet


Evert   22-07-2013 17:58

Nee dat word je niet Mark.. Als je gewoon normaal doet is alles ok... Veel plezier daar.. Wij komen er ook graag..


Mark   22-07-2013 14:31

Ik ben een jongen van 25 en ik vind het heerlijk om naakt te liggen en naakt te zwemmen. Ik ben er vorig jaar al een keer geweest bij het textiel maar ik wil binnenkort naar het naakte gedeelte. Alleen wordt ik dan de hele tijd aangekeken omdat ik jong ben en alleen?


belgje   22-07-2013 09:55

vrijdagmorgend kwart voor negen voor het eerst naar engelenmeer geweest ,je ziet direkt dat dit de place to be is , spontane mensen die onmiddelijk goeiedag zeggen en een babbeltje slaan jammer dat ik om half elf al weg moest , want ik moest nog werken , kom zeker en vast nog eens terug ....


ronald   21-07-2013 19:03

He iris ik heb dank zei jouw bericht het ook geprobeerd wat een ontdekking beter dan die textiel stranden


Erik   21-07-2013 17:50

Is het hier 's avonds ook toegankelijk? En veilig? Op de site staat 'toezicht tot 17u', maar kan ik er dan na het werk ook nog terecht?


ronald   21-07-2013 17:42

Wat was het lekker vertoeven op het naaktstrand allemaal leuke mensen gesproken ik ga zsm weer


Tobias   20-07-2013 17:04

Hoi,

Wie gaat er ook Dinsdag 23 Juli? Ik ben een jongen van 26 en vind het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten.

Groetjes


Iris   16-07-2013 18:13

Vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest, het is me bijzonder goed bevallen.
Bij het engelenmeer zijn het allemaal rustige mensen. Ga zeker niet meer naar een textiel strand, dit is veel relexer.


Danny   10-07-2013 08:26

Gisteren ben ik voor het eerst naar het Engelermeer geweest.
Ik was aangenaam verrast door de spontaniteit van de mensen daar.
Het is er een zeer mooie stek!
De mensen van de vereniging daar houden alles goed in de gaten en hebben het daar goed voor elkaar.
Echt een pareltje waar ze zuinig op moeten zijn.
Ik ga zeker nog een terug


Michel   09-07-2013 22:48

Vandaag voor de eerste keer naar een naaktstrand geweest met mijn vriendin. Was echt heerlijk.Gaan zeker nog eens terug naar het engelemeer.Jammer dat we er even voor moeten rijden, maar zeker de moeite waard.


et   09-07-2013 21:41

ik wil gaan. wanneer is het beste.


Getinte kale man   09-07-2013 11:24

Vandaag even een uurtje meepikken op dit geweldige strand!
De sfeer is geweldig! Lekker relaxed!
Dit is mijn eerste keer naakt en t voelt geweldig!!
Is voor herhaling vatbaar!
Groeten van Kale!!


frankie   08-07-2013 20:51

wij komen er nu een jaar of 3. die mixen zie je wel vaker, er wordt niet moeilijk over gedaan. in het water liggen 2 vlotten met trap om af te duiken. eentje bij het naaktdeel, de andere bij het textiele. het gebeurt vaak dat textielers naar het naaktvlot overzwemmen. niks staren ofzo, ze buurten gewoon mee. het gaat er allemaal heel gemoedelijk aan toe. hoe het savonds is weet ik niet, ben er nog nooit savonds geweest. al lijkt me een frisse naakte duik na een dag werken ook wel erg lekker.


michel   07-07-2013 23:29

Hoi Peter,

Weet niet of een mix van naakt en gekleed bij Engelermeer vaak voorkomt. Ik kom namelijk niet vaak op Engelermeer. Op andere naaktstranden zie ik weleens gemengde gezelschappen. Hier wordt volgens mij niet raar tegenaan gekeken.


peter   06-07-2013 22:46

In verband met het mooie weer van komende dagen heb ik een vraag: was het vandaag (zaterdag) druk, en lagen er veel gemengde groepen/stellen enz. (d.w.z. zwemkleding en bloot bij elkaar) op de grens? Een beetje een vreemde vraag misschien, maar ik ben zelf een paar keer alleen geweest op dit heerlijke naaktstrand en wil nu met een gezelschap komen met een mix van naakt en gekleed. Ik heb sterk de indruk dat dit niet gewaardeerd wordt op het naaktstrand zelf en dat we dus aan de rand moeten gaan liggen, gebeurt dit veel ?


evert   06-07-2013 18:29

We zijn vandaag geweest... in een woord HEERLIJK. Wat een vrijheid kun je hier beleven. Voor mij was het 20 jaar geleden en voor mijn vrouw voor het eerst.. Geweldig dat er niet moeilijk werd gedaan dat ze nog niet helemaal naakt durfde.. we komen zeker weer terug.

Groet.


Michael28   06-07-2013 10:37

Hallo,

Ik heb een vraagje:
Ik ben van plan om morgen naar de Engelermeer te gaan. Is daar ook een bushalte? want ik kom met ov. En het is natuurlijk zondag.
Weet iemand dat toevallig?

Alvast bedankt


Evert   05-07-2013 20:49

Wij hopen morgen met onze kinderen te gaan.. Ik las dat er geen harde grens tussen textiel en naakt is.. Zijn daar ooit problemen mee geweest.. Word er veel vanaf het textiel naar het naaktstrand gekeken bijvoorbeeld??


et   04-07-2013 18:50

ik wil ook gaan. kan ik dit doen


Jan   23-06-2013 21:41

Ik kom er al jaren maar nog nooit meegemaakt
Maar Robert maakt dit wel mee.op het engelermeer en over
Het hemelrijk schrijft hij hetzelfde.dus wat is er nu van waar ?
Robert   23-06-2013 17:34

@Saskia het kan natuurlijk ook eenmalig zijn geweest. Ik probeer het gewoon nog een keer, wat verder vind ik het een prima strand!


Saskia   22-06-2013 14:48

@Robert. Een beetje vreemd verhaal over enge mannetjes met t-shirts. Ik kom al 6 jaar aan het Engelermeer, en heb nog nooit iets vreemds meegemaakt of gezien!


Robert   21-06-2013 11:26

Deze week voor het eerst naar het Engelermeer geweest, na jarenlange ervaring met naaktrecreatie op andere stranden, vooral het Hemelrijk. Heerlijk strand, geweldig dat het zo luxe is (voorzieningen, ijskar, afvalopruimers) zonder entree. Op het Hemelrijk heb je helemaal niets (één plastic toilethokje) en betaal je handenvol geld. Complimenten voor het Engelermeer, dus! Wel een beetje jammer dat er toch weer vrij veel 'enge mannetjes' lagen, al heb je dat op elk strand. Ik kwam gewoon even lekker ontsnappen aan de benauwdheid met een goed boek omdat ik toevallig toch in de buurt was en het strand dus eens wilde proberen. Ik werd nogal indringend aangestaard door mannen die alleen een t-shirt droegen om een of andere reden. Zichtbaar geïrriteerd reageren hielp niet. Me omdraaien ook niet, een man ging telkens op een nieuwe plek liggen zodat hij steeds recht voor mijn neus lag en me strak aanstaarde. Wijdbeens. Erg vervelend, maar zoals ik al zie; dat heb je op veel stranden. Zelf woon ik al 12 jaar met mijn vriendin samen, maar zij heeft niet zoveel zin meer om naakt te recreëren omdat ze wat is aangekomen en van nature erg onzeker is (niet nodig, ik weet het). Zelf vind ik het heerlijk ontspannend om één met de natuur van de zon en het water te genieten, maar je wordt als jonge man alleen inderdaad negen van de tien keer voor een viezerik aangezien. Heel erg jammer. Maar verder: fijn strand!


mirmar   10-06-2013 07:49

Wij zijn afgelopen vrijdag weer voor het eerst geweest met ons gezin. We vinden het er heerlijk en maken graag een praatje. We vinden het altijd leuk mensen te ontmoeten die net als wij graag bloot zijn. Gr M en M


Peter   09-06-2013 20:00

Vandaag heerlijk aan het Engelermeer gelegen. Onvoorstelbaar hoe rustig het eigenlijk was! Dit is Nederland mensen, we hebben net vijf, zes maanden in de kou gezeten. Hoe warm moet het worden voordat het hier voller ligt? De wind was ietsje fris, maar je weet dat de zon het vanaf juni super makkelijk wint. Vreemd. Maar goed, het was hartstikke lekker vandaag, en absoluut niet te koud


Aal   09-06-2013 09:57

Aan Ton:

zulke ervaringen kunnen verveled zijn. doorgaans hebben ze wel genoeg respect om gewoon weg te gaan als je zegt gewoon rustig te willen liggen. 1 keer heeft iemand met mij daar een praatje gemaakt, maar daar had ik verder geen slechte indruk bij.

als je toch moeite hebt met deze locatie en ervaring kun je ook proberen ergens anders te gaan. aan de kust ben ik aanzienlijk vaker geweest en daar heb ik zoiets echt nog nooit meegemaakt. anders zijn er ook weleens zwembaden die zo'n avond houden, vanwege de entreekosten komt er vaak ook alleen volk dat gewoon voor de naakt gaat en verder niets... al is dat laatste een voorgevoel van mij, ik heb in die categorie nog geen ervaring.


E   23-05-2013 13:26

Waar blijft de zon? hier regen , nog regen en nog meer regenen.Ik mis de zon, Zon maakt de mensen blij.Ze geven ons energie.
Ik ben regelmatig op het strand,in april 1 keer en begin mei heb ik strand bezocht.

Tot gauw weer zien daar.


Marah   19-05-2013 16:40

Vandaag heb ik het strandje weer eens bezocht.
Niet lang, want het viel een beetje tegen qua temperatuur.
Volgende keer beter...:-)


Ton   13-05-2013 15:20

Ik ben een man alleen. Vorig jaar ben ik voor het eerst naar het naakstrand geweest en heb daar een vervelende ervaring meegemaakt. Ik lag op het strand en met regelmaat kwamen er mannen die iets meer wilde dan alleen zonne. Ik ben geen homo en heb ook niets tegen ze, maar hier houdt ik niet van. Heeft iemand tips? Ik wil graag nog een keer. Maar niet zo


Jean-Paul & Marije   09-05-2013 15:58

Vanmiddag (even) wezen kijken bij Engelermeer, maar na een krap uurtje toch weer vertrokken omdat het te koud was... kijken wel uit naar een nieuw seizoen hier lekker naar toe gaan!


Johan   25-04-2013 11:04

Goedemorgen,
Ben nu op het strandje. Is helaas niet zo zonnig, maar de temperatuur is prima. Denk dat de zon zo wel gaat doorkomen. Advies: Goed insmeren, want de eerste keer verbrandt je snel.
Groetjes en veel zonplezier.


rob   21-04-2013 20:27

hallo beste mensen

als het lekker weer wordt zou ik ook graag een bezoek willen brengen aan het naaktstrandje.
ik heb het nog nooit eerder gedaan ik weet niet wat er me te wachten staat.. heeft er iemand advies? of hoe het allemaal gaat op zon strandje.. beetje zenuwwachtig haha

groetjes


   14-04-2013 16:45

Vorig jaar heb ik het strand niet bezocht.
Dit jaar ben ik dit zeker weer van plan en vraag me dus ook af wat er veranderd is.
Maar ook, hebben deze veranderingen voor ee negatieve verandering in de sfeer gezorgd?
Want tja, dat zou erg jammer zijn.


Michel   14-04-2013 10:04

Hoi Max,

In welk opzicht vind je dat er veel is veranderd?

Sfeer of terrein of iets anders?


Alan   13-04-2013 11:53

Morgen mooi weer is het Naaktstrand Engelermeer al open?


máx   10-04-2013 19:31

is veel verandert bij de engelenmeer!


E   01-04-2013 14:08

Laat maar de zon komen, ik zit op de zon wachten. Vorig jaar was warm pasen! Daar zie ik weer bekenden. tot gauw


naturistischevriendengolfbados   16-03-2013 12:34

Helaas is 't nog steeds geen weer om heerlijk naturistisch van 't weer aan 't Engelermeer te genieten. We hebben echter een heel goed alternatief aan te bieden, lees hiervoor de info en bekijk de sfeerfoto's op facebook onder naturistischevriendengolfbadoss het is echt een aanradertje !


14 jarige   06-01-2013 16:47

hallo. ik ben 14 jaar en ik zou graag een keer naar een naaktstrand willen. maar alleen ik durf niet. ik ben bang dat alle mensen mij aan kijken.En ik ben bang dat ik een stijve krijg. zijn er nog tips?


Michel   01-01-2013 19:32

Hoi E,

In 2005 of 2006 heb ik hier voor het eerst meegedaan aan de nieuwjaarsduik. Er waren toen veel mensen. De jaren daarna werd het aantal duikers en toeschouwers seeds minder. Vorig jaar was er naast mijzelf nog 1 duiker. Daarom ben ik dit jaar naar Vrouwenpolder geweest. Ik raad je aan om volgend jaar naar de duik in Breda, Vrouwenpolder, Twiste of Zandvoort te gaan. Heb overigs weleens gelezen dat in Egmond er bij de "gewone duik" ook een naturist meedoet. http://www.nfn.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=596. Daar kan je dus ook terecht. Persoonlijk trekt het mij niet zo aan om als enige bloterik tussen allemaal "textielgangers" een duik te nemen, maar anderen wellicht wel?


E   29-12-2012 20:41

Heb een vraag,
Word a.s. dinsdag 1 januari een nieuwjaarsduik?
Zijn alleen leden welkom?
Moet ik van te voren inschrijven?


Job   09-09-2012 22:22

Het Engelermeer vind ik een erg gezellige en ontspannen plek voor naaktrecreatie.Het publiek wat er komt is zeer divers.Niet alleen gezinnen en oudere mensen maar ook alleengaande mannen en vrouwen zie je hier.Het maakt niet uit hoe je er uit ziet.Het fijne is dat de mensen elkaar en elkaars lichaam in hun waarde laten.Wat mij betreft zeker een plek om vaker terug te komen.


Ruben en Johan   09-09-2012 22:20

Wij zijn hier nu een aantal keer geweest en alle keren zijn ons uitstekend bevallen. Prettige en veilige sfeer, heerlijk ongedwongen genieten van het zand, schone water en de zon.

In vergelijking met naturistenstranden in bijv. Frankrijk zijn wij op het Engelermeer (meestal) niet de enige 20-ers en dat is toch leuker dan een strand zonder leeftijdgenoten :)

Bezoekers zijn een mix van echtparen van middelbare en oudere leeftijd, gezinnen, jonge stellen en dames of heren alleen. Ook als 2 jongens voel je je hier op je gemak. Van niemand hinder, respect van en voor iedereen.

Zwemwater is fris maar helder, echt prima! Verder een schoon strand en gemaaid grasveld, omzoomd met een flinke strook struiken en bomen (ook schaduw dus!).
De catering is goed verzorgd met een snackbar en ijskar. Sanitair met toiletten en douches direct op het strand.

Voor (oudere én jongere) mensen die nooit naar een naaktstrand zijn geweest is deze locatie ongetwijfeld een eye-opener. Waarom dit niet eerder gedaan??


Peter   09-09-2012 20:26

Vandaag voor het eerst op het “echte” naaktstrand geweest (de vorige keer dat ik er was, was het naaktstrand geïmproviseerd vanwege die verdronken jongen). Ik kan de overwegend zeer positieve geluiden in dit gastenboek alleen maar bevestigen : mooie plek, heerlijk water, heerlijk liggen, genoeg schaduw als je wilt, nog gratis parkeren ook, en vooral: inderdaad een leuk, divers publiek, en een goede sfeer. Zelf ben ik vijftigplusser en ik begon onderhand ook te geloven dat naaktstranden alleen nog een 50+ aangelegenheid zijn, maar het Engelermeer bewijst het tegendeel. Top.
Is er dan helemaal geen minpunt ? Jawel, één opmerking (een echt minpunt is het niet) : een beetje jammer dat de typisch Nederlandse hekjes-, paaltjes-, draadjes- en bordjesgeest wat betreft naaktstranden hier ook een beetje heerst. Een niksvermoedend jong stel dat met hun kleine kinderen aan het spelen was, werd een paar meter naar rechts gedirigeerd door een blonde mevrouw, omdat ze gekleed waren. Zelf ben ik een voorstander van clothing optional, geen geboden of verboden, gewoon een bak water met een zandbak of een stuk gras, en ieder doet maar lekker waar ie zin in heeft. Ik weet het, ik weet het, de (Nederlandse ?) geesten zijn daar blijkbaar nog niet rijp voor (niet alleen onder de textielers trouwens), maar ik vind dat naaktstrandpolitie-gedoe (ze heten ook heel toepasselijk strandwacht) wel een beetje rigide moet ik zeggen. Op kinderen en tieners na moet iedereen per se bloot, tenminste, die indruk krijg ik hier wel een beetje. Meer “naaktrecreatie moet” dan “naaktrecreatie mag”. Ik vind dat je je als stel of gezin met een mix van naakt en gekleed hier ook welkom moet kunnen voelen. Gedrag is belangrijker dan hoe veel of hoe weinig iemand aan heeft. Maar nogmaals: verder niks dan lof, prima plek.Jean-Paul en Marije   09-09-2012 17:05

Het was voor ons de eerste keer naar een naaktstrand, maar viel ons 100% mee: ruim, schoon, ongedwongen sfeer.

We vrezen dat het er dit jaar niet echt meer in zit, maar volgend jaar zullen we zeker nog terugkomen.


Em   07-09-2012 20:46

Is het Engelermeer ook dit weekend open? Het wordt immers mooi weer..Tot wanneer loopt het seizoen?


MARC   30-08-2012 20:53

OP WOENSDAG 29 AUGUSTUS EERSTE MAAL DAAR NAAKTSTRAND GEWEEST EN WAS ZEER LEUK EN VRIENDELIJKE MENSEN WANT HAD DIRECT NE BABBEL EN POTTEKIJKERS WERDEN ER GOED AANGEPAKT
BEDANKT EN MIJ ZIEN ZE ER NOG TERUG AL MOET IK UURTJE RIJDEN VANUIT TURNHOUT
GRTZ MARC


rob   21-08-2012 17:10

Vandaag ook voor 1e keer bij Engelenmeer geweest en het is enorm goed bevallen, genoeg ruimte, gemengd publiek, alleen werd ik regelmatig lastig gevallen door opdringerige wespen waarvan ik er bijna een in mijn neus had zitten.
Als ontsnapping ben ik maar een keer in het water gesprongen.
Voor de rest is het hier fantastisch.


Frank   20-08-2012 22:59

Vandaag voor de 1e keer naar engelermeer geweest als man alleen,relaxte sfeer en niks gemerkt van opdringerige mannen dus helemaal toppie daar. Voor herhaling vatbaar zullen we maar zeggen :)


Rem   19-08-2012 17:09

Vandaag op dit naaktstrand geweest. Het was behoorlijk druk, maar ja, wat wil je bij 37 graden. Publiek erg gemengd, veel gezinnen met (kleine) kinderen, stelletjes en ouderen. Hier en daar ook mannen alleen maar niet vervelend. 's middags werd het meer hutjemutje omdat veel mensen nog een beetje schaduw mee wilden pakken.
Geweldige lokatie, ongelofelijk dat jevgeen entree of parkeergeld moet betalen.

@R en V: ik heb de hele dag maar 1 wesp gezien.


Karel   18-08-2012 17:15

Kun je als man alleen wel gewoon rustig liggen zonder lastig gevallen te worden door andere mannen?

Gewoon aanspreken heb ik niet zo'n moeite mee, als het maar vrijblijvend blijft....


Sander   18-08-2012 12:08

Ik wil vandaag graag naar dit naaktstrand gaan. Ik ben een jongen van 24 maar lees dat je veel reacties krijgt van mensen omdat ik zo jong ben. Of kan ik gewoon me gang gaan en daar lekker in me eentje liggen?


R en V   17-08-2012 22:41

Klopt het dat er een wespenplaag bij het Engelermeer is? Of is dit een fabel?


Jos   17-08-2012 18:43

Ben er vandaag weer geweest. Was gezellig druk en heerlijk weer.


Ad   17-08-2012 12:28

Henk: honden zijn (gelukkig) niet toegelaten op het Engelermeer


Donkere kale man   16-08-2012 23:25

Gisteren voor t eerst geweest! Superlokatie, goeie sfeer, leuke mensen en ik als man alleen daar voelde me erg op mn gemak!! Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes, Kale


Jos   16-08-2012 19:07

Vandaag voor het eerst hier geweest. Ik ben zelf rolstoeler en hier zijn zelfs 7 invalideparkeerplaatsen. Die kom je nog niet tegen bij sommige attractieparken. En tot mijn verbazing zelfs een invalidetoilet en wat voor een, megagroot.
Complimenten hoor.......en zeker voor herhaling vatbaar.


peter de wert   15-08-2012 17:36

Vandaag voor het eerst geweest . aanrader. woon in Best. Vroeger E3 tot het textielstrand werd en later Bisonbaay. schoon goede voorzieningen en leuke mensen , waarmee ik althans snel kontakt leg. Bekenden getroffen uit het circuit naaktstrand, sauna en .....club . Aanbevelenswaardig. Ook voor kinderen!


J&R   13-08-2012 09:23

Wij zijn een stelletje en zijn gister voor het eerst geweest. Een heerlijke locatie. Prima verzorgd. Groot zandstrand, leuke mensen, perfect onderhouden. Goede mix van jong en oud.Ook veel gezinnen. Stonden ervan te kijken dat parkeren en toegang gewoon gratis was.


W&C   12-08-2012 19:36

Vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest,en het was helemaal super.
Wat is het Engelermeer een geweldige lokatie,zo schoon rustig en een leuke sfeer...


Henk   11-08-2012 21:55

Mogen er ook honden mee naar het naaktstrand??


ellen   29-07-2012 13:52

gisteren op dit strand geweest. 3 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. gemengd publiek. gewoon een mooi en fijn strand.


Sunshine   23-07-2012 09:23

@Danny

Ik, 37-jarige man, bezoek al langere tijd naaktstranden. Echter niet in Brabant nog. Ben hier net komen wonen en zoek, net als jij, wat leuke stranden. Heb jij al wat gehoord/gevonden?

Grt


Rene   24-06-2012 01:24


Beste mensen,
Kun je hier makkelijk parkeren?
Of is het weer kilometers lopen naar het strand..?

Lijkt me leuk om ff bij te bruinen tijdens de lunch of na het werk, maar heb geen zin en tijd om een uur te lopen van en naar de wagen.Janneman   16-06-2012 19:36

Ik wil als Eindhovenaar en vanaf 1996 regelmatige bezoeker van het naturistenstrand Het Bosch Belang en de Vereniging Vrienden van het het Engelermeer bedanken voor hun moeite om het mooie Engelermeer parkeergeldvrij te houden.
Vooral voor ouderen en bezoekers van buiten Den Bosch is er weinig alternatief dan per auto dit strand te bereiken.


robert   13-06-2012 06:01

Ik ben 23 maar ben bang dat ik dalijk veelste jong ben, klopt dat?


Danny   28-05-2012 12:58

Hoi, weet iemand een goed strand voor beginners in Brabant of Zeeland? Ikzelf ben 32.


Paul   28-05-2012 00:04

Wij gaan 2e pinksterdag daar eens kijken. Word onze 1e bloot-ervaring. Gezien de reacties hier moet dit een geweldige locatie zijn.


Maarten   25-05-2012 17:51

Ik ben zelf 24 jaar, welke jongen of meid van mijn leeftijd gaat morgen mee naar het engelenmeer?? :)


Jos   24-05-2012 20:34

Vandaag in de middag even geweest. Ben zelf nog geen 30, dus wel van de jongere kant. Wel een beetje onwennig als je alleen ligt. En zomaar een vrouw aanspreken welke ook alleen ligt lijkt me niet zo verstandig, toch?
Maar.....ik word heb nu als ik wat vaker kom geen lichtgevende billn in het donker.
Zijn er vrouwen welke het ook gezelliger vinden om een paar uurtjes met gezelschap te liggen?


Joost   24-05-2012 17:29

word heerlijk weer dit weekend, mijn vrouw en ik zullen het hier eens gaan proberen.


NeoNatu   22-05-2012 14:16

Vanmorgen hier geweest,maar een uur of 2,bang dat ik zou verbranden,maar is zeker een aanrader,zal hier ook zeker nog terugkomen!!
grtjs NeoNatu


chiem   19-05-2012 09:10

wat ik hier lees ben ik het mee eens als jongere kun je haast niet in je eentje een dagje lekker naar t strand gaan ben zelf 19 en werd veel lastig gevallen ook omdt ik aan het begin van de andere mensen ging liggen (beginnersschaamte :D) maar nu ik tussen de andere recreanten lig ben ik er wel vanaf al was er gisteren na de tijd nog wel een die ik tegen kwam toen ik naar de auto ging maar dat ben ik wel gewend en meteen gezegd hoe ik er over dacht dan dimmen ze wel :D
maar dit is en blijft toch we een unieke accomodatie waar we hopelijk altijd gebruik van mogen maken t is mooi weer dus ik ga dr heer


rob   15-05-2012 12:54

hoi, man van 42 jaar wil graag voor het eerst naar het naaktstrand. wie gaat er met me mee?
ik durf niet zo goed alleen.


Rudi   13-05-2012 11:21

Doorrijhoogte is 2 meter.
http://g.co/maps/v9vhy
Soms is de slagboom open maar heb nog geen verband kunnen leggen tussen wanneer wel of niet. Op de plaats van de 'rollen gras' staan overigens weleens de busjes die er niet onderdoor kunnen.

... en sommige mannen kunnen ook best kletsen hoor.


peter   12-05-2012 21:20

hallo allemaal

ik wil binnenkort eens gaan kijken bij het engelermeer, ik ga altijd alleen, maar zou het zeer gezellig vinden om te kletsen met andere die toevallig ook alleen gaan, zijn er toevallig vrouwen die alleen gaan dat lijkt me erg leuk , gewoon voor de gezelligheid , ik ben zelf 43


jan   12-05-2012 12:53

halo anita. ik zelf heb een mb vito bus met dak rail en ik kan er zonder probleem al jaren onderdoor.


anita   11-05-2012 21:40

Ik lees dat je met een hogere wagen niet ter plaatse kan komen. Toch zou ik graag het strandje bezoeken en ik rijd met een busje. Gezien ik toch een eind moet rijden, wil ik uiteraard niet voor onaangename verrassingen komen te staan (een hoogteslagboom waar ik niet door kan). Het zou fijn zijn als hiervoor een oplossing zou zijn. Alvast bedankt hiervoor.


ed   09-05-2012 11:09

Hoi Saar,

lijkt me een keer gezellig om met je mee te gaan
laat maar weten wanneer je gaat


Marko   30-04-2012 13:40

Hoi Saartje en Femke,

Ik zou graag met jullie kennis willen maken en kijken of we een keer samen kunnen gaan. ik ga meestal alleen en zou het leuk vinden om samen te gaan. groetjes marko


christophe   26-04-2012 18:17

Beste,
gisteren ben ik eens een bezoek willen brengen op jullie naaktstrand. Ik stond wel voor een verrassing, namelijk in het begin van de weg voor naar de parking te rijden stond ik voor een slagboom en gelukkig net op tijd dit gezien. Een gewone wagen kon er verder rijden en wilde volgen maar had net op tijd het gezien dat er een hoogteslagboom was. Zal die altijd gesloten blijven? Waar mag ik dan zonder problemen mijn wagen (Renault Traffic verhoogt) achter laten?


christophe   23-04-2012 16:29

Ik weet niet wat de toekomst van het weer zegt, maar ik begin al lust te krijgen om naakt buiten te willen zijn.
Wie krijgt er daar ook goestig al voor?


Rob   15-04-2012 16:33

Hoi Saartje,
Ik ben zelf 33 en ach ja, ik herken wat jij beschrijft.... Hoop je ook eens daar te treffen


ray   13-04-2012 22:02

Hoi Saartje en Lars!,

Herkenbare problemen iid! ik ben een jongen van 24 ga graag en vaar naar het naaktstrand alleen mijn vriendin wil nooit mee.... en ja ik word ook vaak als homo of gluurder gezien.

Er zou een strand moeten zijn voor alleen jongeren mensen, haha onder de 35 ofzo...

zou graag eens gezellig mee gaan met jullie!

Groeten Ray


Lars   04-04-2012 23:54

Hoi Saartje,

Grappig dat je over het Galdersmeer begon,
want dat wilde ik net gaan voorstellen,
ik ben er alleen nog nooit geweest.
Maar eens moet de eerste keer zijn.
Wel jammer dat het weer nog niet meewerkt!!

Mss is een sauna anders een leuke oplossing gezien het weer?

Gr Lars

Saartje   03-04-2012 21:36

Hallo Lars en gast,

Bedankt voor de reacties. Lars, ik wil je zeker wel eens ontmoeten. Ik zal hier een berichtje laten wanneer ik eens ga en hoe je me dan kan herkennen.

Vandaag een sauna-tje gedaan en al lekker buiten kunnen liggen (af en toe wel de badjas moeten omdoen want toch een beetje frisjes als de zon weg was). Is er met dit weer al wat beweging op het Engelermeer? En is Galdermeer eventueel een goed alternatief? Is een beetje dichter bij voor mij.

Groeten,

Saartje.


Lars   03-04-2012 14:48

Hoi Saartje,

Ik ben een jongen van 29 jaar, ga in de zomer graag naar het engelenmeer, maar omdat ik alleen ga, word je meteen als een voyeur gezien, of je word door andere mannen benadert, enz enz.
Lijkt me daarom dan ook leuk eens af te spreken op het strand van het engelenmeer.

Gegroet Lars

P.s kan begrijpen als je vriend dit mss niet z'n goed idee vind omdat ik een jongen ben (en hetero), maar ik heb geen dubbelen bedoelingen en uiteraard is je vriend ook welkom.


Gast   29-03-2012 10:59

@Saartje,
Prima strandje! Welliswaar meeste ouderen maar erg vriendelijk. Jij en je vriend of vriendinnen zijn er meer dan welkom.
Echt een heerlijk plekje (ligweide en heerlijk zandstrandje) en goed aan te rijden voor jullie.

Tot ziens!

Saartje   29-03-2012 00:51

Wie kan mij helpen?

Ik ga graag en vaak naakt recreëren, alleen, met mijn vriend of gewoon met de vriendinnen. In de winter in de sauna en in de zomer aan zee. Maar nu ben ik niet zo lang geleden verhuisd, weg van de zee (tussen Antwerpen en Breda) en zoek ik een plek waar ik lekker wat kan gaan zonnen, zonder telkens helemaal naar de zee te moeten rijden.

Nu is mijn vraag: wat zijn de leukste plekjes in de (ruime) buurt?

Ik lees hier vooral verhalen over "alleen maar mannen", "geen jongeren", "mensen met andere bedoelingen" en lastig gevallen worden en zo. Ik ben niet preuts en heb er geen bezwaar tegen dat er wat gluurders rondhangen (die zie je toch overal, dat ben ik al gewoon en trek ik me al lang niet meer aan, zo lang het maar niet overheersend wordt en je ze kan negeren en het voor de rest wat gezellig blijft) of dat er koppeltjes "andere behoeften" hebben, zolang ze dat dan maar niet opdringen aan mij en anderen die enkel voor het naturisme komen en zich dus wat afzonderen. Ik heb ook niets tegen mannen en homo's (zeker niet), maar ik zoek toch vooral een wat gemengd strand. Als vrouw alleen of als een groepje vriendinnen alleen tussen alleen maar mannen of op een strandje dat bekend staat als een ontmoetingsplaats voor homo's, lijkt me niet echt gezellig. En ook als ik met mijn vriend ga, zou die dat allicht geen geweldig idee vinden. Ik vind het ook niet onbelangrijk dat er wat jonge mensen zijn. Ik ben zelf 27 en heb al heel wat leuke mensen leren kennen op het strand, maar je raakt natuurlijk makkelijker aan de praat met de mensen van je eigen generatie, zeg maar.

Zo, nu hoop ik op heel wat reacties en tips van jullie en misschien zien we elkaar dan binnenkort of kunnen we afspreken op een strandje? Binnenkort is het paasvakantie en dan heb ik wel wat tijd: alleen nog hopen op wat goed weer, zoals vorig jaar!

Alvast veel dank!

Saartje.


ossenaar 29   27-03-2012 19:12

hoi Femke ik kom ook uit Oss en ben er als ik ga vaak doordeweeks mits mooi weer te vinden.
Indien je doordeweeks vrij bent mag je best mee rijden.


Marah   26-03-2012 18:20

Nou, voor mij mag het nog een paar graadjes warmer zijn, voordat ik ga.
Maar dat ik dit jaar weer ga.... dat is zeker.

Groet


Berry   24-03-2012 01:41

Ja , ik Ghaaa !
Hele tijd geleden maar als het weer een beetje aanhoudt lig ik er zaterdadmiddag.


ray   23-03-2012 17:38

Ik ben van plan hier dit weekend heen te gaan... ben benieuwd of het al een beetje druk is, Wie gaan er nog meer?
femke   23-03-2012 12:10

Graag zou ik in contact willen komen met mensen die in het weekend naar dit naaktstrand gaan.v, 37 jr
Wil heel graag gaan maar heb geen vervoer vanuit Oss. f.vdheuvel74@home.nl


peter   24-02-2012 11:39

heb er vanmorgen (24-2-2012) heel even naakt rondgelopen. Het was 12 graden.Misschien gek maar ik had de behoefte en ik doe er niemand kwaad mee......


E   03-02-2012 18:33

Hier ligt veel sneeuw, het ziet prachtig uit,
ik verheug me naar de zon,
hopelijk krijgen wij heel veel zon, dan kunnen we naar Engelermeer zwemmen en zonnen


Truus   29-12-2011 15:40

Op nieuwjaarsdag wordt hier om 12:00 uur een nieuwjaarsduik gehouden.

Tot zondag!!


E   06-12-2011 15:50

Dani, ja, je mag naakt lopen op het strand.


dani   11-11-2011 15:13

Mag je momenteel nog wel naakt lopen op het naaktstrand, of is het nu helemaal verboden terrein / dicht?
Nico   28-09-2011 22:37

Nou vandaag weer heerlijk genoten op t strand. lekker druk. goed gemengd. Leeftijd idd wat aan de oude kant , maar ook wat moeders mer kids. Goede sfeer, heerlijk weer, wat willen we nog meer.
naakte groetjes
Nico


Hans Beckmann   27-09-2011 03:36

Hoi met Hans.
Ik woon nu net hier in Groningen maar ben verrast dat er een heerlijk naaktstrand is.
Ik ben wat ouder maar geniet nog steeds van naakt recreeren.
Maar ik zou graag de goede route willen hebben van t Zandt er naar toe.
Wie wil mij helpen?
Groeten Hans


Aal   06-09-2011 14:28

Net strand. Mooi strand. goed bereikbaar vanaf de parkeer plaats en duidelijk aangegeven. Ben zeker van plan vaker langs te komen als het weer het toe laat.


Gast   03-09-2011 23:30

Vandaag heerlijk van misschien wel de laatste zonnestralen van 2011 genoten. Was een heerlijke dag. Het was ook druk op het naaktstrand. Op het andere gedeelte was het veel rustiger.
Jammer dat er weinig jongeren zijn tussen de 25 en 35 jaar.
Hoop dat er nog een paar mooie dagen volgen om een beetje van dit fantastische strandje te genieten!


Frits   15-08-2011 20:29

Ik ben van plan morgen (16/8) te gaan rond 13uur.Hoop dat er dan wat meer mensen zijn (alleen is ook zo maar saai toch?).


Alexx   05-08-2011 11:03

Ingrid en E, het was toegestaan om buiten het seizoen met honden op het terrein te komen, maar sinds twee jaar is dit verboden. De mensen die van voor die tijd gewend waren om hun hond hier uit te laten zijn zelf "gewoontedieren" denk ik omdat je bij alle toegangen minstens 1 en op sommige plekken 2 of meer borden tegen komt waarop duidelijk staat dat honden verboden zijn het hele jaar door.


gast   04-08-2011 22:58

hoi ans ik vind het wel gezelliger als er wat oudere mensen op het strand zijn kun je gezellig mee mee kletsen vind ik groetjes


ans   03-08-2011 19:27

Ja, Gast, je hebt gelijk, het is gelukkig niet zo heel ver lopen.

en mstr: de jongeren zitten nu waarschijnlijk ergens aan een zuidelijker strand met constant 30 graden en /of ze hebben een jong gezin en met kinderen ga je eerder naar en 'gekleed'strand vanwege het feit dat daar meer kinderen zodat ze met elkaar kunnen spelen of hebben mogelijk vrienden die zich ook liever op dat gedeelte van het strand begeven. of ze hebben nog geen vakantie en sommigen anderen zie je wat vaker omdat deze wat vaker vrij zijn zoals ik, 50+.
mstr   03-08-2011 13:16

Maandag voor het eerst geweest. Was in het begin wel spannend maar gelukkig is de sfeer heel relaxed.

Prima strand. Mooi onderhouden en prima faciliteiten. Zeker voor een gratis strand.

Viel me wel op dat er vrijwel geen jongeren waren. Was dit toeval? Ik lees namelijk overal berichten dat er nogal wat jongeren op dit strand rondlopen. Niet dat ik problemen heb met oudere mensen, maar ik vind het toch fijner als er ook leeftijdsgenoten rondlopen.

Als het morgen goed weer is, ga ik misschien wel weer. Meer jongeren die dan gaan?


gast   03-08-2011 01:13

volgens mij niet ans maar de auto staat dicht bij


ricardo   02-08-2011 23:32

vandaag ernaartoe geweest,
toch meeste ouderen, ik heb 4 jongeren gezien en die liepen allemaal gewoon in zwemkleding.
ik dacht dat hier zoveel jongeren kwamen, welke dagen is dat dan???


ans   02-08-2011 23:00

Is er ook op het strand een onderkomen als het plots het weer slechter wordt.? Nu kan ik buienradar wel bekijken van te voren, maar niet als ik eenmaal op het strand lig. Als er een leuke ruimte is waar je droog kunt zitten en /of meteen iets kunt drinken zou helemaal geweldig zijn.


   02-08-2011 09:44

hoi femke ik ben wel geen vrouw maar als je wild kun je met mij mee rijden laat maar wat horen hier groeten


Gast   01-08-2011 19:16

Vanmiddag voor de 1e keer naar dit heerlijke strandje geweest. Veel ouderen, die elkaar nagenoeg allemaal kennen, en weinig mensen van 25 tot 35 jaar. Wellicht door de vakantie?
Erg gemoedelijke sfeer. Wist niet dat er topper zo dicht in de buurt was! En lekker dicht in de buurt.
Morgen weer even genieten van dit strandje!K   13-07-2011 10:59

Een erg leuk strandje, heel erg gemixt volk: families en moeders met kinderen, oudere paren, jongere paren, alleengaanden, zowel mannen als vrouwen. Wij voelden ons erg op ons gemak. Het strandje is schoon, groot zandstrand en een zonneweide.

De helft van het strandje is voor geklede mensen, maar die durven niet dichtbij de (onzichtbare) scheidslijn te komen!


Paul   04-07-2011 16:44

Lig er op dit moment. Heerlijk rustig en niet weggestopt zoals je op veel plaatsen ziet. Ze gaan mij hier nog vaker terug zien!


Dennis   04-07-2011 08:47

Hallo allemaal. Ik ben een jongen van 24 en ga vanmiddag voor het eerst naar het naaktstrand. Zijn er mensen die met me mee willen gaan. Ik heb een auto dus je kan met me mee.. Ik hoor het wel.


gezelly   02-07-2011 05:14

ik ben naar hetnaaktsrand 1x geweest en bevalt me heel goed,nog 1x ik gaan groetjes naar alle.


Mark   27-06-2011 21:02

De grens tussen naturistisch en niet-naturistisch wordt met 3 bordjes op de scheidingslijn aangegeven en blijkbaar werkt het!

Vandaag voor het eerst van mn leven op een naaktstrand en geen enkel moment van twijfel gehad. Heerlijk!
Ik heb het niet in mijn opvoeding meegekregen en dat beschouw ik niet als een gemis, maar ben nu wel heel erg blij dat ik achter deze openbaring ben gekomen.

Vanochtend vroeg gestart op het werk zodat we om 16u konden afnokken. Helaas wel wat ver rijden (E3 is stukken dichterbij!) maar het was het zeker waard. Heerlijk nog 2 uurtjes van het overheerlijk warme zonnetje kunnen genieten.


Wim   26-06-2011 15:17

Morgen naar het strandje, zal goed doen na die regen!
hopelijk een leuke dag!ans   12-06-2011 10:15

Ricardo, wat is ver als je het naar je zin hebt? lees de recencies bij de andere naaktstranden en ga 1 keer naar engelermeer en je bent verkocht. ik ben er onlangs voor de 1x maal bij engelermeer geweest in mijn eentje en is me heel erg goed bevallen. Gemixt gezelschap, erg gezellig.


zonneman   12-06-2011 03:26

het was vorige week een prachtige dag met heel mooi weer en heb genoten en op het vlot was het
en daar wat gebuurt met 2 vrouwen en een man
wel gezellig maar nog niet zo druk .


ricardo   09-06-2011 23:20

lees goeie dingen over dit naaktstrand, mischien een keertje naar toe, maar het is zo ver weg voor mij (eindhoven), maar in de berkendonk werd je heel de tijd aangestaard, ga ik dus niet meer naar toe.
en in nuenen zijn echt alleen maar ouderen en moet je betalen.
ben nu 2x naar een naaktstrand geweest 1e keer beviel goed, 2e keer minder helaas.
groeten ricardo


chris en leentje   05-06-2011 11:17

hij sprak nederlands , en was congo afkomstig.
zijn zuster leeft in antwerpen en hij in den bosch . iemand een adres af naam laat het ons weten. chrisss@live.be


chris en leentje   04-06-2011 22:43

wij zijn er vandaag geweest, super in een woord.
wij hebben er een afrikaanse man ontmoeten en willen deze nogmaals ontmoeten wie kan ons helpen
groetje uit belgie


Berry   04-06-2011 21:24

Dag Ans ik zie dat je hebt genoten van het mooie weer .
Fijn om te horen .
Nee,ik ben niet geweest , nee .
Ik wil eigenlijk wel ... tis alleen alweer een tijdje geleden .
Aardig dat je het me vraagt ...trusten.
(morgen?)


Eijkemans   04-06-2011 20:33

Inderdaad makkelijk en dichtbij parkeren, mooi, groot en schoon strand. Naaktstrand niet ergens weg gestopt, maar gewoon naast het textielstrand. Douches, toiletten jeu de boule en regelmatig ijscoman op het naaktstrand. En dat allemaal gratis! Verder leuk gemengd publiek en geen gedoe. Gezinnen, ouderen, jongeren, stelletjes, mensen alleen. Heel tolerant. Vandaag bijvoorbeeld gezin met 2 tienermeisjes waarvan 1 naakt en 1 in bikini. Prima toch.


ans   04-06-2011 20:13

Voor de eerste keer geweest vandaag. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Ik voelde me nog wat onwennig in mij uppie maar heb genoten van de zon , het was rustig, schoon, en ook niet onbelangrijk: gratis. Voor herhaling vatbaar. Was je er ook nog Berry?


Bruno   04-06-2011 19:38

Vandaag voor de eerste keer geweest. Een aanrader! Je wordt er niet aangegaapt, het is er erg net en proper en er zijn goede voorzieningen (douche, toilet, wasbakje, parking) en dat allemaal zonder entree geld! Mooi!


Eijkemans   04-06-2011 19:31

Hoi Nellie,

geen probleem. Aan de grens van textiel en naaktstrand liggen vaak meer gemengde koppels en gezinnen. Op het naaktstrand zelf op wat geklede kinderen na algemeen wel iedereen naakt.


tom   04-06-2011 18:34

En het was weer gezellig druk vandaag. Heerlijk toch zo onbezorgd naakt rond kunnen lopen...


nellie   04-06-2011 14:05

Allemaal goede berichten over het Engelermeer.
Om wat dichter bij huis te blijven lijkt me het heel fijn om er ook eens heel te gaan.
Maar,
Mijn vriend houdt altijd zijn zwembroek aan. Ook op een naaktstrand, waar dan ook.
Is het bij het Engelermeer een probleem als ik bloot ga en mijn vriend zijn zwembroek aanhoudt ?
Zijn er meer koppels ( of groepen ) waarvan de een naakt is en de ander badkleding aan heeft ?

groetjes
Nellie


ans   04-06-2011 14:00

er wordt slecht weer voor morgen voorspeld , dus dat wordt toch nog vandaag die drempel over..


Berry   04-06-2011 10:54

Met de tom-tom zal het wel lukken , maar anders zou ik het nooit gevonden hebben.
Veel zonnige dagen toegewenst Ans !
En mocht je echt niet alleen durven dan help ik je de drempel wel over.
Doei ..!


Ans   04-06-2011 09:58

Als ik het goed begrijp hoef ik me niet zo alleen te voelen als ik de verhalen lees; dit gaat binnenkort voor mij zeker Engelermeer worden,ik dien ook gewoon de stoute schoenen aan te trekken en hoop dat tom-to mij de weg goed wijst of dat het goed aangegeven staat met borden waar ik naar toe moet.


Berry   03-06-2011 23:48

Ben een keer alleen naar het engelermeer geweest
op een hele rustige doordeweekse dag .
Beviel me goed !
Aardige mensen , lekker relaxt ook.
Wellicht trek ik binnenkort de stoute schoenen weer is aan !

marko   03-06-2011 23:08

Ben vandaaag ook geweest een paar uur en was echt super. Gezellig met een mooie vrouw gepraat over van alles en nog wat en lekker elkaar ingesmeert met zonnebrandolie. Ben alleen dom geweest want weet haar naam niet. We hebben een paar keer naar het vlot gezwommen, dus als iemand on gezien heeft en deze mooie vr herkent, pleaseeeeeeeeee tel me her name.


Ans   03-06-2011 22:11

Ik ga waarschijnlijk morgen of zondag. Zijn er ook genoeg schaduwplekjes? of je nu -30 of 50+ bent,het belangrijkste is dat men elkaar respecteert, Bruno.

Lang geleden dat ik op een naaktstrand lag. Ik vind streeploos bruin ook veel mooier, Ben je al vaker geweest Berry en nieuwe mensen ontmoet?


Bruno   03-06-2011 18:11

Hi! Ik wil morgen een keertje gaan, maar zijn er ook leeftijdsgenoten van onder de 30? No offence aan de oudere bezoekers, want dat zijn meestal de échten, maar ik voel me gewoon wat meer op m'n gemak als er ook jongeren zijn. Weet iemand of er dus ook jongeren komen? brunolantmeeter at hotmail com (geen oneerbare voorstellen svp!)


Berry   03-06-2011 03:44

Ik ook Ans .
Ging eerst altijd met mijn ex .


ans   02-06-2011 23:04

Ik wil ook wel weer naar naakstrand, ging vroeger altijd naar E 3. toen ik kinderen kreeg zijn we, nooit meer gegaan. Ben weer alleenganger en ga in mijn eentje weer op pad. Moet ergens beginnen. Vind het wel een beetje eng om in mijn uppie te gaan.


joris   27-05-2011 19:10

ben er afgelopen woensdag weer geweest. was erg rustig, gezellige mensen. Als je nog niet zo vaak naakt gerecreerd hebt, is het een fijne plek om ermee te beginnen.


Ruud   22-05-2011 18:19

@Ronnie: jullie hoeven je geen zorgen te maken. De eerste keer dat ik er kwam was ik ook witkont en zeker niet de enige.


Ronnie   21-05-2011 23:09

Wij willen ook eens gaan naar een naaktstrand.
En deze plek is voor ons goed te bereiken (wonen zelf in Rosmalen) en gezien de reacties is deze plek echt iets voor ons.

Word er vreemd tegen 'witkonten' gekeken of is alles gewoon 'koek en ei' daar?


Femke   21-05-2011 09:33

Hallo ik ben een vrouw die graag naar het naaktstrand wil gaan in haar vrije tijd. Ik woon in Oss maar heb geen vervoer. Misschien kan ik wel meerijden.
Welke vrouwen willen ook gaan?
groetjes femke


Ruud   13-05-2011 21:21

Hallo Michelle en Lex,

Ik ben er een paar weken geleden voor het eerst geweest. Het werd later op de dag drukker, maar er was plaats genoeg. Van opdringerigheden heb ik niks gemerkt en ook geen last gehad. Ik ga zeker terug.
Volgens mij kun je het altijd een keer proberen, want als het je niet bevalt ga je gewoon ergens anders liggen of weer weg.
Ik vond het in ieder geval top. Relaxte sfeer, mooie ligweide en strand.


lex   11-05-2011 15:51

hoi michelle,

zoals jij ben ik ook voornemens de eerste keer te gaan, maar heb geen zin in opdringerigheden. zeker niet als ik lees dat mannen dat soms doen.

zin om samen te gaan?

grtz lex


michelle   11-05-2011 14:20Ben nog nooit geweest maar denk er steeds over om toch gewoon de stap te maken...
Is er voldoende plaats of lig je behoorlijk naast elkaar..Nico   07-05-2011 16:23

Vandaag weer eens lekker een paar uurtjes hier geweest. Het was weer heerlijk. En wat was het druk!! Maar het is natuurlijk ook fantastisch weer, het enige nadeel is de temperatuur van het water in deze periode.GJ   04-05-2011 22:56

Vanmiddag heerlijk in de zon gelegen, zon en wolken hadden een spelletje maar op laatst brak er wel heerlijke warme zonnenstraaltjes door :)
Genoten!Strand en terrein zag er goedverzorgd uit.


E   27-04-2011 16:55

op de 1e en 2e paasdag ben ik bijna hele dag geweest, was goed opkomst en IJsco was 2 keer op een middag. Gezellig mensen!
Ik kom graag terug.


Floris   26-04-2011 14:47

Geen al te beste ervaring. De oudere garde, om het zo maar te zeggen, zag mij blijkbaar als een indringer terwijl ik me compleet niet misdragen heb. Jammer, na al die goeie dingen die ik gehoord heb dat ik me er niet op m'n gemak voel. Zo zal nudisme nooit aanslaan bij jeugd (zoals ik..)


giovanni   26-04-2011 10:04

hallo ben een jongen van 18 die er graag heen wil gaan vandaag hoe zit het met de drukte?
en de leeftijden?


Sander   25-04-2011 07:08

Gisteren zijn we hier voor het eerst geweest. Wat een mooie plek! Volop ruimte, makkelijk parkeren, netjes en schoon en gratis. We vroegen ons af waarom we jaren naar het E3-strand zijn gereden.


E   23-04-2011 20:17

ik ben vanochtend daar geweest,het is stralende goed weer en jammer dat ze nog steeds de honden mogen toelaten.
DAt vind ik niet fijn, als de hondenontlasting op de grond liggen. de gasten moeten op de blote voeten lopen naar het water. Dan zien ze paar ontlasting van de honden. De eigenaar van de honden moeten zelf opruimen. Er liggen nog paar ontlasting op het strand. Dan zou ik verbieden voor de honden. Ik vraag aan de Eigenaar via de Gastenboek, dat de honden niet meer mogen komen.
De vaste klanten en de leden van de naturistenvereniging zijn aardig en vriendelijk.


jos   23-04-2011 15:37

ben er afgelopen vrijdag weer voor de eerste keer dit jaar geweest. Ik vond de toiletten nogal vies nu. Kan natuurlijk aan mijn voorganger liggen, maar toch svp hier wat extra aandacht voor.


Ingrid   16-04-2011 22:08

Ik moet toch even een aanmerking maken: nu het strandje nog niet officiëel open is en ik daar nog met mijn hond mag wandelen, kom ik dagelijks aan het naaktstrand.Ik heb nu al een paar keer gezien, tot mijn grote ergernis, dat er wel degelijk gerommeld wordt. Doe dat thuis alsjeblieft en gebruik het strandje waarvoor het bedoeld is: naakt recreëren!


Blackie   09-04-2011 22:32

Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest, nadat ik eerst naar uden ging, maar dat zo'n end lopen. Het ziet er netjes uit. Ik vind het alleen lastig, want ik ben getrouwd, maar ik heb een vrouw die er niet van houdt om naakt te recreëren. Dus ga ik vaak alleen, maar alleen is ook maar zo alleen. Hoe leg je contact? Voor en gezellig gesprek, een duik in het water of een partijtje volley (sparren).
In ieder geval ben ik van plan om morgen (10-04) er heen te gaan, en als iemand zin heeft ben je welkom.


E   09-04-2011 18:55

gisteren was ik een klein half uurtje daar, was heel rustig en was wel schoon, maar de toilet is dicht.


tonnie   27-03-2011 09:20

ja wat is het daar fijn vertoeven zeg niemand waar je last van hebt gewoon je zelf zijn fijn in je blootje en lueke mensen schoon strand geen herie en rustig en even kleten met iemand die je nog nooit hebt gezien er sosiaal .ik kan haast niet wachten dat het engelen meer weer open gaat.


wim van son   23-03-2011 16:12

hi kan ook met mijn scootmobiel bij terecht ik kan niet ver lopen ik kom voor het naakt strand gr wim uit uden


Anton   19-02-2011 00:39

Ik wil even reageren op het bericht van Marah. Het is inderdaad een heerlijk strand en ja, je kunt er rustig als alleenstaande persoon naartoe gaan. Het is gezellig daar en er zijn erg leuke mensen. Als je wilt kun je zo een praatje maken met andere. Er gebeuren, voor zover ik weet, geen gekke dingen. Een aanrader dus.....!!!


Bert   17-01-2011 09:37

Ja Marah, ik vind het ook een heerlijk strand. Het is tenminste ook niet opgesloten, maar gewoon lekker open. Ik had in het begin nog een beetje moeite dat de geklede kant je gewoon naakt ziet lopen, maar dat was gelukkig zo voorbij. Heerlijk strand en leuke mensen!


Marah   16-01-2011 14:35

Eindelijk durfde ik afgelopen zomer de stap te nemen om 'als alleenzijnde vrouw'naar het Engelermeer te gaan. Nou, mijn eerdere vrees ivm lastig gevallen worden, was helemaal voor niets.

Net, schoon strand, niet al te vies water en zeer vriendelijke mensen.
Top!!!... Ik zie weer uit naar de zomer.

Groet


Joost   14-11-2010 09:52

Kom allemaal op 1 januari 12:00 uur naar de nieuwjaarsduik. Vind je het te koud om een duik te nemen, kom dan supporteren!


tewa   07-11-2010 17:01

Ik zoek Wil, de kapper Wil uit tilburg, ik ben Tewa.mijn email: basnudi@gmail.com..ik mis...:)
gr Tewa


fred   31-10-2010 10:39

ik vind het hier helemaal niet relaxed. lig je daar. komt er meteen een oude kerel van de "sociale controle" een praatje maken over het weer. hoepel toch op. (ik deed niets aanstootsgevends)
waarom zijn alle naturisten toch zo hypocriet wat betreft de menselijke sexualiteit. ontkennen dat naakt zijn een licht erotiserend gevoel kan hebben. is dat zo slecht? jullie beginnen direct weer allerlei vervelende regeltjes te bedenken. ik zal nooit iemand lastig vallen of kwaad doen, maar jullie ontkennen gewoon het inherente sexuele van de mens. er zullen wel een hoop negatieve reacties hier op komen.
als een man bv. een erectie krijgt is het meteen een viezerik. de oude grieken waren trots op hun mannelijkheid.


Rob   27-09-2010 11:20

Afgelopen woensdag voor het eerst bij het Engelenmeer geweest.
Blij verrast, Schone ligweide, schoon zand schoon water en wat leek, wel aardige normale mensen die niet lagen te gluren of uit waren op sex.

Een verademing dus. Na wat ik allemaal heb mogen meemaken bij de Galderse meren.

Op de fiets toch een beetje te ver vanuit Breda. Maar ik weet nu waar ik het voor doe.

Groet, Rob


   24-09-2010 14:25

ik kom volgende jaar terug, als het goed weer is.


E   15-08-2010 19:15

Daar is een mooi schone ligweide met douche en w.c. dat is veel schoner dan bij de Stappegoor, ik kom uit Tilburg. ik ben altijd lid van de openluchtzwembad, daar mag men niet naakt zijn.
Ik kom ook vaak naar t Zandt in Alphen. Ik kom liever naar Engelermeer! nu ben ik daar favoriet plek, ik kom graag binnenkort als het mooi weer is.


Alexx   24-07-2010 12:08

Na het gastenboek te hebben doorgelezen moet mij het volgende even van het hart. Ik kom al 17 jaar aan het Engelenmeer en ik zie steeds meer nieuwe gezichten, de eerste maal toen er op het E3 strand vervuiling was en het 1 of 2 jaar gesloten was en de tweede maal toen er op het E3 strand geen naaktrecreatie meer mogelijk was. Het Engelenmeer is een echt gezinsstrand en aanrommelen waar ene Max het over heeft is ABSOLUUT NOT DONE!!! Dat doe je thuis maar. De oude garde die hier al jaren komt houdt de boel scherp in de gaten. Mensen die menen zich toch niet te gedragen worden daarop aangesproken en indien nodig door de strandwacht en of politie verwijderd. Dit soort mensen verpesten het voor de rest en die kunnen we missen als kiespijn. Iedereen is welkom als zij zich maar normaal gedragen.joris   22-07-2010 18:53

ben er afgelopen week voor het eerst geweest en het viel me op hoe netjes en opgeruimd het er is. De mensen zijn rustig en fatsoenlijk. Heel erg aan te bevelen.


tonnie073   18-07-2010 17:57

Ik ga wel met je mee hoor


grad   16-07-2010 10:31

wie wil met me mee naar het engelen meer nu dan bedoel ik want ik durf niet aleen denk ik


Yvonne   08-07-2010 23:31

Ik kom al jaren bij het Engelermeer, vroeger op het geklede gedeelte toen er nog geen naakstrand was. Ik fiets er zo naar toe en ik vind het echt geweldig.
Niemand is vervelend of opdringerig en soms maak ik een praatje en ga lekker zwemmen. Als vrouw alleen kan ik hier echt gewoon mezelf zijn.
Echt een super locatie.
Groetjes


Edwin   08-07-2010 09:26

Woensdagmiddag 7 juli het strand voor de eerste keer bezocht. Fantastisch en zoals mijns inziens een naturistenstrand moet zijn, complimenten.

Ook en vooral de opzet niet als een soort getto afgezonderd naturistendeel, maar gewoon een deel voor textiel en een deel voor naakt naast elkaar zonder allerhande rare constructies en volledig en open de verschillende groepen recreanten bij elkaar in het gezichtsveld.

Gezellige drukte, gemixt gezelschap, heerlijk schoon zwemwater, allemaal prima.

Respect alom. Perfecte plek! Complimenten voor de NVE die dit alles mogelijk maakt.Rene078   06-07-2010 08:08

Ik man 47, single, wil as vrijdag 9 juli naar het engelenmeer komen. Vanuit Dordrecht. Wie heeft er eens zin om mee te gaan of elkaar daar te zien, gewoon leuk voor gezelligheid. Je kan eventueel meerijden als het op de route is. M of v of m/v het maakt me niet uit.


max   03-07-2010 14:41

we willen morgen eens gaan kijken daar .het klinkt goed aan de reacties te lezen.
zijn er ook beschutte plekjes waar je wat kunt aanrommelen? of is dat echt not done? het is geen must maar wel spannend .. andere stellen hier ervaring mee?

groetjes


Frank 2   01-07-2010 17:00

Ik ben blij dat ik op deze pagina's een beetje rondkijk, nu weet ik tenminste dat ik naar het engelermeer moet gaan:)
Sinds het E3 strand dicht is idd ook een beetje zoekende.
Ik ben ook een single man, en hoewel ik homo ben, vind ik de aandacht die ik op een paar andere plaatsen gekregen heb niet zo...
Dus ik ga het ondekken, bedankt mensen!
Fonzie   30-06-2010 09:17

Gisteren hier voor de derde keer weer op het naaktstrand Engelermeer geweest. Dit had ik al veel eerder moeten doen. Het was er warm en druk met gezellige mensen..... toppie.


johan   28-06-2010 19:20

Fijn dat iedereen zo positief is over dit naaktstrand. Het is ook een fijne plek, waar iedereen zichzelf kan zijn, tijd voor een praatje is er ook alleen als je wilt. De mensen dringen zich niet op. Het is een naaktstrand voor echte naturisten. Ik ga wel eens met mijn vrouw maar nog vaker alleen en ik hoef me niet opgelaten te voelen. De social controle is er ook, en mensen die voor iets anders gaan zijn goed bediend aan de andere kant van het meer.
Laten we met zijn allen dit ook zo houden !!!


N en J   27-06-2010 21:29

hoi iedereen!
vandaag dit naaktstrandje bezocht,gewoonweg super!
gingen vroeger naar het E-3strand in Eersel,daarna wat rondgedoold her en der.
maar dit zal toch wel ons vast plaatsje worden om te kunnen genieten !
iedereen vriendelijk,mooi proper, zand en ligweide ,ideaal water....dus toppie!!
alhoewel het voor ons toch 1.5uur rijden is.
ook onze kinderen waren niet alleen,ze hebben er kunnen spelen met leeftijdsgenootjes!


Femke   27-06-2010 12:12


Hallo,

Zijn er nog leuke vrouwen uit Oss die graag naar het Engelermeer willen gaan.
Misschien kunnen we iets afspreken om samen te gaan.

Gr Femke


strieper   26-06-2010 00:35

hallo ik kom zondag ook naar het engelenmeer.
lekker op het vlot liggen en jullie te ontmoeten.
ik vind een leuk strand


Frank   24-06-2010 23:50

Wat een heerlijk strand. Ben beginnend nudist, maar wat een relaxt sfeertje is daar. Helemaal geweldig


Anne   19-06-2010 07:24

Jullie hebben me nieuwsgierig gemaakt. Ben tot op heden zowat steeds richting Galder getrokken, maar wil ook deze locatie wel eens komen verkennen bij mooi weer. Hopelijk kan dat weer snel dus.
Groeten uit België
Anne


Rob   07-06-2010 17:08

Op 5 juni het stand van het Engelermeer weer bezocht.( Jaren terug toen we nog in Den Bosch woonden veel bezocht ) Het is- en blijft naar mijn idee een van de beste locaties voor openbare naaktrecreatie in Nederland. Prettig = divers publiek, mooi stuk zandstrand en/of ligweide.
Toiletten, douches, dé ijscoman, het is er allemaal !


James   25-05-2010 17:04

He tanja,

ik vroeg me af hoe het geweest is bij het engelermeer? Het is vandaag niet erg warm ben je nog geweest? Zo ja, hoe was het kwa drukte rond 5?
Wanneer ga je weer dan kunnen we misschien ergens in de buurt van elkaar gaan liggen.. groetjes..
Let me know..


tanja   24-05-2010 00:01

Nu een dame aan het woord! Ik ga morgen ook weer naar engelermeer.. wel pas rond 5 uur daar denk ik.. is het dan nog druk?

Groetjes


Hanna   23-05-2010 22:51

Wel het wordt mijn strandje om te genieten bij mooi weer. Een mooie natuur, water en een plek om te zonnen en te zwemmen. Alle ingredienten waar ik me zo lekker bij voel. Ik had helemaal niet het idee op een naaktstrand te zijn. Het was gezellig druk, leuk gemixt publiek jong en oud. Veel gezinnen en mannen alleen en zelfs heb ik wat vrouwen alleen gezien. Ik kan zeggen dat ik me als vrouw alleen hier meer op mijn gemak voelde als dat dat vaak op andere plaatsen het geval is. Een leuk strandje, lig je graag tussen de grote groep dan ga je aan het water liggen en houd je net als ik van wat meer ruimte schuif je op naar achteren om heerlijk te lezen. Ik voelde me zeker niet bekeken, ik voelde de sfeer van respect voor elkaar, fantastisch.
Hoi Joep ik ben geen 20 en ook geen 30 meer, maar leeftijd is maar een getal. Ik vind het altijd leuk nieuwe mensen te ontmoeten jong, oud en er ergens tussen in. Dus zie je iemand alleen liggen en je wilt gezellig even een praatje maken, gewoon doen, leg me boek wel even weg.


Nico   23-05-2010 19:29

Hier (helaas) weer een reactie van een man, maar wel een hele positieve. Ik kom al een jaar of 7 regelmatig op dit strandje. De eerste keer dat ik er was, was ik meteen verkocht. Wat een super relaxte sfeer hangt hier. Het strandje is gratis, maar wat mij betreft kunnen ze best wat geld vragen, aangezien het zo goed wordt onderhouden.
Voor mij als single man, is het ook gewoon heerlijk vertoeven,je maakt hier makkelijk een praatje met iedereen, zeker als je er vaker komt.
De ijsboer komt met mooi weer langs rond 14.30, en hij heeft niet alleen ijs, maar ook wat te drinken.
Het is voor mij een klein uurtje rijden, maar dat heb ik er graag voor over, want ik ken geen enkel strand(en ben er op vele geweest) waar het zo fijn is.


joep   23-05-2010 14:02

hannah!
Bij deze een berichtje vanaf het engelermeer met de telefoon.
Ik begrijp het inderdaad ook. Ga je alleen naar engelermeer of zijn er mensen waarmee je kunt gaan? Ik ben een jonge jongen en lig momenteel net op het zand ong 20 m. Voorbij de punt zeg maar.. beviel het? Groetjes


mini   23-05-2010 12:37

hoihoi

wij zijn al een poosje zoekende naar een naaktstrand aangezien die in eersel dicht is. Is er een entree voor dit strand?? groetjes mini


Hanna   23-05-2010 11:46

Hi,
Ik ben een vrouw die graag zonder kleding in de zon ligt en zwemt. Ik ben daarom eens gaan kijken waar dat zo allemaal mogelijk is zonder al te ver te hoeven reizen. Wat me opvalt is dat er voornamelijk reacties van heren in de gastenboeken staan, en vraag me af of naakt recreeren een mannen aangelegenheid is.
Ik kan me helemaal vinden in wat Berry schrijft.
En ja, ik kan me ook indenken dat het daarom vrouwen weerhoudt om naakt te recreeren. Ik ga het vandaag eens voor de tweede maal uitproberen en hoop dat ik dezelfde ervaring beleef als wanneer ik alleen op een textiel strandje zou zonnen. Gisteren was heerlijk.
Dus even lunchen en op naar het Engelermeer, genieten van deze zon overgoten dag.


Jeroen   22-05-2010 15:45

wil het eigelijk alleen maar weten omdat ik het saai vind om de enige op het strand te zijn!


Berry   20-05-2010 03:45

Ik ben een naturist uit Arnhem en heb al een ruime ervaring met naaktstrandjes. Wat mij hier aan de berichten in het gastenboek opvalt is: "Veel" single mannen die vragen of anderen er heen gaan.....Je gaat toch voor je eigen recreatie? Mocht je het raar vinden dat het er rustig is, zo kan het door dit soort berichtjes komen, dat anderen het idee krijgen dat het eerder een homo-ontmoetingsplaats is en daarom dit strandje gaan mijden.


jeroen   27-04-2010 18:03

ja ik vraag me ook af of er al mensen naar het strandje gaan..


Joep   15-04-2010 15:19

Is er al iets te doen op het moment op engelermeer?
Kijk weer erg uit naar het seizoen!


max 20jr   07-03-2010 12:05

ja engelmeer is wel leuk kom er vaak in de zomer meestal met vrienden wandelen of fietsen of gewoon op het strand liggen ik zie wel waneer weer iemand gaat naar strand gaat laat maar weten


Guad   23-08-2009 21:20

Afgelopen donderdag voor de eerste keer bij het engelermeer geweest, wat was dat leuk zeg.
Alles was netjes onderhouden en er was een leuke sfeer.
Ook handig zijn de douches en de ijskar die er rondrijd.
Zelfs nog een heel leuk stel ontmoet waarmee we gezellig hebben kletsen en zijn gaan eten.
Alleen jammer dat het voor ons twee uur rijden is.
Dit is echt een strandje waar je met plezier en zonder irritante kerels om je heen kan liggen.

Topstrand


Erwin   18-08-2009 10:15

Ik ga al geruime tijd als man (35 jaar) alleen naar verschillende naaktstranden in Nederland. Woon in Breda en ging vaak naar de Galderse meren, maar zeker de laatste tijd wordt je daar als man alleen snel als een soort viezerik gezien....

Dan bij het Engelermeer....heerlijk strandje, leuk gemixd publiek, schoon, netjes en verzorgd...maar voornamelijk wordt je daar niet gelijk met een schuin oog aangekeken als je als man alleen bent...en zie je ook niet de hele tijd hordes mannen van links naar rechts en weer terug lopen....

Dus heb mijn stekkie inmiddels wel gevonden... ga iig na mijn werk weer richting Engelen....

Grts

Erwin


Jaap   23-07-2009 20:52

Morgen tussen 12 en 3 ben ik er weer te vinden!! wie nog meer?


Joep   22-07-2009 14:05

Ga vandaag weer is naar engelermeer!!
Wie gaan er ook?!


Nico   03-07-2009 20:15

Ik was er gisteren ook, en het is echt een heerlijk strandje. Lekkere ongedwongen sfeer en mensen van alle leeftijden. Morgen maar weer eens kijken


Joep   02-07-2009 18:34

Vandaag voor het eerst naar Engelermeer geweest en wat was het heet!! Erg druk op textielstrand en ook druk op naturistendeel.
Verschillende leeftijden zoals gezinnen met kinderen maar uiteraard ook de "meer ervaren" naturisten. Ben zelf 18 jaar en voelde me prima op mijn gemak!
Morgen weer, wie gaan er nog meer?


Benjamin   29-06-2009 01:34

Ben van plan hier morgen heen te gaan, erg benieuwd, het klinkt allemaal erg goed, en het belooft morgen weer enorm warm te worden!
Aangezien ik alleen ga, hoop ik dat er ook leuke mensen zijn, en er een fijne sfeer heerst.

Ben benieuwd!!


joep   26-06-2009 00:30

martijn.. Ik ga hier misschien morgen heen.. Groetjes


Martijn   15-04-2009 19:56

Beste Mensen,

Dit is het beste naaktstrand wat ik tot nu toe gehad heb :) ben 24 en voel me er erg op me gemak, super sfeertje. Als er ook jongeren heen gaan laat het me weten :) Mail:
martijn_nudist@hotmail.com

alvast bedankt!

Groeten Martijn


jeremy !   15-04-2009 10:37

Nou, het is denk ik de bedoeling dat hier ervaringen worden gemeld maar voor mij/ons word dit vandaag de eerste ervaring met een naaktstrand.. ben erg benieuwd ! het word vandaag super lekker weer dus word vast een heerlijk dagje ! to be continued..


Vonnie   30-03-2009 22:37

ik vind het naaktstrandje Engelermeer heerlijk.
ga er al een paar jaar naar toe als vrouw alleen en ik kan daar op mijn gemak lekker in het zonnetje liggen.
af en toe een praatje maken met de andere strandgangers of gewoon in mijn uppie.
ik kijk al weer uit naar het mooie weer deze zomer.karel   07-09-2008 00:47

Mooie rustge plek,


Joost   26-08-2008 18:16

Hier kan je rustig liggen zonder door gluurders te worden lastiggevallen.

Op 1 januari vindt hier om 12:00 uur altijd een naakte nieuwsjaarsduik plaats. Dit jaar werd deze nieuwsjaarduik helaas niet druk bezocht. Er waren ongeveer 5 a 10 mensen die een duik namen en er waren ongeveer 5 supporters.

Zal leuk zijn als er volgend jaar meer waaghalsen en supporters zullen zijn.
Bare-footer   09-08-2008 01:08

Na jaren nog steeds mijn favoriete stekkie, hier kom ik tot rust! Een sociale plek waar ouders ook hun kinderen met gerust hart in het zand en water kunnen laten spelen.


Web-Woman   11-07-2008 22:17

Heerlijk stil daar op het Engelermeer 's-avonds. Mooie zonsondergangen ook. http://webwoman.blogspot.com/2008/05/het-engelermeer.html

Maar hier is het ook aardig stil in het gastenboek :) 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend