Breskens Groede
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Breskens Groede
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Don   06-09-2023 17:52

Wat ik spijtig vind is dat temidden naaktstrand een terras aangelegd is met uitkijk over heel het naaktstrand, het is niet dat je graag in je blootje van de zon wil genieten dat deze drinkgelegenheid een uitkijktoren is voor mensen die niet dezelfde intenties hebben, vond het vroeger veel beter...


Johnny   03-09-2023 21:12

Heerlijke stranddag gehad vandaag. Beetje jammer van die loslopende en blaffende honden de gehele dag door. Helaas is dit in Gemeente Sluis op ieder strand op dit moment een probleem, niet alleen op het naaktstrand.


Gijs   19-08-2023 21:27

Vandaag heerlijk genoten op het strand en heerlijk gezwommen in de zee was een mooie dag kom hier graag.


Marc   19-08-2023 11:29

Beste bezoekers, opgelet zwemwater ter hoogte van naaktstrand is momenteel niet veilig ivm te veel aan E-coli en Intestinale Enterococcen (IE). Dit volgens site van Provincie Zeeland zie bijgevoegde link.
Dit ter info, weet niet of er tp nu borden staan in PZC van zaterdag wordt er niet over geschreven.


https://www.zeeland.nl/actueel/negatief-zwemadvies-bij-strand-groede


karinwim   13-08-2023 09:36

@Hanssie Hoe doe je dat zelf in het dagelijkse leven .


Hanssie   12-08-2023 14:35

Ik wil wel eens naar dit naaktstrand gaan. Mijn vraag is of je daar contact kan maken met andere mensen. Thanks


Ad   20-06-2023 20:33

Diverse keren geweest deze week, perfect naaktstrand, heerlijk genoten, leuk gebabbeld met diverse mensen om me heen. Normaal aan de oesterdam in het gras maar dit is heerlijk hier.
Wat ik echter niet snap is dat diverse mensen het nodig vinden om naakt door te wandelen op het textielstrand, veel mensen daar ervaren dat als aanstootgevend, waarom doen ze dat? Je weet dat je als naturist altijd als vreemde eend gezien word, zeker in het conservatieve Zeeland. Jullie hebben hier een prachtplek, hou dat zo en zorg dat er geen aanleiding is voor klachten! Tot de volgende?Gezin_30ers   18-06-2023 22:49

Was fijn dit weekend. Inderdaad Dennis vrijdag mooie dag er, genoten van de rust. Vond gezellige drukte er, zeker niet storend. Wij lagen er centraal op het strand, jij?


Dennis   17-06-2023 23:28

Gisteren hier genoten van een mooie zonnige dag. Vooral koppels, homo's en enkele single mannen. Wel wat gestaar en gegluur, maar niet als storend ervaren.


Peter   05-06-2023 09:36

Voor alle correctheid: mijn vorig bericht was te vlug getypt en niet tijdig meer nagelrzen. Het moet art. 430 SR zijn. Voor zij die het even willen nagaan.


Peter   03-06-2023 19:00

Al dat gezeur over clothing optinal is overbodige prietpraat. Alle stranden in Nederland zijn clothing optional sinds het Hoog Gerechtshof te Den Haag dit heel duidelijk heeft gesteld in zijn arrest van 2014. Omwille van een regeltje naast de grond van de zaak moest dit nog eens voor het Hoog gerechtshof komen onder een nieuwe voorzitter, en de drie rechters verklaarden weer hetzelfde. Stranden zijn volgens de wet te beschouwen als geschikte plaatsen voor naaktrecreatie conform art40 SR.Geen enkel strand staat dus nog ter discussie voor wat naaktrecreatie betreft. Het wordt tijd dat de bevolking dt uiteindelijk eens weet. Ook die klagers zouden beter moeten weten en dus zwijgen.


Farwell   01-06-2023 18:53

Dear @Jo,

I read your comments. It is a pity what the nature, for some people, the God, gave us as we are born, due to manmade ethical rules and so called, culture, become so unwanted and not natural! People are born naked and the environment and people make synthetic rules, sometime, in the name of the religion, and government, and force other people to dress up and cover some parts of the natural body. This is the same unnecessary rules that can become so dominant, that in some remote cultures, the women are forced to cover their hair and body and if they do not, will; severely punish or killed. Stop changing natural rules. When it is cold we will cover ourself as a natural need and when not, let enjoy integrating with nature.


Wecke   31-05-2023 21:48

Vorige vrijdag 26/5 lekker een paar uurtjes tegen de duinen zonnen; fris windje maar zeker aangenaam.

Niet veel volk, een koppel of 5 en een single man of 3 van zover ik kon zien.

Voor herhaling vatbaar!


Aart   29-05-2023 01:33

In het gemeentelijk beleidsstuk 'Uitgangspunten herzien strandbeleid'lees ik 'De aangewezen zone verschuift aan de zuidkant 1 palenrij noordwaarts. Hierdoor is er aan de zuidkant ook een bufferzone tussen het textielstrand en het naturistenstrand waardoor er minder sprake is van vermenging, hetgeen in de huidige situatie voor klachten zorgt.'
Wie legt mij uit hoe die 'bufferzone' er uitziet? Is dat een 'clothing optional' strandgedeelte? Daar kan de NFN toch niet tegen zijn? Volgens mij leidt dat tot de ultime situatie van acceptatie, tolerantie en inclusie. Houd aan wat je nodig vindt en trek uit wat je lekker vindt. Samen gezellig genieten!


Ruud   28-05-2023 11:47

Gisteren, zaterdag, al redelijk Volkswagen. Zalig weertje wel, had het niet veracity. Ik dacht dat het Frisbee Zou zijn. Op goed geluk naar daar geweest en aangenaam verrast. Dit strandje voelt als thuiskomen. Greet, Ruud en aido (bruine labrador )


S & V   28-05-2023 09:36

Hoi,
Al volk aanwezig dit weekend of echt nog te fris?


Wim   29-03-2023 21:34

Gemeente wil naaktstrand een vak naar het noorden opschuiven zodat er in het zuiden een bufferzone ontstaat. Als deze dan ´clothing optional´ wordt lijkt me dat zo slecht nog niet.


rick   28-03-2023 21:42

Strandgangers komende maanden opgelet.
Het strand ten westen van het strandpaviljoen op naaktstrand gaat over meerdere kms voorzien worden van meer zand. Aangekondigd is april-mei, 24/7. Geen zwem/strand mogelijkheden op 'werkvak' waarschuwt Gemeente Sluis. Meer info: https://www.gemeentesluis.nl/Bestuur_en_Organisatie/Nieuwsberichten/Meer_zand_voor_het_strand_van_Nieuwvliet_en_Groede


Rene   08-01-2023 23:41

Hallo,ben mindervalide geworden en kwamen veel en zeer graag naar het naaktstrand en het paviljoen. Maar ik geraak teveel de trappen of berg niet meer op.boven aan de ingang is daar een parking voor 4 wagens aan de ingang, is daar een mogelijkheid. Ik heb een mindervalide kaart. Iemand een suggestie? Bedankt.


Koppeltje   23-12-2022 08:24

Dit jaar voor het eerst op dit strand geweest, en voor herhaling vatbaar.
Gezellig babbeltje gemaakt door de dame met diverse heren, waarvoor dank voor het respect.
Waarvoor


   30-10-2022 10:41

@Jan,

Wie had het over filmen.....?
Zou België geen optie zijn voor jullie?
Wie zegt dat beelden, filmpjes zijn .......
Hier is niet gefilmd hoor, kenteken controle wie wat er naar het naakt strand gaan.
Drone,s zijn toch wel makkelijk toch, das de volgende inzet.Jan   27-10-2022 17:28

Beste jr,zoals het spreekwoord zegt :"als je de sport zelf niet beoefent moet je er u niet mee bemoeien"is zeker bij jou ook van toepassing.Op een naaktstrand worden de recreanten uit respect voor andermans privacy nooit gefilmd en jij zag zogezegd ongepaste filmpjes gemaakt op het naaktstrand in Groede?Dan had jij of de fotograaf wellicht net die verkeerde bedoelingen waar jij de strandgangers van bechuldigd!Blijf gerust tegenstander van naaktstranden ,dat is je goed recht , maar laat de echte naturisten ,singles,gezinnen,man,vrouw,kinderen ,welk geloof,afkomst,levensvisie of geaardheid ze ook hebben genieten van de natuur zoals ze zelf willen met respect voor iedereen en blijf zeker ver weg van dit strand ,want met jouw instelling,op niks gebaseerde vooroordelen,grove leugens en onterechte beschuldigingen over dit prachtige strand en zijn bezoekers, ben je er beslist niet welkom! (Ik denk trouwens dat je op geen enkel strand welkom bent,zelfs niet op een "gekleed" strand als je daar ook ongevraagd de strandgasten gaat filmen!)


sr   27-10-2022 12:49

Beste jr, de reactie die je hier geeft,blijkt dat je erg gefrustreerd bent. Je gaat naar het naaktstrand toe en levert hier een heleboel kritiek waar nergens op gebaseerd is. Jullie soort mensen willen alles maar sluiten en alleen aan jezelf denken. LAAT DE NATURISTEN GENIETEN VAN HET NAAKTSTRAND. Er zijn belangrijke dingen om je druk over te maken. Ze sluiten jou toch ook niet op.


jr   26-10-2022 16:22

26-10-2022

Wel beste gasten, wat mij betreft, wordt dit strand met onmiddellijke ingang voor naakt recreatie gesloten. Als ik hier zo de berichten lees denk ik dat er hier lieden komen die beter onmiddellijk oprotten. De Pedo,s Lesbo's, en heel de smerige ranzige cultuur er om heen! Belgen, Duisters, Nederlanders gewoon oprotten. Heb beelden gezien, waar ik kinderen niet uit het oog zou verliezen als ouders, je zijn gewaarschuwd!
En ik ben geen naakt recreant, heb ik niet nodig om me te showen zielige lui, in deze verdorven maatschappij. Een discussie over schaamhaar, het laat zien wat daar zit, je kunnen mij nog meer vertellen dit heeft niets met naakt recreatie te maken hier speelt heel wat anders. Sluiten dit strand!


Johan en Gertie   14-09-2022 19:38

We hebben al vaker op dit strand gelegen: het blijft er prettig. Maandag 12 september j.l de gehele middag op dit strand vertoeft.Dat is geen "straf"; gewoon fijn!. 'n Gemeleerd gezelschap qua leeftijd maar wij denken dat voor de langere termijn instroom van meer 'jong bloed" zal bijdragen aan het belang van een naaktstrand.

V.w.b de parkeermogelijkheden:
vanaf het parkeerterrein aan de Walendijk (navigatie: Walendijk 3 instellen)de aanduiding "paviljoen Van Houten" in de gaten houden. Als je dan vanaf het P-terrein op het strand komt loop dit paviljoen voorbij en begint ná ca 100 m het naaktstrand.


Nico en Els   02-09-2022 19:05

Naaktstrand Groede bezocht met partner Naturistengedeelte staat slecht aangegeven.Na wat speurwerk toch op het strand gearriveerd. Goede parkeergelegenheid dichtbij d strand opgang. Erg mooi strand ligt ingesloten tussen 2 mooie strandpaviljoens. Gemeleerd gezelschap aanwezig. Zowel gezinnen als enkelingen. Heerlijke plaats om prettig bloot te recreeren.


rick   11-08-2022 21:32

Het is en blijft een pracht strand waar we trots op mogen zijn. Vanavond was het weer goed bezocht, mooi met ondergaande zon.

Wellicht kunnen we gemeente wat feedback geven. Gemeente Sluis kijkt momenteel naar strandbeleid en vraagt om een oordeel. Kan geen kwaad om aan te geven hoe goed naaktstrand Groede wel niet is, mss zelfs zinspelen op uitbreiding / meer naaktstranden in gemeente.
https://www.onderzoek-gemeentesluis.nl/?f=rqblwbj5dl
Dan kom je bij enquete van gemeente terecht.


Groedefan   07-08-2022 20:01

Liam, zeer fijn te lezen dat je eerste naaktervaring je zo goed bevallen is. Als je lichaam reageert dan is dat niet ongewoon. Gewoon even op je buik gaan liggen of de koude zee in. Ik hoop dat je nog vaak terugkomt naar Groede en dat nog veel jonge mensen je voorbeeld volgen en het zalige genot gaan ervaren van naakt zijn, naakt zonnen en naakt zwemmen.


Liam   05-08-2022 14:29

Recent voor de eerste keer een naaktervaring gehad. Was een prettige kennismaking, hier op dit strand goede mix tussen jong/oud en mannen/vrouwen. Zelf behoorde ik met mijn 31 lentes nog bij de jongere categorie hier :) Helaas wel 1x een erectie gekregen maar toen ben ik snel de zee ingegaan om het te verbergen en ebde snel weer weg.
De sfeer is veel gemoedelijker dan op een textielstrand en het is zeker voor herhaling vatbaar.


Wim   26-07-2022 20:11

Ben het over de ganse lijn eens met Fred, alleen doen wij meestal ook een parasol mee. Ik vroeg me wel af welke snoodaard dit jaar het woordje ´einde´ weggepeuterd heeft van het bord dat normaal de oostgrens van het naaktstrand aangeeft? Gevolg is natuurlijk dat er op het stukje tot aan de sluis nu ook vooral bloot gerecreërd wordt. Voor mij niet gelaten, maar ben wel benieuwd wat er zal gebeuren als straks het recreatiedeel van Waterdunen open gaat.Fred   22-07-2022 16:23

Ik kom voor het eerst terecht op dit gastenboek. Wij komen al sinds begin jaren 90 naar dit strand en de discussies over schaamhaar, gluurders, honden, mannen of vrouwen alleen, lawaaimakers..., lijken nogal wereldvreemd voor naturisten. Wij gaan met 2 grote handdoeken, een zonnebril en een mooi boek (en zonnebrand natuurlijk), meer hebben we niet nodig, de drukke wereld is even weg en wat er om ons gebeurt zien we nauwelijks. Dit is het ideale rustige relax-strand. Wat een verschil met de drukke, lawaaierige en lelijke Belgische kust (maar ieder zijn voorkeuren natuurlijk...)


Ds   20-07-2022 09:49

@ Bart wij zijn een jong koppel vroeger had mijn vriendin nooit schaamhaar sinds wij meer en meer naaktrecreatie beginnen doen zijn laat zij haar schaamhaar staan verzorgd weliswaar ik en zij vinden dit veel mooier.Ik integendeel heb geen schaamhaar om de rede dat dit dan ook mooier is, dus gewoon doen waar je je goed bij voelt. Er lopen volgens mij nog redelijk veel vrouwen met schaamhaar of streepje wij vinden wel dat er meer en meer jonge mannen zonder schaamhaar lopen.


Jan   19-07-2022 10:19

@Bart Ik denk dat iemand zijn /haar beharing weinig belang heeft voor de gluurders.
Ik heb ook vaak het gevoel begluurd te worden en dat is niet altijd terecht. Al kan ik mezelf geruststellen met dat er niets speciaal te zien valt dus dat die gluurders maar zielig zijn.
Op internet vind je veel meer en kan je inzoomen zo veel je wilt dus waarom zou je daarvoor naar een naaktstrand gaan.Johan   18-07-2022 22:01

@ Bart , kaal is nog altijd de norm , dus wie niet aan de norm voldoet , is bijzonder, heeft nou eenmaal meer bekijks. Denk dat je je dat niet slechts inbeeld. Maar dat het ook echt zo is. Maar dan nog steeds vrije keuze van de vrouw, houd ze niet van bekijks , dan een tussen vorm vinden, bijvoorbeeld streepje laten staan alleen ? Succes en vooral veel strandplezier beiden toegewenst.


bart   18-07-2022 21:02

tj, mij maakt het niet uit hoor met of zonder, iedereen doet wat hij/zij wil, maar ik heb eerlijk gezegd geen opgemerkt met, we kunnen ze natuurlijk niet allemaal gezien hebben en we zouden er ook niet echt op letten, maar nu wel wegens het aanstaren, en vorige jaren toen mijn vrouw 'kaal' was gebeurde dit niet, enfin we beelden het ons msch in of dit was eenmalig hopelijk👍


Johan   18-07-2022 19:48

Het is altijd heerlijk daar rustig. kom hier na een werkweek om te ontspannen dat zat er gister niet in. Maar gister was het gedaan met de rust door een groep luidruchtige belgen die meenden dat het strand van hun is.


Tj   17-07-2022 22:55

Nou Bart, ik denk dat juist op de naturisten stranden minimaal 50% van de dames nog schaamhaar laat staan.. ik denk zelfs meer met dan zonder. En sommige een streepje. Vindt ik persoonlijk t mooist


bart   17-07-2022 19:38

even een vraag, ik weet dat er bitter weinig vrouwelijk schaamhaar te zien is op een naaktstrand maar zijn er nog dames zoals mijn vrouw die dit wel heeft die de indruk hebben bekeken te worden en dit niet in positieve zin? ps het is bijgewerkt en kortgetrumd dus helemaal niet onverzorgd, dus dat ergert ons welHans   30-06-2022 00:22

Vandaag hier geweest, was de eerste keer dit jaar, en de eerste keer met mijn hond (aangelijnd). Het was er zoals gewoonlijk aangenaam vertoeven, de zeebries deed goed.

Het enige waar ik me toch ergens aan stoorde was een ietwat gezettere man met baard en hoedje, die zo een uur of twee ongegeneerd naar een (alleengaande) zonnende vrouw lag te staren (hij had een ongehinderd zicht op haar 'private parts', denk dat hij haar nu beter kent dan haar gynaecoloog dat doet).

Ik neem aan dat de dame in kwestie het ook wel wist dat ze zo bekeken werd (en er niet echt een probleem mee had), maar die man geeft op die manier toch wel ergens de 'doorsnee alleengaande man' op naaktstranden (wat ik trouwens ook ben) een slechte naam...Theyoungone   18-06-2022 01:42

Ben hier gisteren geweest. Prachtig stand, veel ruimte en het was er schoon. Het was ook mn Allereerste keer op een naaktstand en ik kan alleen maar zeggen dat het een prettige ervaring was


Brian   10-09-2021 21:25

Ook hier is het een hondenuitlaatterrein aan het worden. Het is niet toegestaan honden los te laten lopen tussen 10u en 19u tussen 1 mei en 1 september.
Waarom is het nodig om op zeer drukke stranden, zoals 8 september 2021 je hond los te laten lopen.Sommige naakstrandbezoekers denken dat iedereen een hondenliefhebber is. Volg gewoon de regels, zoals aangegeven bij de strandopgang borden!


Johan   20-07-2021 08:37

@ Alex, geen probleem ,je mag als Belg maximaal 48 uur de grens over zonder verplichte test. Er zijn volop Belgen al in Zeeland en op de stranden.En aantal Corona gevallen in Zeeland is laag vergeleken met de rest van het land.


Alex   19-07-2021 21:25

Kan ik morgen al naar dit mooie strand, of zijn belgen momenteel nog niet welkom?


@Rudi   18-06-2021 13:33

Prima toch, misschien komen ze er op een dag bijliggen ;-)


Rudi   16-06-2021 22:25

Vandaag alweer een prachtige dag beleefd op dit strand. Rust,lezen, stilte, zwemmen,genieten. Één verontrustend puntje : jongeren van het buurstrand die komen gluren.


Blote Belgen   01-06-2021 09:43

Een deel van het strandpaviljoen opnieuw openstellen voor nudisten zou geniaal zijn. Jammer dat dit niet meer kan :(


Aart   22-09-2020 01:12

Ik ga al bijna 40 jaar naar dit fantastisch strand. Na eerst een hokje waar wat aan de deur verkocht werd kwam er een paviljoen onder de naam 'Magdat' wat ik nog steeds een schitterende naam vind voor een paviljoen op een naaktstrand. Later werd het 'Van Houten'. Ik denk dat het was na de overname door Frank de Reu dat er een terrasuitbreiding aan de noordzeide kwam. Ik ben het helemaal eens met @Elien en @Pedro dat deze indeling van paviljoen en terrassen de ideale indeling is (of lijkt te zijn) om terras-zuid 'lendendoek/gekleed' te laten zijn en terras-noord 'clothing optional'. Misschien dat we Frank (https://www.linkedin.com/in/frank-de-reu-ra-aa619914/?locale=nl_NL) hierover eens moeten benaderen.
Wanneer dit zou worden toegepast zou meteen duidelijk worden welk terrasdeel de meeste klanten c.q. omzet genereert. Want laten we wel zijn; voor de exploitant van dit paviljoen is dat uiteraard dorslaggevend. Overigens denk ik dat het ook wel een ander effect zou kunnen hebben. Het zou dit paviljoen kunnen profileren als één van de weinige Nederlandse strandpaviljoens waar naaktrecreanten zich niet belemmerd hoeven te voelen om het terras te bezoeken. Ik ben benieuwd naar reacties van strandbezoekers, paviljoenbezoekers en Frank de Reu.


Fanta   16-08-2020 22:55

Zijn er hier nog personen die last hebben van insecten beten als je van strand komt


Benny   13-08-2020 19:19

Is het al mogelijk om van Belgie er naar toe te gaan? Vorig jaar heb ik dit voor het eerst gedaan en is me zo goed bevallen dat ik het meer wil don maar er moet een mogelijkheid zijn uiteraard.


Wim   11-08-2020 22:59

@Maaike&Pieter,
Uiteraard mag je gekleed tot aan je plaats en als iemand nog eventjes iets wil aanhouden zal geen mens daar iets op zeggen. Momenteel wordt het stukje strand aan de oostzijde (tot aan de golfbreker) zelfs gebruikt als 'clothing optional'. Officieel is dit textielstrand maar een groot deel van de bezoekers trekt toch alles uit.


Dr   10-08-2020 22:24

Vandaag geweest met mijn vrouwtje. Lagen eerst tegen de duinen maar was er zo warm en geen wind dat we korter naar de zee zijn gaan liggen. Daar was het aangenamer vertoeven.
Gemengd publiek, verschillende koppels in onze buurt. We gaan zeker nog is terug.


Dr   09-08-2020 16:29

Pieter en Maaike

wij gaan morgen ook. Je mag gerust tot op je plaats gaan gekleed. Zoek een goed plaatsje en de rest komt vanzelf.

Geniet ervan


Pieter en maaike   09-08-2020 14:50

Wij gaan voor het eerst naar het naaktstrand. Hoe gaat dit in zijn werk. Mag je met kledij aan tot de plaats waar je wil zitten of moet je alles meteen afdoen aan de ingang. Voor ons is dit volledig nieuw. Graag iemand die ons wil beantwoorden. Alvast bedankt.


Elien   05-08-2020 12:37

Dat vinden wij ook, dat je daar naakt moet kunnen. Een schande eigenlijk, het is een naaktstrand toch? Plots na de overname werd naakt verboden. Op een naaktstrand noch wel. Wij komen er dan ook niet meer zoals vele andere naturisten. Hopelijk snel eens een andere uitbater die wel naakt toestaat op het naaktstrand. Wie ket niet aankan, kan 300m verderop naar de vele geklede strandtenten Die zijn er in overvloed.


Dr   05-08-2020 12:33

Hallo
Ik woon in provincie Antwerpen (Mechelen) als ik naar Groede kom riskeer ik dan een boete?


Pedro   13-07-2020 10:48

Aardige mensen nu in de strandtent, goede bediening. Jammer dat je er niet naakt mag zijn, vreemd dat het achterste deel van de strandtent nooit in gebruik is. Zou mooi kunnen dienen voor mensen die naakt willen zijn, hopelijk ooit nog eens.


Alex   28-06-2020 15:50

Inderdaad helemaal spijtig dat bepaalde mensen zo nonchalant zijn en het verbod van het betreden van de duinen negeren. Je mag natuurlijk niet iedereen over de zelfde kam scheren, ikzelf ben ook homo, maar kom enkel naar groede om te genieten van de rust, de natuur en het prachtige brede zandstrand. Ik ben al enkele jaren fan.


Eef   26-06-2020 12:20

wij vroegen ons af of het werkelijk nodig is de mooie duinen weer kapot te lopen, terwijl overal duidelijk staat aangegeven dat het verboden is. Als naturist heeft men toch respect voor de natuur? Dit gedrag stelt naturisten in een slecht daglicht. Ook zien we dat het een bepaald homo publiek aantrekt. Als man alleen wordt je soms zelfs gevolgd. Walgelijk. Niets met naturisme te maken, en zeer irritant voor de badgasten. Dit mooie strand is toch groot genoeg? Het is al erg genoeg dat de laatste jaren naakt op terras van het paviljoen door egocentrische reden van uitbater is verboden. Op een naaktstrand notabene. En dan dit.


Mic   25-06-2020 10:04

Dag Guy,

Het strand is inderdaad gewoon open. Gisteren was ik er net zoals heel veel andere zonnebaders.

Er zijn niet echt regeltjes op het strand behalve de 1,5m afstand houden. Iedereen gebruikte zijn gezond verstand en lag/zat ver genoeg uiteen.

Bij het wandelen in de branding moest er soms eens wat uitgeweken worden om die 1,5m afstand te kunnen bewaren ;-)

In de strandbar staan de tafeltjes wat verder uit elkaar als vroeger en er is een soort van eenrichtingsverkeer ingesteld. Enjoy!Guy   22-06-2020 09:50

JUIN 2020

Hallo,

Is het naturistenstrand open? zijn er gezondheidsregels met betrekking tot het coronavirus?

Dank


Alex   16-06-2020 21:46

Benny en Alex, bedankt voor jullie berichtje terug en de nodige info. Ik kijk er naar uit om na een lange tijd terug in groede te zijn. Hopelijk snel terug mooi weer om dan volop te genieten.


Johan   15-06-2020 11:00

@ Alex, Strand is zomer en winter open, dus kan wannneer je wilt.Zover ik weet zijn in Nederland alle stranden aan de kust gehele jaar open


Benny   14-06-2020 23:43

Over de grens mag je vanaf morgen 15/06


Alex   01-06-2020 21:50

Zou ik al in groede naakt kunnen recreeren?
Ik vind dit strand altijd heel aangenaam en zou er graag weer zijn.
Veel mooier en minder pottenkijkers dan in bredene; ik vraag me gewoon af of ik al over de grens mag voor een dagje zonnebaden.


Wim   21-05-2020 22:11

Ik heb mijn fiets hier al een paar keer meegenomen op het strand en dat gaat zonder probleem.


Lom   21-05-2020 11:03

Iemand een idee of je uw fiets kan meenemen op het strand? Heb een tocht in gedachten en op het strand zou het het ideale rustpunt zijn. Heb liever mijn fiets bij me zodat ik die in het oog kan houden en dus niet te voet naar huis hoef te gaan.

alvast bedankt.


Fotograaf   02-04-2020 08:07

Gisteren (01-04) even geweest. Heerlijk!


peter   26-01-2020 14:03

ik denk van zodra het weer het toelaat en warm genoeg is


Alex   04-01-2020 00:23

Eerst en vooral aan iedereen een gelukkig nieuwjaar. Vraagje, vanaf welke maand kan ja al naakt recreëren? Hoop op een berichtje terug. Alvast bedankt


Piet   27-12-2019 21:18

Hallo iedereen
Op mijn vraag voor een Nieuwjaars duik op ons favoriete naturistenstrand komt helaas niet veel reactie , ook niet van de federaties of clubs .
Dus is er ook geen reddingsdienst of controle mogelijk en dus moeten wij dat idee opdoeken ( op andere plaatsen is er wel een hé )
Ik zie u met warm en mooi weer , aan ieder een beste wensen et tot in 2020


Steven   10-12-2019 13:26

Beste Piet
ik zou het wel zien zitten maar of de temperatuur het toelaat is een ander paar mouwen
onze garnaal zal niet te groot zijn vrees ik :)
maar het zou wel leuk zijn voor jaar vol naturisme plezier in te zetten


Piet   02-12-2019 20:33

Hallo , ik vraag mij af of er naturisten zijn die geïnteresseerd zijn om 2020 in te zetten met een naturisten Nieuwjaars duik hier op ons mooi strand in Zeeland . Het zou een mooi begin zijn van een jaar vol van naturisme .


Paul en Caroline   28-11-2019 09:29

Kijk naar https://www.molecaten.nl/waterdunen
Daar weet je het.
In principe blijft het naaktstrand.
Prettige herfst en winter aan allen


Piet   28-09-2019 21:06

Waterdunen is een feit en Molecaten zal er bouwen voor meer toerisme , toch is er gerust gesteldheid over het behoud van het naaktstrand in de toekomst . Ook zijn er plannen voor betere openingstijden buiten de schoolvakanties voor het strandpaviljoen op het strand vanaf het volgende seizoen . Wij hopen dat ieder zijn woord houd en wij zo nog lang van het naturistenstrand kunnen genieten


Ruud   21-09-2019 19:57

Alweer een heerlijk dagje beleefd op het strand. Jammer dat de strandbar gesloten is. Vorige week ook al. Maar goed, we voorzien onszelf wel. Wellicht tot volgend jaar.....😀😀😀


Boris   19-09-2019 14:24

Het naaktstrand in Cadzand, zo heette aanvankelijk mijn zoektocht naar het naturisme. Het werd uiteindelijk het fkk strand van 'jouw Groede' en 'mijn Breskens'. Mijn wagen achterlatend bij de radartoren begon ik mijn trip, langsheen mooie natuur, de vele strandpaviljoenen, de reusachtige tankers diep in zee en verdomd vele fietsers. Eens aangekomen, was het er aangenaam rustig, wat mij ook meteen ook op het gemak stelde. Individuen en koppeltjes lagen reeds genesteld en niet veel later lag ik er ook bij, genietend van de zon, de strelende wind en een dik boek voor de neus. Heerlijk! Dat was eind juni. Ondertussen vele dagen verder, lid geworden bij FbBN, mét het ganse gezin, ... Ik kreeg opnieuw de kans Breskens aan te doen halfweg juli en vandaag zie ik uit naar komend weekend. Het is een microbe, die me beet pakt bij stralend weer. Thuis en bij gelegenheden in 'Mijn Breskens' hoewel ik uit de verre westhoek vandaan kom. I just got that feeling. Heerlijk toch! Grtz


Ruud   26-08-2019 19:01

Hey mensen, een vraagje... als ik 's middags iets wil eten, waar kan ik dan best gaan ? Naar Van houten of toch Beachhouse25 ? Ik lees maar rare dingen van Van houten, alhoewel ik daar liefst zou gaan, het is op het strandje zelf en je blijf toch een beetje in de sfeer. Groetjes, Ruud.


R.D   26-08-2019 13:04

Gisteren samen met mijn vrouw geweest. Het was er heerlijk vertoeven. Lagen achteraan op strand, er waren nog andere koppels, mannen alleen, vanalles wat. Normaal parkeren wij op een grote parking aan de walendijk maar blijkbaar zijn er werken en hebben we toch een serieus stuk te voet moeten gaan. Weet er iemand of die parking toch bereikbaar is. Langs de trap kom je dan uit aan Beachhouse 25.


Ruud   18-08-2019 19:25

Ben er vrijdag geweest, voor het eerst. Niet zo een schitterend weer, maar wel warm genoeg voor een duik in de zee. Het was dus zeer rustig, wat ik wel het liefst heb. Mijn hond heeft er ook van genoten.😁😀.
Ik kom er zeker terug, het was heerlijk.


Steven   06-08-2019 23:13

Zondag nogmaals geweest , heerlijk weertje , leuke mensen , die vriendelijk goeiedag zeggen , je hoeft je voor niks te schamen, enkele Duitse koppels gezien , ook enkele duo dames, echt een aanrader


peter   04-08-2019 16:46

Steven
je ziet ze overal tegenwoordig is zeker geen nieuwe mode ,is bij sommigen soms wel om op te vallen of bekeken te worden ,leven en laten leven .


Steven   03-08-2019 19:58

Vandaag voor de eerste keer langs geweest op het naaktstrand van Groede , mooi en proper strand , in het begin zeer weinig naakt volk, maar eenmaal vanaf 14u , qua er er meer om meer naakte wandelaars en koppeltjes bij .
Wat me opvalt is dat er toch verschillende mannen een Cockring dragen is dit een nieuwe mode ?
Anders wel een goeie ervaring , ik kom nog wel eens terug


JS   02-08-2019 19:44

Dit strand gebruikt voor naakt recreanten sluiten gewoon regulier strand van maken, van hoge kwaliteit.dirk   01-08-2019 10:02

Tja J, iedereen doet wat hij wil hé, als ze daar gelukkig mee zijn. Dit is een heel gezellig strandje, zalig om in je blootje te kunnen lopen en zonnen, een gevoel van vrijheid. Bovendien laatiedereen je met rust. Zien en gezien worden héAndre   31-07-2019 08:41

Ook geweest met het gezin (koppel + 2 jonge kinderen) de afgelopen dagen. Gezinnen en jongere bezoekers vormen altijd de minderheid, maar tijdens de zomervakantie valt het best mee omdat er ook redelijk veel Duitse toeristen bijkomen.


J   15-07-2019 15:34

...er zijn zo veel plekken op het internet om gezellig over het wurgen van je garnaaltjes te neuzelen, waarom dan toch steeds weer hier waar het duidelijk niet gewenst is.[en nu hoop ik weer voldoende gezegd te hebben om dit soort achterlijkheid weer een tijdje te kunnen verdragen]


peter   15-07-2019 13:28

laat iedereen eens dragen daar wat hij wil ,hij is zeker niet alleen ,je ziet er zoveel met cockring om
op elk naaktstrand ,vrouwen hebben ook op alle mogelijke plaatsen ringetjes en daar spreekt niemand over en die worden ook veel bekeken


   13-07-2019 11:20

ja ,j, kleinzierige onverdraagzaamheid is de wereld nog niet uit


J   11-07-2019 22:41

Ach gossie, weer zo een die zo bang is dat z'n garnaaltje weg zwemt dat ie 'm 'n halsbandje om moet doen. 🤣


theo   09-07-2019 09:42

Verleden week zag ik een koppel waarvan de man een
grote cockring om zijn penis had.Zij zaten midden op de opgang van het strand,dus goed zichtbaar.Eerst stoorde ik mij daar wel aan ,maar dan dacht ik ook waarom niet,wanneer die man daar behoefte aan heeft moet hij dat maar doen,hij loopt daarmee niet te pronken laat iedereen in zijn waarden


Piet   15-04-2019 21:47

Hallo ,

We hebben er al in februari geweest sommigen al vroeger . als het weer goed is …


steven   01-04-2019 22:22

Eerste berichtje van 2019 blijkbaar, ik vroeg me af of je nu al naakt kon genieten op dit strand.


Ronald   09-08-2018 18:53

Eergisteren lekker genoten op dit geweldige naaktstrand, maar wat ziet mijn oog een oudere man wandelt voorbij met kleren aan geeft niets zou je zeggen, maar hij had een camera met een geweldige telelens bij zich over zijn schouder, als ik hem weer zie kan hij eerst die camera terug brengen naar zijn auto, want stiekem foto's maken hoort daar niet, ik heb er ook eens eentje gezien die door zo'n digitale verrekijker zat te loeren vanaf de strand huisjes, hard optreden bij zulke hufters.


Piet   06-08-2018 15:14

Ik ben ook alleen en wandel ook graag langs het water , soms eens een babbel met iemand of een familie , die openheid , het respect en de aanvaarding … ja dat vind je bij ons helaas niet meer.

Honden horen aan de lijn en als zij rustig zijn is er geen probleem en gelukkig zijn de meeste baasjes proper en ruimen zij op als hun hond iets gelegd heeft , maar die paarden , ja de voorbije dagen toch weer een paar drollen zien liggen helaas …

Nu men werkt voortdurend aan het herstellen van de voetweg en het dichtmaken van die olifantenpadjes door de natuur , respecteer die arbeiders hun werk dan toch .


samenplezier   05-08-2018 22:35

@peter . wij vinden dat mannen alleen of vrouwen er alleen niet mogen komen , doe eens normaal ,

bij veel mensen hoort een hond en dat moet ook kunnen .

je zult wel een honden hater zijn.

een hond aangelijnd vinden wij wel normaal.

maar wil jij een honden vrij naaktstrand moet je op oost kapelle zijn , daar weren ze honden helemaal


Peter   05-08-2018 16:01

Wat ik als zeer storend ervaar op het fkk gedeelte bij groede is dat de honden daar los lopen. Vind het overigens in de zomermaanden dat er helemaal geen honden mogen komen.


Nancy en jordy   05-08-2018 10:34

Heerlijk strand om te zonnen.
Alleen jammer dat mensen door de duinen lopen en te lui zijn om de paden te gebruiken. Wat ons ook is opgevallen de mannen die in de duinen zitten?


Gezin-30ers   30-07-2018 01:26

@ Nina: Wij als gezin ook vorige week genoten van het zalige weer op het strand. Eveneens als dertigers met kindjes ( 8 en 6 ) niet zo veel aanwezig, maar toch enkelen. Zou wat meer mogen zijn. Wel positief gevoel gehad van andere badgasten, en toffe babbels met anderen daar. Is zeker een aanrader om er bloot te genieten op het strand. Tof dat jullie dat ook zo ervaren.


Rob   28-07-2018 19:46

Vandaag naar strand geweest vanaf 14.30 uur, was wel veel wind maar beetje beschut achter struik was toch best aangenaam om samen met mijn vrouw in ons blootje te liggen. Was niet zo veel volk enkele stelletjes, gezinnetje met kleintje en enkele mannen alleen. Volgend weekend terug van de partij als het weer mee zit.


Stefaan   28-07-2018 07:05

@Sanlover: dat wandelen langs de waterlijn doe ik ook regelmatig, om de benen even te strekken en te drogen zonder handdoek na het zwemmen (kwestie van niet te veel zand aan mijn lijf te krijgen). Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar ik denk dat het er gewoon bij hoort.


Nina   27-07-2018 10:41

Gisteren 26/7 genoten van een dagje Groede met het gezin. De kindjes hebben er ook enorm van genoten.

Het viel ons wel op dat er heel erg weinig gezinnen met kinderen aanwezig waren. Langs de andere kant kregen we een heel positief gevoel van de andere badgasten die goedkeurend goeiedag zegden en zichtbaar blij waren ook eens gezinnen met kinderen te zien.
Zijn gezinnen met kinderen (we zijn dertigers met kinderen van 3 5 en 11) zo zeldzaam?

In elk geval wij gaan snel terug, naakt zonnen is de beste ontspanning die er is!


Sanlover   26-07-2018 21:02

hallo allemaal, deze week zijn wij op het strand geweest, aan het begin. Strand 19 denk ik. Voor ons was het de eerste keer - om eens uit te proberen. Op dit strand was het nog gemengd publiek, voor ons wel makkelijk; langzaam steeds een stapje verder.

Wat we vervelend vonden: veel lopers (mn wat oudere heren) langs de vloedlijn en als we ons niet vergissen zijn dat ook kijkers. Dat vonden we erg storend. Zijn er meer die dat zo ervaren? Of hoort dat er gewoon bij?

Alex   24-07-2018 07:41

Gisteren nog eens dit strand bezocht en het was weer heel aangenaam. Veel volk maar genoeg ruimte om een rustig plekje te zoeken en naakt te genieten van het zeezicht. Genoeg sociale controle en indien nodig vind je al snel iemand om een praatje te maken. Ik ben zeker grote fan van dit strand, je voelt je direct op je gemak. De mensen van het strandpaviljoen zijn ook heel vriendelijk en het eten is er lekker. Kortom, ideale plek om te onthaasten en dit heb je weinig aan de Belgische kust.


peter   02-07-2018 21:17

Mark
wat je daar zegt is waar negen op 10 scheren hun schaamhaar ,wij ook ,denk dat je dat ziet op alle naaktstranden ,en is een gewoonte geworden is veel frisser ook ,


Alex   27-06-2018 14:30

Prachtig weer op terug te genieten van dit mooi en rustig strand. Ideale antistress na het werk.


Chris   28-05-2018 09:14

Onze eerste kennismaking met het naaktstrand en meteen een voltreffer: gemoedelijk en heel rustig. Je voelt je hier meteen op je gemak. Er is ruimschoots voldoende parkeergelegenheid nabij, aan elk uiteinde mooie horecagelegenheden. We komen zeker terug.


Mark   09-05-2018 15:24

Ik mis het strand in Groede eigenlijk wel. Het was daar supergezellig en ik kende daar al veel mensen. Wegens verhuis is het te ver geworden. Ik ben onlangs in Bredene geweest en het is daar ook best goed. Tenminste nu het hoogseizoen nog niet is begonnen. Wat ik ook heb vastgesteld is dat de meerderheid van de mannen ( en ook de vrouwen ) hun schaamhaar scheren en dat vind ik tof. Ik doe het reeds enkele jaren wegens regelmatig saunabezoek en ook naaktstrand. Ik voelde me soms minder op mijn gemak maar intussen heb ik er geen problemen meer mee. Het geeft me een een fris en goed gevoel en ik schaam mij er niet meer in ... Hebben jullie daar ook ervaring mee ? Doen jullie het ook ?


Dominiek Belg   07-05-2018 07:26

Gisteren nog eens genoten van 'ons' naaktstrand van Groede. Eerst heerlijk geluncht in het kleine dorpje, vlak onder de kerktoren. Daarna via strandtent 25 het strand op gewandeld, ons tentje ontplooid en heerlijk genoten van de zon. Niet overdreven veel volk. Het was eb. Heerlijk gewandeld aan de waterlijn. Bordje 'einde naaktstrand' niet gezien en misschien wel stukje verder gewandeld dan aangewezen, maar niemand gezien. Terug bij de handdoek ietsje meer volk, maar zeer gemoedelijk. Weer klaar voor een nieuwe werkweek...


Bart   16-04-2018 15:01

Benieuwd of er deze week al naakt kan gezond worden. De weersvoorspellingen zien er toch veelbelovend uit voor de volgende dagen. Misschien mij eens wagen aan een lenteduik.


Alex   05-04-2018 19:45

Bedankt Johan voor de verduidelijking. Morgen wordt alvast de start van een topweekend.


Johan   05-04-2018 08:41

Lijkt mij wel Alex, alle stranden aan de Noordzeekust zijn publieke stranden, en zijn in principe ALTIJD toegankelijk. Soms staan vroeg in het voorjaar de borden er nog niet, maar ook dat is geen probleem , ook al zit je buiten het aangewezen gebied, ook daarbuiten is naaktrecreatie toegestaan.


Alex   04-04-2018 22:45

Kan er vanaf vrijdag met eindelijk beter weer al naakt gerecreëerd worden?


Alex   26-03-2018 15:11

Na het werk voor de eerste keer dit jaar terug genieten van dit mooi strand.


Christophe   27-02-2018 19:10

Met deze vriestemperaturen kijk ik wel uit naar warmer weer. Verleden jaar dit mooie strand voor de eerste maal bezocht, hopelijk kunnen we er binnenkort weer naar toe.


Davy   18-02-2018 02:47

Jammer dat er niemand reageerde


Piet   14-01-2018 20:04

Bij deze wil ik de personen proficiat wensen van wie die verse voetafdrukken waren in het zand , groot en kleinere .
Ik hoop dat het een deugddoende duik was .
Voor de rest veel volk op het strand met dit mooie weer maar toch met dikke kleding Brrrr


Alex   08-01-2018 22:12

Hopelijk gaan de temperaturen binnenkort weer eens de hoogte in, zodat we kunnen genieten van dit strand. Vanaf welke maand kan je in principe terug naakt recreëren?


Davy   02-01-2018 13:05

Ziet iemand het zitten om een naakte nieuwjaarsduik te doen?zoja datum?


Christophe   16-10-2017 23:09

Vanavond na het werk nog eens naar dit mooi strand gegaan, het was weer heerlijk genieten. Spijtig dat het waarschijnlijk de laatste keer geweest is dit jaar, ik heb er dit jaar enkele vrienden gemaakt. Dit strand is echt zo puur, zo rustig, ik heb er heel mooie herinneringen aan over die ik koester op die binnenkort koude winterdagen. Groede bedankt, tot volgend jaar.


Wie   15-10-2017 11:33

Deze middag mss snel nog even gaan genieten van de laatste zonnestralen ... Hopelijk valt het wat mee :-p


Alex   11-10-2017 23:10

Voor volgend weekend mooi weer in het vooruitzicht. Misschien een van de laatste keren dit jaar om naakt te kunnen genieten op dit strand. Is het strandpaviljoen dan ook nog open? Ik ben er een tweetal weken geweest en was er bijna alleen. Hopelijk dit weekend iets meer volk.


Sander   26-09-2017 15:28

Gisteren voor de eerste keer naakt gezond op het strand. Ik was alleen en er was niet zoveel volk zodanig ik de nodige ruimte had om dit voor het eerst uit te proberen. Ik vond het een superervaring. Zeer relaxed en bevrijdend. Zeker voor herhaling vatbaar !


Bart   23-09-2017 20:29

Mochten Ine en Sofie (moeder en dochter die heel spontaan beslisten toch uit de kleren te gaan en het water in te springen) dit lezen: 't was een fijne kennismaking!


Alex   17-09-2017 21:08

Hallo, is het met zo een weer nog aangenaam vertoeven op het strand? Ik twijfel om nog te gaan.


Wij   01-09-2017 23:39

Hoi,
Gisteren eens gaan verkennen en na even zoeken uiteindelijk het strand gevonden :-p voor een eerste keer ideaal want er was bijna niemand te bespeuren :-p gelijk maar even alles uit en genoten van de zee :-p hoe zijn de verdere ervaringen over dit strand ? Wij horen het graag en gaan zeker terug :-pvv


Christophe   26-08-2017 22:14

Het was vandaag nog eens heerlijk genieten. Aangename temperatuur. Mooie afsluiter van deze zomer. Hopelijk ook in september nog enkele mooie dagen.


Rick   20-08-2017 21:02

Bedankt Geert dat je dit even rechtzet. Ik kende het zelf al wel. Maar voor andere gasten is het wel belang, zeker te weten dat ze vrij zijn om het strand hier te gebruiken. Het bord lijkt erop om ons gelijkgezinden te ontmoedigen. Wel weer een trieste zet van gemeente, geven ze gelijk aan dat ze 30 jaar achter lopen.


Christophe   17-08-2017 23:53

Hopelijk binnenkort weer eens wat mooi en warm weer om ten volle te kunnen genieten van dit mooi strand.


Geert op zijn Peerd   17-08-2017 16:03

De gemeente Sluis heeft het schild aan het naaktstrand te Groede, dat eerder door strandgangers wat werd ‘aangepakt’, hersteld. De ontbrekende of deels afgeschraapte letters zijn netjes aangevuld of gerestaureerd. Mooi. Niet zo mooi is dat de volslagen onwettige mededeling, als zou het verbod op naaktrecreatie buiten palen 20-23 conform art. 430 SR zijn, in volle glorie wordt herbevestigd. Het schild is één grote leugen. De gemeente heeft geen enkel recht, zie daarvoor de parlementaire stukken die aan de basis liggen van de wetsverandering van 1985 en de hele jurisprudentie, om voor welk gebied dan ook een verbod op naaktrecreatie in te stellen. Dat doet ze met dit schild wél. Het wansmakelijke is echter dat de gemeente zich van haar volksverlakkerij zeer goed bewust is. Naaktrecreatie is landelijk geregeld en de gemeente heeft daarom alleen nog het recht om een zone als geschikt te beschouwen en dus een naaktstrand af te bakenen. Dergelijke zone kan geen onderwerp meer zijn voor juridisch conflict. Anders is het met de in de wet bedoelde ‘geschikte plaats’. Deze werd niet door de gemeente aangeduid en afgebakend als naaktrecreatiegebied, en kan alleen op geschiktheid of ongeschiktheid worden beoordeeld door de rechter. De jurisprudentie stelt het terecht scherp en de gemeentes geven meer en meer de strijd op. Volgens de rechters zijn stranden, en zelfs recreatiedomeinen, zo goed als altijd geschikte gebieden in de geest van de wet conform art S.R.430a. De gemeente mag dan wel proberen te beboeten, voor de rechter zal die voor geen rechtsgevolgen zorgen en buiten de wet worden geplaatst. Gemeentes zijn er voor de rechter (in de actuele rechtspraak) nog niet in geslaagd om stranden conform de wet als ‘ongeschikte plaatsen, voor naaktrecreatie te laten verklaren. Ook heeft de rechter alle voor rechtsonzekerheid zorgende criteria die met het aantal badgasten dat naakt of niet naakt zont, het uur van de dag, de afstand tot een strandpaviljoen of de houding van een bepaalde meerderheid van zonnekloppers, van tafel geveegd. Ook het Openbaar Ministerie volgt deze visie helemaal. Omdat naaktrecreatie bij de Nederlandse bevolking algemeen aanvaard is, valt ze zeer terecht niet meer binnen het domein van de schennis van de zeden. Daarom werd ze ook als landelijke materie beschouwd en hebben individuele gemeentes geen recht meer om ze waar dan ook te verbieden. Het was en is dus enkel aan de rechter om de criteria van ‘geschikt voor naaktrecreatie’ vast te leggen. Meerdere rechtspraak legt er zeer terecht nadruk op dat de afbakening van een naaktstrand door de overheid niet betekent dat het net voorbij de palen ongeschikt zou worden. Ook wanneer een gemeente geen naaktstrand afbakent, kan dit niet betekenen dat de mensen het recht om naakt te recreëren wordt ontzegd. Dit zou een zeer onterecht dictatoriaal optreden van de gemeente veronderstellen. Zo concludeerde het openbaar ministerie zeer terecht dat in dit geval elke plek als geschikt kan worden beschouwd. Evenzeer zeer terecht zijn gemeentes niet verplicht om in een naaktstrand te voorzien, wat betekent dat ze zelf niet overgaan tot het geschikt maken van een bepaalde zone. Ze mogen dus ook naaktstranden afschaffen. Dit betekent in concreto eenvoudigweg niets meer en niets minder dan de bordjes verwijderen. Dit berokkent de naaktrecreant echter geen enkel nadeel. Er zijn enerzijds gemeentes die dus geen zones meer afbakenen omdat dit binnen de huidige wetgeving niets bijdraagt aan de naaktrecreatie, anderzijds zijn er gemeentes die de schilden weghalen en dit om dezelfde reden. Naaktrecreanten die de wet niet doorhebben protesteren daartegen. Dit hoeft echt niet.


Marcel   23-07-2017 10:22

Kom al jaren op dit strand, vaak met gezinnetje, ook vaak alleen. Van allerlei publiek: Veel ouderen, die zowat continu daar lijken te zijn, veel gezinnetjes, veel mannen alleen die netjes achteraan op het strand gaan zonnen. Naaktstrand Groede is echt het allerfijnste strand om naakt te recreeren. Zeker nu het strandpaviljoen opgewaardeerd is, zijn er totaal geen redenen meer om niet hier naar toe te gaan. Heb ook een seizoensplek op Strandcamping Groede, waardoor ik er regelmatig kan vertoeven, gelukkig..


P&C   10-07-2017 22:55

Heerlijk 3 daagjes WE doorgebracht op dit schitterend strand. Zonnen, veel zwemmen, babbeltje slaan met gezellige mensen, boekje lezen, lunch in de VanHouten strandbar, 's avonds Beachhouse23 en 3Koningen in Groede dorp :-)
Wij kijken al uit naar het volgend zonnig WE.
Enne ... overal naakstrandborden ... geen enkele textiel te bespeuren !
:-)
PC


Arie   02-07-2017 16:56

Kiri deelt met opzet foute informatie. Alle voorzieningen zijn intact en je kan naakt recreëren.


kiri   30-06-2017 20:47

In Groede heeft men de naaktstrandborden weggehaald!
Op de plaats waar vroeger naakt gerecreëerd werd (Walendijk 3) ligt nu iedereen in textiel!
Waarom liet men die borden niet staan, Geert op zijn peerd?
Dan weet elke naaktrecreant waar men moet zijn!
Waar kan men nu terecht in Groede?


Christophe   22-06-2017 23:09

Gisterenavond was weer heel gezellig. Na een hele dag zweten in het binnenland deed het enorm deugd om weer naar Groede te komen. Rob, ik ben het helemaal met je eens, iets oudere mensen, maar ik denk dat dit is om dat het tijdens de week is, en het is pas binnenkort vakantie. Niettemin vond ik het alweer een heel mooie avond, zo een avonden zijn echt heel zeldzaam. Ik ben alvast zeer blij om deze plek te kennen. In het begin had ik een beetje mijn reserves, maar bij ieder vrij moment probeer ik toch te komen.


rob   22-06-2017 07:57

leuke dag aan zee gehad met de kids gisteren ,veel oudere mensen of veel te weinig jongere mensen .maar wel een heerlijke dag gehad .en die mensen van dat strandtentje vond ik ook heel vriendelijk.Christophe   20-06-2017 23:54

Vanavond terug naar Groede geweest en het is weer heel goed meegevallen. Na een ietwat onwennig begin gisteren, was het volop genieten vandaag. Heel vriendelijke mensen waar je snel een babbel kunt mee aanknopen. Het strand is echt veel groter dan ik dacht en de wandeling langs de zee is ook niet min. Ik voelde me terug eventjes op de Canarische eilanden waar ik voor het eerst met het naturisme bekend raakte. Kortom, Groede is meer dan de reis waard.


Christophe   19-06-2017 23:22

Op deze mooie zomerse avond voor de eerste maal naar Groede geweest. Heel mooi en rustig strand waar je heerlijk kan genieten van een wandeling langs het water of kijken naar een zonsondergang. Ik heb er enorm van genoten, zeker voor herhaling vatbaar.


Zonnekloppers   18-06-2017 22:43

Het was weer een prachtige dag op het strand. Druk en toch voldoende plek om comfortabel te liggen. Lezen hier nog andere jonge koppels mee? Als eind twintigers voelen we ons zeker welkom, al zou een leuke babbel op het strand met leeftijdsgenoten wel fijn zijn.


Geert op zijn Peerd   16-06-2017 23:39

Ik snap er niets van. 18 juni moet nog komen en de borden zijn nooit verdwenen en tot gisteren zat iedereen zoals het in Groede hoort. Misschien zijn er in Groeide geen borden maar in Groede nog wel. Verder zijn borden voor naturisme van geen enkel belang en kan de gemeente geen naaktrecreatie verbieden.Iets te veel gedronken, Kiri??


Ellen   14-06-2017 08:30

Aangenaam weekend beleefd. Schoon strand, gemengd publiek.


kiri   12-06-2017 21:43

In Groeide op het vroegere naaktstrand (Walendijk 3)geweest op zondag 18 juni 2017.
Borden verdwenen en iedereen in textiel!!!
Mag men daar nog naakt recre-eren?
Levensgenieter   29-05-2017 22:30

Deze namiddag was het heel aangenaam vertoeven in Groede. Het zeewater was aangenaam van temperatuur, het weer zat ook goed mee. Niet super druk maar aangenaam kwa volk. Echt genoten van de zee, het geluid van de golfslag en de bootjes die voorbij varen.


ferre   29-05-2017 20:40

Mijn echtgenote en ik gaan al enkele jaren. Heel gezellig en rustig.


Geert op zijn Peerd   27-05-2017 00:49

Het is geen kwestie van 'toegelaten'. De gemeente heeft enkel het recht een naaktstrand aan te duiden. Ze heeft geen enkel recht om op welke plek dan ook een naaktrecreatieverbod uit te vaardigen. Dit zegt de wet uitdrukkelijk en dit herhaalt de rechter voortdurend. Voor de rechter(s) zijn zo goed als alle Nederlandse stranden geschikt voor naaktrecreatie en dus wettelijk volledig OK. Politionele controle vermindert dan ook zienderogen want die heeft geen zin meer. Veel gemeenten halen dan ook de schilden met 'naaktstrand' weg omdat die geen zin meer hebben. andere gemeentes gaan nu net een strand aanduiden om te voorkomen dat iedereen overal naakt zou gaan zonnen. De rechters hebben alle moeite om stranden als ongeschikt te bestempelen. Zie ook de parlementaire stukken uit 1985.Naaktrecreatie kan in Nederland zowat overal waar topless gezond kan worden. Dit is een criterium voor de jurisprudentie.


Ik   24-05-2017 21:28

Beste , even informeren of dit strand aan te raden is voor een eerste keer naartoe te gaan ? Nooit eerder naar naaktstrand geweest ... En iemand een idee of het in cadzand nog is toegelaten ? En zoja hoe bereikbaar ? Wij horen het graag ! Grtz


Amina   27-04-2017 18:05

Hallo,

De eerste keer dat we naar het naaktstrand in Breskens geweest zijn, voelde het zo natuurlijk aan. De vrijheid was zowel bevrijdend als aangenaam. Was/is voor herhaling vatbaar, dus elk moment dat het mogelijk is trekken we naar het strand!!!! en dit met veel plezier en vooral met een groot enthousiasme, tot de volgende zon!!!


Piet   05-04-2017 21:34

Dat is nu het leuke aan het strand , kom je alleen of met meer , je bent er welkom .
Alleenstaanden worden niet scheef bekeken .


Cool marleen   03-04-2017 22:21

Hallo ik ben Leen,
Ik kijk weer uit naar het nieuwe seizoen. Ben al vele jaren naturist.
Spijtig, waarschijnlijk zal ik dit jaar alleen moeten komen. Mijn vriend en ik zijn uit elkaar. Wonen nu appart. Doen nu wel nog dingen samen, maar wat word de toekomst !!!!!!!!! En het moeilijkste is dat ik die nog zo graag zie. Ik ga positief denken en hopen dat het vlug goe weer word, dat ik het strand opkan.

Groetjes van LeenKenny   30-03-2017 08:31

Dankuwel Rick,

Zal er waarschijnlijk deze namiddag eens heengaan.
Groetjes


Rick   28-03-2017 19:30

Geen enkel probleem, gisteren lagen de eerste gasten er al!


Kenny   28-03-2017 10:31

Deze week zalig weertje in het vooruitzicht en zou er graag heengaan, maar is naaktrecreatie al toegelaten zo vroeg op het jaar, want in Bredene mag je er pas naakt zijn ten vroegste één week vóór pasen!
Zou niet graag beboet worden als ik er vandaag of ergens deze week naakt geniet van de warme zonnestraaltjes.
Bedankt bij voorbaat, Kenny


jamesen met dit mooie weer   27-03-2017 17:44

hallo

is het naakt recreëren reeds toegelaten met dit mooie weer? ik kijk ernaar uit om weer eens naar het naaktstrand te gaan.
in Breden is het pas na pasen toegelaten om er naakt te zijn op het strand.

james


Hendrik   15-10-2016 18:32

Prachtig strand maar geen naaktrecreant te zien.
Ook geen aanwijzingen dat naaktrecreatie is toegestaan.
Wel met vele mensen mooi gewandeld en genoten van het strand, de frisse lucht en de weidse uitzichten.
Volgend jaar als het warmer is ,kom ik zeker terug in Groede aan de Walendijk.


Piet   20-09-2016 20:34

Een prachtig strand waar ik graag naartoe kom .
In nog geen 2 uur ben ik er , weg stress en af textiel .
Genieten ... zon zee strand ook eens een aangename ontmoeting .
En na een mooie dag de strandcamping met de camper .
Ja vakantie .
Tot de volgende .Ronald   12-09-2016 23:45

Kwam vandaag om 11.30u aan, en tot +- 14.00u prima zon, daarna veel bewolking met nu en dan zon, lekkere temperatuur en gezwommen, wel veel alleenstaanden nu, maar ook altijd dezelfde echtparen die ik er altijd zie, de vriendelijkheid licht meestal aan jezelf hoe je bij aankomst op een ideaal plekje reageert tegen mensen die er al aanwezig zijn, zeg je fatsoenlijk goedendag dan klikt het ook meteen.


Ronald   07-09-2016 23:22

Vandaag alleen genoten op dit fijne naaktstrand, veel oudere Belgische echtparen aanwezig en enkele alleenstaanden zowel vrouwen als mannen, met mannen in de meerderheid, heerlijk gezwommen, en vit D opgedaan doordat ik mij niet insmeer met factor 50 maar met Haarlemmer Bruin Jacob Hooy en geleidelijk op kleur kom en nooit langer dan 3 uur zon.


Steve   02-09-2016 11:51

Hoi ben hier net toegekomen. En moet toegeven voor de eerste maal voel ik mij super op mijn gemak.
Hoop hier vlug mensen zal leren kennen dat ik niet steeds alleen hoef te komen.
Groetjes


Kris   01-09-2016 17:43

Gisteren bij een bezoek aan Breskens en Cadzand ook dit fijne strand ontdekt. Een heel gezellige bedoening met zeer veel mensen uit België. Je ziet vooral koppels (+50), maar ook vrouwen en mannen apart, zelfs groepen die elkaar goed kennen en hier en daar een familie.
De parking ligt inderdaad vlak bij. Persoonlijk miste ik wel een wc zoals je die in Domburg hebt. Een fijn zandstrand omzoomd door duinen en met een schitterend zicht op de grote boten komende van Antwerpen.
Een aanrader.


Kurt   26-08-2016 17:35

Als beginnend naturist een eerste keer naar Groede gekomen vandaag en heel goed meegevallen.Na mijn eerste naaktstrand op reis in Zuid-Frankrijk enkele keren naar Bredene gegaan (ben west-vlaming) maar Groede is mooier, groter,rustiger en diverser qua publiek. Wat een heerlijk gevoel ! Ik kom zeker terug.


Ronald   24-08-2016 22:24

Wat een prachtig rustig naaktstrand Groede, wel erg heet vanmiddag, en je verbrand vlug bij dit weer, dus oppassen ik ben wel weer eenzaam zo weer alleen maar erg veel genoten vanmiddag.


Levensgenieter   24-08-2016 22:13

Het is een heel mooi naaktstrand, echt een leuke plaats om heerlijk te ontspannen. Goede sfeer en vriendelijke mensen. Ik ga geregeld als ik tijd heb en ik ben zeker te vinden voor een leuke babbel die ik soms wel mis. Groetjes


Vlaming   24-08-2016 13:36

Doe eens normaal "Koen en Pieter". Wat heeft dit met naturisme te maken??? Mensen als jullie horen niet thuis op dit gastenboek, en op het naaltstrand, en jullie zijn een smet voor het naturisme, en onze mooie naaktstranden. Doe normaal of ga naar een sex forum.


Koen   23-08-2016 20:16

@Pieter

Vroeger had ik last can voorvocht.
Eerst masturbeer ik voor ik naar het naaktstrand ga.
Dan zal je daar geen last meer van hebben.
Je kan dan gewoon iedereen in hun aankijken zonder dat er iets gebeurd.

Groetjes,

Koan


pieter   23-08-2016 17:16

Eindelijk heb de stap durven zetten om voor de eerste keer naar het naakstrand te gaan.

Ik kon lekker rustig zonnen en niet echt gluurders ofzo gezien.

Gelukkig kreeg ik geen erectie waar ik wel bang voor had. Wel druipte er af en toe wat voorvocht. Gaat dit over na een tijd? Hebben ervare nudisten daar last van?


Petra   22-08-2016 20:22

@Koen, ok thanks, ben er al geweest maar met vrienden.


Koen   22-08-2016 19:17

@Petra

Zeker komen er alleenstaande vrouwen.
Naturisme kun je dan daar leren.
De tweeds keer gaat het beter.

Groetjes,

Koen


Petra   22-08-2016 18:10

Komen er ook alleenstaande vrouwen op het strand? Ik durf het nie zo, wil gewoon zonnen en niet lastig gevallen worden.


bart   21-08-2016 08:12

zijn er ook lockers ofzo? ik heb schrik dat iemand mijn spullen gaat pikken als ik even de zee in wil XD


Freddy   18-08-2016 10:54

maandag en dinsdag gans de dag op het strand, volop genieten.
Douche werkt nog steeds niet.....
Jonathan   16-08-2016 10:07

Hoi,
wij gaan nu om iets te drinken of te eten naar het ander strandpaviljoen!
Het was maandag weer zalig op het strand!


Ronald   30-07-2016 22:59

Als het morgen meer zonnig wordt ga ik weer eens lekker zonnen alleen op dit mooie naaktstrand en vorige week ook een stuk gezwommen en het was zeer aangenaam, ik neem alles mee van huis dan heb ik ook geen ergernis op de terrassen, en kan ik soms ook iemand helpen die wat vergeten is bv water of een eigen gemaakte reep muesli, of ontbijtkoek, vorige week heb ik iemand enorm blij gemaakt met een flesje water, en mijn parkeerkaart aan iemand gegeven omdat die tot de volgende dag geldig was, dat waren twee vliegen in een klap.


Jonathan   28-07-2016 09:53

Hoi Freddy,
wij gaan regelmatig naar het naaktstrand en een paar weken geleden eens binnen gegaan bij Van Houten. Nooit meer!!!
We hadden ons om 13h een belegd broodje besteld en om 14h30 nog steeds geen gekregen. Na 1.5 uur wachten was mijn geduld op. Het was druk en dat ik moet wachten is geen enkel probleem want dat begrijp ik. Maar dan kwamen er mensen binnen na ons die ook iets bestelden om te eten en die wel hun eten kregen en voor ons weeral buiten waren en wij nog steeds zaten te wachten. Ben toen naar de bar gegaan en tegen de serveerster en de baas gezegd dat ze de bestelling mochten annuleren en ze deden nog geen moeite om hen te excuseren! Nooit zet ik er nog een voet binnen! Wij voorzien onszelf met eten en drinken.


Freddy   26-07-2016 13:19

Op 20 – 22 – 23 en 26 naar het naaktstand van Groede geweest.

Zaaaalig…… een aanrader.

Wat nu “Van Houten” betreft, er is geen duidelijkheid over het al dan niet naaktzonnen op het terras.
Op zondag 20 juli mochten wij na wat aandringen op het nieuwe terras, met de opmerking dat er geen bediening was.
Uiteindelijk kwam er dan toch iemand vragen wat we wilden.
Ik zat naakt op mijn handdoek en mijn vrouw topless, een derde bezoeker ook naakt.
Na de tweede maal te zijn bediend, kwam men ons zeggen dat naakt niet mocht, maar topless wel.
Op 22 – 23 en 26 juli hebben wij ( ’s middags ) niemand naakt gezien op het oude terras, opnieuw mocht het nieuwe terras niet gebruikt worden.
95 % van de klanten komen van het naaktstrand, en vragen niet liever om naakt te mogen genieten van een drankje en of een hapjes op het terras.
Daar men toch over 2 terrassen beschikt, waarom dan niet splitsen, een gekleed (omslagdoek) en een naakt. ( met een handdoek onder het achterwerk uiteraard )
Naturisten van Groede, verenig U, en dring aan om naakt te mogen op het terras ”Van Houten….”Jonathan   19-07-2016 11:00

Gisteren geweest en het was er zalig. Veel volk maar niet te druk en straks gaan we terug!
Wij als gaykoppel worden niet scheef bekeken door de andere hetero's en dat vind ik leuk ook al liggen we gewoon in het midden tussen de anderen. Wij komen tenslotte gewoon om lekker te zonnen en niets meer!
Moest ik ondervinden dat de mensen dit niet zo leuk vinden wil ik mij gerust ergens apart gaan leggen.
Elien   18-07-2016 18:16

Was er onlangs ook en dacht dat die douche aan de trap van het paviljoen staat. Toen werkte hij wel. Trouwens hebben we eindelijk nog eens naakt kunnen genieten op het terras. Zoals het normaal is op een naaktstrand toch.


Jeannette   18-07-2016 09:44

Gisteren op het strandje geweest , heerlijk. We konden niet douchen, douche werkte niet. Douche is verplaatst t.o.v. vorig jaar.
We missen de douche. Wie is verantwoordelijk voor een werkende douche ?


Kenny   06-06-2016 23:49

Vandaag mijn eerste maal op dit naaktstrand.
Wat een verschil bij Bredene!
In positieve zin wel te verstaan!
Geen vervelende gluurders, niemand loopt achter je aan als je eens naakt over het strand naar het water loopt, en het is er rustig!
Wel een wat ouder publiek ten opzichte van mezelf als twintiger :)
Wel heel vriendelijk!
Hier kom ik met heel veel plezier terug, het was er zalig!


Lucca   09-05-2016 10:42

Graag uit ik ook (zoals Paul Belg) mijn ongenoegen over die man met zijn petje en opgerolde zwembroek in de hand die al jaren het leuke aan dit strand ontsierd!
Hij zoekt telkens zijn slachtoffers uit, meestal vrouwen die de moed hebben alleen naar dit strand te komen, om ze dan op slechts enkele meters afstand gade te slaan.
Hierbij roep ik iedereen op om hem erop attent te maken dat we zijn zielig gedrag beu zijn en niet verder tolereren.


naaktzwemmer   07-05-2016 22:06

Blijven afkomen naar Groede Bram! Ik kwam de eerste keren ook steeds alleen naar Groede. Maar na een tijdje zie je dezelfde mensen terug, maak je al een een praatje en deel je telefoonnummers zodat je kunt afspreken om samen van zon, zee, strand te genieten. Je voelt je ook geruster als je weet dat er iemand is met wie je een praatje kunt slaan.
Geniet ervan komende zomer!


de man die niet alles kan   06-05-2016 21:14

ik ben nog nooit naar een naaktstrand geweest, zou het hier wel eens willen probeeren maar zou niet weten of het wel iets voor mij is. iemand tips ?


Paul Belg   06-05-2016 18:03

Vandaag voor de eerste keer naar het strand geweest in Groede. Het was heerlijk rustig, toch aan de kant tegen het textielstrand. We gaan hier ondertussen al meer dan vijfentwintig jaar.
Vandaag heb ik echter voor de eerste keer iets 'vervelends' meegemaakt. Het viel op dat dezelfde man (groot, enorm behaard) al voor de derde keer met uitpuilende ogen langs ons tentje passeerde, ondertussen elk lichaam beglurend dat hij tegenkwam. Drie jongeren hadden zich op een tiental meter van ons tentje geïnstalleerd. Twee meisjes en een jongen. Die man bleef maar rondjes draaien en bleef hen zonder gêne aanstaren.
Toen ik aanstalten maakte hem vriendelijk te verzoeken te stoppen met rond die mensen te blijven lopen en hen te begluren (de jongeren voelden zich duidelijk op hun ongemak) stapte hij, zwembroek opgerold in zijn hand, richting textielstrand.
De eerste keer dat ik zoiets meemaakte in Groede, hopelijk ook de laatste keer.


Bram   06-05-2016 15:06

Vorig jaar ontdekt. En regelmatig naar dit strand geweest. Ik hou ervan. Ik ben altijd alleen op het strand. En geniet van mijn dagje uit aan zee op dit strand. Rust en respect. Jammer dat ik altijd alleen ga. Misschien komt daar hopelijks deze zomer verandering in. Nu zondag ga ik voor de eerste maal terug dit jaar! Ik kijk ernaar uit!


Leen & walter   05-05-2016 19:01

Op 2 km afstand van het naaktstrand is er Camping Groede. Daar kan je gerust overnachten met de camper. Wel geen naturisten camping.

Groetjes Leen & walter


Leen & walter   04-05-2016 22:13

Laat de zon maar komen. Na al 36 jaar naturist te zijn, slaan we dit jaar ook zeker niet over. Tof naaktstrand en zalig op het terrasje van de Magdat ene drinken. Tot zondag.

Groetjes leen & walter


Peterdethleffs   04-05-2016 19:24

Is er kortbij naaktstrand een plaats om te overnachten met camper.
Type camperplaats of camping.
Groetjes,
Peterdethleffs


fritz   16-03-2016 21:11

wel wat frisjes hé


M&M   16-03-2016 20:13

Laat de lente maar komen , al onze zaken staan gereed om te vertrekken nu de ZON nog
we staan te wachten !!! ...


Bolus   07-09-2015 11:16

Dit gastenboek is geen forum.
Toch wil ik uw opmerkingen aannemen voor kennisgeving en reageer ik nog ’n keer.

De geklede personen daar bedoel ik mee, de mensen die wel heel erg nieuwsgierig zijn en minstens 2x langs lopen en geen “stekje” hebben op het naaktstrand.

Als je goed gelezen hebt, spreek ik zeker de mensen, die gekleed, iets gaan eten of drinken, niet aan.

Jan en Lean doen supergoed hun best, we hebben dit jaar er al 18x gegeten en niets op aan te merken, alleen maar lof voor de uitstekende gerechten.!
Alleen erg jammer dat ze zo hard moeten werken om de zwaar verdiende euro’s dan bijna allemaal af te moeten dragen aan de huurder.Sofia Dexters   04-09-2015 22:45

Mr. of Mvr. Bolus wat onzin wat u allemaal verkondigt:
Dat mensen zich zouden schamen die kleding dragen op het naaktstrand en dan niet meer terugkomen? Waar is uw glazenbol?
Dat het paviljoen daar uit is op geklede mensen terwijl het beleid alleen een handdoekje om verplicht stelt. Dat heeft niets te maken met omzetverhoging van mensen die niet naakt rondhuppelen.
Omzet zou slecht zijn schrijft u, terwijl wij het de laatste jaren er nog nooit zo druk hebben gezien, mensen die er 's avonds komen eten terwijl voorheen was er alleen een patatje verkrijgbaar. De eigenaar stopt ermee omdat er geen afspraken waren met de verhuurder voor een lange termijn. Als je de facebookpagina leest had u dit kunnen weten. Waar trouwens veel gasten ook op schrijven.
Het betalen via bankcontact heeft op dat paviljoen nooit gekund en die aanvraag ligt daar al eeuwen bij kpn maar kan niemand bij de gemeente toestemming geven om opgravingen te doen om eea aan te leggen.
Laten we hopen dat de opvolger het wel voor elkaar krijgt en dat het met elkaar gezellig kunnen baden op ons naakstrandje. Belgen of Hollanders. En dat we het bij de feiten houden Mr of mvr Bolus.


Hojan   31-08-2015 08:31

MR. OF MVR. BOLUS, ik denk at u het niet goed hebt begrepen.
Op het maakstrand is naaktrecreatie TOEGELATEN dus niet VERPLICHT.
Wie of wat geeft u het recht andere aan te spreken omdat zij niet naakt rondhuppelen zoals u ?
Tot nader order ga en sta ik in Nederland nog waar ik dat wil.
U heeft het zo graag over vrijheid, u wil de vrijheid om naakt te baden (waarmee ik het overigens eens ben), maar gunt de ander de vrijheid niet een badpak aan te trekken. Een dubbele moraal is dat.
Heeft u er als eens bij stilgestaan, dat het strand ook bezocht wordt door wat ik maar eenvoudigheidshalve "gemengde koppels/groepen" zal noemen, waarvan de een wel en de ander niet naakt wenst te baden.


Hojan   31-08-2015 08:22

BERICHT AAN ALLE LUIDRUCHTIGE, OPDRINGERIGE EN VERVELENDE VLAMINGEN !

1. Zet je in voor eigen naaktstranden aan de Belgische of moet ik nu zeggen Vlaamse kust, wij moeten jullie luidruchtig gedrag hier niet.

2. Je komt hier al 30 jaar dus je mag de boel op stelten zetten... ik dacht van niet.
Bolus   29-08-2015 08:56

Let op. Vandaag 29-08-2015 strandwandeltocht "Breskens > Cadzand-bad." dus nu wel veel geklede wandelaars die over het strand lopen en/of iets gaan nuttigen bij Magdat,. !!


Bolus   27-08-2015 11:30

Zaterdag 22-08, zijn we dit jaar, voor de 20ste keer naar Groede geweest.
Leuk om alle opmerkingen en veel positieve berichten op dit forum te lezen.
Als er echt geklede mensen heen en weer lopen over het strand, dan spreek ik ze aan. Ik vraag ze waarom ze gekleed over het naaktstrandlopen en zeg ze dat wij toch ook niet naakt op het geklede strand lopen.
Ze schamen zich en die zie je niet meer terug.
Voor Luc heb ik de volgende berichtjes:
1.-Een groot aantal geklede mensen, die je ziet lopen zijn naaktgenieters,ze gaan iets eten of drinken bij Magdat.
2.- Je zag te veel gluurders ?? Als ik de andere verhalen lees en onze eigen ervaring deel, dan is het de beste keuze om na anderhalf uur terug naar huis te rijden en niet meer terug te komen.
(er kan niets aangedaan worden want ze zijn er niet.)
Inderdaad vinden wij net als vele anderen het jammer, dat je niet meer naakt op het terras mag zitten bij het strandpaviljoen Magdat.
De redenen is dat men probeert ook andere klanten aan te trekken om iets te verdienen.
De huurprijs is enorm hoog.
En Magdat is helaas één van de strandpaviljoens die ’n slechte omzet draaien.
>> Vandaar dat de huidige uitbater per 01-09-2015 (HELAAS) stopt.
* ook het niet kunnen pinnen (elektronisch betalen) is ’n gevolg van kosten < > baten.

Paardrijden op het strand is verboden van 1 mei tot 1 september van 10:00 tot 18:00uur.
Dit staat bij iedere duinovergang vermeld op het info bord. Gewoon de ruiter erop aanspreken. !
De “luidruchtige” Vlamingen zijn mensen die hier al 30 jaar komen en hebben op het naaktstrand ’n vriendenkring opgebouwd.
Ze begroeten elkaar en praten inderdaad over koetjes en kalfjes.
Als je dit niet wilt horen, ga dan ergens anders liggen/zitten er is rechts en links plaats genoeg.

Wij als Zeeuws-Vlamingen vinden het vriendelijke Belgen.
Heel anders dan de meeste Hollanders, die vlak naast ons komen liggen en nog geen goeie dag kunnen/willen zeggen.
Dus, die man van wie de “luidruchtige Belgen” weg mogen blijven lijkt het me beter dat hij zelf wegblijft.
Wij maken graad eens ’n babbeltje met gelijkgestemden en verbazen ons iedere keer weer hoe ver sommigen moeten rijden om hier te komen genieten.

Christophe roept op om dit schitterende plekje naaktstrand te behouden.
>>De tijd zal het leren ? Ik vrees het ergste.
De komst van 'n groot bungalowpark en Hotel ? Kapitaalkrachtige geldschieters kunnen ’n groot deel van het strand opeisen voor hun klanten.
April 2017 zullen we het weten.

We hopen dat we nog lang naar het naaktstrand van Groede kunnen komen.!!!!ikweer   16-08-2015 19:54

@ ldl kleine hondjes zijn toegelaten zolang ze geen zwembroek dragen:-), overdag moeten honden wel aan de lijn.
@ p en p ik kom altijd als man alleen wat is daar mis mee?
ik ben hetero, wandel graag langs de branding en zwem graag even in zee als de watertemperatuur dit toelaat. Ik hou er niet van om een dag in de zon te liggen bakken ik hou er niet van een halve verhuis aan windschermen en strandzetels te versleuren maar kom graag even genieten op dit strandje, keren uit, even wandelen en even zwemmen dit is alles dan ben ik weer weg.
Als ik dit forum overlees lijkt het wel alsof je als man alleen altijd een verdacht persoon bent en als je rondwandelt je homo contact zoekt. Voor mij is het op het strand van Groede altijd fijn en het is voor mij gewoon even dit strand bezoeken en genieten van het naakt vrij zijn. Even letterlijk en figuurlijk alles afleggen en mijn hoofd even leegmaken en of het daar nu vol ligt met homo of hetero koppels, al loopt het daar vol met apen wat kan mij het schelen zolang iedereen mij gerust laat en ik tegen niemand verantwoording moet afleggen... Ik ben ooit eens aangesproken door een vies ventje dat mij voorstellen deed waar ik van huiverde, maar wil je de mop weten? Dit was op een textiel strand tussen alle deftig uitziende mensen in hun badpakjes. Op het strand van Groede is het meestal leven en laten leven en heel erg soms zie je wel eens iets dat je liever niet wil zien maar dat zie je op de geklede stranden ook. Ook jammer dat er soms mensen gekleed langs het naaktstrand wandelen, jammer dat er vanop de dijk soms mensen staan te gluren, jammer dat het strand niet groter is, jammer dat je niet naakt in het strandcafé mag, jammer dat men niet op meer plaatsen naakt kan en jammer dat er soms paarden lopen schijten.
Maar wat een fijne plaats is dit, als we een beetje respect hebben voor elkaar en onszelf is het gewoon genieten.


P en P   16-08-2015 15:16

Dit seizoen er nu meerdere keren geweest. Voorheen waren we er nog nooit geweest. We vinden het een zeer plezierig strand. Gelukkig genoeg mannen en vrouwen en niet alleen mannen. Nog geen enkele keer iets onwenselijks gezien of bemerkt. Strandpaviljoen mag iets meer te bieden hebben, maar eindje verderop ligt een goed alternatief. Wij blijven op dit strand komen!


Frank   14-08-2015 20:07

Gisteren voor de eerste keer naar dit strand geweest. Het was even behelpen omdat de Walendijk vlak voor de parkeerplaats was afgezet vanwege werkzaamheden. We zijn toen omgereden en hebben de parkeerplaats alsnog kunnen bereiken. Het was een prachtige dag en er was véél volk maar het was er toch een stuk rustiger dan verderop waar de mensen met zwemkleding lagen. Daar was het echt hutje - mutje! Dit strand is echt een aanrader en als ik zou kunnen, zou ik iedere dag gaan!


a en r   10-08-2015 06:22

gisteren weer genoten van ons strandje,wat mij wel van het hart moet is dat er op een vol strand toch nog iemand met een paard door de menigte komt terwijl dat verboden is na 10 uur en dan nog zijn paard zen behoefte laat doen temidden het volk en niet eens de moeite doet om het op te kuisen


M&M   09-08-2015 12:58

tof dagje gehad gisteren in groede , twas er lekker warm en een zacht zeebriesje , juist wat we nodig hadden
niet zo veel volk gisteren maar toch heerlijk
en ..... we gaan er terug


Mat&Agnes   08-08-2015 23:25

Hehe, vandaag eindelijk eens in Breskens geweest. Was er erg leuk, geen vervelende mensen, geen schreeuwende kinderen, lekker rustig.Echt een aanrader.
PS, een kanttekening moet ik toch nog ff kwijt, dat er in het paviljoen geen mogelijkheid is om electronisch te betalen, vind ik wel een beetje een tekortkoming.

Gr. Mat&Agnes.


Nico en Nancy   08-08-2015 14:14

Wij zijn op 5/8 gegaan en hebben genoten samen met de kids van een heerlijke namiddag aan zee. Het is inderdaad wel jammer dat er weinig jonge gezinnen zijn. Dat is wel wat jammer, zeker voor onze oudste dochter die zich wat verlegen voelde tussen al het oudere geweld ;-). Wij gaan in elk geval snel terug. Hopelijk wat meer jongere gezinnen aanwezig dan (wij 35 en 31)


LDL   07-08-2015 22:49

Hallo, kan iemand me zeggen of hier kleine hondjes zijn toegelaten op het strand ?


tiens   07-08-2015 11:44

jeu gevonden! ;-) dank u voor de uitleg mensen.
Gisteren geweest met een maat, was eerste maal. Was superplezant. we komen zeker terug!
Gluurders heb ik niet gezien daarentegen. In de duinen of zo bedoel je?luc   06-08-2015 20:31

Ik ben voor de tweede keer langsgekomen en het is mij wel tegengevallen te veel gluurders na anderhalf uur ben ik spijtig genoeg terug naar huis vertrokken kan hier niets aan gedaan worden ? voor mij is het wel 120 km rijden.


ief   05-08-2015 18:13

Vandaag geweest. Leuk strand. Alleen jammer dat er weinig jonge mensen zijn. Paar gezinnetjes en voor de rest oude mensen. Niks tegen oudere mensen, maar dan voel ik me toch een beetje vreemd als 25 jarige. Zijn er dagen dat erm eer jongenren komen?


Nadine   05-08-2015 09:22

Als je later komt kan je niet anders dan in de berm parkeren. Bij sommige zie je dan een parkingticketje, maar bij de meeste niet. Wat zijn de mogelijke gevolgen van daar te parkeren? (Ik bedoel wanneer er dus letterlijk tientallen wagens in de berm geparkeerd staan) Lijkt me niet dat iedereen de bon op gaat, of dat ze je wagen wegslepen. Mensen ervaring mee?


tiens   05-08-2015 08:38

hahaha merci iedereen :-)
morgen nog eens proberen

vorige keer voor niks een kilometer heen en weer gestapt met een frigobox en gerief :-D
En je kan daar dus ook iets bikken?


Laurent   04-08-2015 19:16

Hoi,

Komen er ook jonge mensen? wij waren er afgelopen zondag, maar weinig jonge mensen te bespeuren, gaan die elders naakt recreëren?


t   04-08-2015 14:18

@tiens Op de route pagina staat een goede omschrijving hoe je het naaktstrand kunt vinden (boven aan de pagina onder de foto)

http://www.naaktstrandje.nl/zeeland/breskens/breskensRoute.html


Luc   04-08-2015 14:06

Eerste maal dat ik hier kwam geen gluurders gezien .
Alleen jammer dat er toch nog mensen rondlopen met kleren aan of zijn dit de gluurders ?
Ik kom zeker deze week nog terug .
graag een reactie op die mensen met kleren aan .


tiens   04-08-2015 14:05

oh nee! :-)
We dachten: zal daar zijn, maar de mensen zien het niet zitten omdat die daar aan 't werken zijn haha, was dus nog meer naar Cadzand toe?


a en r   04-08-2015 13:15

@tiens,had je nu een beetje verder gegaan tot na de graafmaschienes het naaktstrand is aan het pavilioen MAGDAT


tiens   04-08-2015 11:00

was een maandje geleden voor eerste maal gekomen...en ik vond het niet! Met een maat die het ook eens wou doen onze auto in de berm geparkeerd ter hoogte van een campinguitgang, dan langs die schuine kant de dijk opgelopen en dan via een bocht tot aan die zwarte vuurturen en nog verder...enige dat we hebben gezien was dat stuk baan dat langs het strand loopt. Wat verderop stijgt die baan dan weer en 'verdwijnt' ze, maar toen we daar waren zagen we alleen maar graafmachines op het strand.
Nu is mijn vraag:
zijn wij de verkeerde kant op gegaan? Of misschien lag er niemand omdat het nog maar tien uur was? Kan er iemand mij goed uitleggen waar het is :-) alvast bedankt. we dachten dat het tijdelijk 'onbezocht' was door werken, maar nu zie ik hier weer allemaal recente enthousiaste reacties. euh..help!


Luc en Marie   04-08-2015 01:10

We hebben vandaag dit mooie strand ontdekt en een zalig moment doorgebracht dankzij een prachtig weer . Zeker een aanrader !
Ticket parking 4€ om 10u25 gekocht en geldig tot en met morgen om 11u !


a en r   03-08-2015 09:31

nadine de parking kost 4€ voor 24 uur


Nadine   02-08-2015 23:15

Wat kost de parking aub?


a en r   02-08-2015 06:08

na jaren er niet meer geweest te zijn gisteren dan toch teruggekeerd en wat een verrassing,alles was mooi veranderd met een nieuw paviljoen met heel vriendelijke bediening,wij zijn er vandaag weer en komen de volgende dagen ook


M&M   01-08-2015 21:27

leuk dagje groede gehad vandaag van 13 tot 17.30


Zeezucht   31-07-2015 18:31

@m&m en @ allé, een string bestaat toch ook maar uit een koordje, en als het een witte string is, is het een wit koordje ... En Bart, je gebruikt wel een leuke zin ' als haar borsten bloot zijn, vind ik dat voldoende ...'. Ook 'Zolang het een vrouw is die in een string rondloopt, is OK'. Is een goeie. Het lijkt wel alsof er een reglement bestaat voor dat stukje strand! Ik dacht nu net, vrijheid blijheid daar, maar neen, wat mag moet daar dus ...


M&M   16-07-2015 18:50

Heerlijk weertje vandaag in groede ..
alleen jammer .. dat er luidruchtige westfluten waren
mensen ! let erop als je naast een groot groen scherm gaat liggen ..men weze gewaarschuwd niet te doen die mensen en dan waren ze met een hele groep ! alleen je hoorde er één boven uit .Ik was niet alleen die aanstalde maakte om tegen die mensen te zeggen ! kan het wat stiller aub ..maar geen reactie en naast om lagen ook mensen die hetzelfde zeiden twee koppels zelfs , we gaan graag naar groede , maar als dat zo blijft ..dan liever niet meer , zo een lawaai en daarbij ook nog heel de namiddag , mijn dagje is dus verpest vandaag !!!


allé   13-07-2015 18:19

Het is goed hoor Bart, zolang het een vrouw is die in een string rondloopt is het OK.


bart   13-07-2015 14:27

@allé soms draagt mijn vrouw een string..in bepaalde periodes is dit aangeraden want een wit bengelend koordje is genant om mee bloot te lopen,en aangezien het niet altijd mooi weer in de andere periodes grijpen we elke kans,als haar borsten bloot zijn is toch voldoende vind ik


allé   07-07-2015 13:02

@ DEX, wat een rare vraag, waarom zou je een string willen dragen, het is een naaktstrand daar draag je niks, ga maar naar het geklede strand met je stringetje. Naar het naakstrand ga je om naakt te zonnen, zwemmen, stukje wandelen en gewoon lekker naakt genieten van zon en zee. niks meer en niks minder, het is zo al vervelend genoeg dat er geklede wandelaars even toevallig moeten passeren.


M&M   06-07-2015 20:01

3 dagen na elkaar op het strand gelegen , heerlijk weertje en zoals altijd geen kijkers zoals werd besproken . zullen er zeker weer terug gaan deze week ,niets beter dan naaktzonnen .


Jos   05-07-2015 23:58

Zaterdag voor het eerst sinds vorig jaar, toen het grote nieuwe parkeerterrein er lag, meegemaakt dat we de auto nauwelijks kwijt konden omdat het hele terrein bommetje vol stond. Omdat we rustig achter een stel zijn aangereden die weer naar huis gingen uiteindelijk tóch kunnen parkeren.
Aan de ene kant juichen wij meer belangstelling voor naturisme toe, aan de andere kant wil je zo snel mogelijk op het strand liggen in plaats van naar een plekje te moeten zoeken.
Met veel belangstelling en hoop op schitterend weer zien we graag een lange, hete, blote zomer tegemoet.


Dex   05-07-2015 21:34

Kan ik ook een string dragen?


Zeeuwse meid   30-06-2015 21:18

Erg fijne namiddag op het strand gehad vandaag.. zowaar alleen geweest, en vriendelijke aanspraak gehad. Geen opdringerige mannen.. En dat is al heel wat als je als 22 jarige meid alleen komt :)


Thomas   29-06-2015 07:09

De vorige twee dagen op bezoek geweest naar het Groedse naaktstrand. Het weer was niet ideaal, maar toch was het zalig vertoeven. Het strand is breed en zeer netjes. Geen vervelende toestanden waarvan je soms leest op forums. Vervelend minpuntje was gisteren wel dat een gezin met acht kleine kinderen net op de grens van het strand hun tentje opsloeg, er gekleed van de zon lag te genieten en hun kinderen liet spelen op het naaktstrand zelf. Voor die kinderen zou het echt niet hebben uitgemaakt hadden ze honderd meter verder gespeeld op het textielstrand.


Fré   15-06-2015 07:55

dag bart de aanleg van de A11 zorgt voor veel omleidingen hier in de streek van Brugge en dat is nog tot sept 2017


bart   13-06-2015 00:15

naar het naakstrand geweest met mijn vrouw,leuk,maar wat een omweg om er te raken als je via brugge moet komen...is er buiten bredene nog een naaktstrand in een straal van minder dan 100 km van roeselare,of een andere omgeving waar naakt kan gelopen worden?


Hoi   11-06-2015 18:46

Ik ben vorige week voor het éérst naar het naaktstrand geweest en dat viel mee ik had het erger verwacht ik was wel in het begin niet echt op mijn gemak maar na 5min was ik op mijn gemak.


NZ   08-06-2015 21:27

Dag Filip,
In Groede wordt je helemaal niet raar bekeken als je als man alleen naar het naaktstrand gaat. Mensen respecteren elkaar daar : koppels, gezinnen en mensen die alleen komen, want niet alle echtgenotes, partners of vrienden zijn te vinden voor een naaktstrand. Je kiest je een rustig plekje uit op dit zeer ruime strand, doet je kleren uit en dan is het alleen maar genieten van zon, zee strand en de natuur. Succes!
Een fervent naaktzwemmer.


b&b   06-06-2015 18:08

filip . wat wil je weten ?


henkerdehenk   05-06-2015 16:04

Heerlijk strand, gisteren hele dag gelegen. Je moet alleen wel zorgen dat je om 17:30 weg bent want dan wordt het strand langzaam bevolkt door mannen die aan hun zoekende gedrag te zien iets heel belangrijks kwijt zijn...
en zogenaamd iets op hun telefoon moeten opzoeken terwijl ze vlak voor je staan... Erg sneue types.
Verder een aanrader


Filip   26-05-2015 11:56

Dag iedereen! Ik zou deze zomer graag ook eens naar het naaktstrand gaan. Ik ga af en toe met een vriendin naar de sauna en ik vind het bevrijdend om zonder kleren te kunnen relaxen. Ik vroeg me af of er soms niet raar gekeken wordt naar mannen die alleen naar een naaktstrand gaan? Van de mensen die ik ken, is er niemand bereid om naar een naaktstrand te gaan. Iemand die me hier meer informatie over kan geven aub? Alvast bedankt! Groetjes, Filip


Christophe   24-05-2015 21:35

Ik vind dit een schitterende plaats en roep jullie allen op om dt zo te houden. In vergelijking met bredene zijn hier geen viezerikken , gluurders of wat dan ook ! Houden ao . Mijn dochter was 3 toen ze hier voor het errst kwam en nu op haar 17 komen wij hier nog steeds. Dus allen voor behoud van dit stukje strand. Betreffende magdat jammer dat je inderdaad niet meer naakt een ijsje kan halen. Een handdoek op de stoel zou moeten volstaà en voor de rest naakt zoals vroeger !
Christophe belgie


M&M   13-05-2015 19:57

hoi hoi
vandaag nog eens naar het strand geweest ! werkelijk heerlijk , bijna niemand .
hebben er echt van genoten en lekker bruin geworden
ook lekker glasje gaan drinken op het terras Magdat
altijd even vriendelijk daar ( succes ) verder
vragen ! ik antwoord ze altijd


M&M   11-05-2015 19:28

hoi,
vandaag lekker weesten zonnen in groede , heerlijk weertje en geen massa volk . wel luidruchtige mensen uit Belgié
die alles beter weten , ze mogen van mij wegblijven
verder alles prima in orde hoor . kijken er weer naar uit wanneer een volgende keer zal zijn
groetjes M&M


P en C   27-04-2015 10:08

Supergezellig strand voor iedereen (families met kinderen, echte naturisten, mensen die eens een dagje willen naaktzonnen, koppels die willen kennismaken). Ik ga soms zonder mijn man als vrouw alleen ... heerlijk zonnen en zwemmen, geen gluurders en iedereen heeft respect voor elkaar ! Alles is clean, leuke strandtenten en gelegen in een schitterende rustige natuuromgeving! Wij komen er sinds meer dan 12 jaar en het wordt er alsmaar gezelliger. Laat de warme dagen maar komen !


james   17-03-2015 15:22

hallo,
ik loop graag naakt rond hier thuis, ben wel eens naar publieke sauna geweest. nu ben ik van plan om eens naar een naaktstrand te gaan.
ik vroeg me af vanaf wanneer het gangbaar is om naar dit strand te gaan. ik zie de zonschijnen en vroeg me af wanneer de eerst bezoekers er komen. ik wil daar ook niet alleen zijn.
gr,
jamesBart   14-09-2014 00:04

hoi iedereen,
ik denk hier al lang over, maar dit keer moet het gebeuren : eindelijk eens namidagje zonnen op het naakstrand.praktisch vraagje : tot hoelang kan men in Breskens op het naaktstrand - is er een einddatum ? Is eerste keer, iemand tips ? zou binnen 2 weken, als het weer nog mooi is, in de week eens langskomen. zal beetje drempel zijn, maar goed, alle hulp, tips welkom.


Johny   22-08-2014 18:54

Het is geen probleem om alleen naar het naaktstrand te gaan daar zijn genoeg mannen en vrouwen alleen,ikzelf ga ook altijd alleen om dat mijn vriendin dat niet doet,het is een heel fijn strand met een goede strandtent waar je lekker kan zitten en heel vriendelijk zijn,je moet wel een zwembroek of omslagdoek om maar dat is normaal vind ik,in de sauna moet dit ook en wie daar niet mee om kan gaan blijf maar weg vindt ik. Stefaan ik hoop dat je vragen beantwoord zijn.


Stefaan   18-08-2014 13:54

Hallo, graag wil ik eens langskomen op het naaktstrand, ik ben echter een man alleen en ik weet niet als dat toegestaan wordt dat ik alleen naar het strand kom. Mijn vrienden en vriendinnen staan niet open voor naakt (jammer) maar ik zelf doe niets liever dan naakt lopen. Wordt een man die alleen komt aanvaard? Wat ik ook graag zou willen weten is als er een eetgelegenheid is en als men daar ook naakt moet zijn. Graag iemand een berichtje terug.


Vlaming   11-08-2014 17:08

Respect moet er zeker zijn, maar het feit is dat naturisten het liefst naakt zijn. Respect moet wederzijds zijn. Met hygiëne heeft dat niets te maken. Op campings zitten we ook altijd naakt. Gelukkig moet je geen broek aan en is een handdoek voldoende. Toch was het vroeger naakt op terras veel leuker. Het is noch een naturistenstrand, en er zijn er al zo weinig. Met kleren aan kun je even verderop ook zitten vinden wij.


Genietertjes   09-08-2014 23:12

Hallo,wij zijn onlangs voor de eerste keer geweest. Het was die dag tamelijk winderig en waren nog niet voorzien van een windscherm, nu ondertussen dus wel ;-) het was een super leuke dag, ook al was het zonnen zelf van kortere duur. We hebben ook super genoten van het gezellig terras op 'Magdat' door het verzorgde eten en de super vriendelijke bediening. Kortom, bij jullie heb je alles wat je kan verwachten om een super gezellig naaktdagje te beleven! Wij hopen op veel zon de komende dins- en woensdagen en dan zie je ons zeker terug! Groetjes van de Belgische genietertjes A&J


Bodytalk   09-08-2014 22:49

Bron
Leven > Vrije tijd > Wat is het verschil tussen nudisme en naturisme.
Een nudist is graag naakt en vindt het niet altijd nodig om kleding te dragen, naakt zijn is voor hen de meest logische leefstijl. Nudisten hebben er geen moeite mee om in vreemd gezelschap naakt te zijn. Nudisme heeft niks te maken met voyeurisme of exhibitionisme, laat staan met seks. Alhoewel nudisten locatie en situatie niet van belang vinden zullen zij hun nudisme vaak beperken tot sauna’s, naaktstranden en naaktcampings.

Je zou kunnen zeggen dat nudisme een element is van naturisme, bij de naturisten zit er naast de naaktheid een diepere filosofie achter. Termen als respect voor elkaar, voor jezelf en voor de natuur zijn vaak gehoord en passen bij het naturisme. Een naturist heeft een sterk gevoel met de natuur en natuurlijkheid, een nudist denkt simpelweg niet zo ver door en vindt het gewoon prettig om naakt te zijn. Alhoewel er niet hele strikte definities rondom het naturisme bestaan valt wel te zeggen dat de meeste ‘naaktlopers’ eerder nudist dan naturist zijn.
Wat valt hier op : Termen als respect voor elkaar!!!!!!
Toon wat respect voor de uitbaters van MAGDAT!!!!!!
Het is een kwestie van Hygiene dat de uitbaters vragen om op een handdoek omslag te zitten vooraleer je gaat zitten op een zetel. Respect ! Respect ! Voor Anderen.


Sven   08-08-2014 23:30

Gisteren een namiddag op het strand doorgebracht. Het viel op hoe relaxed het er aan toe ging. Heel gemengde badgasten van jonge families tot oudere paren. Had een heel veilig gevoel, kon mijn bezittingen gerust even alleen achter laten om een plonsje te doen. Ga dit jaar zeker nog eens terug.


m&r   05-08-2014 21:02

Vandaag voor het eerst met het gezin op het naaktstrand geweest. Het was een hele fijne ervaring. We zijn al vaker in de sauna geweest. En in de tuin zonnen we ook met regelmaat naakt. Maar naar het strand waren we nog niet geweest. Gemengd publiek en schoon strand.erg fijn dus. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar. alleen zouden er wat meer jonge gezinnen mogen komen op het naaktstrand. Kunnen de kids leuk mee spelen. Wij zijn zelf rond de 30 jaar. Al met al een super dag
gr m&r


Diego-Belg   03-08-2014 17:35

Uit de kritiek van bv een zekere michou is nog steeds jammerlijk af te leiden dat het geven van goedkope en niets ter zake doende negatieve commentaren niet wordt gehinderd door enige kennis van zaken.
Het strand van Groede is een openbaar strand,waarvan een gedeelte is vrijgehouden voor naturisme.
Ook andere(geklede) bezoekers zijn dus vrij om- anders dan op een besloten camping of terrein,exclusief voor naaktrecreatie- het strand én het paviljoen te betreden.Als de uitbaters van Magdat om hygiënische of welke reden dan ook beslissen om de bezoekers een minimum aan kledij op te leggen is dat volstrekt aan te nemen,gezien de bovenbeschreven aard van de recreatie.
Ik kan dus enkel mijn boodschap aan de zeuren en luxe-klagers herhalen:blijf er weg.Des te aangenamer voor hen die dit uitzonderlijk stukje vrijheid nog weten te appreciëren.


Rick   31-07-2014 20:08

NFN komt voor ons op ...
http://www.nfn.nl/actueel/nieuws/naaktrecreanten-in-zeeuws-vlaanderen-zelden-over-de-schreef/


michou   30-07-2014 09:01

Nooit meer dit strand,wat een hypocriet gedoe ,om een cola of ijsje te halen in strandpaviljoen moet je kleren aan


Jan B   26-07-2014 11:20

Vorige donderdag heb ik het naaktstrand Groede bezocht. Man alleen, vrouw kon niet mee(na het werk even gaan zwemmen in zee en wat krachttraining met vinnen, snorkel en loodgordel)en het overgrote deel van de mensen op dat strand waren volledig naakt. Jonge personen, middelleeftijd (waar ik toe behoor) en ouderen allemaal netjes aanwezig.
Afstand van de parking tot het strand is dik oké, ik was nogal zwaar geladen, dus is dit een groot geluk.
Vanaf het paviljoen tot aan het naaktstrand valt ook goed mee, het enige wat een beetje tegenviel was de grootte van het strand, een fikse naaktwandeling zat er dus niet in. Een pluspunt is de monding van de Westerschelde, deze zorgt namelijk voor een leuk uitzicht, uit en invarende schepen zijn toch wel een leuke afwisseling in het zicht.
De monding van die zelfde schelde baart mij wel (als zwemmer) wat zorgen, omdat dergelijke monding voor vreemde en zeer krachtige stromingen kan zorgen, zeker tussen de zeegetijden in, dus wel een beetje opletten geblazen.
Voor de rest eigenlijk niets dan lof, vriendelijke mensen (heb wel geen contacten kunnen leggen, maar dat zal wel liggen aan het feit dat ik er geen zin in had, ik wou vooral ontstressen).
Ik ben als nudist dus goed aan mijn trekken gekomen en is voor herhaling vatbaar.

Jan (vanuit België).Rick   24-07-2014 22:38

Tja, de strand wordt te klein? Of het vermogen van anders denkende?
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/naaktrecreanten-zoeken-grens-1.4463143Diego-Belg   19-07-2014 14:56

Als bezoeker heb ik de gastenboek-berichten eerst rustig gelezen om een idee te vormen van het publiek.
Dat dit van divers pluimage is hoeft niet gezegd.
Ik kan er alleen mijn eigen ervaring ivm het strand én het Magdat paviljoen aan toevoegen.
Dit stukje strand met bijhorende infrastructuur is een unicum in de streek.En het begrip 'streek' mag wel heel ruim worden gezien.Laat ons,als bezoekers,daarom het geheel blijven appreciëren en gebruiken waarvoor het is opgericht:een aangename tijd tussen geestesverwanten met een zekere maturiteit doorbrengen.Als Belg ben ik beschaamd dat jammerlijk in mijn eigen land zulks te hoog was gemikt.Daarom een boodschap aan de gefrustreerden,zeuren,moraalridders:ontsiert dit niet met jullie aanwezigheid.


davy   18-07-2014 23:44

hey wij zijn van regio roeslare,zijn er buiten bredene en groede nog andere naakstranden in de buurt?noord frankrijk of zo? grtjsFons   03-07-2014 20:28

Ik ben van 21 tot 27 juli in Groede.

Graag zou ik naar het naaktstrand gaan, maar zoek gezelschap.
Als je met 2 of meer bent, zou dit leuker zijn.
Ik heb geen bijbedoelingen. Ik ben al een aantal keer naar Bredene geweest, maar alleen is maar alleen...
groeten,

fons.gosseye@gmail.com


lieverniet   26-06-2014 17:44

vandaag voor de eerste keer in mijn leven {en dat is echt waar} naakt in de zon gelegen en dan nogwel in groede een super ervaring op een super strand iedereen is er gelijk en niemand kijkt daar met een scheef oog naar je ik kom zeker nog terug dikke kus aan iedereen die er was x ik was diegenen met het leuke hondjeK.D.   23-06-2014 19:22

Voor de eerste keer op het strand in Groede geweest vandaag. Een aangename ervaring. Veel mensen die alleen zijn maar weinigen die elkaar aanspreken. Misschien op voorhand afspreken via de chat. Hoe weet je anders of iemand graag heeft dat je hem aanspreekt?


wilco   17-06-2014 21:34

met pinksteren hier voor eerst wezen zonnen wat een verademing lekker rustig kunnen zonnen. geen lastige mannen


Nicolas   13-06-2014 14:36

Groede/Breskens! Bredene is een vleeshop met veel vieze mannen.


Tom   03-06-2014 11:05

Ik ben een jonge gast die graag eens wil naaktzonnen...weet niet waar ik best naartoe ga bredene of Groede wie kan me wat ervaring doorgeven. Liefst een dame of een koppel


venetiaans   31-05-2014 10:27

Mijn vriend en ik hebben de prachtig stukje natuur vorige zomer ontdekt! Heerlijk, vrij en redelijk rustig.
Hopelijk wordt het vandaag een lekker weertje en kunnen de kleertjes uit om onder het zalige zonnetje te liggen.


francis en mia uit Izegem (BE)   19-05-2014 14:28

Hoi, we zijn gisteren voor de eerste keer naakt gaan zonnen en vonden het heerlijk ! Prachtig strand en we komen zeker terug hoor.


Anomieme Belg   17-05-2014 19:06

We komen al meer dan twintig jaar naar dit strand, en zijn vandaag nog eens op bezoek geweest. De omgeving is prachtig geworden, en het ziet ernaar uit dat het enkel nog mooier zal worden ééns alle begroeiingen volwassen worden.
Het was (rond twaalf uur) zeer kalm op het strand. Wat frisjes om naakt langs het water te wandelen, maar daar hebben we ons niks van aangetrokken. Hadden we in België maar zulke uitnodigende stranden !


fanta   05-05-2014 10:05

zijn gisteren eens gaan wandelen naar het strand in groede en inderdaad, ik herkende mij niet meer, zoveel veranderd zeg,er is nu een grote betaalparking 4€ per dag,er komt ook een natuurreservaat aan de kant van het alleenstaand huis,parkeren zal verboden worden langs de weg.


Alain   29-03-2014 18:22

Vandaag geweest naar het naaktstrand.
Er is een grote parking in de maak ter hoogte van het naaktstrand.
Deze zomer is er plaats genoeg.
Ook is de doorgang onderbroken langs het strand richting Breskens wegens werken.
Deze zomer zal dit wel in orde zijn.
Kom zeker deze zomer naar het naaktstrand.
De omgeving is in 1 jaar sterk veranderd.


mx   25-03-2014 17:30

Zo gauw het een beetje mooi weer is, willlen ik en mijn vriendin terug naar het strandje uiteraard.

Nou is het enige probleem dat wij per motorfiets komen, en aangezien ik deze in GEEN geval langs kant van de weg, of op de parking in de weide wil achterlaten, kan iemand aub even bevestigen of het al dan niet mogelijk is nog met de motorfiets tot aan het paviljoen "magda" te raken en daar te parkeren (net zoals vorig jaar)

alvast dank voor de reacties!


P en c   22-03-2014 14:31

Info van een Vriend, die werkt aan de Gemeente Sluis ...
Beste vrienden.
het is niet de bedoeling om het naaktstand te sluiten.
in verband met de werkzaamheden zal het af en toe moeilijk zijn om via de vertrouwde route op het naaktstrand te komen.
parkeer-weide ( over het smalle kanaaltje) = inderdaad weg.
parkeerplaats recht tegenover trap ( vorig jaar al in voorbereiding) zal straks, als weg weer open is, volop gebruikt kunnen worden.
per week zie je er veranderingen.

hopelijk jullie hiermee gerust gesteld te hebben.P en C   22-03-2014 09:43

Vraagje ... kun je langs paviljoen Beachhouse het stand op ?
TXS


tda   21-03-2014 14:48

Door de aanleg van waterduinen is het stand niet meer bereikbaar, naast het paviljoen zal men tonnen zand opspuiten voor de duinwerken.Dit is geen strandmeer maar een bouwwerf. Is het de gemeente sluis dan toch gelukt om ons strandje te sluiten? Allen naar een ander strandje?


Jan   17-03-2014 13:31

Vorige week 10/3 nog langs het strand geweest, althans een poging tot.. er zijn grote werken aan de gang op de rijbaan en de toegangsweg was afgesloten. ook de parking's (weide) zijn blijkbaar weg?, iemand een idee wat er gaat gebeuren?


Hans   27-02-2014 16:39

Al enkele dagen zonnig weer en ik krijg er helemaal terug zin in.
Ik ben vorige zomer een aantal keren als 30j man hier alleen geweest en is me prima bevallen behalve de paar keren van rare types die me achtervolgden.
Dus als er mensen zijn die net als ik niet alleen op het strand willen liggen kan je me mailen, maakt niet uit heren dames koppels , alle leeftijden zolang het gezellig blijft.
Ciscodellll@hotmail.com


gunt   26-02-2014 21:27

Ja ik vind dit mooi draag dit elke dag kan me ni voorstellen dat ik hem niet aanheb. Naturisme draait toch om jezelf zijn en je niet te schamen?


fer   20-02-2014 17:49

gunt, vindt je dit echt nu mooi om er mee te paraderen?


gunt   12-02-2014 22:43

Mag een cockring eigelijk op het naaktstrand?


fred   06-12-2013 16:30

paul,
dat mag mits je er minimaal een halve dag verblijft, naakt wel te verstaan


paul crabbe   19-11-2013 23:09

mag men naakt wandelen in de wintermaanden op het naaktstrand van groede


christophe   12-11-2013 21:11

Aan alle vrienden van het naaktstrand in groede : laten we er alles aan doen om dit prachtige strand te behouden en ons richten op constructieve commentaren zoals die van els in aug die voor de eerste keer met haar kinderen hier naartoe kwam. Dit moet het karakter blijven van dit strand een plaats waar zowel kinderen, vrouwen en mannen gewoon rustig naakt van de zon kunnen genieten en 's'avonds verbroederen met een glas erbij. Laat het niet afglijden zoals bredene waar alleenstaande vrouwen nog nauwelijks zich kunnen vertonen. Betreffende magdat heb ik mijn ongenoegen al eerder geuit maar ik respecteer iedereen. Misschien volgend seizoen een beetje meer tolerantie zou fijn zijn dan kan je weer volop op ons rekenen... Christophe


Stefaan   12-10-2013 23:50

Ja, 't is weer voorbij die mooie zomer...

Een korte maar hevige zomer, dat wel. Eerste bezoek pas gemaakt op 7 juli, laatste bezoek op 5 september, maar in de tussentijd viel er gelukkig af en toe volop te genieten van het mooie weer. Een minpuntje was wellicht de nieuwe uitbaters van het paviljoen die geen naakt meer op hun terras toelaten (maar daar hebben we het uiteraard al uitvoerig over gehad op deze pagina).

Tot volgend jaar maar weer!


Bert   05-09-2013 18:17

Vandaag de eerste keer geweest naar het naaktstrand in Bredene. Er was heel veel volk aangezien het warmer was dan 30 graden. Het was tof maar ik voelde me daar niet op mijn gemak. Ik was er veruit de jongste met mijn 27 jaar. Dus als er mensen zijn van mijn leeftijd ofzo die mij de volgende keer willen vergezellen zou ik meer op mijn gemak zijn. Gelieve te antwoorden via: bertvandeberghe@hotmail.com


M&M   04-09-2013 20:06

deze middag terug geweest naar het strand , man man wat een weertje zo lekker warm
en veeeeeeel volk
ook aangename en vriendelijke mensen
hopelijk zaterdag weer
greetz M&MM&M   03-09-2013 21:12

hallo aan iedereen,we zijn vandaag nog eens een bezoekje gaan brengen op het strand , redelijk veel volk aja met zo een weertje , wil dus zeggen ..morgen gaan we weer
betreft gluurdes en kijkers niets van gezien .iedereen kijkt , daarom hebben we ogen gekregen toch
betreft Magdat! mensen zijn er vriendelijk en beleefd meer heb ik er van te vertellen
ook op het terras was iedereen gekleed , niets op te zeggen
philo morgen zijn we er weer
greetz


Jacky   28-08-2013 22:34

Magdat bezocht en ondanks dat het een schitterende zomeravond was, waren er maar een tiental gasten aanwezig. Op het strand daarentegen was het de hele dag aardig druk.
We hebben beslist om er iets te eten maar dat hadden we beter niet gedaan.
Tafels waren vuil en lege glazen van vorige gasten bleven gewoon op onze tafel staan.
Op het eten hebben we een uur moeten wachten en ze waren de bestelling dan nog deels vergeten
Kwaliteit van eten was niet echt goed
Personeel was niet professioneel en de uitbater maakte zich daar ook voortdurend druk in.
Er is nog werk aan de winkel, hopelijk hebben ze volgend jaar meer ervaring dan geven we ze nog een kans maar dan wel de laatste.Philo   28-08-2013 15:59

hey allemaal,

Is het daar momenteel een beetje bevolkt op het strandje ? Ik ben vrijdagmiddag present om nog een beetje te genieten van de laatste zon. Nog iemand ? Ik hoor het wel
gtrz

Philo


B   23-08-2013 08:33

Echt genant en niet goed voor de reputatie hoe sommigen de discussie hier zitten voeden. Straks hou ik mijn zwemshort ook nog aan op het naaktstrand van Breskens...


   23-08-2013 01:39

'al dat bloot op het terras' Hoe durven ze... Laat de politie a.u.b. langskomen om hen te verbaliseren. Beter nog: arresteren en levenslang! Stelletje viezerikken op dat rare NAAKTSTRAND.


text   18-08-2013 01:50

Leuk dat er eindelijk iets gedaan wordt aan al dat bloot op het terras. Laat dat maar voor op het strand, want tussen al dat bloot is het niet smakelijk eten. Overigens verder een smakelijke keuken bij Magdat.


Els   16-08-2013 19:54

Ik ben er vandaag als moeder alleen geweest met mijn twee jongens en het is er me heerlijk bevallen. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Er is voldoende plaats om een rustig plekje te vinden en het strand is ook proper. Ben als vrouw alleen ook niet lastig gevallen en ook mijn jongens hadden de tijd van hun leven dus ik kom er zeker nog eens terug.


P en C   16-08-2013 09:27

Beste Vrienden Naturisten,
Wij zijn al een minderheid van de bevolking ... laat ons die "bekvechterijen" stoppen.
Een gastenboek is er om constructief te zijn.
Onze vrees is dat als de strandtent niet draait ... het FKK-strand verdwijnt. Er komen immers een Hotel en 100-den kleine huisjes in het achterland.
Groetjes aan allen en tot volgende week, want het zal weer zomeren


Dina en Jeroen   15-08-2013 23:08

dag A en J
Wij doen graag iedereen plezier en willen niemand beledigen.Een prettige zomer toegewenst.


Angelique en Jorn   14-08-2013 23:16

Wij zijn door alle commotie en de wisselende reacties toch erg nieuwsgierig geworden.
We troffen een prachtig strand aan en een leuk paviljoen!
Na een dag genieten vinden wij het leuk om nog even goed en uitgebreid te eten en ons nog even lekker te laten verwennen.
Er loopt leuke bediening rond, maar wij kregen wel het gevoel dat ze drukker waren met elkaar dan met het bedienen van de gasten. Dit resulteerde in het feit dat wij toch vaak met lege glazen aan tafel zaten.
Toch besloten wij er nog een hapje te eten, mede omdat we grote liefhebbers zijn van mosselen en die zijn er per slot van rekening niet het hele jaar.
Helaas was dit een enorme afknapper, wij hebben nog nooit zulke slechte mosselen gegeten.
Uiteraard is de inkoop voor een paviljoen moeilijk, maar om nu zulke oude mosselen te serveren aan je gasten is om je voor te schamen.
Ze waren klein, oud, verschrommpeld, geen groeten erbij en er een hing een lucht aan waar de hond nog zijn neus voor zou ophalen.
Het is niet de eerste keer dat we ze eten, we eten ze in het seizoen namelijk 1 tot 2 keer per week waarvan geregeld buiten de deur, maar dit was echt het top punt.

Nog even een opmerking naar Dina en Jeroen, wellicht dat jullie zowel het paviljoen als het strand beter helemaal niet meer kunnen bezoeken.
Ik denk ook niet dat de mensen van dit paviljoen, ondanks de moeilijke periode voor horeca bedrijven, nog op dit soort zure mensen zitten te wachten.
Ik kan mij wel voorstellen dat er is besloten een dresscode voor te schrijven, denk namelijk dat u uw sangria ook niet zou willen nuttigen met de leuter van uw buurman in uw gezicht (indien wel, dan is een parenclub wellicht beter aan u besteed).
Ik heb persoonlijk geen probleem met een naaktstrand of een parenclub om maar meteen heel duidelijk te zijn, maar ik ben wel iemand die houd van rekening houden met anders denkenden.
Ik hoop ook dat u zich realiseerd dat u, met uw standpunt, tot de minderheid van de bevolking behoort.
Zelfs in de meest goedkope sauna, waar het de bedoeling is dat je ten alle tijden naakt loopt, is een handdoek in het horeca gedeelte vereist.
Wellicht dat wanneer u eens verder zou kijken dan de bekende neus lang is, u zich wat minder op uw eigen genot en welbehagen zou richten.
Tunnelvisie UIT - Wereldvisie anno 2013 AAN.
Mensen zoals jullie zie ik ook liever met een koelbox en een thermoskan op het strand.
Doe ons een plezier en kom niet helemaal meer.

Alle respect voor de opstelling van Jos!

Mvg,

Angelique en Jorn.


Dina en Jeroen   14-08-2013 16:11

Dat we niet meer komen. Zie voorgaande mail.


Jos   07-08-2013 23:06

Dina en Jeroen, zijn jullie de uitbaters? Zo ja, wat is jullie 'heel simpele oplossing'?

Groet,
Jos


Dina en Jeroen   07-08-2013 13:42

en we volgen de heel simpele oplossing


Tom   04-08-2013 23:07

zaterdag 3/8 na een lange tijd nog eens terug geweest naar dit strand, jammer genoeg niet al te goed weer maar toch genoten . Wat betreft alle discussie wat ik lees over Magdat : Wij werden er (met lendendoek) correct en vriendelijk bediend, dus mij hoor je niet klagen . Als iemand een zaak uitbaat maakt die volgens mij de regels dus voor wie daar problemen mee heeft is er volgens mij een erg simpele oplossing : niet meer gaan :-)


wannes69   04-08-2013 22:29

Vandaag lekker van de zon, het strand, en de zee genoten op dit prachtige stukje strand. Ik was normaal niet zo'n strandganger, maar dit is toch wel heel wat relaxter dan op zo'n textielstrand waar je moet knokken voor een plekje. Daar is hier absoluut geen sprake van. Vandaag was de 4e keer dat ik op het naaktstrand was samen met mijn vriendin, maar hopelijk niet de laatste keer dit jaar.


steven   04-08-2013 14:07

beste Krikke,

ik versta die drempelvrees wel. Ik had dit ook en heb vrijdag de eerste keer de stap gezet om toch eens naar het naaktstrand te gaan en dit is me zeer goed meegevallen. Ik ben ook wel niet alleen gegaan. Als je zin hebt om eens samen te gaan laat je het maar weten, ik ga volgende week misschien wel nog eens gaan.

groeten


Jo   03-08-2013 20:24

Beste Jos.... ik lees iets vreemds in jouw laatste bijdrage. Je schrijft dat je kiest voor een dialoog ipv een debat of een discussie. Weet dat een dialoog niet meer is dan een vrijblijvend gesprek tussen 2 mensen, van zodra je argumenten uitwisselt ben je bezig met een discussie of debat. Mijn inziens is dit hier wel op zijn plaats wil je tot iets interessant komen. Tja, deze uitbater is natuurlijk vrij om zijn regels te bepalen en de klanten zijn vrij om te komen of niet en er gelukkig te zijn of niet. Naturisme en sex liggen toch dicht bij elkaar (ik weet dat dit door naturisten in alle talen ontkend wordt, volgens mij om deze waarheid wat te bezweren!) en nu is het inderdaad een stuk rustiger ;-) op het terras!


getint   02-08-2013 00:47

wie gaat er morgen weer ? vrijdag dus ?


Jos   01-08-2013 22:46

Uiteraard vandaag de hele dag op dit heerlijke strand gezeten. Omdat het zo warm was toch ook het terras nog maar eens aangedaan. Het was een prima ervaring! Netjes met doekje om naar boven gegaan, maar eenmaal aan tafeltje, gewoon lekker natu. We werden keurig bediend, vriendelijk personeel en geen opmerkingen meer over kleding/bedekking. Zo kan het dus ook. Mensen van Magdat, blijf het zo doen a.u.b. Geef ieder de ruimte, dan komen we graag bij jullie op bezoek. Magdat?


getint   01-08-2013 21:15

Het was weer geweldig in Groede vandaag.

Je kunt er prima komen hoor als single.
Niet dat irritante gedoe wat je op textielstrand wel hebt. Al moet ik er wel bij vertellen dat ik een man ben, weet niet hoe single vrouwen dat beleven daar.

Ik kom er al jaren.. heerlijk leuk strand.
Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik achter het paviljoen lig, daar is het een stuk rustiger.

Morgen weer :) Veel plezier allemaal.Krikke   01-08-2013 15:52

Hoi,

Na de goeie reacties hier gelezen te hebben, wil ik ook wel eens de stap wagen om voor de eerste keer naar een naaktstrand te gaan. Echter ben ik maar alleen en is er een beetje de drempelvrees. Zijn er nog mensen die zich hierin herkennen en samen willen gaan?

grtjs


blotepiet   29-07-2013 17:03

inderdaad christophe
wij gaan altijd samen met vrienden, vorig jaar zeker 10 tot 15 maal op het strandpaviljoen gaan eten! Altijd rekeningen gezien van meer dan 100 euro( aperitiefje, hoofdgerechtje, drankje en koffietje en dat met vier personen tikt aardig aan) Dus we hebben vorig jaar een aardig centje achtergelaten in Groede. En nu gaan we niet meer naar het paviljoen we gaan nadien 's avond in Sluis eten.Zoals vorige vrijdag! iets minder weer maar toch een fijne dag op het strand, bij hoog water redelijk wat zwemmers en al bij al een mooie groep mensen op het strand. rond 5 uur zaten er 4 mensen op het terras van magdat haha"eigen schuld" ons zien ze er ook niet meer.


fred55   28-07-2013 15:46

Christophe,sluit mij hier volledig bij aan


christophe   26-07-2013 22:02

Ik denk dat ondertussen meer dan 80percent van de bezoekers vlamingen zijn. Wij hebben destijds mee de petities ondertekend om het strand in zijn huidige vorm te behouden ! Ik begrijp dan ook geenszins hoe het kan dat iemand een tent overneemt op een fkk strand en dan een dresscode gaat instellen. Voor ons is het heel simpel en de volgende keer komen we met de frigobox af daar waar we vorig jaar 50 euro per bezoek spendeerden aan drankjes,ijsjes enz. Als het zo zit hoeft het niet meer voor ons ! Denk maar eens na over het potentieel aanm vlamingen dat niet aan zijn gading komt in bredene en naar groede komt om zuur verdiende euros te spenderen. Als je het moet hebben van de voyeurs doen ze maar verder in die tent maar mij zien ze er niet meer...


Ann en Jo   25-07-2013 23:38

We zijn vandaag voor de eerste keer naar dit strandje gegaan en het is ons enorm meegevallen.
Het strand ligt er netjes bij, niet teveel gluurders en het strandpaviljoen was ook dik in orde. We gaan er zeker nog terug.


ROAN   25-07-2013 23:18

Voorstel; Wij zijn deze week nog's 2 dagen op het strand geweest, en wat ons is opgevallen, er staat een groot bord op het strand tussen het 1é en het 2é strandhuisje met tekst "naturistenstrand" NIEMAND kan dit lezen, niet van op de toegangspad, ook niet vanop het strand. Voorstel,; plaats dit bord 2 meter hoger, of beter nog plaats het boven aan het toegangspad dan zou men al een deel ongenode gasten laten rechtsomkeer maken. En wat betreft het strandpavilioen, is inderdaad zeer netjes en vriendelijk. Doch zijn wij van mening dat zij als enige strandpavilioen om een ffk strand staan, dan zouden ze dat als voordeel moeten uitspelen. En naakt moeten laten genieten op het terras.


Trees   25-07-2013 09:38

Als de passanten, wel voor het glas mogen “kijken” naar de naakte mensen op het strand,
(wat ze uitgebreid doen) , waarom mogen ze dan als ze de andere kant uit kijken, geen blote mensen op het terras zien ?Jos   25-07-2013 01:21

Lieve mensen toch...
Ik ben zelf deze discussie begonnen (misschien iets te geagiteerd, neem me niet kwalijk). Waar het mij om gaat is dat ik naturisten ken als mensen, met een levenswijze die wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor natuur en milieu.
Wat verwacht je dan van een strandpaviljoen op een naaktstrand?
- dat iedereen zelf mag beslissen of zij/hij daar een doekje/broekje gebruikt
- dat iemand onder zijn blote billen een handdoekje op de stoel legt (hygiëne)
- dat de geklede de naakte respecteert en andersom
Is dat nou allemaal zó moeilijk?
Probeer niet in discussie, of in debat te gaan met elkaar. Ik prefereer de dialoog. Ik zal de dag prijzen dat ik zelf mag weten hoe ik het terras van Magdat betreed. Mag Dat?


Romeetje   24-07-2013 12:24

Jammer, dat de volledige wereldproblematiek erbij wordt gehaald, duidelijk een halszaak voor sommigen. Dat ik dat zeer kortzichtig vind, is zoals ik in elkaar zit. Leven en laten leven. Ik ben al lang blij dat ik lekker bloot op het stand kan liggen en respecteer het stukje kleding dat ik aan moet op het terras. Wij zijn niet de uitbaters en ik vind dat wij ook deze mensen die graag een leuke zaak willen opbouwen moeten respecteren. Welke reden daarvoor ook wordt aangedragen en hoe het ook wordt uitgelegd door sommigen op het forum. Inderdaad, zondag zat er 90% aan nudisten op het terras, blijkbaar vinden zij het dus ook niet zo'n halszaak om een doekje of broekje aan te hebben.
Kortom, geniet van de prachtige dagen en als je zo'n moeite hebt met het doekje of broekje, kom dan gewoon niet.
Ik wil niemand tegen zijn borst stuiten maar vind het gewoon jammer dat mensen niet eens de kans de krijgen terwijl ze het allemaal goed bedoelen. Sneu.
Romeetje


Dina en Jeroen   23-07-2013 23:52

Romeetje zegt dat we allemaal moeten zwijgen. De Europese Unie zegt dat ook.


Trees   23-07-2013 20:23

Romeetje,
Ga eens een middagje "turven".
Denk jij nu echt dat er zoveel passanten langs komen waar de uitbater wel van kan leven ???
Zondag jl. meer dan 90 % naturisten op het terras.
Stop a.u.b. met het leveren van uw eigen mening.
Ga in discussie met de eigenaar, dan snap je snel waar het probleem wel licht. !!!


Romeetje   23-07-2013 16:11

Dina en Jeroen, ik dacht toch werkelijk al heel mijn leven bij een zeer ruimdenkende groep medemensen te horen. Jullie mening is een mening die louter op kortzichtigheid is gestoeld. Hoe kun je een strandtent uitbaten alleen voor naturisten? Dat is niet rendabel, dat hebben we al jaren gezien. De 'hut' die er eerst stond was een kotje waar vanuit wat simpele zaken werden verkocht. Zeg je terras, dan was die 'hut' met hooguit 10 stoelen geen terras te noemen. Laat iedereen in hun waarde en wees blij met dit leuke en super gastvrije strandpaviljoen. Als je als kortzichtige negatieveling zo graag mensen affakkelt, dan ben je hun gastvrijheid niet waard. Neem een koelbox mee en ga zitten kniezen! Zo zielig!
Romeetje


P en C   23-07-2013 10:07

Romeetje, Dendermonde, Chloe en Peter,
Wij delen uiteraard jullie visie, want die is op lange termijn.
Zie onze bijdrage hieronder enkele weken geleden.
Met de wisselende weersomstandigheden is een strandtent uitbaten niet evident.
Beach House 25 is ook best leuk, maar gisterenavond ... waaauw wat een vechtpartij tussen een 10-tal strondbezopen Sluizenaars.
Nog een prettig en zonnig GroedesezoenDina en Jeroen   23-07-2013 00:58

In de 15 jaar dat er een hut staat op het naaktstrand zelf, is de tent altijd, zoals het hoort, naturistisch geweest. Nu zijn we terug naar af een beetje aan het islamiseren. In die zelfde 15 jaar is er niemand doodgegaan aan het bloot van anderhalve meter boven zandniveau. (een zithanddoek was altijd voldoende, nodig en leuk voor iedereen) Een omslaghanddoek is er niet voor de hygiëne maar enkel voor een stel uitbaters dat naaktrecreatie niet kan uitstaan. Wij zouden ze alvast liever op het textielstrand een tent zien uitbaten. Waarom kiezen zij daar zelf niet voor? In plaats van zinloze en beperkende taboeëring door te voeren.Dan bleef het leuk voor iedereen.


Romeetje   22-07-2013 19:43

Hallo allemaal,
Als rasechte Zeeuwse nudiste, die al jaren (vroeger met mijn ouders, nu met mijn man) op het lekkere strandje in Groede komt vertoeven, zie nu voor het eerst op de facebook site van magdat, dat er hierover een naaktstrandforum bestaat.
Maar lieve mensen, jullie moeten je schamen. Gisteren heb ik met het bloedhete weer bijna een hele dag op het terras vertoefd van strandpaviljoen Magdat (hele leuke en ludieke naam overigens). Die meiden liepen met minimaal 30 graden hitte het vuur uit hun sloffen om al die klanten te bedienen en van een gezellig woordje en een even zo vrolijke lach te voorzien! Niets anders dan respect had ik voor al die medewerkers die, ondanks de zinderende hitte, klaar bleven staan voor alle gasten. Daarnaast zat het terras zo enorm vol dat er op een gegeven moment geen plekje meer vrij was. Kortom (mede) nudisten die nog iets negatiefs durven zeggen over deze ongelooflijk gastvrije en gezellige tent, je moet je schamen. Dat sommigen van jullie niet komen, komt ons (de veel grotere groep nudisten die wel graag op dit terras vertoeven) heel goed uit want anders was er echt geen plaats meer geweest! Bedankt daarvoor. Anderzijds heb ik ook medelijden met jullie want je weet echt niet wat je mist, lekkere koele drankjes, zomerse muziek, heerlijk eten en de bediening maakt de belevenis alleen maar groter en leuker. Dat mag ook wel eens gezegd worden dan al dat negatieve. Ik sluit me dus meer dan volledig aan bij de positieve reacties op dit forum.
Groeten,
Romee


Dendermonde   22-07-2013 18:00

Mede nudisten,
Nog iets, ik vind het zeer gemeen en laag dat er hier een paar van ons alleen maar het negatieve willen zien van de strandtent. Mijn ervaring en vele ervaringen zijn juist zo positief. Deze mensen hebben juist respect voor de nudisten en behandelen iedereen gelijk! Gluurders heb ik in Groede (na het verbreden van het duin) niet meer gezien, alleen de geklede, ruimdenkende medemens komt naar dit paviljoen. Juist omdat ze weten dat de uitbaters enige kleding gepast vinden want ook op het terras wordt voedsel genuttigd. De wijze waarop diverse van jullie reageren vind ik ongepast want ook deze mensen moeten een boterham verdienen maar dit schijnt dus ondergeschikt te zijn aan met de blote poep op een stoel te zitten!! Zeer flauw en ongepast, leven en laten leven en dat lapje om uw middel mag de pret niet drukken!! Toch?

De Dendermondenaar


Dendermonde   22-07-2013 16:48

Beste mede nudisten,
Ook ik geniet met volle teugen van het propere strand en de geweldige strandtent Magdat, ik wens deze mensen alle goed, 100% verbetering met wat het ooit was!! Zeer vriendelijk, correct en eerlijk!!
En haal nu eindelijk die oogkleppen af, hygiëne is de belangrijkste reden waarom de eigenaren een dresscode hebben ingevoerd! Stel dat u uw gat neerzet op een stoel waarop iemand met wratten of een druiper heeft gezeten!!! Laat mij die omslagdoek maar veilig omhouden!
Stop dus met dat onozele gedoe en geniet!

Dendermondenaar!


Chloe en peter   22-07-2013 08:49

Gisteren was het op alle vlakken een hoogdag, de zon, het mooie propere strand en de lieve mensen van "Madgat" met een super vriendelijke bedienning,en het lekker eten.' proficiat aan de uitbaters)
Wij hebben alvast genoten van deze dag in Groede en komen zeker nog terug.
In vergelijking met Bredene is dit veel meer "zen".
Onze rit vanaf de vlaamse ardennen hebben we er dan ook ruim voor over.
Voor hen die nog zouden twijfelen een aanrader!
Wat dat beetje textiel op het zalig teras betreft stoort het ons niet.
blijkbaar kan je hier ook in mono kini zonnen of in je slip of string.
Tot binnen kort


   20-07-2013 01:31

@Jacqueline en @Zeezand
Toch gaan wij het liefst naar een naturistische sauna, of een saunadag zoals in Thermen2000 Valkenburg waar ze twee keer per maand alles naturistisch openstellen.

@MX
Je kan een keuze maken. Óf je gaat naar de beachhouse, omdat je denkt dat het daar beter is, óf je gaat het terras van Magdat gewoon bloot op. Ja, Dat Mag!!!!


mx   19-07-2013 19:40

Gisteren voor de eerste keer dit strand bezocht, omdat Bredene een zware teleurstelling was.
Ik moet zeggen, erg relaxed en gezellig, in tegenstelling tot Bredene slechts van 2 mannen (ik ben man alleen) een beetje 'last' gehad, maar niets ergs.
Wat wel een immense teleurstelling was, was de strandbar (Magdat).. Helemaal geen bar die op dergelijk strand thuishoort, het deed me alleen maar denken aan een yuppie-bedoening van eerste orde.
Eten was middelmatig, niet minder, maar zeker ook niet meer dan dat.

Volgende keer maar proberen iemand mee te krijgen, en ga ik vast en zeker naar de strandbar aan de andere zijde.


zeezand   19-07-2013 14:52

Ja Jacqueline in het restaurant van de sauna hebben wij ook altijd iets aan, handdoekje of badjas maar op het terras bij onze sauna is iedereen lekker naakt. Misschien brengen de volgende eigenaars het terug in orde.


Jos   19-07-2013 02:16

Vandaag lekker op het strand gelegen. Het was niet zo druk, vanaf zee stond ook een beetje kille wind. Was dat de reden? Ik ben niet meer het terras opgelopen. Kon het niet voor elkaar krijgen om op dit schitterende naaktstrand kleren te gaan aantrekken.


Alain   18-07-2013 18:14

Voor Mario

Je auto parkeren is zeker geen probleem.
Plaats genoeg.
Eten en drinken kun je in de strandtent niet naturistisch.
Liefst gaan bij laagwater dan is er meer plaats.
Veel Vlaamse bezoekers.Mario   18-07-2013 11:27

Wij zouden graag voor onze eerste maal naar het naturistenstrand van Groede komen. Nooit aan naturisme gedaan wel ervaren saunabezoekers.
Graag zouden we zoveel mogelijk info hebben zoals: mogelijkheid tot huren van strandzetels, mogelijkheid tot douchen, eten, drinken waar parkeren enz...


Jacqueline   17-07-2013 19:53

Gezellig... Naaktstrand:) maar we vinden t pima om "iets" aan te hebben op terras! In de sauna (waar veel naturisten ook van houden:), moet je toch ook iets aan in t restaurantgedeelte, en dat vind iedereen vanzelfsprekend..:)


Alain   17-07-2013 18:50

Als het aantal Belgen bekijkt is er toch een noodzaak aan een deftig naturistenstrand in
België.
Helaas is de politiek niet zo happig met dergelijke voorstellen.
Verder is dit strand goed aangelegd en met een jong publiek.
Er is aan naturisme niets mis mee.
De beleving is natuurlijk het leukste om mee te maken.
bear   17-07-2013 11:25

Als ik dan toch een broek aanmoet dan ga ik vanaf nu naar het ander paviljoen jullie kunnen de pot op met magdat


Jos   17-07-2013 01:03

Probeer de uitbaters ook via FaceBook te laten inzien dat zij hun dresscode moeten wijzigen. Hun pagina: https://www.facebook.com/StrandpaviljoenMagdat?fref=tsfred55   16-07-2013 21:13

de oplossing is toch simpel, tot bv 20.00 uur naakt daarna gekleed, zie je ook in bv playa vera, werkt prima. En uitbater niet met de stopwatch erbij ! beetje tolerantie


Nonkel Bob   16-07-2013 10:37

Interessant om lezen al deze artikels over het wisselend beleid in de strand taverne.
Zeg nu zelf de cafetaria om niet te zeggen frituur...denk dat de Beach house op dat gebied veel aangenamer en beter is. Maar kan de naturisten best begrijpen, een stukje vrijheid - blijheid is weggenomen. En nu krijg je inderdaad een aquarium waar de mensen kunnen gapen naar de andere mensen die naakt zonnen. In Vrouwenpolder en omgeving geldt sinds enkele jaren dezelfde politiek beetje onder invloed van de lokale kerk (hervormd, gereformeerd...is allemaal niet goed voor de zeden of zoiets)maar doch er is verandering gekomen en wat blijkt de lokale strandtent laat terug bloot toe op het strandterras, en de omzet stijgt...en de eigenaar tevreden. En als MagDa(t) een strand taverne wil oprichten in de stijl van Bloemendaal, Scheveningen SUC6 zou ik zo zeggen maar dit publiek komt niet tot Zeeuws Vlaanderen en komen zeker niet van Knokke afgezakt.Dus helaas voor ons naturisten, vrees ik dat we weer bot vangen en de economie boven het comfort gesteld wordt, alles dient op te brengen he.


Jos   15-07-2013 21:03

Vanmiddag zaten wij op het stranddeel het dichtst bij 'Beachhouse'. Nu konden wij goed waarnemen dat die helft van het naaktstrand nu gewoon naar Beach-house gaat. Tja als je toch alleen gekleed binnen mag, maakt het ook geen verschil meer. Blijkbaar zijn de naaktstrandrecreanten voor 'Magdat' dus gewoon niet interessant. Het is een soort van disco geworden. Jammer!


fred55   15-07-2013 20:13

JaRe, je linkt werkt niet..


Katleen   14-07-2013 21:16

Hoe valt het als "vrouw alleen" mee om hier te zonnen? Ik hoef geen gezelschap en gesprekjes, enkel lekker zonnen.


JaRe   13-07-2013 09:58

Kijk voor "Sinny-dip" op:
http://www.vvvzeeland.nl/nl/vakantie/evenementen/322044/skinny-dip-groede/west-zeeuws-vlaanderen/groedeJos   12-07-2013 23:46

Hey Paul, vertel meer over die SkinnyDip op 14 juli aub.


Paul   12-07-2013 15:33

Als je naakt bent en je wilt iets gaan drinken, moet het mogelijk zijn dit ook in je blootje te mogen doen, binnen vlug iets eten of naar het toilet gaan moet ook kunnen, de nieuwe eigenaar mag de zaak rendabel maken maar hij moet ook tegen bloot kunnen zo niet zullen velen hun frigobox meebrengen en de strandtent links laten. Nu is er op 14 juli een skinny dip, veronderstel dat die mensen daarna ook iets willen drinken of eten. Groeten van een west vlaamse naturist


P en C   12-07-2013 11:34

Mooie en verstandige reactie van Van den Ende ... "Een beetje water dus bij de wijn lijkt ons. Misschien bepaalde tijden een beetje meer dulden. Aan de andere kant is de strandtent geopend, dus dat moeten we dan ook weer koesteren. Als niemand het wil uit baten dan is het over ..." !
Wij herhalen dan wij de uitbaters niet zijn.
Zou het niet nuttig zijn de link van dit forum door te geven aan de uitbaters ?
Wij zijn geen lid van Facebook en MagDat heeft geen website voor contact. Misschien kunnen Van den Ende, Margriet, Jos of iemand anders hen de link bezorgen via Facebook.
Zondag en maandag (dagje verlof) genieten wij alvast op 't strand van Groede.Van den Ende   11-07-2013 20:56

Volgens mij ben je een klein beetje naïef, zodra je op een naaktstrand een restaurant wil openen voor een "breed" publiek. De vorige uitbaters hebben in de krant(PZC) al aangegeven dat 65% van hun klandizie nudisten zijn. Een beetje water dus bij de wijn lijkt ons. Misschien bepaalde tijden een beetje meer dulden. Aan de andere kant is de strandtent geopend, dus dat moeten we dan ook weer koesteren. Als niemand het wil uit baten dan is het over....


margriet   11-07-2013 14:08

Bij goed weer naakt op het naaktstrand en op het paviljoen moet de regel zijn. Om binnen iets te eten even een doek om is wel netjes maar op het terras iedereen naakt! Men komt nu dus echt op het terras zitten om te gluren "aapjes kijken" zielig. Tja, een paviljoen op een naaktstrand overnemen en een dresscode instellen, grappig!
U moet eens als het zonnetje er is deze kust afrijden en kijken waar er meest auto's staan, juist aan ons naaktstrandje.Dit paviljoen kan een goudmijn zijn! Dit is de drukste plaats van west Zeeuws-Vlaanderen. Ik ken deze kust al erg lang, bij mooi weer veel volk maar bij minder weer zit er geen volk in de strandtenten. Men zal het moeten doen met de mensen die men heeft en dit zijn nu eenmaal naturisten. Een strandpaviljoen op een naaktstrand waar men kleding aanmoet is zoals ski's verhuren in de Sahara woestijn!Jos   11-07-2013 01:16

Ik snap de motivatie van de uitbaters heel erg goed. Er moet meer in het paviljoen gebeuren en vanuit hun perspectief moet er meer worden uitgehaald. Dus ook 's avonds en op niet-stranddagen. Dat je ook op zomerdagen passerende bezoekers op je terras wil ontvangen snap ik ook. Maar die bezoekers weten donders goed dat het paviljoen op een naaktstrand staat. Wellicht is dat zelfs de reden dat ze op dit terras willen zitten. Maar wat dan het motief is om de naturisten te verplichten textiel ter bedekking te gaan gebruiken ontgaat mij totaal. Er moet sprake zijn van tolerantie vanuit de naturisten richting de geklede terrasbezoeker. Er moet toch geen beperking zijn richting de naturist? Laat ieder a.u.b. vrij hoe hij op het terras wil genieten. Als het maar met respect en gemanierd is. Wij rekenen er op dat de uitbaters hun beleid die richting op willen bijstellen.


P en C   10-07-2013 11:48

We wel wat even heftige en nijdige reacties hier voor pacifistische naturisten !
Alleen het antwoord van Jos is constructief, en kunnen wij inkomen. "Gedraag je respectvol en gemanierd, maar ook als naturist! "
Vooreerst ... wij zijn de uitbaters niet !
Wij verkiezen ook bloot en naakt op het terras, maar hebben begrip voor de "aanpak" van de uitbaters.
De vorige uitbaters zijn gestopt omdat het niet rendabel was. Hard werken en quasi geen winst. Ook de onzekerheid door de weersomstandigheden.
Wij vroegen aan de nieuwe uitbaters waarom bloot/naakt niet meer toegestaan was. Hun antwoord ' " Om de zaak rendabel te houden moeten we het breder zien. Vandaar onze keuze voor Restaurant en feestjes 's avonds. Wij hopen zo ook een breder publiek 's avonds aan te spreken zodat de zaak kan overleven. Alleen van de naturisten of nudisten (hoe men ons ook beschrijft) kun je niet leven."
Wij denken dat ze het bij het rechte eind hebben en herhalen dat wij de uitbaters niet zijn.
Zou een goed gesprek met de uitbaters niet de beste oplossing zijn. Waarom niet voorstellen "Naakt tot een te bepalen uur toegestaan en nadien "bedekken van het onderstel" .
Voilà ... Das ons gedacht !Apachke   10-07-2013 10:02

MAGDAT MAG NIET? Ik ben het volledig eens met Jos haar opmerking.
Het is altijd een ongelofelijk gezellig en gemoedelijke ontmoetingsplaats geweest waar iedereen zich thuis voelde. Lekker aanschuiven aan de toog en een altijd een praatje met je buren.

Ik was ook mega verbrouwereerd toen we maandagnamiddag, 24°C, 17.00u met ons gezin op het terras kwamen en onmiddellijk terecht gewezen werden omdat we niet 'gekleed' waren? WAT? Dit is toch een naaktstrand? Ik heb rechtsomkeer gemaakt en voelde een enorm gemis, mijn leuk terrasje in groede is NIET MEER, inderdaad JOs misschien moeten we met zijn allen gewoon gaan zitten. Bij mijn volgend bezoek volg ik uw instructies op. Toch wel spijtig dat de uitbaters dit niet zo zien.
Bij deze een oproep, mensen maak het aub even gezellig als bij jullie voorgangers?
Een naturistische Belg


Jos   10-07-2013 00:26

Belachelijk beleid vraagt om massaal protest!

Een paviljoen op een naaktstrand voert een kledingbeleid in. Kan het gekker? En ze hebben voor het paviljoen een naam bedacht: 'Magdat'. Blijkbaar mag het niet. Je mag niet lekker naturistisch op het terras van een consumptie genieten.

Gelukkig lees ik in dit gastenboek heel veel onvrede over dat rare beleid. Jammer vind ik dat sommige mensen de conclusie trekken er dan maar niet meer heen te gaan. Ik denk dat we een ander signaal moeten afgeven. Bij de vorige uitbaters gingen wij altijd netjes op een handdoek zitten, maar bedekten ons lichaam verder niet. Wij blijven dat gewoon zo doen!

Doe a.u.b. mee. Gedraag je respectvol en gemanierd, maar ook als naturist!

Vanmiddag wees de bediende dame ons op de nieuwe dresscode. Ik heb fatsoenlijk geantwoord "OK", maar ons gedrag verder ook niet veranderd. We werden niet van het terras verwijderd.

Protesteer op deze manier a.u.b. mee!!!


Ankje   09-07-2013 16:23

Hallo P en C zijn jullie de uitbaters hahaha
Ik kan er ook wel mee leven dat men om binnen iets te eten eventjes in de kleren moet maar op het terras lijkt het me niet nodig het was er zo leuk waarom nu weer veranderen
niet leuk die gluurders op het terras en die faceboek pagina van de uitbaters is ook al niets men zit vanop het terras foto s te maken en die dan direct op faceboek te zetten
wij kwamen er altijd graag maar hebben geen nood aan gluurders sluit me aan bij fred55 fout bezig mensen


fred55   09-07-2013 15:32

Niet naakt in het restaurant zitten eten kan ik mee leven, maar op het terras 'gekleed 'niet. Ga me er ook niet aan houden, bij problemen zoek ik wel iets anders of neem drinken mee.
het was er perfect zo , waarom dit nu weer veranderen? is blijft toch een nudisten strand.
Wat gaan we nu creëren, een leuke stop voor de wielrijders, "aapjes kijken " fout bezig mensen !


P en C   08-07-2013 22:15

Goedenavond,

Zopas terug van een 3-daagse Groede (fietsen en naakt zonnen/zwemmen)
Wij zijn het helemaal niet eens met wat hieronder wordt geschreven.
Jullie missen veel !

Wij hebben er reeds 2x een avondeten benuttigd bij een romantische zonsondergang. Gewoon zalig.
De bediening is vriendelijk. Het is een Restaurant geworden met een gevarieerde kaart. Warme geitenkaas met de nodige assortimenten, een top spaghetti kip met truffelsaus of bolognaise en een bijhorend slaatje. Alles met verse ingrediënten. Dit geserveerd met een op en top koel pintje, een lekkere Chardonnay en een prima sangria met vers gesneden vruchten. Volgende maal gaan wij voor een sappig stuk vlees met de aangepaste saus en een flesje Merlot.

En wat gedacht van geen “naakt op Restaurant”.
Wat ons betreft … prima idee ! Naakt op ’t strand en niet op Restaurant. Dit is immers geen Cafetaria zoals voorheen.
Gedaan met die gluurders, die op het terras kwamen om naakt te bekijken.
Eindelijk een proper zitje om te eten of te aperitieven.

Voilà … das ons gedacht !

Lieve groet en nog veel zonnige dagen in Groede vanwege een sportief, maar Bourgondisch stel Groede naturistenRoan   07-07-2013 23:20

Wij Vlaams koppel veertigers waren van plan morgen naar Groede te komen, nu ik lees dat naakt op het terras niet meer is toegelaten, nemen we wel een koelbox en rijden we naar Bredene. Want naturisme is ook gezellig naakt op het terras!


dana   02-07-2013 15:35

Je kan toch ook niet naakt op het terras van een "gewoon" strandcafé!Als we dan toch kleding aanmoeten dan maar zelf drankjes en hapjes meenemen.Als de zon er is: OP HET NAAKTSTRAND IEDEREEN NAAKT!OOK OP DE STRANDTENT! Ook wij komen er niet meer!!Van den Ende   01-07-2013 19:50

Jammer dat de vorige uitbaters niet meer in dit paviljoen zitten. Het was daar fantastisch(naakt)vertoeven en wij Hebben daar menig pintje gedronken, terwijl we in de lounge banken zaten. De huidige uitbater zal het toch moeten hebben van ons nudisten. Het is dan inderdaad vreemd om er kleding te moeten dragen. Wij vertikken het om op dit paviljen kleding te dragen en komen er dan ook niet meer.

Van den Ende.


moi   26-06-2013 08:20

Op het terras MOET men minstens een doek omslaan naakt mag niet (groot bord aan ingang) Stom! Willen ze een paviljoen op een naaktstrand, moet men er kleding dragen. Maar dat zit dan natuurlijk wel vol met geklede gluurders.Geen wonder dat velen liever een rustig stukje strand opzoeken om naakt te zonnen, liever ongestoord op een niet toegelaten verlaten strandje naakt zonnen dan op het officiële naaktstrand waar het super druk is. Als het dan toch toegelaten is waar het "geschikt is" dan is er plaats genoeg waar niemand er zich aan stoort. Zolang je maar niet loopt te provoceren! Wil je in die streek naakt dan is het veel rustiger op een stukje verlaten strand dan tussen de kudde! Want eigenlijk is de plaats waar het naaktstrand nu is alles behalve de meest geschikte plaats in de gemeente Sluis.


mrf   16-06-2013 16:15

Beste allemaal, wij gaan regelmatig naar Vrouwenpolder en oostkapelle maar de opmerkingen in dit gastenboek van Breskens groede bevallen ons wel.Wij,man en vrouw, beiden vijftigers vroegen ons wel af of nu op het terras het merendeel van de bezoekers gekleed of naakt is en wat vinden de naakte bezoekers van de reacties van de geklede bezoekers. Ook zijn wij benieuwd naar de "activiteiten" van sommigen zoals omschreven in het gastenboek van Vrouwenpolder. daar kan je echt behoorlijk last hebben van gluurders en zelfs, wij hebben dat nog niet zelf meegemaakt, trekkers.


Iio   07-05-2013 21:12

Wij zijn te preuts om naar het naaktstrad toe te gaan. Wij zijn geen gluurders. Die moeten vind ik worden verwijderd of ze moeten zich daarbij aanpassen. Zoals de stelregel is van de meerderheid Ik stoor me wel aan dergelijke gluurders. Ze zouden het op film kunnen zetten en als erotiek zien en in het openbaar kunnen brengen. En dat zou je liever niet willen En dat is ongepast. Is zo"n strand niet afgesloten of bewaakt, tegen eventuele gluurders? Iedereen is gesteld op privacy.


Peter   22-04-2013 14:08

Tinne, indien je het vervelend vindt om alleen te liggen mag je mij gezelschap geven. Mijn vrouw gaat namelijk niet altijd mee, vandaar dit aanbod en met z'n 2e is het gezelliger.


Gerard   20-03-2013 23:29

Heb mijn campingplaats al gereserveerd om in het voorjaar weer te kunnen genieten van zon, wind en zee.
Wat niet is, kan nog komen... voel buiten maar op deze eerste lentedag.davy   16-03-2013 07:41

dat die winter maar rap voorbij is we willen terug naar het strandje!Kurt   27-09-2012 10:24

Het weekend van 8 september was het prachtig weer. We zijn er met het gezin naartoe geweest en het waren twee topdagen. Er was veel volk en maar net genoeg ruimte voor iedereen. Het naaktstrand zou wat kunnen uitgebreid worden (door de naturisten zelf, door de bordjes wat te verzetten ;-) ). Gezellige familiale sfeer, en net zoals Joosten storen wij ons niet aan eventuele gluurtoeristen. Proper strand ook, zonder zwerfvuil dankzij de talrijke vuilnisbakken. Mensen die een hond hebben kunnen er ook terecht (aangelijnd, drolletjes oprapen en in de vuilnisbak natuurlijk).

ps. Nogmaals mijn dank aan de mensen die tevergeefs helpen zoeken hebben naar mijn zonnebril die ik in de branding ben verloren tijdens een spelletje frisbee met mijn zoon.


M&M   05-09-2012 06:55

een prachtig weertje gisteren
vele gasten ook , en toch laat iedereen je gerust
en voor de uitbaters in het strandpaviljoen
een dikke chapeaux , erg vriendelijke mensen
en dat mag ook even gezegd worden
groetjes M&M


joosten   30-08-2012 12:50

gisteren weer eens naar het strand geweest , alles weer dik in orde hoor
lekker weertje tot 16.30 billetjes lekker bruin geworden en ! kijkers heb je overal maar daar veeg ik mijn ........ aan ook aangename mensen waren er weer ,zowel fransen duitsers als belgen

M&M


fanta   26-08-2012 10:18

om terug te komen op de geklede mensen op het strand cafe zijn er in spanje op bepaalde naaktstranden terrassen waar men gekleed geen drank krijgt,dit zou in groede ook moeten zijn,maar dit zou in het nadeel zijn van de uitbater.


t is tekik   21-08-2012 10:04

Stom dat er bij mooi weer geklede mensen op het strandcafe zitten iedereen zitten aan te gapen en er zelfs foto's worden genomen.


Nicolas & Nancy   18-08-2012 19:28

Gisteren waren we er, vandaag terug geweest, het was er zalig genieten van de zon en het heerlijk briesje.
Vele families met ook kinderen waren aanwezig wat voor ons een pluspunt is :-)


ingrid&ivo   17-08-2012 20:20

Het was (niet altijd) een stralende zomerdag
op vrijdag 17 augustus 2012.
Fijne dag op dit strandje, veel mensen, veel gewone mensen gewoon bloot, zalig ;-)


Nicolas Nancy   17-08-2012 18:08

@Tinne, wij waren er vandaag als koppel met een kindje van 5. Naast ons lag er een vrouw alleen, zij werd niet lastig gevallen door andere mannen, soms passeerde er wel al eens een man dien zijn ogen niet echt kon thuis houden. Maar niets storend!


Tinne   17-08-2012 14:27

Kan je als vrouw alleen komen zonnen zonder lastig gevallen te worden? Graag ervaring van vrouwen of stellen... Bedankt!


Talzan   15-08-2012 08:50

Gisteren de ganse dag op het naaktstrand geweest. Veel koppels aanwezig en niet veel geklede voorbijgangers gezien. Het is alleen jammer dat het strandpaviljoen niet gereserveerd is voor naakte badgangers. Sommige 'gasten' daar waren echte voyeurs. Al bij al was het een superdag op een superstrand.

TalZan. (koppel (m/v) uit België)


fanta   12-08-2012 08:33

Gisteren naar groede geweest mooi weer en veel volk,maar dan kwam er op het paviljoen terras wel een groepje wielertoeristen van een 6 man in outfit zich mengen onder de naakte badgangers zeker,ze zaten daar iedereen uit te lachen was er geen cafè open onder hun baan misschien dat ze daar hun pint moesten gaan drinken,zielig hè.


Leo   01-08-2012 20:05

Het was vloed die dag en kustlijn was erg smal.
Veel geklede voorbijgangers liepen langs de vloedlijn.Mijn vriendin en ik hebben daar geen last van om bekeken te worden.Alles was toch uit.
We hebben heerlijk gezwommen in de zee.


Jos   29-07-2012 01:41

Laatste week was eindelijk weer een echte zomerweek. Heerlijk genoten op het strand, maar ook (bloot) op het terras. Jammer dat ik 30 min moet rijden en vaak ook nog 20 min voor de brug van Sluiskil moet wachten. Maar dat alles valt in het niet bij het heerlijk naturistisch recreëren op 'Het Killetje'.


Dick   01-07-2012 14:03

Na een bezoek van dit strand in juli 2010 vandaag, vrijdag 30 juni 2012, weer terug. Weinig mensen aan het genieten, harde wind en ongeveer 22 graden. Heb zelf erg genoten, het is net eb en dus een heel breed strand voordat je bij de zee bent. Heerlijk zo bloot met de zon op- en de wind om je lijf. Jammer dat ik morgen alweer huiswaarts moet.Wouter   28-06-2012 09:26

Ook ik ben dertiger dus jong :) Ik heb 2 kindjes van 2 en 4 en wij gaan regelmatig eens naar een naaktstrand. Vandaag heb ik verlof genomen vanwege de goede weersvoorspelling, dus ik zak even af naar hier om te verkennen. Mijn ervaring is dat wanneer ik alleen kom ik toch moeilijker contact kan leggen dan wanneer het hele gezinnetje erbij is. Dus misschien bestaat er toch wel wat argwaan tegenover mannen die alleen komen?


Jonge naturist   27-06-2012 12:23

Als man van midden 20 kom ik af en toe naar Bredene. Soms met vrienden maar ik kan niet altijd iedereen overtuigen om mee te gaan.

De sfeer in Breskens is altijd aangenaam. Soms wel last van de harde wind en het fijne zand. Best iets meebrengen ter bescherming.

Ik zou graag kennismaken met nieuwe mensen. Voor de duidelijkheid ik ben hetero en ben "niet op zoek" behalve naar een leuke tijd op het strand.

Mensen die zich aangesproken voelen kunnen hier een reactie achterlaten.

Groetjes


Jeroen   01-06-2012 11:14

Afgelopen weekend weer eens geweest was lekker warm. Mooi strand


Tim & Vanessa   29-05-2012 21:56

Beste mensen,

Wij zijn jonge 30-ers met 2 kleine kids van 3 en 6. We gaan al 5 jaar op vakantie op het park Schoneveld in Breskens en hebben vorige zomer tijdens een fietstocht bij toeval het naakstrand ontdekt. Gezien de kids het fietsen beu waren en absoluut een 'pitt-stop' op het strand wilden om te spelen en over de golven te springen, zijn we gestopt. We hadden bovendien geen zwemkledij bij, dus dat kwam even goed uit.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat het aanvankelijk erg onwennig was voor ons en we ons inderdaad 'bekeken' voelden als jonge mensen met kleine kinderen. Toch was het een rijke ervaring. Zo rijk zelfs dat onze kids afgelopen weekend vroegen of ze weer in hun blootje mochten spelen op het strand en in de zee.
We gaan het dus deze zomer nog eens proberen...
PS: wij zijn ook nog iets gaan drinken in de strandtent en hebben ons hiervoor speciaal terug aangekleed... we dachten immers dat naakt niet mocht op het terras... Sorry dus aan al de mensen die er zich aan ergerden !!


Patrick   26-05-2012 08:12

Na meer dan 20 jaar naaktstrandje Cadzand zwarte polder aan het strandpaviljoen “De molen” hebben wij nu definitief gekozen voor het officiele naaktstrand van Breskens. Slechts 85 km van onze woonplaats Antwerpen. Alle faciliteiten zijn er aanwezig. Gisteren een mooie dag doorgebracht op deze locatie. Blauwe lucht, de zilte geur van de zee vermengd met de geur van zonnecrèmes, een sangriatje op het terras van het strandpaviljoen, lui vanaf ons strandlaken de vrachtschepen koers zien zetten naar de Westerschelde. Laat de zomer nu maar komen.


Lomme   08-05-2012 18:57

Ik was eigenlijk van plan om komende zaterdag dit strandje te verkennen, maar ik vrees dat de weergoden nog eens roet in het eten gaan gooien. :o/


Harry   27-01-2012 11:58

Zalig weertje vandaag! Maar veel te koud om naar het strand te gaan. Wat kijk er naar uit om terug met 25 à 30 graden op het strand te kunnen liggen.
Tot binnen een paar maand iedereen!


fred55   27-11-2011 12:29

lijkt me wel Eric, je zult in ieder geval veel plaats hebben


eric   14-11-2011 11:11

hoi,
ik heb een vraag;
mag je daar in de winter ook naakt rondlopen, of is het zo dat enkel bij mooi weer is toegelaten ?

groetjes eric


ambu   01-10-2011 11:06

rian ik heb schone vingers hahahha


fanta   26-09-2011 12:01

Gisteren weer eens naar groede geweest,en terug viel het mij op dat er veel textiel op het terras van het strandpaviljoen zat 1 man op de 10 was naakt, dit vind ik heel spijtig het is toch een naaktstrand.


Marcel   26-09-2011 11:01

Wij hebben een naseizoensplek op Strandcamping Groede vlakbij het naaktstrand. De laatste weekenden prachtig weer gehad zodat je heerlijk naakt op het strand kunt vertoeven. Dat hebben we dan ook die dagen gedaan. Eén minpuntje: Er is teveel textiel daar: Soms grote groepen wandelaars waarbij ik me enigzins ongemakkelijk voel als ik de 'enige' naakte ben als ik voorbij loop. Ook veel bezoekers met kledij op het strandpaviljoen. Jammer! Op een naaktstrand moet de kledij uit...
Toch blijf ik er vanaf nu lekker komen en genieten.


Harry   06-09-2011 10:36

Dit jaar het geluk gehad om, op de schaarse dagen dat het lekker weer was , naar Groede te kunnen komen. Bij aankomst doe ik meestal direct een duik in het Westerscheldewater om dan wat te lezen en te puzzelen. Het is er echt zalig en heel gezellig vooral als er veel bezoekers zijn. Iedereen is er heel doodgewoon bloot zoals het hoort en geniet van de natuur en de omgeving. Dit jaar de eerste keer naakt(met de obligate handdoek) naar de strandtent geweest , een enige ervaring. Vriendelijke bediening en normale prijzen. Zoals nog opgemerkt , teveel kledij op het terras. Hopelijk komt daar nog verandering in , de tent staat toch duidelijk OP het naturistenstrand , nietwaar. Hopelijk hebben we volgende zomer wat beter weer , dan kom ik zeker terug samen met mijn vrouwtje .


Hans Veldkamp   26-08-2011 18:48

De afgelopen 4 weken in Breskens op vakantie geweest het gelukkig veel gebruik kunnen maken van het naaktstrand bij groede. We stonden op camping napoleonhoeve en vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het naakstrand. Het strand is erg schoon en het paviljoen is een uitkomst. Ons is opgevallen dat het wel er druk is in vergelijking van de stranden in noord holland maar desondanks hebben we met ons drieen heerlijk genoten, echt een aanrader.


fanta   18-08-2011 09:34

We zijn maandag terug geweest naar groede,er was wel een fris windje maar anders was het er wel aangenaam,spijtig dat er zoveel bezoekers met textiel aan op het paviljoen terras zitten verleden jaar was het toch minder denk ik, gaan zaterdag zeker terug.


cola   17-08-2011 23:43

wat een lekker weertje op het strand het was zalig uit de wind toch juist naar de avond toe werd het wat frisser


Nina   12-08-2011 22:39

Enkele weken terug heb ik voor het eerst het naaktstrand in Groede bezocht. ik had zoiets nog nooit eerder gedaan en had een beetje het idee dat er alleen 'perfecte' lichamen zouden zijn. Dat was gelukkig niet zo waardoor ik me er super op mijn gemak voelde. Als de zon van de partij is mag men mij er nog verwachten!


fanta   11-08-2011 11:17

amaai, wat een slecht jaar voor ons als naturisten,
sinds mei nog maar 1 keer naar groede geweest en het weer was nog maar om zo te laten.anton   09-08-2011 11:25

@jos. Oke, dan weet ik dat ook ;). Ja, dit weer is nou niet echt strandweer te noemen, en zoveel beter wordt het ook niet de komende dagen...


Jos   09-08-2011 10:50

@Anton,
Is helemaal niet raar. Het moet voor iedereen een eerste keer zijn. Anderen zullen je alleen raar vinden als je 'raar doet'. Gedraag je dus sociaal en vriendelijk en je zal zien hoe snel je helemaal niet meer alleen op het strand van Groede bent.
Hopelijk zien we elkaar snel daar, maar dan moet de zon wel eerst worden gerepareerd.


anton   07-08-2011 17:00

Hee allemaal. Leuk om al die meningen te lezen van anderen. Ben zelf net 18 geworden en ik ben nooit door m'n ouders opgegroeid om naakt te recreeeren. Nu vraag ik me dus af of het raar is als je als 18-jarige alleen op een naaktstrand gaat liggen. Ik doe het echt niet om te 'gluren' of dat soort rare dingen, maar ik ben er altijd wel op een een of andere manier op aangetrokken om naakt te recreeeren, dus ik wil het een keertje proberen. Maar ik ben bang dat de mensen daar heel raar naar me zullen aankijken als ik daar als enigste, vrij jong, aan kom lopen....


wim   01-08-2011 09:41

Inderdaad het is er heerlijk. ik ben zeker deze week ook van de partij...Alain   10-07-2011 20:56

Naakt is hier uit de taboesfeer gehaald.
Zelfs komen er hier jonge mensen het naturisme beoefenen.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar in de zomer.
En naast het naaktstrand is er een ruime parking.
En dan ook een srandtent waar je naakt mag vertoeven.
Dus een echte aanrader en niet zo ver van België.
Webmaster   10-07-2011 10:39

@davy Kijk even op de route pagina, de link staat boven aan.


davy   10-07-2011 09:14

hey wij willen binnenkort een s naar dit naaktstrand komen,er staat bij
ingang 24 zo maar daarmee weten we niet zoveel,weet er iemand een adres of enkel stratnaam is ook goed?dan kunnen we op gps rijden,dank u alvast groetjes


Kerel   04-07-2011 14:50

Ben dit jaar al enkele keren geweest. Heel mooi strand. Mooi onderhouden. De strandbar is verzorgd en schoon. Beetje prijzig wel. Ik ga meestal alleen, aangezien mijn vriendin niet zo graag naakt ligt. Altijd leuk om jonge mensen te ontmoeten (zonder bijbedoelingen) tussen de 21-30 jaar. Ben zelf 25.


Ruud   30-06-2011 18:49

Rian,

Ook dit jaar zou ik je weer heerlijk in willen smeren hoor, vanaf 18-07 ben in weer in Groede.....kusje


Inwoner Oostburg   06-06-2011 17:45

Even voor de toeristen nog eens deze site bezocht. In het verleden zaten wij dagelijks als stel van 51 en 46 Op het keurige naaktstrand. Iedereen kende elkaar van zien. Natuurlijk liepen er "wandelaars". Maar met de moderne GSM is het in de hand houden. Afgelopen week werd er mij, in dienstbare functie, regelmatig gevraagd naar het naturistenstrand. Ik heb die mensen verwezen met een summiere routeaanduiding. Cadzand mag echt niet meer. U bent daar in overtreding. Dus Groede.!!!Dat u ons daar nu niet meer treft is omdat wij 10 jaar geleden nog een kindje kochten. Onverwacht, maar gewenst. Nu ben ik 60 echtgenote 56. kindje 10. Dochter wil absoluut niet naar naturistenstrand. En wij hebben wat medische problemen. Dus strand is passé. Nu doen we boerderijcampings. Ook leuk.~Maar we gunnen alle mensen ONS naaktstrand________


Dirk   10-05-2011 19:07

@Diana en Rudy 05-05-2011 08:47

Even ter aanvulling, inmiddels staan er 6 "lelijke" strandhokjes.

Groeten en veel strandplezier...


Diana en rudy   05-05-2011 08:47

@piet 14-03-2011 18:52.
Om even op een deel van Piet zijn verhaal terug te komen.

De strandhokjes zijn oerlelijk en super ouderwets. Echt geen aanvulling op een strand
dat een herinrichting heeft ondergaan. En dan heb ik nog niet over het feit dat de huurders
van dit soort hokjes een irritant strand claim gedrag vertonen. Probeer niet binnen een straal van 15m rondom deze hokjes te zitten, want dan krijg je het verzoek om ergens anders op het strand te gaan zitten. Het claimen van een deel van het strand is natuurlijk arrogantie ten top.
Nu staan er 3 van deze hokjes en hopelijk worden dit er niet meer, want dan zien ze ons niet meer terug. Het strand is dus al lang niet meer zo knus, dan in andere postings aangegeven is.ronny   04-05-2011 22:07

enkele weken geleden waren wij er voor het eerst. Vroeger gingen we in Cadzand (nabij De Molen) maar blijkbaar kan dat niet mee.

Strand op De Groede is ons goed bevallen (35-jarig koppel) en ook het beachhouse waar we regelmatig de dorst lestten (vriendelijke bediening trouwens).

Sommige voorbijfietsende toeristen reageerden soms wel kinderachtig.

Zondag gaan we er terug.


Kurt & Christelle   23-04-2011 16:10

Heb voor het eerst deze website en forum bezocht en gelezen. Wij komen al sinds 1996 naar naaktstrand Groede. Altijd was het er leuk. Het is er erg kindvriendelijk en de mensen zijn er erg sociaal. 3 jaar geleden waren we ervoor het laatst (we verhuisden, en hebben sindsdien een afgesloten tuin met volledige privacy)maar krijgen nu heimwee. Daarom gaan we morgen (24 april) terug. We zijn benieuwd!

Wat sommige commentaren hier betreft, alleenstaande mannen worden inderdaad met argwaan bekeken. Niet elke man zoekt sex of komt gluren of provoceren, maar een meerderheid wel. Maar dat is ook met sommige "geklede" mensen, die op het naaktstrand schelpjes komen zoeken, alsof de mooiste schelpjes net op dit stukje strand liggen hahaha...

Maar dat zijn kleine minderheden, en zeker niet storend voor de goede sfeer op het strand. Soms is het zelfs amusant deze mensen eens te bekijken. Want wie wordt er nou het meeste bekeken? Een naakt persoon op een naaktstrand of degene die gekleed er denkt de mooiste schelpen aan te treffen, of die ene man die steeds iedereen ligt te bekijken. Die ene man zal het snel beu worden trouwens, want sex-contacten zal hij er niet treffen maar wel boze blikken...

Hopelijk gaan we een mooie zomer tegemoet, zodat we er veel kunnen zonnekloppen. Wij gaan in elk geval morgen naar Groede. Hopelijk jullie ook?


rik   03-04-2011 09:37

Beste naturisten, gisteren voor de èèrste keer dit jaar terug naar groede geweest, er was nog niet veel volk aanwezig en dit bij toch een 23 gr,maar ja het is nog vroeg in het jaar hè,het strandpaviljoen was terug open en de uitbaters zien het echt wel zitten het zijn vriendelijke mensen,nu maar hopen op een mooie zomer.


Robert   21-03-2011 23:31

OEF, werd even bang door het bericht van Piet, maar ja als Belg ben ik niet zo op de hoogte van de plaatselijke problemen, dus als ik het goed begrijp nog jaren strandgenot, hopelijk toch.

Groetjes vanuit BelgieJan   21-03-2011 17:58

Reactie op bericht van Piet.
Beste Piet, voordat je zoiets schrijft, laat je dan eerst eens goed informeren.!
Zie als voorbeeld de Inspraak reactie van 31-01-2011, op de strandnota van de gemeente Sluis.
In deze reactie staat heel goed verwoord waar het om gaat, wat er verwacht wordt en wat er verbeterd kan worden.!
Jouw loze kreten, slaan nergens op en zijn waarschijnlijk gehaald uit de strandpaviljoenhouders problemen, die er momenteel spelen in de gemeente Sluis. Dit heeft echter totaal niets te maken met het verdwijnen van het Naaktstrand Groede. Als je iets dergelijks wil schrijven, doe het dan in overleg met de website beheerder van deze site.
Deze persoon is wel op de hoogte van de juiste informatie.
gegroet, vanuit Zeeuwsch-vlaanderen.


fanta   17-03-2011 23:08

oei piet dit is geen goed nieuws, waar moeten we dan naar toe dicht bij groede,het was er nu zo fijn ,ben al eens moeten verhuizen.


piet   14-03-2011 18:52

#Beste bezoekers van het naaktstrand Groede, 2011 zal waarschijnlijk de
Laatste keer zijn dat het naaktstrand Groede toegangbaar is voor naturisten.
Cadzand is al officieel gesloten voor naturisten. En nu volgt het naaktstrandje
Groede ook! De uitbaters van strandpaviljoen Puur en Beachhouse 25 gaan
in zee met de strandhuisje goeroe . Men wil liever strandhuisjes op het strand
dan naturisten!. Onderling handjeklap de media vriendjes voor het karretje
spannen. Met de hoop dat de Gemeente Sluis er weer in trapt.

Ik kom al ruim 14 jaar op
het naaktstrandje zal het gaan missen.
luide babbelaar   13-01-2011 16:10

Na lang afwachten of het strand weer eens zou veranderen van locatie of niet. Kwam eindelijk het goede nieuws.Het blijft op de zelfde plaats (nfn- nieuwsbrief). Ik vind het zelf beter dan vroeger.Met de helling naar het standcafee en paar meters naar mijn plekske. En de heraanleg van de duinen vind ik ook zeer goed


Peter   03-01-2011 15:38

Beste naturisten,nu de zomer er weer aankomt verheug ik me weer op demooie strandagen die gaan komen op het naaktstrand Groede.
Jammer dat er altijd vooroordelen zijn mbt tot mannen alleen. Ik ben een getrouwde die vaak op het naaktstrand kom. Ook mijn vrouw houdt niet van het naaktstrand dus kom ik alleen. Ik voel mij niet "bekeken" zoals anderen dat voelen. Iedereen heeft het recht om zo te kunnen zonnen. Naturisme is toch elkaar respecteren! Verder is het een mooi strand. En ik probeer altijd wel een praatje te maken met iemand en of het nu een koppel, vrouw of man is maakt mij niet uit...het is voor de gezelligheid.

Verder nog veel strandplezier in 2011.

fanta   06-10-2010 10:26

Beste naturisten,nu de zomer voorbij is kunnen we eens een balans opmaken van u ervaring deze zomer op het naaktstrand groede,+ en - punten. en wat mag er volgens u volgend jaar veranderd worden,ben benieuwd!!Dirk   04-09-2010 08:48

Jammer dat er altijd vooroordelen zijn mbt tot mannen alleen. Ik ben een getrouwde heteroman die vaak op het naaktstrand kom. Ik wandel en zwem graag. Mijn vrouw houdt niet van het naaktstrand dus kom ik alleen. Blijkbaar is een man (of vrouw) alleen niet de standaard op een (dit) naaktstrand.

Zoals ik hier lees in het gastenboek zijn de klagers over de mannen alleen allemaal "nudisten" die zich bekeken voelen, last hebben van vervelende mensen en problemen hebben met alleenstaande mannen. Deze "nudisten" kunnen beter thuis blijven en niet meer op dit gastenboek reageren, want dit heeft geen enkele toegevoegde waarde op deze site.

Oh ja, vaak zie ik ook allerlei stellen die bij elkaar op bepaalde plaatsen van het lichaam zand moeten verwijderen. Ik stoor mij hier niet aan. Ik leg geen enkel verband tussen sex en nudisme.

Verder is het een mooi strand, maar zo als ik al in een eerdere post aangaf is het te vlak en is er weinig beschutting tegen de wind. Misschien komt hier volgend jaar verbetering in, want de gemeente Sluis heeft 300.000€ Euro (+200.000€ subsidie) gekregen van de provincie om
de vernieuwde stranden aan te kleden. Hopelijk krijgt het naakstrand hier ook een deel van mee.

Verder nog veel strandplezier.
TalZan   28-08-2010 08:59

Op zaterdag 21 juli ll. zijn we voor het eerst dit jaar naar het vernieuwde naakstrand geweest. Het weer was wisselvallig met nu en dan een zonnige periode. We hebben heerlijk gewandeld op het strand. De heraanleg van het strand viel voor ons goed mee. Ook 'Toco Loco' is open, ttz. het terras en de toiletten. Al bij al blijft het toch een prachtstrand. Er waren veel koppels aanwezig alsook alleenstaande mannen. We werden veel bekeken, maar daar bleef het ook bij. Bij goed weer gaan we zeker terug.

CanZan. (koppel (m/v) uit België)


FvP   26-08-2010 13:47

FvP 15-07-2010 03:28

Voor alle lezers: dit bericht is niet van mij afkomstig. Iemand probeert mij in een slecht daglicht te stellen, ook al weet ik niet waarom.
Het eerste bericht van 09-07-2010 02:16 is wel van mij afkomstig. Je kunt het ook duidelijk aan het taalgebruik merken.

Dus: wees op je hoede omtrent wat hier allemaal geschreven wordt. Iedereen kan blijkbaar zowat alles kwijt onder een valse naam.


JW   22-08-2010 14:19

Beste Fanta,

Dank je wel voor je reactie, ik duim gewoon voor onverwacht mooi weer :P.
Ben zelf ook een man (jongen, 24) alleen, hoop dat ik daar niet raar voor aangekeken wordt...

Groet, JW


fanta   22-08-2010 10:35

hallo
u bedoeld waarschijnlijk het naaktstrand groede,bij goed weer is er altijd veel volk, wij zijn er al een paar keer geweest en zijn er nog nooit lastig gevallen , zelfs niet door de mannen die er alleen liggen,spijtig is het weer dit jaar niet zo als het zijn moet om naakt te zonnen gisteren zijn we vroeg naar huis geweest van de koude.


JW   21-08-2010 16:07

Beste mensen,

Binnenkort hoop ik weer op vakantie naar Breskens te gaan, het lijkt me lekker om (hopelijk is het mooi weer) naar het naakstrand te gaan. Ik ben best een beetje verlegen en hoop daarom dat ik wel een beetje rustig kan zonnen/zwemmen. Is er veel publiek begin september? Verwachten jullie 'vervelende' mensen rond die tijd? Of is dat allemaal moeilijk te zeggen?

Ik hoop op antwoord!
JW


   10-08-2010 15:35

Triest bericht :
velen onder jullie kennen wellicht Guy T. uit Brugge. Decennia was hij, als geen ander, getrouw bezoeker van ons geliefd naturistenstrand in Groede !
Gisteren (10.08.2010) werd Guy door zijn strandvrienden overleden in z'n auto aangetroffen.
We zullen z'n aanwezigheid missen !


P&C   01-08-2010 14:30

Tot vorig jaar kon men fietsen op de dijk en was het zicht naar het strand open. Zo hielden heel wat fietsers even halt en stonden (uit)lachend naar ons te gluren. Kan dat nog steeds, of zijn we op z'n minst al wat beter uit het zicht van de fietsers onttrokken?


Rian   25-07-2010 00:16

Thom!!

Ik heb U niet gezien vanmiddag !!welke kleur zwembroek had je aan???? ha ha.
De mijne was ""KAAL""....
tot later??????????????????//


Alex   22-07-2010 11:47

Beste,

Mijn mening is niet gebaseerd op vooroordelen, maar simpelweg mijn bevinding. Ik ga al jaren naar naaktstranden dus ik kan goed genoeg vergelijken.

Single mannen mogen van mij gerust op het strand liggen. Niet iedereen wilt een partner, of heeft het geluk er een te vinden.

Het feit dat die single mannen rondlopen met een penisring, of met een halve erectie naar de vrouwen zitten te kijken terwijl ze af en toe nog eens aan hun penis trekken (misschien schamen ze zich om de lengte) dat vind ik niet normaal.

Dat heeft volgens mij niets te maken met vooroordelen, maar met gezond verstand. Door alles oogluikend toe te staan gaan er vroeg of laat nog wel eens ongelukken gebeuren.

Als ik op een textielstrand de hele tijd over mijn fluit aan het wrijven ben denk ik niet dat het lang gaat duren voor er een vader "maatregelen" neemt.


Stefaan   20-07-2010 20:53

De kassajuffrouw van Toco Loco wist me deze middag te vertellen dat de volledige afwerking van het strandpaviljoen waarschijnlijk niet meer voor dit seizoen is. Het zal dus nog wel een tijdje duren vooraleer je daar ook binnen zal kunnen zitten...


Frank   20-07-2010 20:20

Vandaag op de warmste dag van de week heerlijk pauze gehouden op het strand, en nee hier gelukkig geen mannen die je lastig vallen omdat je toevallig even een uurtje alleen gaat zwemmen. Over het algemeen zijn de bezoekers 40+ dus ik was wel een van de jongeren. Heerlijk strand rustig, schoon en de strandtent was nu helemaal open. Leuke dame (niet verkeerd bedoeld) op leeftijd leren kennen, een oud lerares die zich hard gemaakt heeft voor het behoud van het strand. En gelukkig maar, de volgende keer als ik in Zeeuws Vlaanderen ben weet ik met mooi weer waar ik pauze ga houden.


Thom   20-07-2010 16:05

Rian, ik ben geregeld op locatie :)
Mocht je intresse hebben stuur eens een mailtje, dan praten we verder lijkt me gezellig!.

Kom maar op met commentaar terug!!!!!!!!!!!!

Eerste   19-07-2010 21:52

Hi, ik zou eigenlijk wel eens naar het naaktstrand willen, maar heb drempelvrees. Het zou de eerste keer zijn dat ik zoiets doe. Ik denk dat ik volgene vrijdag (30ste) het er eens op waag. Zijn er tips ? Kun je makkelijk mensen aanspreken ? Lukt het vlot om voluit uit de kleren te gaan ? Niet teveel aangestaard ??? Hoe gaat dit ? Ik lees die verhaaltjes hier over de duinen ? Spreken de mensen je hiervoor aan ??? Zijn er veel opdringerige mensen ??? Gebeurt dit op bepaalde plekken (dan weet ik ze te mijden)? Ik zou willen dat het eerste bezoekje meevalt, vandaar de vragen.


Ruud   15-07-2010 20:44

Rian,

Vanaf vrijdag de 16e ben ik beschikbaar om je heerlijk in te smeren. Ik verheug me er nu al op, laat het me weten wanneer je er bent!


FvP   15-07-2010 03:28

Hey,

Sedert dit jaar al enkele keren naar het naaktstrand geweest. Eerst wat onwennig, maar na enkele minuten gaat dit wel over. Het is zelfs zo dat ik er naar uit kijk om er zoveel mogelijk naartoe te kunnen komen, ook al moet ik daar (heen en terug) ongeveer 250 km voor rijden.
In vergelijking met België is het in Groede veel properder, minder bevolkt, en vooral…geen voyeurs of exhibitionisten te zien (dat dacht ik).
Ook ik ben een man alleen - 41 jaar om eerlijk (en daavoor ook helemaal kn niet voor gekozen) maar heb het niet voor minder fraaie bedoelingen. Gelukkig wordt ik er hiervoor ook niet scheef bekeken. Alleen jammer van die enkele textielwandelaars die het toch nodig vinden het strand te moeten doorkruisen (alsof er elders geen plaats genoeg is).
Nu hoor ik toch meer en rneer dat er duidelijke nog andere zaken de kant komen opsteken. Half-erecte mannen die een massage aan proberen te smeren en nog meer, “spelen met hun penis om zogenaam zand van eikel en daarbijhorende onderdelen te ‘reinigen’ … Zelf heb ik niks tegen deze hygiënische prakrijken zolang ze maar niet-openlijk in vervolkte topplokaatsenplaats worden bedreven. Hiervoor zouden speciale aanplantingen kunnen worden voorzien, discreet en onder sociaal toezicht. Misschien en een fafebakend stuk strandatern; maar hier zulen ziich ook ondeermee vrouwen zich begeen,???en met lle gevogen den?Dan ziiten we hier ook dan weer verweven met het thema “sex”. Wat kan en wat kan niet? Dat zal de goedgemeente dan willen uitmaken zeker?
Maar is misshien ook hier dat we dé grens moeten trekken! Wie Wil wat doen, die doet maar, zolang, er niemand aan stoot aanneent.
Een strand is en blijft een openbare familiale aangelegenheid voor hellevensbeschouwing voor wie ook nog de kinder-fudmentle naturisme die van het naturisme beginsel nog niet helemaal zijn doogebroken, Laat eeen kind zin kinderkeeftijd vanzef bleven en bk-blij t bn zg. Fovh ll—
maar alles komt op zijn tijd!


rob   14-07-2010 20:40

hoi rian ik wil je best insmeren hoor
verbranden is ook zonde
waneer kom je op het strand


peter   13-07-2010 21:52

Ik ben al enkele jaren niet meer op het strand geweest, en naar wat ik lees is het blijkbaar minder mooi dan vroeger. Misschien komt dat wel als de natuur terug zijn gang kan gaan: duinen creëren en begroeiing terug laten komen.
Ik vond het steeds een gezellig strandje, vooral heel familiaal. Jammer dat de vlonders blijkbaar verdwenen zijn. Ook al was het soms "moeilijk" om tussen te wandelen, het was wel een barrière tussen het geklede en het naaktstrand.
Blijkbaar schrijven hier alle soorten mensen hun mening. Zowel de mensen met vooroordelen zoals Alex, die denkt dat naakte mensen - en dan vooral mannen - perverten zijn, als de mensen die met "andere" bedoelingen komen zoals Mark blijkbaar, en die dan weer de vooroordelen van Alex bevestigt.
Laat gewoon de mensen die naakt willen genieten van zon, zee en wind (en niet meer) hun pleziertje op dit toch al zo beperkt stukje naaktparadijs, en zij die er niet tegen kunnen, of andere dingen verwachten blijven er gewoon weg! It's a deal?
Ik ga zeker nog eens terug.


Rian   13-07-2010 17:08

Hai,
Ik had echt wel gedacht dat er een lieve leuke man eens mijn rug en billen wilde insmeren met olie,
Maar nee, ik moest het allemaal zelf doen .
En met al dat zand aan mijn vingers!!
Hopenlijk is er eens een man[ik ben vrouw] die dat wel wil doen....
Lijkt me heerlijk...
Kom maar op met commentaar!!!!!!!!!!!!Robert   12-07-2010 19:37

Hoi, beste naturisten,
Wil toch even reageren ophet bericht van Alex 12/07/10 ), ikzelf ben een regelmatige bezoeker van het strand, ik ben single, dat is toch mijn recht, ( misschien wel weduwnaar, zijn mijn eigen zaken ), als je op het strand wandeld, kijk je toch automatisch rond, of anders val je over ander zonnegenieters, laat het ons gezellig houden, ik vindt het strand uitstekend, en probeer nu ik op Prepensioen ben zoveel mogelijk te genieten.

Vriendelijke Groetjes, uit Belgie,

D.R.R


Alex   12-07-2010 09:37

Veel homo's (daar heb ik niets tegen, ik meld het enkel) en single mannen op het strand.
Sommige mannen spelen met hun ding, "beetje het zand er af wrijven"... en lopen de hele tijd rond te gapen.

Voor mij zijn de vooroordelen bevestigd.


Belg   09-07-2010 21:57

Toco Loco deze namiddag voor het eerst geopend. Genoten van een gekoeld biertje op het prima (naturistisch) terras. Heerlijk.


FvP   09-07-2010 02:16

Hey,

Sedert dit jaar al enkele keren naar het naaktstrand geweest. Eerst wat onwennig, maar na enkele minuten gaat dit wel over. Het is zelfs zo dat ik er naar uit kijk om er zoveel mogelijk naartoe te kunnen trekken, ook al moet ik daar (heen en terug) ongeveer 250 km voor rijden.
In vergelijking met België is het in Groede veel properder, minder bevolkt, en vooral…geen voyeurs of exhibitionisten te zien. Ook ik ben een man alleen, maar heb niet deze minder fraaie bedoelingen. Gelukkig wordt ik er hiervoor ook niet scheef bekeken. Alleen jammer van die enkele textielwandelaars die het toch nodig vinden het strand te moeten doorkruisen (alsof er elders geen plaats genoeg is).

Ik kan het kort omschrijven: goede parkeermogelijkheden, extreem proper, geen ongewenste contacten, aangenaam voor families en heel zeker aan te raden. Mij zie je er in elk geval zoveel mogelijk.

Met vriendelijke groet,
FvPGroentjes   07-07-2010 19:26

Hoi,

Wij willen heel graag eens langskomen in juli. Graag info over logement in de buurt. Hotel, camping of kamers bij partikulieren.

Groetjes uit België en tot nu toe proficiat aan jullie voetbalploeg.
huvanel   07-07-2010 13:14

wij gaan morgen ook een keer voor het eerst naar dit strand kijken we zijn daar nog nooit geweest hebben er wel veel over gehoord dus wie weet.


Dick   06-07-2010 17:02

Ben donderdag 1 juli voor het eerst op dit strand geweest. Vakantie in Cadzand- bad, vandaar. Ken het dus niet zoals het vroeger was. Heb erg genoten van de zon, de zee en de wind langs m’n blote lijf, heerlijk! En als het strandpaviljoen weer open is zal het denk ik een stuk gezelliger worden.


piet   06-07-2010 14:17

gisteren voor het eerst op het nieuwe strand geweest, wat jammer zeg. Veel te clean weg charme
wag gezelligheid


jammer , voortaan terug naar vrouwenpolder ...ondaks de soms bedenkelijke taferelen daar


ignv   05-07-2010 12:30

Gisteren naar het naaktstrand geweest. Valt al met al nogal mee. Had erger verwacht. Zal volgend jar wel beteren denk ik, als de begroeing er doorgekomen is. Jammer dat paviljoen nog niet open was. De wind was er met momenten ook teveel aan.


fred55   28-06-2010 21:13

was er afgelopen zondag en inderdaad , charme en gezelligheid is weg hopelijk als Toco Loco open is ( is een heel eind klaar lijkt me)komt er toch nog iets leuks terug.
Scheiding tussen textiel en naakt strand is moeilijker te zien nu de golfbrekers ook verdwenen zijn.Wederom , zoals vroeger , moeten de textiel dragers zonodig weer over het naaktstrand wandelen, andersom zou het weer een hoop commentaar opleveren!Fred   16-06-2010 14:04

Bezocht op 15/06/10.
Naaktstrand is niet meer te herkennen! Prachtig aangelegde kustversterking!! Een toonbeeld van landschapsarchitectuur!!
Jammer... maar de charme van weleer is niet meer.
Er kan niet meer in de beschutte duinpannetjes rustig en discreet uit de wind gezond worden. Het naaktstrand is geworden tot een vlakke strandzone tussen waterlijn en prikkeldraad met verboden toegang naar het duinengebied.
Zonnebaden lekker dicht op elkaar op een druk bezocht sardienenstrand? Mij niet gezien. Ik zoek wel een andere plek. Deze schitterende webstek zal mij daar trouwens goed bij helpen... Groeten Fred


Eddy   10-06-2010 15:50

Weet iemand wanneer Toco Loco geopend wordt? Misschien reden voor feestje.
Groeten,
Eddy


rob   26-05-2010 20:59

hallo waren met pinksterweekend op vrijdag en maandag op ons eilandje. Het strand is zeer mooi aangelegd. Hopelijk komt Toco Loco snel terug. De afbakening was niet meer zo duidelijk nl. één der palen naturistenstrand was verdwenen of verplaatst. Mooie voorzieningen voor de fietsen en verder de zon en de zee.
Groetjes
Rob en Nicole


gertjan   12-04-2010 02:28

hallo mensen ik ben van de week eens even naar het naakt strand aan groede weeste bekijken en de vernieuwingen die ze hebben aan gebracht zijn voor treffelijk de mannen alleen kunnen nie niet meer hoog in de duinen liggen mij vrouw en ik vonden die zekker aangenamer

willen jullie ook eens laten weten wat jullie er van vonden en miss tot snel groetjes gertjan en linda


Dirk   11-04-2010 16:26

Het strand is veel veranderd na de opspuiting.
Het is jammer dat het hele strand nu geheel vlak is. Het was bij dagen met veel wind hier lekker toeven in een duinpannetje.


Paul   08-04-2010 19:22

Groede, is het beste naaktstrand voor wij westvlamingen. En zeker met het chalet waar je in de zomer iets naakt kan drinken


J   07-04-2010 11:28

Er word volop gewerkt aan het strand en de omheining de werken aan het strandhuis aan de strandovergang toco loco moeten nog beginnen ook zijn nergens aanduidingen geplaatst waar wat komt het was er gisteren wel mooi weer met weinig wandelaars


j&b   05-04-2010 16:38

Zijn er nu reeds bezoekers op het strand, of is dit nog te vroeg in het jaar?


J   06-03-2010 18:09

http://www.kreuzenbeck.de/Nieuwvliet/news.pdf
op bovenstaande link vind je een heleboel informatie


Aikoo   03-03-2010 22:50

Hallo,
Ik ga regelmatig naar Groede. Een mooi strand, een toilet, vuilnisbakken die ook gebruikt worden, zelfs een zoetwaterdouche.
Wat er in de duinen gebeurd is mijn zaak niet. Ik voel me er veilig als alleenstaande. Het is al gebeurd dat ik een "gek" aanbod kreeg maar met een duidelijk NEE werd ik gerust gelaten.
Trouwens er is daar genoeg volk om eventueel hulp te vragen.
Je ziet er duidelijk de "routinees" die met hun hele hebben en houden,hun dagelijks hoekje bouwen.
Er zijn ook honden toegelaten, zonder dat er problemen zijn.
Het is een leuk strand, en ondanks het vele volk in het hoogseizoen is het er nog rustig.
Maar zal het er deze zomer nog zijn??????
Kan iemand mij daar een antwoord op geven????
F&M   29-10-2009 19:15

Wijkomen zeker 22 jaar al naar dat strandje. Het is voor ons zeer belangerijk dat het blijft.Alleen die Mark van 24-08-09 hoeft er nooit te komen. Naturisme heeft niets met sex te maken. Ik verzeker hem bij deze dat de politie gebeld wordt als hij daar denkt afspraakjes te maken met soortgenoten. Het is een familiaal strand waar veel mensen elkaar kennen en elkaars kinderen in het oog houden.


M&M   14-09-2009 18:32

hallo

hopelijk blijft het strandje bestaan .....
we waren er verleden week ook nog eens,
het was er heerlijk in het zonnetje
J   29-08-2009 21:17

Spijting dat sommige mensen een paar zaken met elkaar verwarren en hiermee de goede gang van zaken in het discrediet brengen , ik erger mij soms ook aan het gedrag van sommigen die denken dat hier zowat alles kan :voor dergelijke aktiviteiten kan men beter ergens anders terecht , trouwens er bestaat zoiets als een ongeschreven reglement dat enkele regels voor het naaktstrand bepaald ;misschien een goed idee om die eens uit te delen?


ko   28-08-2009 12:28

Beste Mark,
Naar aanleiding van jou bericht, "Het is en MOET een naturistenstrand blijven". En met jou berichtje breng je dit "PRACHTIGE"strand zwaar in discrediet, en lopen we de kans dat de gemeente hierop inspeelt. Als je toch dergelijke aktiviteten wilt, doe het dan bij je thuis, of ben je daar bang voor. Jou houding en opstelling is zeer verfoeielijk, en hoort hier zker niet thuis. Bedenk eerst eens wat je van plan bent, openbare schennis pleging noemt men dat. Ik ben een regelmatige bezoeker en hoop dit nooit te zien, want dan zal ik ongetwijfeld de politie inlichten, reken maar van yes.


jomaar   27-08-2009 10:07

Op dit strand kan je je efkens volledig vrij voelen.Kan er geen internetactie gestart worden voor het behoud van dit heerlijk strandje?


T&E   24-08-2009 17:46

Via deze side makkelijk dit mooi (natuur)risten strand gevonden. Het heeft een eigen duinovergang dus je hoeft niet met al je spullen over net kledingstrand. Ondanks dat er veel bezoekers waren is het toch rustig, Het zou zeer jammer zijn als dit stukje naturisten zou verdwijen. Een kompliment aan de mensen die zich inzetten voor behoudt van dit mooi stukje strand.


mark   24-08-2009 11:26

ben a.s vrijdag aanwezig in breskens
ben al vaak op het strand geweest
In de duinen gebeurt het een en ander
Wie wil er vrijdagavond heen komen?
Maken we er samen iets leuks van
Kom vanaf 18.00 uur maar naar de duinen
je mag alles met me doen.....
hoest maar drie keer en ik weet dat je het bent


koen   23-08-2009 17:25

Vandaag voor de eerste keer naar het naakt strand geweest is me zeer goed bevallen hopelijk blijft het strand bestaan voortaan zal ik een vaste bezoeker zijn van jullie strand topper


stefano   22-08-2009 19:42

ik ben 20/8/2009
naar breskens geweest het was voor mij de eerste keer ik moet wel zeggen dat ik het eerst onwennig was maar moet eerlijk zeggen een aardige vrouw zag dat ik het er nie makelijk mee had en zij heeft mij er goed door geholpen nog bedankt ilse
het is een mooi en verzocht strand geen gluurders niet te veel homo`s daar was ik wel heel bang voor maar val hier echt mee het is zekker een aanrader voor iedereen die er van hou om eens naakt naar het strand te gaan


ggg   20-08-2009 14:53

Beste Gastenboekbezoekers,

Ik heb gisteren ook de petitie getekend, waarmee een aantal personen op het naaktstrand van Groede zijn langsgeweest.

Heb ondertussen wel de brief gelezen die door de gemeente sluis werd verzonden.

Ik hoop dat ze hun woord houden, en dan zal er voorlopig toch geen probleem meer zijn.
Urretje   17-08-2009 13:56

Ik ben voor het blijven van het naaktstrand, al kom ik er zelf niet, mensen hebben inderdaad recht op naaktrecreatie.

Diversiteit is niet iets wat onderdrukt moet worden, ik heb er ook een topic over gestart op www.zeelandforum.nl om er meer ruchtbaarheid aan te geven.

http://www.zeelandforum.nl/nieuws-in-zeeland/actie-behoud-naaktstrand-in-groede-t325.html


karel   16-08-2009 21:36

wat gebeurt er met het naaktstrand ,wordt het verplaatst en is het dan ook noch toegankelijk voor mensen die niet goed te been zijn of zelfs in een rolstoel zitten?ook wij hebben recht op naaktrecreactie kijk maar eens naar het voorbeeld aan de belgische kust waar men de mensen helpt met aangepaste rolstoelen


p&c   16-08-2009 14:16

Zoals aangekondigd, ook dit jaar zijn we weer van de partij. Ons tweede jaar dus. We gaan nu niet vertellen wekelijks, maar toch bijna.
Het is ons wel even schrikken hier te lezen dat een sluiting zit aan te komen?? Hopelijk komt het niet zo ver. Betreft het enkel dit stukje naaktstrand of zijn er nog meer dan? Is het dan niet mogelijk om een nieuw stukje officieel naaktstrand aan te leggen tussen Breskens en het Zwin? Want Vlissingen voorbij wordt ons wel wat te ver rijden!
groetjes,


M&M   16-08-2009 13:25

verleden week dinsdag weer eens op het strandje geweest
het was weer heerlijk warm weer zo rond de 22.50 graden
en een zeebriesje heerlijk was dat
allee er was niet veel volk , dus ook geen gluurders .achja die mensen willen ook eens wat
ze hebben misschien angst om HUN kleine deeltjes te laten zien
doet er niet toe, we gaan toch telkens weer lekker zonnen
en laat ons maar hopen dat het strandje open blijft ... voor ons mag het .. of moet het open blijven
de groetjes en tot ....


Linda en Antoie   14-08-2009 15:14

Wij zijn reeds meer dan 20 jaar fervente bezoekers van het naakstrand (eerst Oostkapelle en later Groede). Wij dachten dat men in Nederland heel ruimdenkend was ivm naaktstranden. Blijkt nu dat één enkele persoon, die dit niet zo genegen is, in staat zou zijn om deze stranden te laten sluiten. Heeft die man misschien al eens goed rondgekeken op het strand zelf? Deze naaktzone ligt er heel wat properder bij dan de textielzones. Waar kan ik die petitie nog ondertekenen, want ik kan wegens een ongeluk dit seizoen niet meer komen.


J   12-08-2009 14:16

Inderdaad een spijtig gegeven, ter info ,er lopen een paar mensen rond met een petitie ,misschien goed om weten als er nog iemand wil ondertekenen


ko   10-08-2009 14:23

Mooi strand, en heerlijk rustig. Jammer adt de gemeente Sluis en de eigenaar van de "Napoleonhoeve"er anders over denken, en dit strand willen sluiten tbv de Waterdunen, een grote schande.


linda en wim   06-08-2009 08:01

hoera vandaag dagje groede met gans de familie het is er heerlijk netjes en iedeaal met de kinderen


marina en freddy   05-08-2009 20:11

wij gaan al voor het 2de jaar bij mooi weer naar groede wij zitten in blankenberge en vinden het heel rustig en netjes in groede geen gluurders en heel makkelijk bereikbaar zeker beter dan bredene hoor wij komen zeker terug bij mooi weer.


Marc & Anne   30-07-2009 08:44

Als Franstalige Belgen (daarvan onze excuses voor het slechte Nederlands), zijn wij 2 grote liefhebbers van de Nederlandse naaktstranden. Gisteren zijn wij voor de tweede keer naar naaktstrand Breskens/Groede geweest. Verdict: fantastisch! De toegang is gemakkelijk, de locatie is leuk, met veel ruimte voor iedereen, en dus geen last van gluurders en homo’s.
We zullen er zeker terugkommen.
Groetjes!


S&P   16-07-2009 21:25

Na veel overspreken hebben van het jaar toch de stap gezet. Reeds 2 maal hebben we genoten op het naakstrand. Fijn strand met praktisch geen gluurders. We komen van het jaar nog enkele malen terug.e b   06-07-2009 14:47

hoy allemaal,ik droom er al lang van om eens naakt te gaan zonnen maar ben maar alleen,wordt je dan niet bekeeken als je er allen ligt? Of is er soms iemand die met me mee wil?BEN EEN EERTIGER EN GEEN GAY ;groetjes.E


M&M   15-02-2009 19:39

hallo ,
er waren wat problemen met de site
en zal ne even proberen


P&C   23-11-2008 17:29

Vorige zomer ook voor ons een eerste keer. Ongepland, we waren met de auto de streek es aan het verkennen, het was warm, een stralende zon en planden een namiddag aan het strand. Tot onze verbazing ontdekten we op een 100m van onze ligplaats het naaktstrand. Zouden we..., zouden we durven... We gaan es 'kijken' dachten we... En geen minuut later lagen we voor de eerste keer in ons leven lekker naakt te zonnen. Eerst een beetje onwennig idd, maar we waren aangenaam verrast dat naakt recreanten elkaar helemaal niet aanstaren. Ook een gedachte als zijn er enkel oudere mensen en homo's te vinden, bleek helemaal verkeerd. ok Ze zijn er ook maar er zijn veel meer 20-ers, 30-ers en 40-ers te vinden. Als koppel en zelfs met het hele gezin. We zijn overtuigd. Nu kijken we door het raam naar de winter, maar volgende zomer gaan we terug, zeker weten. Een vergelijk kunnen we niet stellen want het was een 1-ste keer. Vraagje, zijn er nog naaktstranden, zones als deze, tussen Knokke (B) en Breskens ????


Willem en vrouw   14-10-2008 19:25

Dit jaar voor het eerst naar het naaktstrand geweest gedurende het hele seizoen. Wel even wennen maar dat is gauw voorbij. Goed sfeer en mooi strand. Erg lekker om zo te zonnen.


M&M   27-09-2008 21:08

jaja ,
vandaag heeeeeeel mooie dag en veel volk .
en wat dacht je , lekker zitten genieten van het zonnetje
misschien is dit wel de laatste keer dit jaar ?
maar je weet maar nooit
tot volgende keer .....
dada ..... doeiiii ..... salukes ......M & M   26-08-2008 21:21

hey,
we zijn voor de tweede keer naar het naakt-strand geweest in groede
en zoals de vorige keer , heel gewoon . kijkers heb je overal , we hebben daar geen probleem mee.
een lekker en leuk strandje hmmm
laten we zeggen, als het zonnetje er weer door komt , zijn we weer weg.

a bientot : salukes


m & m   27-06-2008 00:04


wij zijn voor het eerst naar het naaktstrand geweest,en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.
mooi en netjes strand en duinen.
eerst was het wat onwennig ,maar je bent er vlug over.
iedereen respecteerd de privacy.
tot binnenkort.Marc   23-06-2008 19:23

Wij waren er in de meivakantie 2008. Het strand zag er netjes en schoon uit. Wij hadden alleen last van een man in een blauw shirt en met petje die continue rondjes liep en waarvan wij de indruk hadden dat het een gluurder was.
Voor de rest was het lekker vertoeven daar en we gaan er zeker weer terug.
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend