Neeltje Jans
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Neeltje Jans
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Johan   08-07-2023 17:54

Gisteren, dagje Neelje Jans gedaan met hele familie. Stond groot bord, pas op voor bastaard - satijnrups, kan huid irritatie veroorzaken. Hebben we niks van gemerkt. Wel was er er plaag van lieve Heers beestjes, en vliegende mieren. Recht voor duinpad blijft ook bij laag water nog water staan, handig voor Kids om te spelen, slecht 15 centimeter diep, dus water warmt ook lekker op. Viel ons op dat er aar slechts vuilnisbak meer stond op naakt gedeelte. Fijn voor de kleintjes dat de ijscoman 3 keer langs kwam die dag. Heerlijk strand, volop ruimte, doch geen voorzieningen.


Johan   28-12-2022 14:05

@Pietertje, kitezurfers pikken soms het hele strand in. Is niet zo erg toch ? Wanneer het goed weer isom te kiten, ishet vaak toch geen strandweer, en vrijwel niemand op vlakke strand. Maar klopt, officieel is alleen meest zuidelijke stuk voor surferd


naaktstrandbezoekers   25-12-2022 10:06

@Pietertje over welk jaar van de winter heb je het. begin van het jaar is er veel and weg gespoeld maar de stranden zijn nog breed zat. Wat betreft geen last van mannen die bij je in de duurt gaan liggen.liggen alleen is geen probleem .We weten nit hoe vaak je er komt maar hier is de ervaring anders .Zijn er toch ook iedere weekend. Zomer liggen tegen en in de duinen . In de wintee of geen stranddagen wandelen langs de kust.

iedereen een gezonde en zonnig 2023Pietertje   21-12-2022 21:41

Er is veel zand weg gespoeld afgelopen winter, het was vanmiddag hoog water, en dan blijf er maar een smalle strook strand meer droog, was vorig jaar veel breder nog. Stond behoorlijk wat wind uit zee, dus veel mensen die beschutting in de lage duintjes zochten. Het vlakke strand werd al snel ingepikt door kitesurfers. Ik dacht eigenlijk dat alleen op het stuk strand ten zuiden van het naaktstrand surfen was toegestaan ? In de hoge duinen die eigenlijk niet toegankelijk zijn zaten ook wat stellen, en liepen inderdaad wat mannen heen en weer .Maar dat geeft 0,0 overlast, al word hier vaak beweerd van wel. Prachtig schoon strand, en helder zeewater.
willem   27-09-2022 18:37

Dames en Heren. waar zijn wij mee bezig . aller eerst het gaat hier om Naaktstrand Neeltje Jans en niet over andere stranden. Ik kom heel veel op het naaktstrand hier ook in de duinen. ja sommige mannen zijn heel vervelend. Spreek ze daar op aan .Werkt veel beter dan hier neer zetten .Ze lezen het toch niet. De meeste waar je last van hebt zijn de mannen die van textielstrand komen zwembroek in de hand. Ik heb er dit jaar div op hun gedrag aangesproken ook voor die dames die het net durfde. Daarna vertrokken ze gewoon wel met tegen zin.

Het is verboden om de duinen te betreden staan borden bij de opgang


Laten we elkaar met respect behandelen en dan blijft het leuk voor iedereen.


Wim   27-09-2022 13:07

@W&J
Waarom ik mij zo aangesproken voel heeft met het volgende te maken: De afgelopen 15 jaar heb ik, alleengaande naturist, me ingespannen voor het behoud en legalisering van het naaktstrandje in mijn omgeving, tw. de Berendonck bij Nijmegen. Dankzij mij én nog een aantal andere alleengaande mannen én vrouwen is dit nu een mooi én veilig naturistenstrandje. Volgend jaar hoop ik Neeltje Jans eens te bezoeken, en ik zal me daar, natuurlijk, netjes gedragen. Ik wens dan door NIEMAND weggezet te worden als ongewenste bezoeker omdat ik toevallig man én alleen ben. Prima dat jullie je inzetten om dit naaktstrandje voor iedereen veilig en prettig te houden, maar beoordeel mensen op hun gedrag, en niet op hun geslacht of andere uiterlijkheden.


W&J   27-09-2022 10:29

@ Ben. Tegenwoordig moet je alles maar accepteren en respecteren en het gewoon vinden. Zeg je er wat van, dan heb je er geen begrip voor en gaan ze in de slachtoffer rol en voelen ze zich in een hokje geplaatst. We zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde, maar je zou het gewoon wederzijds respect kunnen noemen.


W&J   26-09-2022 00:29

@ Wim. Waarschijnlijk voel jij je nogal aangesproken en val je onder de categorie die hieronder wordt besproken. Openlijk voor apartheid ? Wat is er nu mis en mooier als een stuk strand voor gelijkgestemden heren, dan kunnen ze lekker cruisen en zichzelf daar helemaal uitleven.


Henk   25-09-2022 10:11

Het is gewoon balen dat duinranden standaard door cruisers lijken te worden ingepikt.


Johan   24-09-2022 11:25

@ Wim, Die zijn er wel hoor naaktstrandjes met een apart gay gedeelte. Noord AA in Zoetermeer bijvoorbeeld. En dat schijnt heel goed te werken, door hoge bepanting afgescheiden van de rest van het naakstrand. Dus geen last daar van cruisende mannen. Maar ook op Neeltje Jans speelt dat cruisen zich in de duinen en duinrand af. Wij hebben daar op het vlakke strand nooit last van. Zeker als we met laag water met de kids vlak bij de waterlijn gaan zitten, zit je best ver van de duinrand af. Gaat hier dan wel niet om een officieel gay gedeelte, maar de scheiding is er wel degelijk. En das prima, want zo worden wij op het vlakke stand hier gelukkig niet mee geconfronteerd. En wie toch zonodig in die duinrand wil zitten, die weet wat daat gebeurd, en kiest daar dus zelf voor.


Wim   22-09-2022 16:15

Da's lang geleden, dat ik iemand zó openlijk voor apartheid heb zien pleiten. Ronduit schandalig !


L & W   22-09-2022 09:12

Een apart strand voor al die single mannen zou een perfect idee zijn. Ze kunnen op dat stuk een hele dag rondcruisen, elkaar bespieden, elkaar begluren. Etc. Maar hou de rest v het naaktstrand aub gezellig.

Wij worden er gek van nu. Geen probleem als een man alleen op het naaktstrand LIGT, zoals elk ander koppel of vrouw op het naaktstrand ligt. Zelfs niet als die in onze buurt komt LIGGEN.

Maar zoals het er nu aan toe gaat, gaan alle naaktstranden hieraan kapot! De laatste keren zijn wij als jong stel na 10 min terug vertrokken. Ons zie je er nooit meer.

In buitenland zie je meer van die aparte zones. Het zou de naaktstranden terug doen opleven in Nederland.


W&J   21-09-2022 00:07

@ Ben. Als je ff terug leest, schrijf ik/wij dat ieder zijn eigen ding moet doen. En idd zoveel mensen zoveel meningen. Jammer dat dit mooie strand aanbevolen wordt op Gay websites. Met een beetje wind liggen ook wij weleens in de duinrand en dan ergeren wij ons ook vaak aan die cruisende meneren. Maar een apart stuk strand, zodat deze meneren een klein stukje kunnen bijbruinen is toch niet zo'n gek idee.


Ben   20-09-2022 16:04

Tuurlijk W&J. Jij zal het allemaal wel weer waarschijnlijk weten zeker. Ik voel mij zeker niet aangesproken en fatsoen en respect heb ik gelukkig wel meegekregen. Maar goed jij mag wel mening hebben maar ik niet?? Das pas geen respect hebben!! Doe daar maar eens wat aan. Succes!!


W&J   20-09-2022 00:04

@ Ben. Je voelt je eigen nog al aangesproken over dit onderwerp en waarschijnlijk val je onder de categorie heren die in onderstaande besproken worden. Ieder moet zeker zijn eigen ding doen, maar een beetje fatsoen en respect voor een ander mag toch nog wel.


Ben   17-09-2022 06:26

Waar slaat dit alles weer op?? Verhuizen naar daar, apart strandje hier, foto's maken en politie bellen. Als het nog enigszins kan aangifte doen?? Ik zou zeggen: richt de NSB clup weer op. Alsjeblieft zeg, we hebben allemaal een mening hierover, best. Laat iedereen zijn ding doen en staat het je niet aan, zeg er wat van ( dat kunnen je per slot van rekening hier ook!!) Of zoek een ander plekje maar maak er niet zo'n heisa van.


J&B   13-09-2022 01:20

Beste Johan, wij lagen overigens aan het begin van de duinrand en zeker niet echt verscholen in de duinen.
Wij zijn zeker niet verlegen, maar een rare opmerking om dan maar te verhuizen naar het vlakke strand om niet lastig gevallen te worden. Dus als je geen Gay bent hoor je dus niet in de duinrand te komen.
Dan kunnen ze beter een apart stukje strand afzetten voor deze cruisende heren, zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen o.i.d.


Johan   11-09-2022 22:17

@ J & B, Dat probleem van dwalende mannen heb je zelf in de hand. Ga je op het vlakke strand liggen dan heeft U 0,0 last van hiervan. U geeft dat zelf ook al aan trouwens. Lig je echter verscholen in de duinen, dan zal U daar mee geconfronteerd worden. Dus waarom dan niet stukkie verhuizen naar vlakke strand ? Het gebied word op diverse websites aangeprezen als gay ontmoetingsplaats , dus er zijn altijd wel heren die op zoek zijn daar. Cruisende heren zijn inherent aan het gebied daar. Sorry hoor, maar als U verscholen in de duinen gaat liggen, kun je de klok er op gelijk zetten dat je bespied gaat gaat worden. Niet dat ik dergelijk gedrag goedkeur , maar zo werkt het gewoon. Dus wil je dat niet lig op vlakke strand en geen last van mensen die je begluren , of op korte afstand van je gaan zitten. Of in ieder geval veel minder last van dat soort dingen. Het zijn allemaal eigen keuzes.


Henk   09-09-2022 18:12

het valt me op dat de media vaak bericht over schennisplegers op het naaktstrand. Ik vind het heel goed dat wordt opgetreden echter:
- de berichtgevingen komen soms uit een hoek die maar wat graag naaktstranden weg wil hebben tbv andere commerciele doelen
- ik lees heel weinig over schennis pleging van jongelui (uit het gooi) die die vunzige en schunnige dingen op straat doen in Spanje of Griekenland
- ik lees niets over vechtpartijen, pesterijen e.d. Door Marokanen op het strand.
nogal eenzijdig dus!


T&j   08-09-2022 23:15

Enkele dagen geleden stond er een artikel in de krant en op oa nu.nl dat een vrouw die een foto had gemaakt van een schennispleger die haar dus min of meer lastig viel nav identificatie is aangehouden. Misschien dat dus doen volgende keer, camera pakken, mannetjes fotograferen en de politie ze laten aanhouden ..wordt misschien dan wel een trend. .. Wel is de vraag dan natuurlijk mag je zomaar iemand ongevraagd fotograferen? En wat als een man dit zou doen, want er zijn ook vele "gay" opatjes die bij jonge mannen staan te gluren.. zouden ze dan net zo snel optreden? Stof tot denken dus..


J&B   08-09-2022 01:06

Wij zijn eens naar dit mooie strand geweest. Genoeg parkeer gelegenheid. Stukje lopen, maar zeker de moeite waard. Wij zijn bij het begin van het bord vanaf de strandtent in de duinrand gaan liggen. Wat opviel, was dat er heel veel beweging in de duinen was van rond dwalende mannen op zoek naar .....
Het is dan ook niet prettig om in de duinrand te liggen.
Sommigen lopen diverse malen vlak langs en een aantal neemt ligplaats op enkele meters afstand. Dit gaf ons een onprettig gevoel. Als er van die zielige heren zijn die zich aangesproken voelen, doe er iets mee. Op het strand zelf is niets aan te merken.


Genieter   05-07-2022 21:26

Vandaag voor het eerst op dit strand geweest, als geliefd strandganger heb ik de nodige naaktstranden in het land bezocht. Hier heerlijk kunnen genieten, hoewel een doordeweekse dag buiten de vakantie, wel met mooi weer was het lekker rustig. In de duinen zag ik wat beweging, maar zolang dat daar blijft heb je er op het strand geen last van. Verder lag iedereen ruim uit elkaar te n had z’n eigen privacy. Geen overlast van honden ervaren. Af en toe wat geklede mensen langs de waterkant, niet vervelend.
De reddingsdienst reed zelfs af en toe langs, veilig gevoel!


Ineke   28-12-2021 14:39

Hoi!

Wat een gedoe allemaal over die honden! Ik neem altijd mijn 3 herdershonden mee naar het strandje.


Wellicht dat Johan en Adje dat ook kunnen doen als hondenliefhebbers.

Ik zie jullie gauw!

Ineke
samen_plezier   23-12-2021 20:40

@loes93 Wij kwammen er ook altijd met de hond nooit problemen gehad . Wel van mannen die het niet snappen dat je ook wel eens rustig wil liggen in de zon .


Loes93   20-12-2021 21:36

Beste mede strandbezoekers,

Waar hebben we het nu over??

Een hondestrand is er voor hond en mens.

Een strand is er voor iedereen. Dus voor mens en dier. Dus als iemand met zijn paard naar het strand wil komen, dan is dat ook goed.

Dieren en vooral honden zijn vaak gezelliger op het strand dan mannen zoals Ad en Johan.

Dus voortaan allemaal de hond meenemen.

Groetjesssss,
Jullie aller Loes
willem   20-12-2021 07:24

@Gerarda helemaal met je eens . op naar een mooie zomer op neeltje jans


naaktstrandbezoekers   19-12-2021 09:54

wat zijn de regels allemaal laten we daar over op houden . laat iedereen met rust en ga liggen op het strand . met andere worden ga dan ook niet rond lopen en liggen in de duinen en iets anders in de duinen. Want het is verboden in de duinen te liggen in nederland. ivm kust bescherming .

johan jij weet precies wat wij bedoelen . jij wel in de duinen en strand en honden niet wel vreemd


Ad   18-12-2021 16:19

Ik denk dat al veel ergernis weggenomen zou worden als iedereen zich aan de regels zou houden. Honden vast waar het moet en niet met een hond op een strand waar ze op dat moment niet mogen komen. En zonaanbidders accepteren dat je honden tegen kunt komen als je op een deel ligt waar honden toegestaan zijn.


Gerarda Janssen   16-12-2021 21:16

Hoi allemaal,

Ik ben het helemaal eens met Verena. Honden zijn ontzettend leuk op een strand. Hoezo wordt dit gezien als overlast? Of heet de hond soms Johan? Heb je zelf geen honden?

Zonder honden op het strand is het niet zo gezellig!

Fijne dag en avond allemaal.

Tot op het strand!

Groeten van

Gerarda

Johan   15-12-2021 12:27

@ Verena, Uit het feit dat diverse mensen hier klagen over loslopende honden op het strand , blijkt zonneklaar dat het dus WEL als een probleem ervaren word. Als U daar komt en en niets merkt , betekend niet dat anderen dat heel anders ervaren, dus neem het serieus en baggetaliseer het niet. Zoals ik al eerder aangaf ,ik heb geen last, en eerlijk gezegd ken ik de regels met betrekking tot honden op strand niet eens. Ik heb me er nooit in verdiept of loslopen mag hier .Maar in geval het niet toegestaan is moeten mensen zich wel aan de regels houden uiteraard.Wat dat is iets wat irrtatie en ergernis opwekt.


Verena   13-12-2021 21:35

Hallo strandgangers,

Wat een gedoe allemaal om een paar hondjes. Laat die hondjes toch vrolijk rondhuppelen. Die doen toch niemand kwaad?

Ik was hier van de zomer met een aantal vriendinnen en niets gemerkt van deze zogenaamde overlast. Terwijl er genoeg mensen waren met honden die gewoon losliepen.

Liefs,

Verena


naaktstrandbezoekers   12-12-2021 22:37

Mensen die niet willen dat er honden hier op het strand komen ga zelf ergens anders liggen . weten jullie dat er al op veel geen honden mogen komen. ga daar heen . Hier mogen honden komen dus laat het zo . hoeveel mensen liggen er op het naaktstrand liggen met een hond. misschien 1 waar praten we over. ga je ergens anders druk over maken.


Johan   12-12-2021 16:08

Ik heb eerlijk gezegd nooit geen last van honden ,maar kan me voorstellen dat anderen dat wel hebben.
Wellicht een idee om het zuidelijke gedeelte van het strand ,dus richting buitenhaven, wat nu officieel kitesurfstand is , ook voor honden gebied te bestemmen ? Kitesurfers maken er zelden gebruik van volgens mij ? Maar een absoluut hondenvrij strand is een utopie, want je heb hier continue de wandelaars langs de vloedlijn , die vanaf paviljoen in zuidelijke richting lopen en vice-versa, met soms ook 1 of meerdere honden.


Hans   12-12-2021 11:55

Hallo allen,

Wat dachten jullie van een apart hondenstrandje? Dat werkt bij andere stranden ook. Dus waarom op ons strand niet?

Ik hoor het graag van jullie!

Fijne dag,

Hans


Bert   12-12-2021 07:43

Eens met Johan en Brian. Die honden losloperij kan niet.

Zonde van ons mooie strandje!


Nantko Zsofia   11-12-2021 12:37

Nice beach. Have never been there.


Johan   07-12-2021 11:24

https://www.natuurlijknfn.nl/naaktstrand-neeltje-jans-niet-groter/ Verbaasd me wel dat er mensen zijn die aan die 750 meter blijkbaar niet genoeg hebben. Dat terwijl de meeste mensen toch op een kluitje blijven zitten, bij de strandopgang duinpad, en aan de zuidelijke kant bij de slufter. In de midden zit vaak helemaal niemand.Klopt wel dat er bij hoog water minder strand over blijft ,omdat er blijkbaar in de loop der jaren zand weg spoel.Of zijn er mensen die het echt te klein vinden ?


Master   10-09-2021 21:19

@Brian
Het begint redelijk irritant aan het worden die loslopende honden en ook ik zal niet meer naar dit strand komen ik kom er al 6 jaar maar vanaf volgend jaar niet meer.

Doei


Brian   06-09-2021 20:37

Wij komen hier graag, maar het begint een honden uitlaatterrein te worden. 2-3 honden per persoon en 99% niet aan de lijn (loslopende honden zijn hier overigens verboden) en men heeft blijkbaar de gedachte dat iedereen een hondenliefhebber is. Dat is erg jammer en verpest de rust op het strand. Volgend jaar maar weer terug naar Oranjezon.


naaktstrandbezoekers   15-08-2021 21:01

@peter dat is zeker niet de bedoeling , naakt in de duinen en op het strand geen probleem . maar ga niet op de pad naaktlopen. Er komen ook mensen die van niks weten en gewoon via de pad naar het strand kijken . Ook zijn er die meteen omdraaien daarom .

in de duinen mag je ook eigenlijk niet naakt liggen.


Peter   15-08-2021 17:24

Gisteren hier geweest, wat een heerlijk strand! Was er al paar keer eerder. Wijdse natuur om je heen met de zee en de duinen en een breed strand. Redelijk veel stelletje gezien. Achter me in de duinen zag ik, vooral duidelijk zichtbaar toen ik even langs de branding liep, enkele mannetjes die op de uitkijk leken te staan. Verder niet aan gestoord.
Kwam hier op de fiets langs en had het knap heet. Heerlijk om dan even je kleren uit te kunnen doen en je te kunnen overgeven aan de natuur!
Voelde me zo op mijn gemak dat ik terug naar mijn fiets in mijn nakie over de duintoppen liep, het pad op. Het zal niet helemaal de bedoeling zijn maar niemand in de buurt die er last van kon hebben en het geeft maar aan hoe relaxed ik me voelde!


Echte Peter   25-07-2021 09:10

Ik kom al heel wat jaren op Neeltje Jans met mijn vrouw samen en wat ik hier lees over lastig gevallen worden door mannen/koppels, daar herken ik niets van. Boven op de duinen is een wandelpad dat vanaf strandopgang de Slufter komt, ook ik loop daar wel eens en zie daar mannen lopen. Verder niks aan de hand als je hier geen aandacht aan schenkt. Verder, als je het gevoel hebt dat mensen naar je staren, dan loop je even naar de zee toe en opgelost.Vele reacties hier geven een negatieve draai aan dit(de) naakstrand(en) en dat trekt weer mensen met andere bedoelingen aan. Wat ons betreft een rustig en mooi naaktstrand!


willem en kee   06-06-2021 08:55

het bord van het naaktstrand hoort ook officeel bij het duin pad te staan , staat er al jaren 2 jaar terug stond hij inderdaad richting het deltapark .

johan jij weet wel heel veel overal antwoordt op . maar volgens ons wat er vaker komt . wandel jij door de duinen om mensen lastig te vallen door achter stellen en vrouwen te gaan zitten/liggen.
stevige man rond 50/55 met bril en bruin van de zon


Johan   05-06-2021 19:39

@ Ron. Dat is geen probleem toch dat het kleiner word ? Het zou 750 meter lang moeten zijn, maar ook midden in de zomer is er volop ruimte , dus geen probleem als het wat kleiner word ( hoewel ik daar zelf niks van heb gemerkt )Voorgaande jaren is het zelfs wat groter geworden. In 2018 stond het bord nog ter hoogte van het duinpad, in de jaren daarna is het zeker 100 meter in noordelijke richting opgeschoven.


Ron   04-06-2021 10:35

Was weer zalig woensdag , maar heb wel bedenking strand voor naturisten word elk jaar kleiner .


naaktstrandbezoekers   01-06-2021 22:57

was vorig jaar ook al


Peter   01-06-2021 08:15

Gisteren 30-5 in de ochtend nog even geweest, viel me op dat het bord aan de noordzijde wel erg ver stond dit jaar, nog voorbij de vuilnisbakken? meer mensen dit al opgevallen ?


Johan   11-05-2021 07:51

@ Stel, Parkeren kan op de grote Parking P1 bij de windmolens. Als je vroeg ben of niet druk is en je wil met je auto in de schaduw parkeren, probeer dan op P2 te parkeren. Dat is onder de brug van de Roompotsluis. Je komt er door via de Faelweg in zuidelijke richting te rijden. Is kleinere parking, dus als je laat ben of druk is ,is tie vol. Langs de Noordzeekant loopt je dan naar naaktstrand. Qua afstand maakt P1 of P2 niet zoveel uit om naar naaktstrand te lopen.


Johan   10-05-2021 21:35

@ J & K, Hoe komen naturisten er toch altijd bij dat ze het alleenrecht hebben om naaktstranden te bezoeken ? Een groot aantal mensen op naaktstrand heeft helemaal NIKS met naturisme. En wat die voyeurs betreft , op welk wets artikel zou U dat dan willen aanpakken ? Staren is zeer irritant, maar zeker niet bij wet verboden.


naaktstrandbezoekers   10-05-2021 21:28

hoi gewoon aan de noordzee zijde afslag neeltje jans , dan links naar de rode witte slagboom. over de weg dan tegen over de tunnel het pad op dn kom je er vanzelf,


Stel   10-05-2021 19:39

Welke parkeerplaats kun je het beste de auto neerzetten om naar het naaktstrand te gaan?


J&K   10-05-2021 10:50

@johan, als ze in de duinen spelen zoveel ze willen; homo hetero, so what. Iedereen zijn ding. Daar hebben wij geen last van.
Zolang ze die starende mannen, die heel de dag op de uitkijk staan en van links naar rechts lopen om het strand af te gluren, maar eens gaan aanpakken. Dat zijn pure VOYEURS. Mannen alleen op strand. Np. Voyeurs die uren lang staan te staren, moesten ze aanpakken! Dit heeft niets met naturisme te maken.Johan   06-05-2021 19:52

@ Ron, klopt zolang je niet in duinen komt, hebbie negens last van ,van wat zich daar af speelt. Verder gewoon een fijn strand zonder enige voorzieningen.


Ron   05-05-2021 09:01

Wij gaan dikwijls naar het strand en genieten er danig van , maar wat ik hier lees heb ik geen last van , zie wel is mensen in de duinen maar wat doen ze er , ik heb er gene last van , en zoeken jullie die site's dan op waar ze afspreken ,Homo's of swingers , wij kennen die site's niet , raar als je er niks van wil weten .
Wij genieten en wat een ander doet interesseert ons niet .Maar Douche en Wc zou wel leuk zijn .


Johan   18-03-2021 15:08

@ Hanneke , klopt, ik hoorde daar vorig jaar dat er zelfs oproepen worden gedaan op Duitse en Belgische sites, waardoor het ,,probleem,, erger word. Ik word als man ook soms aangesproken door mannen , en wat bleek, op diverse homo sites staat het aangegeven als homo ontmoetingsplaats in de zomer. Alleen zie ik het ,,probleem,, niet zo, ik zeg vriendelijk en beleefd nee, en daar is de kous mee af. Waarom noemt U dat ,,overkomen,, ? Alsof het een hele nare ervaring betreft. Het is gewoon een vraag aan U. Gelukkig vind een en ander plaats in het niet vrij toegankelijke duingebied, zodat niemand op strand er last van heeft. En hopelijk komt er dit jaar wel een douchepaal en simpel toilet.


Hanneke   18-03-2021 14:15

Hoi beste mede naturisten

ik kom ongeveer zo`n 15 j op Neeltje Jans
in het begin was het er lekker rustig en weinig bekijks van uit de duinen
maar de laatste 3 jaar wordt er veel reclame gemaakt op swingers site`s om naar Neeltje Jans te komen of anders naar oranje zon
want ook ik heb gemerkt dat het er vorig jaar toch veel gebeurde in de duinen maar ook op het strand gebeurt het achter het windscherm of tentje en er zijn stellen die in de buurt van alleen gaanden vrouwen gaan liggen en zo een gesprek aanknopen voor een spelletje te gaan spelen in de duinen
en dit is mij en ook met mijn vriendin overkomen
reageer je er niet op gaan ze weer op naar de volgende vrouw/stel
dus zo kuis is het er niet meer
tegenwoordig neem ik de hond maar mee en heb sinds dien er geen last meer van
Leon   03-01-2021 19:50

Allereerst de beste wensen voor 2021! Het kan mij niet snel genoeg weer zomer zijn. Genieten van de rust en ruimte op dit heerlijke plekje... Tot dan!


Johan   16-09-2020 09:09

@ J & K , Neeltje Jans is een openbaar strand, dat wil zeggen toegankelijk voor iedereen . Ik zit en lig altijd met mijn gezicht richting zee, dus zie niet wat er achter me gebeurd, en wil het ook niet zien. Stoor je niet aan anderen,maar geniet van dit mooie strand.


J & K   14-09-2020 08:34

Die glurende mannen achteraan, heeft idd niets met naturisme te maken. Dat is gewoon voyeurisme.
Kunnen ze daar geen apart strand voor maken, dan hebben wij als zonnebadend gasten er geen last meer van.
Mijn vrouw stoort zich enorm aan deze constant starende blikken. Wij verlaten het strand soms als het te erg wordt


Tjipke(webmaster)   19-08-2020 11:58

Bekeuringen op strand Neeltje-Jans!
Naar verluid zijn er afgelopen Zondag (16-08-2020 ) bekeuringen uitgedeeld aan mensen die buiten de palen van het aangewezen naaktstrand zaten. Echter buiten de palen, is weliswaar niet aangewezen, maar in principe niet ongeschikt voor ongeklede recreatie. En derhalve niet strafbaar! Art. 430a Sr. Dit zeker gezien de weersomstandigheden van afgelopen zondag.
Daarom is het aan te bevelen deze bekeuring, 104 euro, niet zonder neer te betalen, en hierover een uitspraak van de rechter te vragen.
Voor deskundig- / juridisch advies mag * iedereen* contact opnemen met NFN Blootgewoon:
Mail naar strand@nfn.nl.
Of bel naar +31 (0)33 253 3050
https://www.facebook.com/BlootGewoonNFN


Johan   23-07-2020 21:47

Er is veel zand weg gespoeld afgelopen winter, het was vanmiddag hoog water, en dan blijf er maar een smalle strook strand meer droog, was vorig jaar veel breder nog. Stond behoorlijk wat wind uit zee, dus veel mensen die beschutting in de lage duintjes zochten. Het vlakke strand werd al snel ingepikt door kitesurfers. Ik dacht eigenlijk dat alleen op het stuk strand ten zuiden van het naaktstrand surfen was toegestaan ? In de hoge duinen die eigenlijk niet toegankelijk zijn zaten ook wat stellen, en liepen inderdaad wat mannen heen en weer .Maar dat geeft 0,0 overlast, al word hier vaak beweerd van wel. Prachtig schoon strand, en helder zeewater


André   22-07-2020 07:10

Gewoon een geweldig strand. We zijn er graag met de hele familie.
Met vriendelijke groet aan Duitsland


Henk   21-07-2020 12:04

@willem, ik zei toch ook OF en niet EN. Dus ja, er lopen hetero en homo mannen te paraderen (of wandelen, zoals ze het zelf noemen).
@johan, ik ben heel gelukkig :), alleen gaat het niet alleen over dit strand, maar over veel meer (zo niet alle) naaktstranden, ook zonder duinen. Blijf het sneu volk vinden..


Johan   21-07-2020 09:01

@ Henk, wees blij dat die mannen in de duinen lopen ,en niet op strand, duinen zijn toch verboden gebied ,dus heb je er geen last van.( Als je er zelf niet komt )


willem   20-07-2020 22:35

Er zijn ook mannen van stellen die rond lopen . het wil niet zeggen dat het homo;s zijn en wat dan nog iedereen mag toch rondlopen . zolang de personen die rond lopen niet lastig zijn. Moet het kunnen.


Henk   19-07-2020 20:53

@johan,
Het probleem is dat die mannen er alleen maar lopen om hun ding(etje) te showen of een homo activiteit te scoren. Heeft niets met naturisme te maken en is gewoon sneu.


Johan   19-07-2020 20:46

@ Peter, kun je ook precies aangeven wat nou eigenlijk het probleem is met heen en weer lopende mannen door het duingebied ? Ik kijk meeste tijd richting zee, dus ik zie het vrijwel nooit.


Peter   19-07-2020 12:31

Was heerlijk gister.single mannen die heen en weer lopen door de duin blijft een dingetje maar voor de rest nog steeds ons favoriete strand


Hans   18-07-2020 22:41

Vandaag voor het eerst samen naar het naaktstrand van Neeltje Jans geweest. Een prachtig ruim en schoon strand. Vriendelijke mensen en een goede sfeer. Op het strand geen mensen met textiel gezien. Het was een fijne dag. Dit strand voeg ik toe aan mijn favorieten.


Johan   13-07-2020 08:10

Het bord word iedere winter weg gehaald , en vrijwel nooit op dezelfde plaats terug gezet.Officieel begint het naaktstrand ter hoogte van het duinpad,maar vorig jaar was het bord wel 300 meter richting paviljoen verplaatst, nu is het weer terug naar de oude situatie.


willem   12-07-2020 23:18

zag het ook vandaag .


Pefe   12-07-2020 20:55

Vroegen ons vandaag af is het bord dat op het strand staat vanaf de kant van de strandtent verzet? Lijkt net of het naaktstrand later begint als anders.


Peter   05-07-2020 10:32

Was hier 24 juni samen met mijn vrouw. Heerlijke dag en lekker genieten van het fijne strand, totdat wij iets zagen glinsteren in de duinen bij het NFN-bord aan de westzijde. Bleek iemand met een verrekijker te zijn die de mensen aan het bespieden was. Hem er op aangesproken en ging er snel vandoor. Af en toe dus naar boven kijken op de duinen.


Beginneling   24-06-2020 23:23

Hoi Max,

Fijn dat je zo genoten hebt, en dat je een fijne eerste ervaring hebt gehad!
Helaas is de praktijk op veel andere stranden niet anders. Ben zelf op meerdere andere stranden geweest, en daar was het net zo. Mannen die (zowel naakt als gekleed) langs de kant staan te kijken. Niet teveel aandacht aan schenken is het beste.


Max   24-06-2020 19:24


Vandaag een keer iets anders gedaan en voor het eerst een naaktstrand bezocht. Eerst even gekeken wat er leuk uit zag en daarna voor deze gekozen. De ervaring vind ik heel erg leuk en voelde me ook heel vrij. Wel viel me op dat aan de duinrand een aantal (oudere) heren stonden. Nou weet ik natuurlijk niet wat zij hier deden en wat hun intensie was(misschien gwn van het zonnetje genieten) maar toch vind ik het niet zo’n fijn idee. Nou is mijn vraag kan je dat overal verwachten of heb ik gwn pech gehad en zijn er andere stranden waar dit niet is?

Groetjes max


Peter   14-06-2020 08:47

Erg mooi strand, jammer van alle loslopende honden.
Mag niet, maar de borden bij de strandopgangen staan er blijkbaar voor niets. Hier staat duidelijk dat honden aan de lijn moeten en het lijkt er momenteel op dat het steeds erger aan het worden is. Misschien BOA's eens over het strand boetes uit laten delen?


Johan   22-05-2020 12:52

@ Mario, ter hoogte van die strandtent is het ook geen naaktstrand, dat begin pas 1 kilometer zuidelijk van de standtent


Mario   21-05-2020 19:16

Weer een perfecte strand dag, wel erg ter hoogte van de strandtent, verop plek zat.


myselfnow   26-09-2019 10:35

@samenplezier snap ik maar ook over duinen waar je wel en niet in mag en dat is dus bij Ouddorp (de verborgen parel )bij het vrjiheidsduinpad af lopen, onder aan links bij het strand richting gorsje ver voor paal 18 mag je gewoon in de duinen tot in november verleden jaar geweest groetjesFotograaf   18-09-2019 11:46

@Marco
dat moet iemand anders zijn geweest; mijn shoot heeft nog niet plaatsgevonden ;)


samenplezier   16-09-2019 22:54

we hebben het hier over neeltje jans en niet over de andere stranden


   16-09-2019 11:26

@smmenplezier @fotograaf @marco in Ouddorp (de verborgen parel )bij het vrjiheidsduinpad af lopen, onder aan links bij het strand gorsje en ver voor bij paal 18 mag je gewoon in de duinen tot in november verleden jaar geweest groetjes


Marco   15-09-2019 17:47

@fotograaf.

WAUW. Bij verlaten vh strand een glimp opgevangen van jullie fotosessie in de branding. Mooi !!
Top. Mooi dat dat kan en mag.
Dat is het maar behelpen met selfies :-)
Groet Marco


samenplezier   15-09-2019 08:56

hier mag je in de duinen loopt zelfs een wandelpad door heen


Tjipke Tasma (webmaster)   12-09-2019 23:41

@fotograaf Kijk even op de site:

Vanwege de natuurwaarde en de natuurbescherming is het verboden om in de duinen te recreëren. Er wordt streng gecontroleerd en overtreders lopen het risico op een bekeuring.


Fotograaf   12-09-2019 23:06

Hoi, is er in de duinen ruimte om een naaktfotoshoot te houden? zijn de duinen toegankelijk?
De strandnaturist   28-06-2019 15:34

@Ton - die ervaring heb ik nog niet gehad, meestal liggen de eerste naturisten vrij dicht tegen het bordje. Het zou fijn zijn, mocht dit wat opschuiven. Is wat minder ver stappen. Voor de rest, prima en rustig stand!


samenplezier   27-06-2019 18:02

wat een lekker weer ,dus weer lekker naar het naaktstrand van neeltje jans


Ton de Groot   27-06-2019 16:59

Afgelopen zondag hebben mijn schatje en ik weer heerlijk genoten op naaktstrand Neeltje Jans. Het viel mij op dat het hier drukker was dan voorheen. In tegenstelling tot voorgaande jaren lagen al vanaf het begin van het strand mensen naakt te zonnen. Er kwam politie voorbij en die had alleen interesse in de geparkeerde auto's en motor op de golfbreker. Die werden bekeurd. De zonaanbidders werden ongemoeid gelaten. Hopelijk was dat geen toeval en betekent dit een ruimere gedoogzone naast het officiële aangegeven naaktstrand. Ook viel mij op dat de afgelopen jaren veel kitesurfers waren op het eerste deel van het strand tot het bordje naaktstrand. Nu was er niet één.


Jack   30-09-2018 14:05

Ja seizoen is weer bijna over maar tot volgend jaar i come back again . Greetings every one


Johan   29-08-2018 18:09

@ Samenplezier, bij het strandpaviljoen stond ook altijd zo een informatie bord, maar ik kom altijd met fiets via duinpad , dus weet niet of het er nog staat.Ook als je onder de brug parkeerd en via Kitesurfstrand komt, stond altijd een bord, dus in totaal staan of stonden er 3 stuks


samenplezier   29-08-2018 07:21

peter . er staat een alleen een bord bij de pad als je met de fiets gaat . kom je via windwolen en dan langs zee zie je geen bord staan , laat nu de meeste honden bezitters met de auto komen via de windmolens.


er is een oud stel die in de duinen liggen en de hond loslaten lopen ,die dan ook weer overal rond loopt.
Heb je er iets van gezegd ?


Peter   28-08-2018 20:07

In augustus in Burgh-Haamstede met vakantie geweest. Samen met mijn vrouw elke dag op het fietsje naar Neeltje-Jans. Heerlijk genieten op het uitgestrekte en rustige naaktstrand. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit.

Jammer dat hondenbezitters niet kunnen lezen, honden aan de lijn staat er duidelijk te lezen op de infoborden. Helaas zie je dit fenomeen tegenwoordig op elk strand, doordat handhaving niet aan de orde is. Ondanks dit "probleempje" gaan we er, zodra de zon schijnt weer naar toe.
Tinus   26-07-2018 19:06

Vandaag voor de eerste keer op een naaktstrand geweest. Gisteren er vlak bij gezeten en de kat uit de boom gekeken. Vandaag dus voor het eerst naakt op strand (bijna 40). Het is echt een heerlijk strand met veel vrije ruimte rond je.
Wel jammer dat je zo ver moet lopen maar anders was het misschien drukker dus is het ook wel weer goed. Heb niemand in de duinen gezien (is ook verboden ivm broedgebied). De ijscokar komt langs en heerlijk zwemwater zonder stenen o.d.
Ik ben verslaafd geworden en ga zeker vaker.Johan   24-04-2018 21:39

Wij waren afgelopen Zondag ook op Neeltje Jans en het was heel rustig ja, maar tien tot 15 mensen op naaktstrand. De gluurders en stokstaartjes komen pas als het drukker word op strand. Maar laat je niet ontmoedigen Joris, midden op het strand hebbie minste last van gluurders in de duinen.Wel heb je daar weer de geklede wandelaars langs de vloedlijn lopen. Beste is om je aan niemand te storen, en gewoon zoveel mogelijk genieten.


Joris   23-04-2018 23:28

Afgelopen weekend ben ik op dit strand geweest. Ik was als man alleen en de verhalen lezend had ik toch wel wat wat vrees; ik wil alleen maar genieten van de zon zonder lastig gevallen te worden. Het was rond 21 graden en rustig op het strand. Textiel en naakt lopen op het strand door elkaar, maar is geen enkel probleem. Het was zo'n beetje mijn eerste ervaring op een naaktstrand en het is heel goed bevallen. Door de temperatuur, en wat beginners-schaamte..., ben ik tegen het strand aan wat beschut in de duinen gaan liggen. Het was heerlijk!
Zowaar de moed opgebracht om ook een stuk naakt terug te lopen en je komt diverse anderen tegen, maar 99% waren geen gluurders of zoiets. De meesten genieten gewoon van de zon en liggen lekker te ontspannen. Ik kom zeker nog wel terug hier.


Johan   06-04-2018 04:53

Het duinpad is onlangs helemaal van nieuw asfalt voorzien, met worteldoek er onder zodat de duindoorns er weer niet doorheen groeien. Ziet er piekfijn uit, maar een fatsoenlijke fietsenstalling vlak bij de duinopgang kon er blijkbaar niet meer af. Al was het maar een simpel aantal palen met hardhouten planken eraan. Nou moet nog steeds iedereen zijn fiets maar tegen de afrastering zetten. Jammer


John   01-10-2017 12:00

Marco, ik was woensdag toen het mooi weer was al van 11h00 op het strand en ben rustig in de duinen gaan liggen om zo uit de wind te liggen en dit in het naakt gedeelte. En ben eerlijk, ik heb geen 20 mannen gezien. Trouwens ik heb geen last gehad van mannen die kwamen voorbij wandelen. Ik vermoed dat jou behoeftes niet ingewilligd worden, zowel niet op het strand als thuis en je daarom de alarmbel trekt. Denk even aan het motto 'leven en laten leven' !!! En trouwens als je er last van hebt moet je er weg blijven en ga dan ergens liggen waar zulke dingen niet gebeuren. Er zijn meer dan voldoende stranden in Zeeland.


John   30-09-2017 23:29

Marco, ik was woensdag toen het mooi weer was al van 11h00 op het strand en ben rustig in de duinen gaan liggen om zo uit de wind te liggen en dit in het naakt gedeelte. En ben eerlijk, ik heb geen 20 mannen gezien. Trouwens ik heb geen last gehad van mannen die kwamen voorbij wandelen. Ik vermoed dat jou behoeftes niet ingewilligd worden, zowel niet op het strand als thuis en je daarom de alarmbel trekt. Denk even aan het motto 'leven en laten leven' !!! En trouwens als je er last van hebt moet je er weg blijven en ga dan ergens liggen waar zulke dingen niet gebeuren. Er zijn meer dan voldoende stranden in Zeeland.


Johan   30-09-2017 03:54

Marco waarom zo misgunnend ten opzichte van andere mensen ? Als je op strand zit, neus richting zee , zie en hoor je niks wat er in die duinen gebeurt. Gun ieder zijn plekje op het strand, en in de duinen, zie wat er in Vrouwenpolder is gebeurd, waar de stokstaartjes Door vele controles niet meer de duinen in durven, en nu dus op strand tot overlast zijn van iedereen. Is dat wat je op Neeltje Jans ook wil ..? Er is plek genoeg voor iedereen. En dat de duinen verboden gebied zijn weten we allemaal, maar laat ze ongemoeid, als je er zelf niet komt en niet op Let heb je er geen last van is mijn ervaring.


Marco   28-09-2017 10:18

Waren die daar gisteren?

Het fenomeen zie artikel NRC
In zijn voorlopige conclusie maakt De Krom een verdeling in twee typen stokstaartjes: ‘staanders’ en ‘lopers’. De staanders zijn mannen die openstaan voor toenadering. Ze staan op de duintoppen en observeren de omgeving. De lopers lopen heen en weer op zoek naar de gunst van de staander. Bij oogcontact kan de loper vaart minderen en in de buurt van de staander gaan zitten, waarna de staander bepaalt of hij zich bij de loper voegt. Soms blijft de loper te dichtbij staan, tot ergernis van de staander, waarna die een duintop verderop zoekt. Dit spel gaat zo de hele dag door. Anders dan zijn Afrikaanse soortgenoot is de stokstaart in de Hoek extreem kieskeurig. In de veertig uur dat De Krom de soort observeerde, kwam het slechts twee keer tot kortdurend geritsel in het struikgewas. Sommige staanders staan een hele dag op dezelfde plek zonder enige interactie. Lees meer vandaag in nrc.next.
25 september 2012


stel   27-09-2017 20:46

marco overdrijf niet en hou op met je onzin

een kennis stel van ons is er heel veel en 20 mannen rond lopen hebben ze nog nooit gezien


Marco   27-09-2017 20:22

Vandaag op Neeltje Jans geweest. De duinen zitten vol met mannen met petjes, die druk heen en weer lopen. Met gemak tel je er zo 20 tig. Gemeente doe hier iets aan. Rukkers ga thuis op de bank zitten!

Beste bezoekers van dit mooie strand,
Dit jaar gaat de gemeente Veere controleren op het juiste gebruik van het naturistenstrand. Men gaat actie ondernemen tegen de overlast. De duinen zijn op plekken niet toegankelijk, hier zal dan ook worden opgetreden. Indien je overlast ervaart, neem contact op met de gemeente Veere. (0118) 555 444 of bel de politie.


Jeroen   28-08-2017 14:30

Vanochtend heerlijk op het naaktstrand gelegen en gezwommen. Relatief rustig voor een maandagochtend. Ik kom hier niet zo vaak (meestal 1x per seizoen), maar vroeg me af waarom niet vaker. Heerlijk vrij uitzicht en lekker wind en zon op je blote vel. Zit nu thuis nog na te genieten in m'n blootje :-)


Sven   04-07-2017 23:30

Deze voormiddag even op het naaktstrand geweest (van 10 tot 12 uur) was er in het begin helemaal alleen. Wel zeg je af en toe in de duinen een hoofd boven de begroeiing komen uitsteken om te gluren. Vond ik wel jammer en vervelend. Weet niet of deze personen ook naakt waren of niet. Blijkbaar komen er graag voyeurs.


Dominiek   25-06-2017 10:12

De voorbije week maakten we een kort reisje in Zeeland, en stopten woensdag bij Neeltje Jans. We kennen dit schitterende strand van vorige (jaarlijkse) bezoekjes. Het weer was fantastisch. We voelden ons in het paradijs. Vooraan het strand reeds, een eind voor het bordje 'naaktstrand' lagen mensen bloot te zonnen. Maakte niemand zich druk in. Zelf installeerden we ons binnen de voorziene strook. Nergens last van gehad, niet van 'vervelende mannetjes' of mensen die per sé in badpak of meer langs het strand liepen om te gluren.
Op een bepaald moment patrouilleerde de politie en reed traag met een wagen over het strand, wat een gevoel van veiligheid geeft.
Wat een immens verschil met het enige naaktstrand van amper 350 meter dat we hebben in België (Bredene) !


Mark   19-06-2017 18:45

Eric, gewoon gaan!
De mensen laten je gewoon met rust, ik kom hier ook wel eens, ook als man alleen.(gewoon niet ze duinen in lopen ) Anders ga je eerst een keer naar Vrouwenpolder. er is daar meestal niemand. Kan je rustig wennen. Veel plezier!


Eric   10-06-2017 17:47

Hallo allen,
Ik lees veel in de gasten boeken van de Zeeuwse naaktstranden.
Daarbij valt me op dat er regelmatig mensen met andere bedoelingen naar t strand gaan. Met name mannen.
Inzout graag komende dagen voor het eerst naar het naaktstrand willen gaan(als man van 40 alleen).
Is een man alleen over t algemeen niet gek? Ik wil daar gewoon lekker van de zon genieten. En hoop dat ik alles een beetje omlaag kan houden omdat ik voor t eerst daar heen wil. Beetje preuts aangelegd.


Janniek   02-05-2017 13:41

Geweldig rustig strand. Gratis parkeren . Mooie wandel routes . Lekker chillen ook bij de strand tent. Een aanrader !!!Johan   28-04-2017 12:01

Je heb helemaal gelijk Marjolein,maar realiteit is dat naaktrecreatie niet overal mag,alleen op de daarvoor aangewezen gebieden.Nou snap ik dat je liefst niet te ver vanaf die radartoren dam wil lopen, maar het officele naaktgebied begint pas zo 700 meter noordelijk van die dam, net voorbij de slufter. Dat stuk strand vanaf de dam is namelijk surfgebied. Niet dat ons het wat uitmaakt,maar zou jammer zijn als er controle is en je zit dan buiten het naaktgebied. Verder wensen we ieder veel strandplezier en veelzonnige dagen toe.


samenplezier   26-04-2017 20:35

klopt helemaal marjolein , we hopen dit jaar ook weer veel te gaan niet alleen neeltje jans


Marjolein   25-04-2017 13:01

Hallo Jan van bericht 08-09-2016 10:48
Mijn mening is gelijk aan die van het bericht van A&A 17-09-2016 00:47.
Waarom moeten er bordjes staan? Wij lopen ook meestal tot de dam bij de radartoren, als het niet te druk is met die textielers, naar het noorden lopen we ook tot het te textielig wordt.
Ik ben niet met een badpak aan geboren. Kleding is noodzaak als het koud is. Mijn zus zei altijd, preutsheid word je door ouderen aangepraat.   11-04-2017 18:07

Afgelopen zondag eerste keer dit jaar hier geweest, heerlijk met 24 graden. Maar de beheerder van het strand was er kennelijk niet klaar voor, normaal staan er enkele vuilnisbakken , maar die waren nog niet geplaatst.


rien   27-03-2017 11:38

Hoi medezonners

Ik ga straks maar eens de eerste zonnestralen opvangen van dit jaar. Ik hoop op weer een mooi, lang en gezellig seizoen!


Henk   06-10-2016 23:39

Het is helaas geen strand weer meer


Gerrit   27-09-2016 19:29

Hallo. Hier vandaag geweest rond 15h. Lag niemand op strand zelf, maar aan begin van duinen ivm de wind. Maar ook vandaag weer... lopen er bovenop de duinen naakte glibbers te paraderen en observeren.? ? Ben klaar met die enge ventjes.


Johan   17-09-2016 21:51

Ik begrijp dat bijzonder aanstoot gevend is Jan om zomaar blote mensen tegen te komen. Er staat wel een bord waar het naaktstrand ophoud, als je van naaktstrand in zuidelijk richting loopt, maar bord is vrij klein en en staat tegen de duinen aan, en kan me voorstellen als je daar niet bekend ben en langs de waterlijn loopt mensen dat bord absoluut niet zien staan. Een groter bord of ook een dicht bij zee zou wel prettig zijn, om dit soort ongewenste situaties te voorkomen.


A&A   17-09-2016 00:47

Zijn hier afgelopen week drie keer geweest. Een top locatie. Een vraagje voor Jan, waarom mogen geklede gasten wel over het naakt gedeelte wandelen en naturisten vooral niet buiten het aangegeven gebied.
Ze bijten niet hoor!


Jan   08-09-2016 10:48

7 september geweest. Men houdt zich niet aan de zone welke voor het naaktstrand geldt: Bijzonder irritant!voor de niet naakt strandgasten. Lopen gewoon helemaal links tegen de kant van de haven doorgang oosterschelde te paraderen. Kan hier een bord komen met NIET naaktrecreatie !!!


Jaap   27-08-2016 10:09

Afgelopen week ben ik een paar keer bij Neeltje Jans op het naaktstrand geweest. Het is een prachtige ruime strand
geen last van ongure mensen die andere bedoelingen hebben van dit soort stranden. Hier komen mensen alleen, met z'n tweeen en gezinnetjes. Een prima strand voor de rust maar ook als je wat geluid om je heen wil. Volgend jaar ben ik er weer


de Visser   23-07-2016 09:29

Gisteren wezen vissen tot 23:00 uur. Jammer dat het steeds harder ging waaien, zodat het bloot echt te koud werd.
Meerdere keren beet gehad, maar twee ondermaatse zeebaarsjes gevangen en weer netjes terug gezet.
Volgende keer beter.Johan   16-07-2016 18:23

Ja, klopt Alain, de eerste 500 meter strand vanaf de zuidzijde zijn geen naaktstrand. Ik kom er nooit maar denk dat kitesurfing daar toegestaan is, zal wel op de borden staan. Is mij ook niet duidelijk of men in de duinen mag, ik zag aan de strandzijde van de duinen geen borden, dat het niet mag.


Alain   09-07-2016 18:01

Het eerste gedeelte van het strand aan de zuidzijde wordt gebruikt door kite surfers.
Het is niet duidelijk of de duinen mogen gebruikt worden voor naturisme.Paul   25-06-2016 09:49

Strand woensdag laatst nog eens bezocht (na twee jaar). Even voor de middag, stralende zon, bijna geen mens te bespeuren. Heerlijk vertoeven daar. Jammer dat zoiets in België niet bestaat...


Johan   24-05-2016 16:46

@ Marjolein wat een NSB, verraders mentaliteit, om mensen tot klikken aan te zetten. Leven en laten leven laat dat het motto zijn, er is plek voor iedereen op het strand. En als er streng op betreden van de duinen word gecontroleerd, komen de aktivteiten die daar plaatsvinden naar het strand, met als gevolg meer ergernis van andere strandbezoekers. We weten allemaal wat er plaatsvind in de duinen, wie het niet wil zien blijft er weg, ik lig er heel zelden, wanneer er een koude wind is , lig ik beschut in de duinen, maar ik stoor me absoluut niet aan de ,, vieze mannetjes,, zoals ze door velen worden genoemd. En die mannetjes weten ook wel dat het niet mag, maar met een beetje verdraagzaamheid kan iedere doelgroep van het strand gebruik maken. Niemand zit toch te wachten , op dat deze mannetjes naar het strand komen, dus lekker laten zitten in die duinen, en vooral niet naar de gemeente bellen.


Thomas   26-04-2016 23:59

Hallo, Ik heb een vraag , of op het strand van Neeltje Jans kunt u wandelen met een metaaldetector ?
Gelieve te antwoorden.


Piet   09-03-2016 10:51

Vorige week woensdag 2-3-2016 nog een wel heel erg frisse duik in het ruime sop genomen.
Daarna aankleden in de duinen om uit de wind te staan. Was geen boa te bekennen.


pleziergenot   29-02-2016 18:13

marjolein hoe weet je dat . ben je de boa misschien . wel jammer je mag niks meer in nederland . in de duinen kun je ook gewoon rustig liggen . dan maak je niks kapot .


we moeten niet zoveel op elkaar letten . vinger wijzen .


Maurice   18-02-2016 15:21

Overlast?
Merken nauwelijks iets van "overlast"..
Wij komen er al jaren,leven en laten leven.
Dezelfde heksenjacht als in de duinen bij Vrouwenpolder?
Op naar de nieuwe preutsheid,leve de SGP!


Marjolein   18-02-2016 13:19

Beste bezoekers van dit mooie strand,
Dit jaar gaat de gemeente Veere controleren op het juiste gebruik van het naturistenstrand. Men gaat actie ondernemen tegen de overlast. De duinen zijn op plekken niet toegankelijk, hier zal dan ook worden opgetreden. Indien je overlast ervaart, neem contact op met de gemeente Veere. (0118) 555 444 of bel de politie.Johan   04-09-2014 19:03

bedankt voor de uitleg John, die borden zijn dus alleen een indicatie, vandaar dat ik zoveel mensen al naakt zag voor het bord. stond vandaag een frisse wind, dus ik dacht na het zwemmen even opwarmen in de duinen. dat was een verrassing, en blijken behoorlijk wat mannen sexueel aktief in de duinen van Neeltje jans. was me nooit eerder opgevallen, omdat ik normaal nooit de duinen inga.


John   22-08-2014 16:16

Beste Johan,

Die borden zijn een indicatie waar het naaktstrand zich bevind. Lees de media eens m.b.t. naaktrecreatie dan word je veel slimmer. Of... bedoel je dat de geklede recreant aan dat bord kan zien waar het naaktstrand begint zodat die zijn kleding uit kan doen. Voor ons is in elk geval elk strand geschikt voor naaktrecreatie. Zie www.artikel430a.nl


z-z   06-08-2014 18:50

Mooi strand. Wij komen er graag! Je komt tot rust.


Johan   05-07-2014 20:07

De gemeente heeft een nieuw bord geplaatst , als je via het duinpad op het naaktstrand komt gelijk links staat nu een nieuw bord , zodat voor iedereen weer duidelijk is waar het naaktstrand begind. Wellicht gaat de gemeente nu ook optreden tegen naaktrecreanten die buiten het gebied komen. Nu het nieuwe bord er staan kan je niet meer zeggen dat het onduidelijk is waar het naakstrand eigenlijk begint. Dus mensen bijf binnen het aangegeven gebied, dat is groot genoeg. Bij warm weer doet ook de ijsverkoper zijn rondje weer over het strand.


Paul   14-06-2014 13:31

Strand bezocht op 13 juni op een tweedaagse Zeeland (we zijn Belg). Geparkeerd onder de brug (zie foto's) - wandelingetje van ongeveer een kilometer. Aan het strand aangekomen, duurde het maar een paar honderd meter totdat we de eerste naaktrecreanten zagen. We installeerden ons voor de duinen, en zagen pas bij een wandeling dat het eigenlijke naaktstrand pas een paar honderd meter verder begon. Niet erg blijkbaar, niemand stoorde zich aan naturisten buiten de afgebakende zone. Prachtig strand, het mooiste naaktstrand dat we ooit bezochten. Hier komen we zeker terug!


Johan   24-05-2014 22:33

Mooi breedt strand met veel ruimte. Maar kennelijk wordt er een soort ontmoedigingsbeleid gevoerd. Op het strand 0,0 voorzieningen. Hoe anders op het textielstand dat er ten noorden van ligt, waar wel om de 10 meter vuilnisbakken staan, standwacht is en een paviljoen met toiletten. Zelfs een bord ontbreekt als je van het textielstrand in zuidelijke richting naar het naaktstrand loopt, dus je kan niet zien waar het naaktstrand precies begint. En waarom moeten bezoekers zo ver weg parkeren ? Waar het duinpad begint naar het naaktstrand ligt een enorm parkeerterrein wat echter niet toegankelijk is met de auto. Echt jammer, want het strand is op zich perfect


Ginnie   14-03-2014 22:42

Dit is 1 van de mooiste stranden waar je kunt zijn.
Ruimte rust en natuur + een heldere zee.
Kom er graag. Ook met gezin is dit een mooie locatie.


Johan en Ruben   07-08-2013 22:58

Erg leuk en mooi strand! Redelijk kortbij parkeren, strand zelf is lang genoeg om heerlijk langs de kustlijn te wandelen. Mooi beschut zandstrand met voldoende maar zeker niet teveel bezoekers (op 'n warme zondag). Zag van alles door elkaar: ouderen, mannen alleen, stellen en ook twintigers. Prima sfeer,er is immers plaats genoeg voor iedereen. Viel ons op dat al een stukje voor het officiele naaktstrand mensen bloot zonnen. Geen probleem blijkbaar, het is een mooie overgangszone van textiel naar naakt. Wij (twinigers) komen hier zeker terug!


samen_plezier   27-07-2013 13:21

even een berichtje is een leuk strand waar je leuke dingen kunt doen . wij komen er ook wel eens naaktzonnen . vissen . uitrusten genieten


Jolli   28-08-2011 18:25

Hallo Nudisten,
habe letzte Woche einen Nacktspaziergang am Strand gemacht. Einige nette, gleichgesinnte Leute getroffen. Wirklich empfehlenswert.Nackt und frei zu sein, einfach schön.Holland ist immer wieder eine Reise wert.


Bert   22-08-2011 23:00

Na het bezoeken van de diverse naaktstranden in de provincie Zeeland blijkt dat deze stranden vrijwel niet bereikbaar zijn voor gehandicapten en mensen die slecht ter been zijn. Naaktstrand Domburg is met enige moeite wel bereikbaar. Ik kan me niet voorstellen dat onder deze groep geen mensen zouden zijn die naaktrecreatie ook graag zouden bedrijven. In feite is dit een vorm van discriminatie, door deze groep al bij voorbaat uit te sluiten. Misschien iets voor de NFN om dit aanhangig te maken bij de diverse gemeenten, Ongetwijfeld zal de situatie in de andere provincies vast niet beter zijn


bert   17-08-2011 22:02

Vandaag naar dit naaktstrand geweest, geweldig mooi strand, erg rustig alleen jammer dat je zo ver moet lopen om zowel op het naaktstrand als kleedstrand te komen, terwijl er in principe vlakbij geparkeerd zou kunnen worden. Maar dat laatste zal vast wel een pesterijtje van de gemeente Veere zijn. Jammer, en dan te weten dat de naaktstranden veel schooner zijn dan de kleedstranden


strandmens   03-08-2011 14:05

hallo leuk stel,

ik ga al jaren alleen naar het naaktstrand te domburg, maar ik zou het ook leuk vinden als er iemand met mij meeging,
dus ondanks dat jullie een stel zoeken, hoop ik op een positief bericht
ik ben "gewoon" een alleenstaande heteroman


Mario   05-06-2011 20:33

Gisteren 4 juni super strand.
Ik kom al zeker 10 jaar op dit strand.
veel "hoge"golven, ijsje van de ijskar.
Ik ga zo snel mogelijk weer


leuk stel   05-05-2011 21:05

hallo is er meschien een ander leuk stel dat mee wil


B   01-05-2011 17:12

hallo, gisteren naar het strand geweest, was best wel een koude wind. Het was er niet druk. Iedereen lag in de duinen, voor de wind. Wat mij vreeslijk stoort is dat er een man is met blond haar, die steeds dichterbij je komt zitten, en zich loopt te mastruberen. Daar is het strand niet voor. Voor de rest een leuk strand, veel stelletjes, en alleengaande mannen. Is er misschien een vrouw, of stelletje om een keer samen naar het strand tegaan. Dan heb ik geen last van die ongure types. Ik ben een jongen van 19 jaar. Ik hoor het wel. Mail bram91@hotmail.nl


Marc Veldhuis   07-09-2009 16:07

Ontvang gratis 50 euro bonus om te wedden op voetbalwedstrijden via www.50eurobonus.nl


aawi   11-08-2009 13:53

wij komen al jaren op het naaktstrand, het is er nog erg rustig, de meeste mensen die er komen zijn echtparen


Serge   05-08-2009 11:41

Hallo beste mensen,

Ik ben al lange tijd op zoek naar een naaktstrand waar je gemakkelijk met een bolderkar en kleine kinderen kan komen. Nu ga ik meestal naar Vrouwenpolder, maar het eerste stuk strand kan je niet parkeren als het overloopterrein niet open is en het tweede stuk strand moet je de duinovergang langs met een hele vervelende trap!! Doet dat maar eens met een bolderkar en twee kleine kinderen.
Weet iemand een leuk stuk strand, gezellig naakt, waar geen gure types rondlopen en waar je dus gemakkelijk met kinderen en een bolderkar kan komen?


mex   26-05-2009 20:22

hoi zijn ze hier op het strand erg streng .
als de hond los loopt en wordt daar ook voor bekeurd mvg mex


tony   04-04-2009 14:52

word er savonds ook naakt gelopen enal op het strand, is er ook sex op het strand wil er ook graag na toe??kan iemand me meer vertellen wat voor mense er komen..zijn dat stellen gays lesbienes of vrijgezellen....


jacqueline   03-08-2008 18:34

Naar het naaktstrand via het tunneltje gegaan, is goed te doen.
Maar de weg terug is slecht te vinden. Ik kon het goede pad niet vinden en er liepen ongure types rond.
Voelde me niet prettig en ben omgelopen langs het pad voor het gewone strand.
Het zou handig zijn als het gemarkeerd was.
verder een prima strand maar er moeten niet teveel van die types komen anders ga ik niet meer.


Pat   25-07-2008 22:16

in Week 30, eind juli 2008 twee maal bezocht. 1x via de noordkant , ruim gratis parkeerterrein aanwezig. Naar het strand gelopen via de dijk achter de duinen tot aan de duinovergang. het duin over en dan links begint bijna direct het nudistenstrand. Het eenvoudige bordje van een foto op deze website dat aangeeft waar het aaktstrand begint is vervangen door 2 stevige exemplaren. rustig stuk strand. Langs de waterlijn loopt naakt en textiel langs elkaar (met respect)
2de dag via de zuidkant naar het strand geweest. geparkeerd bij de sluis en gelopen naar het strand, loopafstand ongeveer gelijk aan noordzijde, tot aan het naakstrand ongeveer 10-15 min. Het viel wel op dat aan deze zijde al voor de bordjes 'naaktrecreatie' naakt werd gerecreeerd. Mooi stuk strand, rustig ook. Was toch hoogseizoen.. Een paar keer per middag komt een buggy voorbij met ijsverkoop, dit karretje komt vanaf het strandpaviljoen over het gehele stuk strand rijden, van noord naar zuid en terug. Kortom een echt perfect stuk strand om naakt te recreeren! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend