Den Haag Westduinpark
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Den Haag Westduinpark
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Johan   01-08-2020 12:56

@ Jan, Nee daar valt niet op te handhaven, want het is weliswaar naaktstrand, maar is is geen verplichting om dan ook daadwerkelijk uit de kleren te gaan. Mensen ook wat tijd gunnen, ik zie vaak mensen die voor eerst er zijn, pas na een uurtje of wat uit de kleren gaan, die willen gewoon even de kat uit de boom kijken.Of even proeven welke sfeer en hangt. Geklede wandelaars langs de vloedlijn hebbie ook op ieder strand.


Jan   01-08-2020 11:24

Gisteren ben ik ook weer eens naar daar gegaan en ik heb er zeker van genoten.
Persoonlijk had ik er niet veel last van maar er waren inderdaad wat mensen die gewone badkleding aanhadden en er eigenlijk niks te zoeken hadden.
Jammer dat ze dit niet kunnen handhaven.
Als er bv 1 persoon van het koppel al (half)naakt is heb ik er geen probleem mee.
Extra borden lijken me zeker geen slecht idee en dat moet toch niet al te moeilijk te regelen zijn.
De mensen misschien gewoon aanspreken maar hoe begin je daar aan en dan km je misschien als onverdraagzaam over ofzo.


Dirk   12-07-2020 20:57

Wij komen hier al meer dan 10 jaar op het strand. Eerst nog zonder de kinderen en tegenwoordig met de meiden. Vorig jaar zag je al een verschuiving maar dit jaar is het wel heel extreem. De verhouding tussen gekleed en ongekleed wordt wel erg groot en kan ik goed begrijpen dat de kids niet meer ongekleed op het strand willen zijn. De nieuwe surfschool en jogaklassen dragen er ook niet aan bij. Bij opkomst op het strand vanaf de trap zie je zoals vandaag (ja, het was wat fris) alleen maar gekleden mensen. Zou het mogelijk zijn om vanuit de NFN / gemeente bovenaan iets duidelijk aan te geven dat het een naaktstrand betreft? Misschien schrikt dat de gekleden bezoekers meer af? Verder blijft het een heerlijk strand en ja, Atthebeach is een prettige zaak!


Marijke   29-05-2020 10:41

Bedankt voor je reactie Johan, van de strandbeheerder heb ik tot op heden geen reactie op mijn mail gekregen :((
Vind het zeer verdrietig dat er niet gehandhaafd kan worden, Nederland heeft kilometers strand waarvan een paar piepkleine stukjes naturistenstrand. Waarom moet dan het geklede publiek ook die paar stukjes nog met kabaal innemen. Het mag dan niet verboden zijn maar het is simpelweg een kwestie van fatsoen maar daar ontbreekt het helaas bij veel mensen aan. Benieuwd of we de pinksterdagen ontspannen op ons rustige strand kunnen genieten.


Ka vander toet   28-05-2020 20:46


Het is opvallend dat in vakantietijd en nu Coronatijd mensen met kleren aan het kleine stukje strand in grote getale overnemen.
In grote groepen bij elkaar zittend nemen zij schreeuwend en rotzooi achterlatend bezit van de kleine 500 meter als nudisten strand aangewezen stukje strand.
Hemelvaartsdag was het zelfs zo erg dat naakt recreëren niet mogelijk bleek, er was geen plek meer.

Ik houd mijn hart vast voor Pinksteren en de zomermaanden.
Wellicht is het mogelijk een groter stuk strand aan te wijzen voor naakt recreëren of beter te handhaven.


Johan   28-05-2020 08:25

@ Marijke & Heleen, Ik snap jullie onbehagen over de vele geklede mensen op strand.Maar afgezien van de bordjes op de juiste plaats zetten valt er weinig te handhaven vrees ik. Het is immers niet een ¨ Nudist only¨ strand. Maar meer een ,,clothing optional,,strand. Ook op de officiele naaktstranden is er geen verplichting naakt te zijn in Nederland


Marijke   27-05-2020 19:44

22 mei heb ik onderstaand naar Strandbeheer gemaild maar vooralsnog niets van ze gehoord ....
Gisteren bij @thebeach dacht ik dat ik op het verkeerde strand was beland. Had op deze stralende hemelvaartsdag wel drukte verwacht maar dat van beide zijden de geklede mensen massaal oprukten was zeer onbehaaglijk.

Ik kom al 35 jaar met veel plezier op dit naturistenstrand vanwege de rust omdat hier nauwelijks groepen luidruchtige jongeren en druk spelende kinderen komen. Maar gisteren werden wij, de vaste bezoekers bijna op elkaar gedreven, kwalijk in deze coronatijd, dit is toch niet de bedoeling van een naturistenstrand. Bovendien waren de borden 'naturistenstrand' aan de Kwartelzijde een stuk verplaatst naar @thebeach. Ga er vanuit dat dit hersteld wordt. Hopelijk was deze invasie van geklede mensen eenmalig vanwege het plotseling zeer zomerse weer, indien niet ga ik er vanuit dat dit gehandhaafd gaat worden. Wij hebben maar zo'n klein stukje strand maar dat willen we wel graag rustig en ongekleed houden.

Hoor graag van u.


Heleen   27-05-2020 19:00

Afgelopen Hemelvaart, 21 mei was het naaktstrand geen naaktstrand meer. Vanwege het sluiten van toegangswegen tot stranden elders, kwamen hele hordes mensen die nooit naar het naaktstrand gaan, ineens 'ons' kleine strookje op. Een strookje dat overigens nog kleiner is dan vorig jaar. Heeft iemand de borden verzet, die aangegeven dat naaktstrand begint? Kan de strandbeheerder dat eens controleren?
Het probleem met die hordes kleding-mensen is dat ze zich compleet anders gedragen dan de meeste naakt-recreanten. Ze schreeuwen, brengen harde muziek mee, houden geen rekening met anderen, ruimen hun rommel niet op, hebben geen respect voor de natuur en zijn nog onbeschoft en intimiderend ook.
Het strand bij Den Haag/Scheveningen is vele kilometers lang. Kan dit kleine stukje aub "Nudists only" blijven? Met de bijbehorende mentaliteit? Ook in Corona-tijd? Kan er een bord komen? In andere landen heel normaal.
Dank.


Frans Beij   22-05-2020 23:43

aan de strandbeheerder
Op donderdag 21 maart was ik op het naaktstrand van het Haagse Zuiderstrand. Tot mijn verbazing zag ik er ongewoon veel geklede mensen. Alleen rond de toegangstrap waren er ongekleden. Al lijkt het me prima dat er ook aangekleden op het naaktstrand aanwezig zijn, het kan toch niet de bedoeling zijn dat de gekleden er de meerderheid vormen.
Toen mijn vriendin en ik een wandeling gingen maken langs de vloedlijn, moesten we al snel rechtsomkeert maken, omdat er grote drommen gekleden op minder dan anderhalve meter van elkaar ons zodanig in de weg stonden, dat we er niet zonder kans op besmetting langs konden lopen.
Politie of andere handhavers waren ondertussen in geen velden of wegen te bekennen.
Ik ben mij ervan bewust dat het strand op deze Hemelvaartsdag een drukbezochte plaats was, maar ik zie daar geen reden in om de afmeting van ons naaktstrand te minimaliseren.
Daarom verzoek ik om gepaste maatregelen die de overloop van gekleden op het naaktstrand verminderen, eventueel door een parkeerverbod in te stellen in de Vogelwijk, en zeker door te zorgen voor meer politie en andere handhavers op ons kleine strandje.
Bij voorbaat dank,
Frans BeijRia   22-05-2020 14:39

Een prachtig strand wat helaas zijn karakter aan het verliezen is door het textielvolk was er vaak in grote groepen neerstrijkt en denkt overal te kunnen gaan zitten en totaal geen rekening houdt met de naturisten ofwel het naturisme en de rust verstoord!


Karina   17-10-2018 16:05

Een erg leuk en mooi strand. Ruim en veel verschillende soorten mensen. Vrouwen, mannen, stellen, kinderen. Echt een aanrader. Helaas heb ik afgelopen zaterdag hier dit strandseizoen afgesloten. Volgend jaar weer verder.


Jerom   19-08-2018 15:32

Vandaag ondanks het mindere weer even naar het naaktstrand geweest. Lekker rustig, maar een mooi strand en niet heel erg ver lopen. Zeker een aanrader!


Ton   09-08-2018 00:54

Mijn 3e bezoek alweer aan deze plek.
Een week geleden met een goede vrouwelijke kennis naar dit mooie, gezellige strand gekomen. De treinreis vanuit Nijmegen hadden wij er graag voor over. Wat een verschil van rust overigens met de overspannen drukte op het tekstielstrand net ten zuiden ervan! De strandwandeling dáárover - gekleed in zwembroek - dus maar snel gestaakt, een mooie wandeling door de duinen gemaakt en teruggekeerd naar onze handdoeken.
Op de terugreis naar het Centraal Station nog falafel gegeten bij de Falafel King en moe en rozig teruggetreind naar Nijmegen. Een zalig dagje uit en ik kom zeker terug!
Overigens is ónze locatie, de Berendonck bij Nijmegen met zijn schone zoetwaterplas, ook zeer de moeite waard. Maar de afwisseling van omgeving met meeuwen, schepen en duingras in plaats van buizerds, libellen en wilgen was weer eens verfrissend!


Johan   30-06-2018 22:11

De wind doet mijn haar alle richtingen op gaan maar het zand blijft liggen. De zon doet mijn lichaam gloeien maar ik heb het niet te heet. De oostenwind veroorzaakt golven die mij niet op mijn benen laten staan maar dat hindert niet.
Ik lig voorover met mijn hoofd opzij. Ik kijk over een golvende zandvlakte, daarachter een blauw-groene baan, die overgaat in een lichtblauw plafond. In mijn ooghoek
zie ik de lichtbehaarde man. Zijn spieren duidelijk afgetekend over de vorm van zijn lichaam.
Ben ik op vakantie in Italië, Griekenland of Spanje?
Nee, het is een van die zeldzaam mooie zaterdagmiddagen, gewoon in Den Haag.vincent   07-06-2018 09:40

hallo Danny geen rare vraag ik ben ook alleen en je mag het zeker aan me vragen maar ander mensen ge woon ook vragen gr Vinc


Danny (21)   08-05-2018 15:34

Dit is mijn tweede dag op het naaktstrand, ik heb het erg naar mijn zin maar het is niet zo heel gezellig in je eentje. Is het raar om te vragen of je bij mensen mag komen zitten?


Christian(26) en Birgit(29)   17-11-2017 15:21

Wij zijn vrij nieuw in het nudisten gebeuren, maar hebben de afgelopen zomer geregeld van dit fijne strand genoten. Echt een aanrader! We zetten dan de auto of fietsen op de Laan van Poot net voordat hij een bocht naar rechts maakt. Het is dan een klein stukje lopen langs de sporthal en een heerlijk rustig pad door de duinen. Aangekomen op het strand is er altijd een hele relaxte sfeer en een heel gemengd publiek: vrouwen alleen, mannen alleen en ook veel jonge en oudere stellen. De mensen die wij zijn tegengekomen zijn netjes en sociaal en je maakt zo een praatje. Met een beetje goed weer is het 'gezellig druk' waardoor je niet snel het idee hebt alleen te liggen, maar het is ruim genoeg dat ieder een eigen plekje heeft.

Bij de strandtent kun je drinken/eten halen alsook naar de wc. En met name mijn vrouw is altijd blij met de douche om het zoute water af te spoelen.

Al met al een heerlijk strand ook met name voor twijfelaars een heel laagdrempelig beginnersstrand. Wij hebben ook een hele tijd gedacht dat naakt op het strand niets voor ons was, maar na een aantal saunabezoekjes en een keer proberen op een naaktstrand op vakantie zijn we nu helemaal om. Het voelt fantastisch vrij en eenmaal over de drempel heen blijkt er niets vreemds aan!


Rob   06-08-2017 19:52

Net terug van een middagje op dit mooie strand. Het was redelijk druk ondanks dat het sochtends bewolkt was. Veel bezoek kwam net als ik denk ik rond 15.00 uur pas.

Verschillende mensen: mannen alleen (zoals ik dus), vrouwen, stellen en een gezin met puber. Dus van alles wat. De golven waren hoog dus de dag kon niet meer stuk.


   21-06-2017 17:13

Helemaal met Pascal eens, is super strand, ruim en nooit druk, tenminste ik nooit meegemaakt. Geen vervelende mannen die je lastig vallen. Super locatie, parkeren wel wat lastig daar.


Pascal   11-06-2017 21:01

Vandaag voor het eerst hier geweest. Wat een verademing t.o.v. Scheveningen.
Hier is een ruime meerderheid van de bezoekers naakt, daar waar ik de laatste keren (vorig jaar) in Scheveningen begon te twijfelen of ik wel op het naaktstrand lag.

Ook een goede balans van mannen/vrouwen/stellen, daar waar Scheveningen de laatste jaren vooral een mannen-bolwerk aan het worden is voor mijn gevoel.

Hier gaan ze me zeker vaker zien deze zomer


Hester   18-05-2017 20:49

Gisteren weer heerlijk naar het strand geweest. Het was een oase van rust en het bekende gemengde publiek. Lekker op het terras gezeten en tevreden naar huis.


fz   15-09-2016 17:34

Vandaag voor het eerst in 15-20 jaar weer op dit strand gelegen. Voor de verandering als man alleen. Het voelde bijzonder veilig en aangenaam. Er was een bijzonder gemêleerd publiek aanwezig, mannen en vrouwen, jong en oud, groepen en eenlingen. Een oase van rust. Wat een contrast met de stad een paar kilometer verderop!


nico   18-07-2016 13:32

Het De Savornin Lohmanpad bij strandslag 7 is geen fietspad. Per fiets is strandslag 8 beter te bereiken via de Fuutlaan en het Fuutpad van strandslag 9


Jochem   04-07-2015 19:27

Ik zat er al geruime tijd over na te denken en heb op deze mooie dag dan ook de knoop doorgehakt om voor het eerst in mijn leven naar een naaktstrand te gaan.
Onder het genot van een biertje bij @thebeach heb ik even de kat uit de boom gekeken, om daarna de stoute schoenen toch maar aan te trekken. Het me erg beviel: ik voelde me totaal niet bekeken, een relaxte sfeer en ook niet van die rondwandelende viespeuken. Wel veel 40-60ers en weinig 30ers, maar op zich maakt dat niet zoveel uit.
Ik ga dit zeker vaker doen, Westduinpark met 2 prima strandtenten is een aanrader!!

Helaas kon ik niemand vinden om mee te gaan, dan maar alleen, ook al word je misschien af en toe aangekeken alsof je weer 'één van de velen' bent. Dat laat ik lekker links liggen, want ik kom er om zonder gedoe van de zon te genieten.

Mijn 1e keer had ook meteen een leuke/aparte/gênante inslag, want ik had geen windscherm tot mijn beschikking; dan maar een goedkope parasol van de Action. Windschermen zijn wel aanwezig bij @thebeach maar deze waren allemaal bezet. Maar goed, op het moment dat ik me na een tijdje wederom insmeerde, ging ineens mijn parasol met mach 10 er vandoor!

Tsja, wat doe je dan? Dan maar als een malle in je blootje achter die parasol aan sprinten om deze alsnog te pakken te krijgen en anderen niet te bezeren. Ik heb naar mijn idee zeker zo'n 150/200 meter er achteraan gesprint maar de aanhouder wint, want ik had hem weer te pakken en gelukkig heeft niemand zich bezeerd! Wel enigszins gênant toen ik langs al die mensen weer terug liep, maar goed, daar moet je ook de lol van inzien...;)


Arnoud   29-06-2015 16:55

Vandaag voor het eerst naakt op het strand geweest.
Het is een heerlijk strand met relaxte sfeer.

Ik kom hier zeker terug.


Saar   28-06-2015 20:20

Al jaren "ons" strand en met de eigenaar van Volcano beach was het inderdaad w.b. de horeca niet echt gezellig meer. Nu met @thebeach toch weer wat beter geworden. Personeel is een heel stuk vriendelijker en staat meer open voor suggesties. Er is nu aan een van de zijkanten (= aan de douchekant) ruimte op het terras voor de blote-billen-gasten ingericht. Welliswaar beperkt, maar toch een welkome verbetering t.o.v. de vorige uitbater.


Johan   28-06-2015 16:27

A.s. week weer voor de eerste keer dit jaar.
Wat een lekker strand. Heel relaxed. Ruimte genoeg,
allerlei leeftijden, geen cruisers of ander seksgedoe.
Kortom TOP. Enkele jaren geleden bij toeval terecht gekomen. Eerste keer even vreemd in je blote body maar
nu wil ik niet anders meer.Jeroen   11-05-2015 13:15

Paar weken geleden voor het eerst naar dit strand geweest, was echt top! Ga normaal een strandslag verder liggen maar dit was veel fijner.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Jeroen


Joost   09-04-2015 20:41

Mag je morgen al naar het naaktstrand of alleen in mei?


Frank   09-10-2014 10:18

Erg fijn strandje, prachtig plekje, kom er regelmatig. heb opgevangen dat er eindelijk leven in de plaatselijke strandtent (vulcano) wordt geblazen door jongens van de tent er naast(??), weet iemand hier meer van? Gaan het hele seizoen van 's ochtends tot 's avonds open, met restaurant, wel wat aantrekken op het terras heb ik gehoord, maar dat is al jaren zo. Heb hier zelf niet veel problemen mee, ben blij als dit heerlijke stukje strand een volwaardige strandtent krijgt die het hele seizoen open is en waar je 's avonds lekker met een hapje en drankje tot laat kan zitten. Wie weet of dit klopt??


Bryan   17-09-2014 20:19

Vanavond van 18.00 uur tot 19.30 uur op het strand geweest. Was heerlijk. Veel verschillende leeftijden en leuke mensen. Wel was er een stel die niet van elkaar af kon blijven, maar persoonlijk heb ik er niet zoveel moeite mee! Ik kom hier zeker terug!


Emile   15-09-2014 18:59

Wat een leuk strand is dit hier!! Normaal liggen we bij het noord aa in Zoetermeer en vandaag maar hier wezen kijken en liggen.
Lekker gezellig veel volk maar niet echt druk. Je kan hier een lekker stukkie lopen en via het water aan de andere kant weer terug naar je plekkie. Diverse leeftijden aanwezig en dat nog in september!!
Proberen deze week nog een keer terug te komen als het lukt, het is hier zeker voor herhaling vatbaar.
We vroegen ons wel af hoe druk het dan is op een goede warme (tropische) dag?

Gr. Emile en Ingrid


Michel   04-09-2014 18:06

Leek wel een vakantie zo druk als dat het was. Maar niet te druk, gewoon gezellig. Heerlijk genoten.


Jeroen   07-08-2014 09:38

Dinsdagmiddag voor het eerst naar dit strand geweest. Was redelijk druk, maar zeker niet te druk. Heerlijk strand, relaxt. Lekker in zee gezwommen. Daarna even happie gegeten bij Vulcano Beach. Daar moet je dan wel je kleren aan, maar ok. Na het eten nog even een duik genomen en van de avondzon genoten. Het was inmiddels erg rustig geworden op het strand. Je ziet dan wel meer geklede mensen langs de kustlijn lopen, maar is absoluut niet storend. De meeste schenken geen aandacht aan het naaktstrand. Een prima eerste ervaring dus, vandaag ga ik weer.


Ronald   22-07-2014 18:27

Zaterdag ook weer geweest was wel en stuk drukker.
Vandaag ook geweest was lekker rustig maar wel veel wind, water was heerlijk


Jeroen   18-07-2014 21:18

Hallo luitjes, Weten jullie of er bij de strandtent ook parasols oid en bedjes te huur zijn?
Bedankt al vast voor de info.

Groetjes, Jeroen.


Ronald   18-07-2014 14:32

Wat een lekker strand. Lekker groot. Zojuist teruggekomen, heb er lekker de hele ochtend gelegen, moet weer een beetje op kleur komen dus niet te lang. Ga morgen wer


Peet   31-05-2014 11:50

Ik ben van plan om morgen voor het eerst hier naar het naaktstrand te gaan. Nog niet eerder gedaan. Ben heel benieuwd....


Sier   30-04-2014 10:31

Hallo,
Heb nog geen ervaring met het naakt zonnen in het openbaar
Vind t erg spannend.
Zijn er etiketten regels ofzo iets, wil geen last hebben van mannen met andere bijbedoelingen
Wie kan mij daarmee helpen ?
Gr
Sier


Anno   26-03-2014 08:49

Goedemorgen,

gaat er vandaag iemand naar het naaktstrand? of is het nog te koud?


H77   03-08-2013 08:10

Wat een heerlijk strand! Gisteren weer in de zo'n kunnen liggen. De sfeer is heel goed. Jammer dat het meisje met het rode tentje d'r bikini aandeed op het moment dat er zoveel mannen komen liggen.... ;-) ik kom snel weer!


harry   01-08-2013 18:58

morgen eindelijk weer eens met het hele gezin,
zo'n fijn naaktstrand zeker voor onze tiener dochters 13 en 15 en onze zoon van 11
Tot morgen 2 aug


Anno   04-07-2013 19:33

Dit is een heerlijke strand. Ideaal voor gezinnetjes. yes


Ad   03-09-2012 09:11

Dinsdag 4 september lijkt een mooie dag te worden. Laten we allemaal naar Westduinpark gaan om bloot te zonnen en te lunchen.


Martijn   23-05-2012 23:43

Hier morgen heen, zijn er nog jongeren van mijn leeftijd (19 jaar) die hier af en toe zijn?
christophe   16-04-2012 17:38

Passerende weekend met de duinenmars langs het naaktstrand gewandeld.Mooi stuk srand en duinen, jammer dat het wel nog koud wat om naakt op het strand te zijn ten op zichte van verleden jaar, dan was het wel goed voor het strand maar te warm om aan sport te doen.


Joop van de Kerk   10-09-2011 21:33

Jammer dat het weer niet mee heeft gezeten dit jaar, maar prima bereikbaar strand met douche en strandtent. Lekker om te zwemmen, douchen, opdrogen, drankje (wel even iets aantrekken). Heerlijk ontspannen sfeer. Veel passanten aan de vloedlijn die "bewust" het strand passeren.


marcel   07-08-2011 04:51

zo gauw als het weer toelaat ga ik hier naar toe met mijn vriendin heerlijk weer in ons blootje zonnen het is toch heerlijk om lekker bloot te kunnen zonnen


Jim   29-06-2011 17:21

Ik vroeg me af of er misschien vrouwen zijn van ongeveer tussen de 20 en 40 die met me naar het naaktstrand willen?


Martijn   26-06-2011 16:24

Ga hier morgen heen, ben heel benieuwd. Mensen (jongeren) met plannen voor morgen?


Erika   04-06-2011 10:57

Hier gister voor het eerst geweest. Mooi naaktstrand met fijne ontspannen sfeer. Geen opdringerige mannen ofzo. Mensen van alle leeftijden. Wel wat veel wind, maar daar kan het strand niks aan doen :-).


Jan   02-06-2011 01:08

Ik ga morgen (donderdag) hier naar toe. Ik heb er ongelooflijk veel zin in mijn eerste keer van dit jaar! Gaan er morgen meer mensen hier heen?


Pepijn   14-07-2010 18:51

Leuk strand. Ruim genoeg, maar best druk. Veel verschillende mensen en gelukkig ook jongeren en mensen van mijn leeftijd (30). Ook nog eens gratis parkeren..


ivo   01-07-2010 21:04

Heerlijk strand, jong en oud door elkaar, veel vaste gasten, dat ben ik niet maar misschien vanaf nu wel. Tot een volgende keer.
ivo 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend