Ritthem

Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Ritthem
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Peter   09-09-2021 15:35

Gisteren een bezoekje gebracht aan dit strandje. Opeens werd mijn aandacht gewekt door een slanke knappe boy, lange blonde haren, zonnebril en transparante roze string. Ik weet niet of het de heren is opgevallen die hem alsmaar achtervolgden maar hij hhad vaak de hand net boven het voorhoofd terwijl hij steeds zijn mobieltje in de hand had, nochtans had hij een zwart tasje bij waarin hij zijn mobieltje kon opbergen. Misschien was hij wel voortdurend opnames aan het maken. Ik heb uiteraard geen bewijzen …


Ben   28-08-2021 22:33

@lennert, heel goed dat je naar het naaktstrand wil en GA. de eerste keer is altijd het spannendst, het leukst. Tuurlijk wordt je bekeken. Iedereen wordt bekeken. De vraag is alleen neem je er aanstoot van. Dat laatste is NEE. Maar geloof mij, het went heel snel en ben je een keer geweest dan ben je verslaafd. Je wil niet anders meer. Succes, je gaat het maken!! En laat het ons weten hoe het was. Heel veel plezier en misschien zie ik je daar wel eens.


Bram   14-08-2021 22:35

@Lennert De eerste keer is altijd wel spannend en wat wennen.
Zoek gewoon een goed plaatsje uit. Kleed je uit wanneer je er klaar voor bent en geniet. Ik heb ook alles behalve een perfect lichaam net zoals de meeste naturisten.
Dat gevoel van bekeken te worden had /heb ik ook maar dat is wel wat verbetert met wat meer zelfvertrouwen te krijgen na vaker te gaan.
In mijn geval hiel het gewoon het beste om al de andere badgasten te negeren want anders voelde ik me door ook bekeken toen dat niet doodzakelijk het geval was.
Als er nu nog mensen me storen dan spreek ik ze gewoon aan. Als je daar geen zin in hebt kan je gewoon op een ander plekje gaan liggen of even weggaan en later terugkomen.
Laatste tijd ga ik ook vaak naar een publieke sauna want daar hen je helemaal veel minder kans op die rare figuren.


lennert   13-08-2021 23:52

heeeey iedereen, ben een jonge belgische gast van 26 jaar en zou graag eens naar een naaktstrand willen gaan. maar hoe werkt dit juist ? heb een beetje stress dat ik als jonge gast veel ga bekeken worden terwijl ik er eigenlijk gewoon een van wil genieten om bloot te zonnen, maar ik hoor veel verhalen over gasten die je keuren of zitten te gluren naar jou is dit waar ? want ben nogal vaak onzeker over mijn lichaam omdat ik veel last heb van uitslag dus heb geen zin om daar op bekeken te worden als ik bv naakt daar lig. hebben jullie adviezen voor mijn 1ste keer of goede plaatsen waar ik kan gaan liggen en waar zeker niet ? laat mij maar iets weten.


Eenf   18-03-2021 13:56

@Albert, Als het aan de naturisten ligt zal het niet worden gemolesteerd. Het ziet er in elk geval mooi gedaan uit. Voor ons is het wel leuk, aangezien wij meestal aan die kant liggen. Geeft ook wat beschutting tegen eventuele noorderwind. Nu nog een bordje met Naaktstrand er op, en het is compleet ;).


Albert   01-03-2021 11:57

Vorige week kwam ik een onderhoudsploeg tegen op de dijk. Er is in afgelopen winter veel zand op de dijk gewaaid waardoor ze regelmatig moesten opruimen. Ze hebben dit opgelost met een windscherm van wilgentenen die het zand opvangt. Zou mooi zijn als er ook extra duinvorming zou ontstaan.
Nu maar hopen dat het niet wordt gemolesteerd.


Eenf   22-02-2021 11:59

Ondertussen komt de zon stilaan weer boven, en kijken we uit om met enkele weken naakt te gaan zonnen. Vorig jaar waren we er al in maart. Na een wandeling zagen we dat er een natuurlijke schutting is gezet aan de strandopgang, bij het monument. De functie is ons nog niet direct duidelijk, maar het zorgt allesinds voor meer 'privacy' voor de mensen die vooraan willen zonnen.


T Abbi   10-08-2020 21:30

Vorig jaar hier geweest en dit meegemaakt: Alleen jammer dat 4 personen het nodig vonden om een vuurtje te stoken, zodat het hele strand vergiftigd werd met stinkrook ! En mensen met astma naar huis kunnen ! En dan gaan ze hier weer zeggen waarom klaag je hier je had ze toch kunnen aanspreken ? Nou dat heb ik gedaan , het was een groepje van 1 kale tattoo anabool, 1 grote Turk, 1 grote zwarte man en een tattoo vrouw. Ga jij die aanspreken ? Ik deed het toch (best stoer eigenlijk ) en die Turk zei gelijk dreigend dat ik niet moest zeiken. Nul medewerking dus. Welkom in Nederland. Verkloot aan de allochtonen die de baas zijn.


ZRM   07-07-2020 20:40

Wij (stel; vrouw eind 20, man eind 30) komen zo nu en dan op dit naakstrandje. Dit jaar een stuk of vijf keer geweest. Wij vinden dit persoonlijk een leuk strand. Veel te zien (langsvarende boten) en toch aardig beschut. Er lopen ook best wat geklede mensen, maar meestal lopen zij langs/bij het water en niet zo zeer langs het stukje waar naakt wordt gerecreëerd (afstand tussen water en naaktgedeelte is namelijk best groot bij laag water).
Wel duiken er in het achtergelegen natuurgebiedje geregeld mannetjes op en lopen er naakte mannetjes over het stukje duin/heuveltje, die duidelijk hun rondje maken op zoek naar... (cruisende homo’s). We hebben er persoonlijk weinig last van, zolang je aan strandkant blijft merk je het niet echt, behalve dan dat ze af en toe uit de bosjes komen gelopen en er weer terug in duiken. Ik vind het wel jammer dat je dit blijft houden in dit soort recreatiegebieden, het geeft toch een negatieve lading terwijl het gros er echt wel zit voor de pure naaktrecreatie zonder bijbedoelingen. Mijn vriend is nooit aangesproken, maar er heeft wel eens iemand avances gemaakt door telkens langs te lopen (in opgewonden hoedanigheid) en te seinen, toen ik even zwemmen was. Verder nooit iets meegemaakt en zoals eerder gezegd, zolang je aan strandkant blijft zul je er weinig last van hebben. Ook nooit gezien dat iemand anders werd lastig gevallen o.i.d., er zitten verder best wat alleengaande mannen, maar ik heb nooit het idee gehad dat deze uit waren op het bekijken van naakte vrouwen/mannen.
Nog even terugkomend op iets wat ik las tussen de reviews: ik voel me niet altijd comfortabel met het naakt zijn, waardoor ik ook wel eens kleding of bikini aan houd. Nooit iemand wat van gezegd en heb me er niet minder welkom door gevoeld. Dus voor degene die nog onwennig zijn en eerst eens met kleding willen aftasten; voel je vrij om dat te doen.EenF   23-06-2020 15:42

Heel even dacht ik, gaan we nu weer die toer op... van die viezerikken die in de stuiken zitten. Gelukkig zijn het ar al heel wat minder dan voorgaande jaren. Toen hadden wij als koppen er wekelijks last van. Vuurtje vragen, voor onze neus zitten kijken, naast mijn vrouw komen liggen enz. Brr grillig onaangenaam. Toen kwamen ze zich spontaan aanbieden, de mottige ventjes. Sinds dien dienen wij ze kort en bondig van antwoord. Die zien we dan niet meer terug hoor. En bij de 2de x bellen we gewoon de politie. Simpel. Die mensen horen thuis in een homoclub, niet op onze naaktstranden. En ja, er zijn wel eens koppeltjes die wat aan elkaar zitten, maar daar heeft niemand last van. Dat zijn gewoon mensen die elkaar graag zien, en laten anderen gerust. Leve het naturisme.


willem   21-06-2020 21:37

Heren iedereen is anders ook de dames. 1 ding is zeker we zijn naakt geboren iedereen. waar gaan we ons druk om maken . mocht je naar het naaktstrand gaan wat je ook doet je gaat als eerste voor je zelf. ja helaas bij mannen zie je meer dan bij dames . nou en


kun je er niet tegen dat andere je zien blijf dan thuis .
Dan hebben we ook niet van deze verhalen . die overigs hier niet thuis horen .

Ik kom op veel stranden heb nog nergens problemen gehad

gr naturist willem


Roald   21-06-2020 19:53

@Rolf

Zo Rolf, dat was dus de vinger op de zere plek.

"Iedere man herkent het wel". Nou, niet dus!

"Vinden andere mannen mijn geslachtsdeel te klein". Kan dat u als heteroman dan wat schelen? En vrouwen dan? Te klein voor wat of wie?

In toenemende mate associëren en verwarren mensen naakt met seks. U bent één van die mensen.

Wie de schoen past ...


Rolf   21-06-2020 19:07

@roald,

Omdat jij er geen last van hebt betekend niet dat iemand anders er geen last van mag hebben.

Ik ben hetero, getrouwd en heb 2 kinderen. Homoseksueel? Nee dus.

Je kan ook gewoon normaal antwoorden en wat proberen te begrijpen. Ik heb namelijk zelf een hekel aan mensen die seksuele handelingen verrichten op een naaktstrand. Ik kom er zelf ook alleen puur om te genieten van de zon en de natuur.
Roald   21-06-2020 17:31

Dat de laatste bijdragen waarschijnlijk zijn geschreven door homoseksuele seksrecreanten kan een blind paard nog zien.

Wanneer je geobsedeerd bent door de grootte van je geslachtsorganen, of andere mannen (?) je penis te klein zullen vinden, erecties en het verlangen er jongeren te ontmoeten, blijf dan weg van de naturistenstrandjes. Deze zijn bedoeld voor normale recreatie, net als de textielstranden.
Doe ons naturisten een lol en bedenk eens iets anders.

Zelf ben ik vanaf baby grootgebracht met het naturisme en of ik nu op het naaktstrand of in een drukke winkelstraat een leuke jongen zie maakt niks uit.Rolf   21-06-2020 15:21

Hi Lennert,

Maak je geen zorgen. Iedere man herkent het wel, eerste keer naaktstrand is even spannend.. straks krijg ik een erectie, of vinden andere mannen mijn geslachtsdeel te klein..

Ik ga erg vaak en heb er soms nog last van. Hoort er bij, omdraaien en niemand die het ziet.


Ik zou zeggen, geniet van het bloot gaan en je zult zien hoe lekker het is!


Bas   21-06-2020 14:49

Hi Lennert,

Dat soort mannen heb je overal, maar laat je daar vooral niet door weerhouden! Ik vind het altijd super vervelend als dit het voornaamste beeld is dat mede-jongeren bij naaktstranden hebben.. Helemaal als het hen ervan weerhoudt om er heen te gaan! Juist fijn als er meer jongeren gaan, want het is echt super chill om in je blootje te zonnen. :)

Zeker als je voor de eerste keer gaat is het helemaal niet erg om eerst even te wennen en pas je kleren helemaal uit te doen als je op je gemak bent. Zoek gewoon een rustig plekje op, dan wen je het snelste. En je kunt ook eerst op je buik gaan liggen tot je gewend bent.

Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Als iemand foute bedoelingen heeft negeer die dan, of zeg er wat van. Ik heb het nog nooit als gevaarlijk ervaren, dus laat je niet weerhouden mister. :)

Komende week genoeg mooie dagen zou ik zeggen. Laat maar weten hoe het was, ben benieuwd.

Groetjes,
Baswillem   21-06-2020 11:45

ja op naaktstrand is het wenselijk om meteen naakt te gaan het is immers en naaktstrand . ja veel mannen keuren je door te kijken , is toch ook locgisch je kijk graag naar mooie mensen.


lennert   21-06-2020 10:49

hallo iedereen,
ik ben een jonge gast van 25 jaar en ben nog nooit naar een naaktstrand geweest maar het spreekt mij wel aan om te doen. maar ik hoor er zoveel slechte dingen over over mannen die je keuren en die je willen aftrekken enzo of heb ik het fout ? is het slim voor mij om als jonge gast te gaan of raden jullie dat af ? laat mij maar iets weten. en hoe werkt het concept op een naakstrand ? moet je er verplicht direct naakt je kleren uitdoen of kan je als je onzeker bent nog even je slip aanhouden ? want wie weet mag dat niet omdat de mensen je dan mischien raar aankijken omdat je met een slip op een naaktstrand zit ? ik heb het gewoon nog nooit gedaan en vraag raad aan ervaren mensen dus reageer maar :) ik zou alleen komen of is dit ook te gevaarlijk ? gr lennert


Danny   26-05-2020 20:47

Hé klinkt gezellig
Wordt voor mij eerste keer naaktstrand.
Dus nog beetje eenkennig zeg maar haha


   26-05-2020 19:59

Hey Danny,
Hemelvaartsdag was bijvoorbeeld heel druk, vanmiddag heb ik er zo'n 50 geteld. Goed bezocht dus.


Danny   26-05-2020 18:06

Is het nog een beetje druk de laatste tijd hier op het strand?


EenF   08-04-2020 21:05

Bij de eerste warmte was het al erg druk. Veel koppels, en ook jongeren. De aanwezigheid van steeds meer gezinnetjes is een positieve ontwikkeling. Het lijkt er op dat de laatste tijden meer mensen dit mooie stukje naaktstrand weten te vinden. De sfeer is er altijd heel relaxed. Laten we er samen voor zorgen dat het zo verder gaat en nog lang kunnen genieten va dit paradijsje.


Albert   18-02-2020 14:13

Had ik vorig jaar op deze tijd al een stranddag te pakken, dat gaat deze maand nog niet gebeuren. Wel vandaag bezocht om te kijken naar de duinafslag na het springtij en de storm Ciara. Over de hele linie is er een paar meter duin verdwenen. Het goede nieuws is dat het zand er nu voor ligt: het strand is breder geworden. Aan de westzijde zijn door omwoeling wel veel oesterschelpen en stenen tevoorschijn gekomen. De oostzijde echter een prima strand. In de achterliggende slufter zijn er behoorlijke geulen getrokken. Het viel me 100% mee gezien de toestand van de duinen en het strand aan de Noordzee kust.


Albert   18-08-2019 23:50

Hey Peer,
Op een mooie dag heb ik er dit jaar toch wel een 50 geteld. Zie gelukkig ook meer jongeren en mensen met kinderen. Zal misschien ook komen door de onlangs geopende naturisten camping Zeelandia. Kom eens langs, het weer ziet er goed uit de komende week.


Peer   18-08-2019 22:20

Wordt dit naakt strandje nog veel gebruikt? Hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld op een vakantiedag van +- 22 graden?


pino   18-07-2019 23:10

Voor de eerste keer dit strandje bezocht en vind het een prima strandje gezellig en iedereen laat ieder in ze wezen daarom vind ik het een prima strandje.
gr pino


Johan   01-07-2019 07:44

Ik snap het probleem niet zo, want die dijk waarover men fietst ligt naast textielstrand, het naaktgedeelte is met dichte beplanting afgescheiden van het fietspad.En ook al lopen er geklede mensen of kinderen over strand , wat is er mis mee ?


sorakoi   30-06-2019 21:53

Vandaag eens het strand bekeken hebben jullie geen last van de boven liggende dijk waar mensen lopen en fietsen. Zag ook dat er iemand met kleine kinderen via het strand naar het gewone strand liep? Verder ziet er super uit.


sorakoi   29-06-2019 19:52

Naar aanleiding van de positieve berichten ga ik dit strand zeker bezoeken. Zal mijn mening over het strand hier zeker delen.


   26-06-2019 13:47

Prima strand lekker voor diegene die van de rust houden
Tevens ook een schoon strand echt wel fijn.
Helaas wel weinig jongere mensen zo rond de 35 jaar daardoor heb ik helaas minder aanspraak kom je wel echt tot rust😜


Albert   19-02-2019 00:35

Vandaag 18 februari, geen wind, een rimpelloze Westerschelde. De zon doet goed zijn best en heb van 14 tot 16 uur heerlijk kunnen zonnen. Was wel de enige die helemaal uit de kleren ging. Heb nog nooit zo vroeg in het jaar kunnen genieten.


Johan   13-01-2019 15:00

klopt,is leuk strandje, echter zonder enige voorziening, en door de steeds weer andere schepen die voorbij varen ,is het uitzicht nooit saai. Natuurgebied achter strandje, word ondanks verbod toch door velen betreden,maar zeker een klein paradijsje tussen de industrie gebieden in.


EenF   12-01-2019 13:42

Ook wij (koppel veertigers) kijken er weer volop naar uit. Fantastisch strandje, ook in de avonden waar wij regelmatig naakt de zonsondergang bewonderen. Wij zien inderdaad zowel koppels als alleengaanden vrouwen en mannen van alle leeftijden. Paradijselijk plekje voor ons.


Jantine   28-11-2018 22:20

Klopt inderdaad hoor Ellen. Ik ga ook vaak alleen en ben 22. Harstikke gezellig daar en veel lachen met die mannen om je heen. Aanstaande zomer weer. Nu al zin in🎉. Wie nog?


Ellen   21-11-2018 22:37

Voor vrouwen alleen ook goed te doen hoor. Ik ben 24 en totaal niet lastig gevallen. Wel wat meer mannen daar, maar zijn vriendelijk en komen gezellig met je kletsen


Albert   20-09-2018 21:47

Ondanks de matige weersvoorspelling vandaag prima verblijf aldaar.In totaal 3 bezoekers dus we hadden alle ruimte en die is dan behoorlijk, vooral bij laag water. Je blijft hier als naturist zeer dicht bij de natuur:er zijn helemaal geen faciliteiten. Wel waterschoenen meenemen! Gemeente Vlissingen:wijs eens een stuk van het Duinstrand ten oosten van de Kon-Tiki strandbar aan als "badkleding optioneel".


LeuKee   27-07-2018 10:05

Gisteren weer eens naar dit strandje geweest. Wat een bevoorrechte positie hebben wij inwoners van Walcheren toch..!! Zéker als het van die prachtzomers zijn, zoals deze…
Met dit warme weer kijken wij dagelijks welk strand we bezoeken. De keuze wordt dan bepaald door de windrichting. Het ging dus hierheen omdat hier de meeste kans was op een beetje zeewind…
Ondanks het loeiwarme weer was het hier heerlijk rustig. Van enige vermeende “overlast” was ook nu weer totaal geen sprake..!!
Wij kunnen tot geen andere conclusie komen dan het feit dat er bij tijd en wijle sprake is van stemmingmakerij uit een bepaalde hoek.
Hier komen vooral mensen, die in alle rust heerlijk willen genieten van het strand. En gelukkig kan dat hier..!! Geweldig..!!
Eén verbeterpuntje zou het plaatsen van een extra afvalbak én een toiletgelegenheid kunnen zijn.
Voor de rest: niets dan LOF…!!
Johan   10-05-2018 08:13

Hier van de week zijn we geweest, en de duindoorns langs het onverharde pad zijn gesnoeid, zodat het weer redelijk te doen is. Dank hiervoor, jammer nog wel van de vele brandnetels langs het onverharde pad. Ben je met kids kan je die maar beter stukkie dragen, ander worden ze gegarandeerd geprikt door de brandnetels.Mooi uitzicht op de voorbij varende grote voornamelijk container zeeschepen. Heerlijk van de zon genoten en uitzicht op de Schelde. Een verkenning van het gebied ontdekte ik dat het achterliggende natuurgebied met slufter, wel heel erg in gebruik is als cruise gebied voor gays. Zolang je echter op strand blijft en niet de verboden zone van natuurgebied ingaat merk je er niks van en hebbie er geen last van overigens. Bij laag tij gaat de zee heel ver weg, en bij hoog tij blijft er maar smlle strook strand over. Geen vuilisbakken aanwezig dus mensen neem je eigen troep mee terug naar huis. Kortom leuk strandje ,helaas zonder enige voorziening.


Johan   10-02-2018 17:06

Prachtig stukje natuurgebied temidden van havens en industrie. Valt ons op dat het strandje vanaf parkeerplaats 1 , steeds moeilijker te berijken valt, en dan met name het laatste stuk onverhard pad, groeit steeds meer dicht met duindoorns en andere struikgewas.Zou jammer zijn als het strandje vanaf deze kant niet meer berijkbaar is.


Kiko   17-06-2017 13:14

De laatste tijd zijn we regelmatig naar dit prachtige strand geweest. We merken dat er steeds meer mensen de weg naar dit paradijsje weten te vinden. Veel koppels en groepjes komen er naakt genieten. Los van diegenen die steeds opnieuw weer het niet kunnen laten een vuurtje te moeten vragen aan vrouwen is het echt geweldig. Sommigen zullen het echt nooit leren. Maar gene reden om weg te blijven. Gewoon geweldig daar.


Vlaming   18-04-2015 16:46

Deze weel de eerste keer naar Ritthem geweest en het was er fantastisch. Leuk gemengd publiek op het brede strand. lekker veel ruimte daar. Dat er ruiters komen stoort ons helemaal niet. Integendeel, het is mooi om te zien die mooie dieren. In tegenstelling van sommige zielige mannen in de stuiken, t,ja, ik had er geen last van zolang ze maar niet in onze buurt komen. Eerst 10 min staan rond kijken en dan hup, de struiken in. Haha zielig hoor. Maar als je op het brede strand zit merk je nauwelijks iets van. Het is er echt zeer mooi. @meisje, spijtig dat ze het niet aan mijn vrouw vroegen; dan zagen we ze daar vast nooit meer terug. Gewoon lekker blijven genieten van het naturisme.


bigboy   14-07-2014 01:37

Ojah en ik ben 23 jaar


bigboy   14-07-2014 01:31

Hey mensen ben er vorige week weekend geweest. En al een paar keer eerder. Inderdaad vorige week een stel paarden ovet het strand helaas. Weinig vrouwen ook. Voorderest goede sfeer


meisje (22)   23-06-2014 16:32

GA NOOIT NAAR DIT STRAND ALS JE 25JAAR OF JOGER BENT!!!

ER ZITTEN ALLEMAAL OUDE MANNEN IN DE BOSSEN DAAR DIE VRAGEN OF JE MEE WILT KOMEN....


danny   07-06-2014 15:11

Ben vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest en was echt leuk! Jammer dat er mensen op paarden over het strand lopen.. vooral jonge meiden die hun ogen dan niet meer op de paarden richtebmaar op de mensen. Verder vond ik het lekker alleen water een beetje aan de frisse kant.
Leeftijden: ik zag een jongen van een jaar of 15 maar ook ouderen van boven de 70.

Groetjes Danny


johan   02-01-2013 14:00

Hallo, de leeftijd van de bezoekers varieert van 18 tot 85 jaar !!


bert   22-08-2011 16:12

De laatste tijd een paar keer naar dit gedoogstrandje geweest, er heerst een gemoedelijke sfeer. Het is verboden om in het natuurgebied te vertoeven, helaas wordt dit wel gedaan.Wat wel opvalt dat vooral omwonende(ritthem) in het verboden gebied hun honden uitlaten, terwijl juist die mensen ageren tegen dit strandje.


Thygo   19-08-2008 00:01

ik had een Vraag je wat is de leeftijd die der op het strand komt Groetjes 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend