Laatst bezocht: 21-10-2007Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Friesland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrand Vlieland
Foto's
Betaald parkeren op parkeerterrein Tsjerk Hiddes.
(circa 10 minuten vanaf de veerterminal)De veerboot naar Vlieland, in de haven van Harlingen.De sneldienst naar Terschelling / Vlieland. (vaart beperkt op Vlieland).Het strand, gezien vanaf de veerboot.De veerdam in Oost-Vlieland, het enige dorp op Vlieland.De veerboot bij de veerdam op Vlieland.Uitzicht op het dorp met de vuurtoren.
De vuurtoren "Vuurduin" is slechts 17 meter hoog, en staat op het hoogste duin (40 meter) van de Waddeneilanden. Tegen een kleine vergoeding kan de vuurtoren worden beklommen.De gezellige dorpsstraat, hier is naaktrecreatie sinds 29 april 2007 verboden, zie onderstaand krantenknipsel.

  Naaktlopen op Vlieland wordt verboden  

Vlieland- Niemand mag zich meer vanaf 29 april ongekleed op de openbare weg van de gemeente Vlieland begeven. Burgemeester en wethouders hebben besloten een verbod op naaktloperij in de Algemene Plaatselijke Verordening op te nemen.
Niet omdat er nu wl een hoop blote toeristen door de Dorpsstraat paraderen, maar de gemeente wil er in eventuele toekomstige gevallen wel tegen kunnen optreden. Vlieland heeft een van de grootste naaktstranden van Nederland: daar blijft bloot recreren gewoon toegestaan


bron Frieschdagblad 21-04-2007Het strand vlak bij de jachthaven. (Dam 66, De Horn).Het informatie bord bij strandopgang Fortweg. (Dam 63, paal 53,6)Het naaktstrand bij strandopgang Fortweg. (Dam 63, paal 53,6).Vanaf het strand uitzicht op het buureiland Terschelling.Het eiland heeft relatief veel bossen. De bossen zijn voornamelijk aangelegd om het dorp te beschermen tegen het stuifzand.De strandopgang bij de camping "Stortemelk"Strandpaviljoen "het Badhuys"anno 2018 op het bewaakte strand bij paal 50-51.
Hier is naaktrecreatie niet toegestaan.Het naaktstrand bij de strandopgang "Dam 20".Altijd zwemmen op ruime afstand van de strekdammen.Het militair oefenterrein De Vliehors. Het terrein is alleen toegankelijk in het weekend als de rode vlag is gestreken. De Vliehors is de grootste zandvlakte van Noordwest Europa
(25 km). Een prachtig gebied voor een lange naturistische wandeling.Met De Vliehors Expres kan een excursie naar de Vliehors worden gemaakt.
Ook verzorgt de Vliehors Expres het vervoer naar de aanlegsteiger van de zomerveerdienst naar Texel, op het uiterste puntje van de Vliehors.De enorme zandvlakte.Duinvorming op de Vliehors.In de verte is Texel met de vuurtoren te zien.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend