Laatst bezocht: 20-06-2021

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Flevoland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Laakse Strand


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 4,5 hectare
parkeren op 1300 meter bushalte op 40 min fietsen meenemen tot op het strandje
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
honden aangelijnd toegestaan, op een gedeelte (200 meter)    

07-06-2021 Sinds 1 maart 2021 is De Wielewaal overgenomen en heet nu Landgoed Energy Up. De nieuwe eigenaar stelt de (betaalde) parkeerplaats niet meer beschikbaar voor de bezoekers van Laakse Strand. Ook parkeren voor de slagbomen is verboden.

Op termijn zal Staatsbosbeheer hier een nieuwe parkeerplaats aanleggen, maar zonder overpad over de camping, of zonder een pad om de camping heen, hebben de bezoekers van het naaktstrandje hier waarschijnlijk niet veel aan.

Bij de Rassenbeekweg kan wel worden geparkeerd (zie routepagina)


Algemeen
Aan het Nijkerkernauw ten westen van Zeewolde, aan de rand van het Hulkesteinse Bos, ligt het Laakse strand. In dit 900 hectare grote bos liggen twee recreatieparken; voor de geklede recreant Center Parcs De Eemhof en voor de naaktrecreant Flevo Natuur, één van de grootste openbare naturisten campings van Europa.

Het Laakse strand bestaat uit twee afzonderlijk gelegen stranden. Noordelijk van de parkeerplaats richting de Nijkerkerbrug ligt het textielstrand en aan de zuidzijde ligt het naaktstrand. Beide stranden zijn van elkaar gescheiden door een groenstrook van circa 800 meter. Voor de juiste ligging en de parkeermogelijkheden kijk op de route pagina.

In 2020 heeft de gemeente Zeewolde misbruik gemaakt van de corona maatregelen, door gedurende het hele seizoen de parkeerplaatsen van het Laakse Strand af te sluiten. De aanleiding was om de seksuele overlast in het Hulkesteinse Bos tegen te gaan. Eind 2020 kwam, door het inwerkingtreding van de nieuwe coronawet, het noodbesluit te vervallen en heeft de gemeenteraad van Zeewolde besloten:
  1. Het Laaksestrand aan te wijzen als enige plaats in de gemeente Zeewolde die geschikt is voor ongeklede openbare recreatie
     
  2. Naaktrecreatie in de rest van de gemeente Zeewolde, met inbegrip van de voor publiek opengestelde bossen en natuurterreinen, als niet geschikt te verklaren

Positief is de aanwijzing van het Laakse Strand (inclusief het strand bij De Wielewaal) als geschikt voor naaktrecreatie. Minder is dat de gemeente naaktrecreatie op andere plaatsen verbiedt, door deze gebieden als niet geschikt te verklaren. Momenteel loopt er een aantal bezwaren tegen dit onrechtmatige besluit. Lees hier het bezwaar van deze site.

Het langgerekte naaktstrandje is ongeveer 5 hectare groot en bestaat voornamelijk uit ligweiden langs een onverhard voetpad. Door bosschage is het naaktstrandje afgeschermd van het achterliggende fietspad. Op het middengedeelte zijn honden toegestaan. Aan de waterzijde zijn een aantal kleine zandstrandjes. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater, heeft een zeer geleidelijke aflopende bodem en wordt niet snel diep.
Het heeft geen afgebakend zwemgedeelte.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Laakse Strand Naaktstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Waarschuwing (vanaf: 2022-09-12)
Waarschuwing voor blauwalgen. Kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Waarschuwing i.v.m blauwalgen


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerNieuws
18-12-2020 Gemeente Zeewolde gaat wederom boekje te buiten
17-12-2020 Naaktrecreatie alleen nog toegestaan bij Laakse Strand.
15-04-2013 Controle moet seks- toerisme tegengaan
11-06-2012 Schapen op naaktstrand moeten sekstoeristen storen
28-09-2011 Gemeente pakt sekstoerisme aan.


Handige Links
Flevonatuur
Hulkesteinse Bos
Camping De Wielewaal

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend
>