Laatst bezocht: 18-07-2020Algemeen   Route   Foto's  Gastenboek   Flevoland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Ellerstrand


officieel naaktstrand oppervlakte 1,5 hectare afhankelijk van drukte,
vrijwel direct bij het naaktstrand,
bushalte op 2 min. zandstrand waterkwaliteit
aflopende bodem zwemwater Restaurant de de Klink op 170 meter +snackwagen bij goed weer. honden kort aangelijnd toegestaan

25-04-2021 Gemeente geeft Ellerstrand-noord inclusief naaktstrand terug aan de natuur


Algemeen
Het Veluwemeer dat ongeveer loopt van Elburg tot Harderwijk, is ontstaan door de inpoldering van Flevoland. Het gebied rondom het Veluwemeer heeft een belangrijke toeristische functie, met voornamelijk water- en strandrecreatie. Eén van de stranden aan het Veluwemeer is het Ellerstrand, ten zuidoosten van Biddinghuizen.

Op een klein gedeelte van het Ellerstrand Noord (zuidzijde) vindt al jaren lang naaktrecreatie plaats. Het naaktstrandje is niet met borden aangegeven, wel staat op de infoborden vermeld dat naaktrecreatie hier is toegestaan.

In 2020 kwam de gemeente met de ambitie voor een kwaliteitsimpuls van de stranden in de gemeente Dronten, waaronder het Ellerstrand Noord. Voorwaarde hierbij is dat er een ondernemer wordt gevonden voor het onderhoud. Bij het Ellerstrand-Noord is dit niet het geval en wordt het strand teruggegeven aan de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn inmiddels verwijderd en ook de vuilnisbakken zullen worden weggehaald. Het parkeren aan de weg wordt wel gratis. (Voorlopig geldt er nog wel betaald parkeren)

Het naaktstrandje ligt ten noordoosten van Restaurant de Klink. Bij dit restaurant ligt ook een kleine jachthaven. Het naaktstrandje is te bereiken via diverse doorgangen in de heg, daarna over het fietspad en via een aantal paden door een smalle groenstrook met hoge bosschages.

Het strandje bestaat voor het grootste gedeelte uit zandstrand met een klein deel ligweiden. Bij goed strandweer, staat net voor het naaktstrandgedeelte een snackwagen. Omdat deze niet op het naaktstrandje staat, mag deze niet bloot worden bezocht.

Voor het strandje zijn een drietal komvormige zwemgedeeltes, met een zeer langzaam aflopende bodem, waarbinnen het zwemwater maximaal 0,7 meter diep wordt. Dit zwemgedeelte is niet afgebakend met een drijflijn van de vaargeul, die vlak voor het strand loopt. De vaargeul is wel herkenbaar aan de betonning.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Ellerstrand Noord. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in orde


WeerNieuws
27-07-2020 Meer openheid bij naturistenstrand Biddinghuizen door ‘gericht groenbeheer’
25-07-2020 Gemeente Dronten wil betaald parkeren bij zes stranden overlaten aan ondernemers.
23-07-2020 Nieuwe contracten met ondernemers over stranden en anders teruggeven aan de natuur
24-02-2020 NFN: Ellerstrand blijft naturistisch


Handige Links
Walibi
De Klink 2.0
Dolfinarium Harderwijk

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend