Laatst bezocht: 20-07-2021Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Flevoland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Zilverstrand

 
officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,5 hectare
parkeren op 480 meter fietsenstalling langs het voetpad het strandje bushalte op 8 min.
goed toegankelijk voor mindervaliden zandstrand waterkwaliteit
aflopende bodem zwemwater drijflijn waterdiepte 1,00 meter toilet op het strandje
douche op het strandje honden niet toegestaan afvalbakken


Sinds begin mei 2018 is het vernieuwde Zilverstrand open. In de herfst van 2013 sloot het Zilverstrand in verband met de verbreding van de A6. Aanvankelijk werden de naturisten naar het Laakse Strand doorverwezen, maar na veel gesteggel kregen de naturisten een tijdelijk plekje op een deel van het Almeerderstrand. Met de openstelling van het Zilverstrand is dit stranddeel niet meer beschikbaar voor naturisme, maar is het weer zoals voorheen het hondenstrand.

Het vernieuwde Zilverstrand is flink gekrompen en is ongeveer 3 keer zo klein geworden en meet nu anderhalve hectare. Vanaf het parkeerterrein volgt, net als vroeger, eerst het textielstrand en daarna het naaktstrandje. Het naaktstrandje loopt niet meer door tot aan de Hollandse Brug, maar hiernaar ligt nog een klein stukje textielstrand met ook een aanlegsteiger voor boten. Het volledige naaktstrandje ligt op een stuk gedempt Gooimeer, net voor het vroegere naaktstrandje. Het strand wordt niet of nauwelijks onderhouden door Staatsbosbeheer, waardoor het zandstrand erg begroeid is met gras en een onverzorgde indruk maakt.

Het onverharde pad is nu vervangen door een breed geasfalteerd fietspad, dat ter plaatse van het naaktstrandje de noordgrens vormt. De bosschages die de A6 enigszins aan het gezicht onttrokken zijn verdwenen en ook op het naaktstrandje zelf staan slechts enkele nog kleine bomen, die de eerste jaren weinig schaduw zullen geven. Het drukke wegverkeer geeft enige geluidsoverlast. Het gebied van het naaktstrandje staat goed met borden aangegeven, waarop ook de gedragsregels zijn vermeld.

Verder is een deel van het naaktstrandje richting het fietspad begroeid met hoog gras en riet. De ligweide heeft vlakke en glooiende delen. Direct aan de overkant van het voetpad is een toilet en douche aanwezig. De borden geven aan dat ook het voetpad op het naaktstrandje ligt, dus het toilet en vooral de douche is geschikt voor bloot bezoek.

Het zwemwater, varieert van  0,3 tot 2,0 meter diepte. Een gedeelte is afgezet met een drijflijn, het water loopt langzaam af en bij de drijflijn is de waterdiepte circa  1,0 meter.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Zilverstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Negatief zwemadvies (vanaf: 2023-09-14)
Zwemmen ontraden vanwege blauwalgen. Grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.
Negatief zwemadvies i.v.m. normoverschrijding blauwalgen


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerNieuws
13-02-2019 Bezoekers moeten weg naar nieuwe Zilverstrand nog vinden
16-10-2007 Het pontje bij het naaktstrandAan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend