Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Het dempen   Drenthe   Nederland     


Naaktstrandje De Grote MoereLangs de oever zie overal  dode visjes. Langs de pas hangt de geur van rottende vis.Naar zuurstof snakkende visjes.Nog in leven, maar voor hoelang?

Een filmpje van een vis in ademnood.Een filmpje van een vissen in ademnood.De dode vis wordt vanaf het water uit de plas gehaald.

De vangst is op de oevers te bewonderen.Midden in de plas drijft een vlot met een aggregaat en een luchtcompressor. Zo wordt getracht het zuurstofgehalte van het water weer op peil te brengen.Ondanks de berichten dat het storten zou zijn gestopt, rijden de auto's af en aan.

Alweer twee auto's.De drie slibbassins. Op de voorgrond het nieuwe bassin, dat pas is aangelegd.Aan het begin van het naaktstrandje.


Foto's van 22-06-2013.

Welkom op het naaktstrand. Schaftketen aan het begin van het naaktstrandje.

Het werkterrein ligt aan de oostzijde van de plas. (Zijde hoofdtoegang).Het werkterrein.Aan deze zijde zijn een aantal bassins gemaakt waarin de boorspecie kan bezinken.
Deze zijn voor de veiligheid goed afgezet.

Aan de noordzijde ligt een bassin waar nog boorspecie wordt gestort. Hier staat ook een ijzeren hek omheen.Aan de boszijde is een smal pad. Zicht op de bassins vanaf de noordzijde.Het eens zo heldere water is nu al jaren troebel met overal bouwafval langs de oevers.Door het hoge water wordt een rondje rondom de plas bemoeilijkt.De grote Canadese gans aan de westzijde van de plas.Het schoonspoelen van de vrachtwagens. En op naar de volgende vracht.De boorspecie komt vrij bij het horizontaal boren van de gasleiding NorgroN.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend