Laatst bezocht: 23-07-2021

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Brabant   Nederland


Naaktstrandje Dagstrand Enode
(Tijdelijk) Gedoogd


gedoogd naaktstrand. oppervlakte 0,2 hectare parkeren op 370 meter
bushalte op 10 min fietsenstalling op 350 meter zandstrand
waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater drijflijn waterdiepte 1,80 meter
strandpaviljoen op 300 meter afvalbakken honden aangelijnd toegestaan

09-09-2021 Let op. Volgens een melding in het gastenboek heeft de gemeente Nuenen een bord geplaatst met een verbod op naaktrecreatie.
Het strand gedeelte is meer dan 20 jaar geschikt geweest voor naaktrecreatie en heeft zijn geschiktheid niet verloren door de (tijdelijk) sluiting in 2017.Algemeen
De gemeente Nuenen heeft geen overeenstemming kunnen bereiken over het exploitatie van de zwemplas en daarom is per 1 juli 2021 de zwemplas gratis opgesteld, zonder zwemtoezicht. Het strandpaviljoen ít Strandhuys is eigendom van Laco en blijft open. Om de recreatieplas te kunnen bereiken is er een nieuw toegangspad aangelegd naast het strandpaviljoen. De toiletvoorzieningen en de douches op het terrein zijn gesloten. Het bad is tot 30 september 2021 geopend. Het vinden van een nieuwe exploitant kan nog enige jaren duren.

In 2017 kwam er een einde aan circa 20 jaar naaktrecreatie aan de zwemplas. Met de veranderende situatie hebben de naturisten het oude plekje weer ingenomen. Op dit moment vindt hier weer naaktrecreatie plaats en wordt het gedoogd.Hieronder de oude tekst :

02-03- 2017:  Per 2017 is het naaktstrandje gesloten.

Het Strandbad Nuenen te Nuenen, net ten oosten van Eindhoven, is een kleine recreatie plas. Het ligt  tegen de snelweg Eindhoven - Helmond aan. Voor de toegang moet entree worden betaald. Aan de westzijde van de plas is op een klein gedeelte naaktrecreatie toegestaan. Het naaktstrandje is met een bord aangegeven.

Het naaktstrandje ligt enigszins afgeschermd van het textielstrand. Het heeft een ligweide met langs het water een klein zandstrandje. Enkele bomen zorgen voor voldoende schaduwrijke plekken. Op het naaktstrandje zelf zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem en is daardoor ook geschikt voor ongeoefende zwemmers. Het zwemwater is afgebakend met een eerste drijflijn op circa 1,80 meter. Buiten de tweede drijflijn mag niet worden gezwommen.

De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Strandbad Nuenen, grote bad op 200 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in ordeWeerNieuws
03-06-2021 Strandbad Nuenen uiterlijk 1 juli open, toezicht verdwijnt


Handige Links
Laco strandbad Nuenen (Enode)

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend