Nederland

De blote NFN-Nieuwjaarsduik 2013.

Naaktstrand Zandvoort 1 januari 13:00u – Nadat er jarenlang op enkele naaktstranden, al dan niet georganiseerd, bloot wordt gedoken op de Nieuwjaarsdag, heeft de NFN voor het eerst een blote Nieuwjaarsduik georganiseerd. In Zandvoort vond 53 jaar geleden de eerste Nieuwjaarsduik van Nederland plaats; dus een uitstekende locatie voor een nieuw stukje historie met de eerste NFN Blote Nieuwjaarsduik. 

Aan het begin van het naaktstrand had de organisator van de duik twee tenten laten plaatsen, één voor het omkleden en de andere voor de inschrijving en de catering.

Was het in de ochtend nog druilerig weer, tijdens de duik was het droog en brak de zon door. Ondanks de vrij hoge lucht- en zeewatertemperatuur (circa 7 graden), maakt de stevige westenwind het voor het gevoel erg fris. Helemaal bloot werd er niet gedoken want elk NFN-lid kon het hoofd warm houden met een groene NFN-muts.
Ongeveer 150 naturisten deden mee aan duik. En na afloop was iedereen het er over eens: dit moet een traditie worden. Bedankt NFN voor de perfecte organisatie en tot volgend jaar?

Hieronder staan enkele sfeerfoto's van de duik.
Aan het begin van het naaktstrand zijn twee tenten opgezet.De Blote Nieuwjaarsduik.Drukte bij de inschrijving.Aan de start.Een sprintje naar de zee.De duikers.De duikers.Ook van boven is er belangstelling voor de blote duik.En een sprintje terug naar de warme choco en de soep.In de rij voor iets warms.Bij de traditioneel geklede Zandvoortse Nieuwjaarsduik voert oranje nog de boventoon en is bloot nog niet gewoon.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend