Laatst bezocht: 21-7-2013
Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Maasvlakte


officieel naaktstrand met borden aangegeven lengte 500 meter
parkeren op circa 100 meter zandstrand waterkwaliteit, nog geen officieel meetpunt.
aflopende bodem zwemwater eenvoudige snackgelegenheid op eerste parkeerterrein op 250 meter reddingspost op 500  meter vanaf zuidgrens
afvalbakken honden aangelijnd toegestaan  

21-04-2016: Kijk hier voor enkele recente door Frank ingezonden foto's.

Algemeen
Eind 2008 werd een begin gemaakt met de aanleg van de Tweede Maasvlakte.
Doordat de uitbreiding aan de zeezijde plaatsvindt, is het populaire Slufterstrand grotendeels verdwenen. In 2009 was er nog beperkt naaktrecreatie mogelijk op een deel van het Slufterstrand. In de twee jaar daarna werd het complete Slufterstrand werkterrein en afgesloten voor recreanten. 26 mei 2012 is het strand weer open gegaan, met ook een gedeelte voor naaktrecreatie. Het is wel teleurstellend dat het (officiŽle) naaktstrand, ondanks de uitbreiding van de stranden op de nieuwe Maasvlakte, gekrompen is van 2500 meter naar slechts 500 meter.

Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het textielstrand en het sportstrand in. (zie het kaartje op de routepagina). In 2014 is het naaktstrandgedeelte weer goed aangegeven met borden.
Veel textielrecreanten gaan ook bij deze strandopgang het strand op en zien dan pas rechts het naaktstrand. Als het textielstrand links overvol is gaan veel textielrecreanten op het naaktstrand liggen of lopen over het naaktstrand richting het minder drukke sportstrand. Het sportstrand wordt tot aan de eerst volgende strandopgang (2,3 km noordelijker) ook gebruikt voor naaktrecreatie.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel staat op alle drie parkeerterreinen een eenvoudige horeca voorziening (snackcontainer). Sanitaire voorzieningen zijn op dit moment (juli 2013) nog niet aanwezig. Op het textielstrand staat een reddingspost van de Rotterdamse Reddingsbrigade op ongeveer 500 meter vanaf de zuidgrens van het naaktstrand. Bij overlast kan ook contact worden opgenomen met de reddingsbrigade.

Het zwemwater is (nog) geen officiŽle zwemwaterlocatie, zodat de waterkwaliteit hier niet wordt gecontroleerd.Bekijk ook eens de oude pagina van het naaktstrand.Nieuws:
 

Weer


Handige Links
Tweede Maasvlakte
FutureLand (Expositie over de tweede Maasvlakte, gratis toegang)
MaasvlakteStrand.nl (site van de horeca op de parkeerterreinen)
Fast Ferry Hoek van Holland - Maasvlakte
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend