Laatst bezocht: 26-06-2015Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Nieuws   Overijssel   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Wijthmenerplas (Zwolle)


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,4 hectare
parkeren op 730 meter bushalte op 10 min fietsenstalling op 20 meter
niet toegankelijk voor mindervaliden zandstrand waterkwaliteit
drijflijn waterdiepte 1,0 meter drijflijn waterdiepte 1,0 meter toilet op 120 meter
honden niet toegestaan afvalbakken  


Nieuws

Over de waterkabelskibaan.

25-03-2015:
Hoera, de waterkabelskibaan is een een flink stuk opgeschoven in westelijke richting. Hierdoor ligt de baan nu op circa 150 meter afstand vanaf het naaktstrand, in plaats van de 40 meter in de oorspronkelijke plannen. Deze wijziging is hoofdzakelijk te danken aan de duikers, die bij de oorspronkelijke ligging hun duikstek zouden verliezen. Het opschuiven van de baan heeft ook als gunstige consequentie dat het horeca gedeelte meer in westelijke richting komt te liggen. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid voor het naaktstrand wordt hierdoor niet verkleind en de bezoekers van de waterkabelskibaan zijn niet op dit parkeerterrein aangewezen.

Meer nieuws.

Algemeen
De Wijthmenerplas, ten zuidoosten van Zwolle, is in de jaren 70 ontstaan door zandwinning voor de bouw van dijken en wegen. Na de zandwinning is de plas ingericht als recreatiegebied met stranden en wandelpaden. Ook wordt de plas veel bezocht door vissers en duikers. Sinds 2009 worden er, buiten de schoolvakantieperiode, ook (muziek)evenementen gehouden aan de westzijde van de plas. Het naaktstrand is dan via een alternatieve route bereikbaar.

Als gevolg van het streven van de gemeente Zwolle de plas jaarrond meer te benutten, wordt er momenteel (2015) een kabelwaterskibaan met horecavoorziening aangelegd. In juni zijn de masten geplaatst en er wordt er druk gewerkt aan het bijbehorend strandpaviljoen.  

Gelukkig is de baan, dankzij de duikvereniging, een stukje opgeschoven in westelijke richting, zodat deze iets verder van het naaktstrandje af komt te liggen.

De baan is nog niet in werking, maar wordt door de jeugd al als duikplank gebruikt.

Op een klein gedeelte aan oostzijde van de plas (circa 0,5 hectare) is naaktrecreatie toegestaan. Kijk op de route pagina voor de ligging en de bereikbaarheid van het naaktstrandje. Dit gebied voor naaktrecreatie staat aangegeven met borden. Bekijk hier het infobord op het naaktstrandje. Het naaktstrandje is door een bosschage afgeschermd van het naastgelegen textielstrand.
Op het naaktstrandje is een klein zandstrand aanwezig, verder zijn er ligweiden met voldoende schaduwrijke plekken.

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem met een afgebakend gedeelte tot circa 1,0 meter diepte. De plas is circa 17 meter diep.
Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen, wel is een toiletgebouw aanwezig op 120 meter afstand vanaf het naaktstrandje.WeerHandige Links
  Lakesidezwolle (kabelwaterskibaan)
  Zwolle.startpagina.nl
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend