Laatst bezocht: 01-08-2012Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Schoorl aan Zee


officieel naaktstrand tussen paal 29,50 en 31,75 (32,25 gedoogd) lengte 2750 meter (doorlopend in het strand van Bergen aan Zee) fietsenstalling op 700 meter
Betaald parkeren bij Hargen aan Zee, op 2550 meter waterkwaliteit zandstrand
aflopende bodem zwemwater golfbreker palen
strekdammen
geen badtoezicht
reddingspost op 500 meter
strandpaviljoen
bij paal 29 op 500 meter
honden niet toegestaan  


Algemeen
Schoorl aan Zee, een badplaats zonder permanente bebouwing, ligt achter het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen, met de breedste (5 km) en hoogste duinen (54 meter) van Nederland. Het natuurgebied is met zijn 60 km aan fiets- en wandelpaden erg geliefd bij fietsers en wandelaars. Een groot gedeelte van het duingebied is vroeger bebost om verstuivingen tegen te gaan. Tegenwoordig mag het duingebied weer stuiven zoals bij de Kerf, die zich op het naaktstrand gedeelte bevindt.

Schoorl aan Zee is niet per auto bereikbaar, het dichtstbijzijnde parkeerterrein ligt bij Hargen aan Zee, op ongeveer 3 km afstand.

Naaktrecreatie is toegestaan (en gedoogd) tussen paal 29,50 en 32,25. Op het strand is het gebied aangegeven met een roze kleur van de strandpaal kop. Er zijn geen borden geplaatst. Op het gebied tussen strandpaal 31,50 en 32,25 (zijde Bergen aan Zee), voor 2010 officieel naaktstrand, vindt nog steeds naaktrecreatie plaats.
Bij de strandopgang staat het strandpaviljoen "paal 29"  Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Op het strand zijn zowel strekdammen als palenrijen aanwezig, die gevaarlijk zijn bij het zwemmen. Zwem op tenminste 25 meter afstand hiervan.
.

Het strand gaat aan de zuidzijde over in het naaktstrand bij Bergen aan Zee.Weer
 
                        
Handige Links
072.startkabel.nl
Park Scorleduyn

 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend