Laatst bezocht: 15-09-2012
Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Amsterdamse Bos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,6 hectare
parkeren op 350 meter bushalte op 10 min fietsenstalling op het strandje
goed toegankelijk voor mindervaliden afvalbakken honden niet toegestaan


Nieuws 

Direct naar de reguliere info.

04-06-2015:
Het Parool Nudist moet hitsige types weghouden in Amsterdamse Bos

19-02-2015
: Sinds jaar en dag kun je bloot zonnen op de Zonneweide in het Amsterdamse Bos. De organisatie van het Amsterdamse Bos en belangenorganisatie voor naaktrecreanten NFN willen dit unieke stuk natuur ook in de toekomst graag behouden voor blote zonaanbidders. Daarom roepen zij vaste en potentiŽle bezoekers op hieraan hun steentje bij te dragen. Lees verder op de site van de NFN.

 
  08-12-2014: Bezoekers zonneweide verontrust na artikel boswachter op Weblog.

Boswachter Pieter Rust pleit op zijn weblog voor het sluiten van de zonneweide in verband met seksuele overlast. Het bord bij de ingang is beklad met een tekst die aangeeft dat de zonneweide volgend jaar gesloten is. Deze site gaat er vanuit dat dit kwajongenswerk is.

Het is dan ook jammer dat de boswachter niet reageert op de reacties op zijn weblog en geen duidelijkheid geeft over de ontstane situatie.
De NFN, die begin volgend jaar een gesprek heeft met de beheerders van het Amsterdamse Bos, lijkt al te zinspelen op een mogelijke sluiting. Het is te hopen dat er groot verzet komt van de naturistische bezoekers van de zonneweide. De situatie is erg vergelijkbaar met het naaktstrandje bij de Delftse Hout. Dit strandje moest ook verdwijnen vanwege seksuele overlast, maar de naturisten hebben zich hier met succes tegen verzet.


Kijk ook op naturismeforum.nl
 

Algemeen 
Het Amsterdamse Bos (ongeveer 1000 hectare groot) is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als een gebruiksbos voor alle Amsterdammers. Jaarlijks bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het bos. In het bos zijn vele recreatieve voorzieningen aanwezig. Op de gemeentelijke site van het Amsterdamse Bos staat een overzicht met wat er allemaal te doen is in het bos. Helaas ontbreekt op deze site de informatie over de zonneweide, waar naaktrecreatie is toegestaan.

De zonneweide is een bijna 2 hectare grote open ruimte in het bos met slechts ťťn toegangspad. Voor de ligging kijk op de route pagina. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en heeft geen zwemwater. Er zijn voldoende schaduwrijke plekken.
Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Door seksuele overlast dreigde de zonneweide in 2014 te worden gesloten, gelukkig is in overleg met de NFN besloten om de zonneweide (voorlopig) open te houden. Het verzoek is om goed op het strandje te passen en bij ongewenst gedrag dit niet te gedogen, maar mensen hier op aan te spreken. Bij ongeregeldheden kan contact worden opgenomen met de Boswachterij op telefoonnummer 06-29081628.

Seksrecreanten worden verzocht om naar hun eigen plekje bij de Nieuwe Meer (Google Maps) te gaan. Dus voor wie het nog niet helemaal heeft begrepen: Seksrecreanten opgerot.


Weer

Nieuws
10-10-2014: Dichtbij.nl: Wel of geen naaktrecreatie in het Amsterdamse Bos?

                         Kijk ook eens op het weblog van de boswachter

Handige links
Amsterdamsebos.nl


 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend